Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

Be orkaitėsPyragaiSALDUMYNAIŽINGSNIS PO ŽINGSNIO

Aviečių, želė ir maskarponės kremo desertas

parašė Asta 3 Rgp ’24
Aviečių, želė ir maskarponės kremo desertas

Sausainiai, švelnus maskarponės kremas ir gaivi uogų želė – tai dar vienas receptas į mėgstamiausių vasaros desertų sąrašą. Lengvai ir greitai paruošiamas, jis pakerės savo švelnumu, gaivumu ir tiesiog nuostabiu skoniu. Viskas paprasta kaip dukart du, bet tame ir yra paslaptis – labai dažnai mažiau yra daugiau.

Užsienio receptų portaluose ar žurnaluose tokio tipo desertai neretai yra vadinami „terrine“. Originaliai šis pavadinimas reiškia klasikinį prancūzišką kepsnį. Bet kai tik ateina vasara ir įsibėgėja uogų sezonas, želė desertai tampa pačiais laukiamiausiais desertais. Ir štai toks, susluoksniuotas kekso kepimo formoje – ir savo forma primenantis klasikinį „terrine“ – tampa uogų ir želė „terrine“.

Kad ir kaip pavadintumėte, patikėkite, tai receptas, kurį verta išsisaugoti ir išmėginti. Šiltą vasaros dieną tai bus fantastiškai gardus, gaivus ir saulėtų skonių pilnas savaitgalio desertas!

PATARIMAI IR PASTEBĖJIMAI

  • Tirpindami išbrinkusią želatiną, saugokite, kad ji neužvirtų, nes tuomet praras stingdančias savybes.
  • Želatiną į kremą pilkite šiek tiek pravėsusią (bet vis dar šiltą) labai plona srovele, tuo pat metu maišydami kremą. Želatina, lėtai ir tolygiai pasiskirsčiusi kreme, nesuardys glotnios jo tekstūros (kremo „nesutrauks“).
  • Desertą galite ruošti ir stingdyti bet kokios formos inde. Jei naudosite silikoninį indą, plonai patepkite jį aliejumi – sustingęs desertas išsiims sklandžiai ir gražiai, net nenaudojant maistinės plėvelės.
  • Desertą galite gaminti ir su kitomis vasaros uogomis (pavyzdžiui, braškėmis ar šilauogėmis). Jei norite, uogų galite įmaišyti ir į maskarponės kremo sluoksnį.
  • Jei mėgstate saldesnius desertus, į maskarponės kremą galite įberti dar kelis papildomus šaukštus cukraus.
  • Norėdami paruošti dar lengvesnės tekstūros desertą, vietoje maskarponės galite naudoti kreminį (tepamąjį) sūrį.
  • Desertą laikykite šaldytuve ir suvalgykite per 4-5 dienas.

Atsispausdinti
Porcijos: 11x25 cm kekso kepimo forma Paruošimo laikas: 30 min. + stingdymas

INGREDIENTAI

Želė sluoksniui:
1 pakuotės (77 g) aviečių skonio želė
400 ml vandens
300 g šviežių aviečių

Maskarponės kremui:
2 valg. š. (14 g) želatinos
¼ stiklinės (62 g) vandens
250 g maskarponės sūrio
½ stiklinės (125 g) graikiško jogurto
¼ stiklinės (50 g) cukraus
1 arb. š. vanilės pastos
1 stiklinės (250 ml) riebios grietinėlės (35-36 proc.)

Pagrindui:
10 vnt. sausainių (biskvitinių pirštelių)

Papuošti:
šviežių aviečių
smulkintų pistacijų

GAMINIMO EIGA

1. Paruoškite želė sluoksnį. Pasiruoškite reikalingus ingredientus.

2. Želė miltelius užpilkite karštu vandeniu ir išmaišykite, kol ištirps.

3. Kekso kepimo formą (11×25 cm) išklokite maistine plėvele ir suberkite šviežias avietes.

4. Ant viršaus supilkite pravėsusią, bet dar nepradėjusią stingti, želė.

5. Dėkite į šaldytuvą ir palikite pilnai sustingti.

6. Želė sluoksniui sustingus, paruoškite maskarponės kremą. Pasiruoškite reikalingus ingredientus.

7. Želatiną suberkite į dubenėlį, užpilkite šaltu vandeniu ir palikite išbrinkti.

8. Maskarponę, graikišką jogurtą, cukrų ir vanilės pastą išplakite, kol produktai susimaišys į vientisą masę. Atidėkite į šalį.

9. Kitame dubenyje grietinėlę išplakite iki standžių putų. Atidėkite į šalį.

10. Želatiną ištirpinkite virš karštų garų. Neleiskite jai užvirti, kad neprarastų stingdančių savybių.

11. Šiek tiek pravėsusią, bet vis dar šiltą želatiną plona srovele supilkite į maskarponės masę, tuo pat metu ją plakdami.

12. Lengvais judesiais į kremą įmaišykite išplaktą grietinėlę.

13. Paruoštą kremą supilkite į kepimo formą ant sustingusio aviečių želė sluoksnio.

14. Kremui dar nepradėjus stingti, į jo paviršių įspauskite sausainius, taip suformuodami deserto pagrindą.

15. Dėkite desertą į šaldytuvą ir palikite stingti bent 3 valandoms ar geriausiai per naktį.

16. Patiekite. Sustingusį desertą išimkite (išverskite) iš kepimo formos, nuimkite plėvelę.
17. Viršų papuoškite šviežiomis avietėmis, smulkintomis pistacijomis. Pjaustykite riekelėmis ir patiekite arba iki patiekiant laikykite šaldytuve.

Receptas ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO publikuotas portale LaMAISTAS.lt.

avietėsdesertasgraikiškas jogurtasgrietinėlėmaskarponėsaldumynaisausainiaiterrinevanilėželatinaželė
0 komentaras
6
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
ALTA VIA 2 – žygis Dolomitinėse Alpėse | Kelionės dienoraštis | 2 diena
kitas įrašas
ALTA VIA 2 – žygis Dolomitinėse Alpėse | Kelionės dienoraštis | 3 diena

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Moka keksiukai

Bananų duona su lazdynų riešutais ir šokolado gabalėliais

Tiramisu Affogato

Bananų pudingas su vaniliniais sausainiais

Kokosinis uogų ir obuolių trupiniuotis

Juodai balti keksiukai

REKLAMA

GĖRIMAI

Tropinis kokosų ir mangų koktelis dubenėlyje

Nealkoholinis karštas vynas

Šaldytų bananų kokteilis su braškėmis

Imbierinis sirupas kavai

Ananasų – kokosų kokteilis su špinatais

SUSIPLAKIME KOKTEILĮ // Trintų vaisių kokteilis „Pina Colada“

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Pavasario salotos su bulguru ir vištiena

Rudens salotos su keptu varškės sūriu

Vištienos suktinukai su morkomis

SAUSIO ATRADIMAI // Saldžiųjų bulvių ir morkų sriuba

Grikių sriuba su vištiena

Kibinai su kiauliena

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Varške įdaryti kepti obuoliai

Šaldytų bananų kokteilis su braškėmis

Riestainiai su lašiša ir kiaušinių salotomis

Česnakinė duona ir česnakinis sviestas

Tropinis kokosų ir mangų koktelis dubenėlyje

Kietojo sūrio krekeriai su rozmarinais | Užkandžių padėklas

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 3

    Avižiniai sausainiai

    11 Spa ’13
  • 4

    Tortas „Snickers“

    22 Rgs ’09
  • 5

    Trupininis pyragas su varške ir uogiene

    4 Geg ’23
  • 6

    Paprasčiausi kepti varškėčiai

    29 Rgs ’20

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (360)
    • Apkepai (53)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (48)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (19)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (99)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (359)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (61)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (172)
    • Salotos (68)
    • Šaltieji užkandžiai (92)
    • Sumuštiniai (41)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (30)
  • SALDUMYNAI (692)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (140)
    • Desertai indeliuose (96)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (169)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų