Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

Blynai ir vafliaiLENGVI KĄSNELIAIPusryčiai

Avižinių dribsnių blynai

parašė Asta 15 Geg ’18
Avižinių dribsnių blynai

Praėjusį savaitgalį kompiuterius išjungėm ir pamiršom. Rinkom įspūdžius, kalbinom gamtą, gėrėm į save saulę ir įkvėpimą, pasislėpusį už kasdienių smulkmenų. Išsispyrę iš sportbačių, braidėm po ką tik nupjautą žolę; juokėmės, kol paskaudo pilvą (taip nutinka per retai!); ir pirštų galais lietėmės prie to džiaugsmo būti čia ir dabar. Tokie savaitgaliai patys geriausi ir patys laimingiausi!

Tokia turėtų būti kiekviena diena – pilna lengvumo, šviesos ir meilės.

Jau eilę sekmadienių nesidalijau savaitgalio blynų receptais. Būsiu atvira – vasara (na, taip, žinau, iš tiesų tai pavasaris) suvėlė ne tik plaukus, bet ir sujaukė planus. Sekmadieniai kartais prasideda visai ne taip, kaip įprasta; ne ten, kur įprasta. Saulei nutvieskus dienas, mes uoliai ieškom būtų jas leisti bent truputį kitaip – ištrūkti iš baltų sienų kvadrato ir mėgautis laiku po atviru dangum.

Bet kai rytai išaušta namie, kai skubėjimą ištriname iš savo žodyno ir namais mėgaujamės lyg jaukiausia vieta visame pasaulyje (juk taip ir yra!) – blynai yra geriausia, ką galime ištraukti iš savo savaitgalio ryto malonumų dėžės.

Iš avižinių dribsnių tikrai ne tik košes galima virti ar jais pagardintus kokteilius plakti. Juk dar yra blynai – gražūs, stori, sotūs ir skanūs avižinių dribsnių blynai! Pagardinkite juos citrinomis, pora saujų aguonų ir netrukus į stalą tieksite pavydėtinai šaunius pusryčius. Pasilepinkite!

 S Avižinių dribsnių blynai

Skonis: 10/10. Šie blynai yra visiškai priešingi tiems puriems, lengviems it debesėliai ir burnoje tirpstantiems blyneliams. Jie tvirti, sotūs, maistingi. Jie nesutirpsta burnoje, juos reikia pakramtyti, šypt. O jei norisi, juos galima valgyti tiesiog rankomis, imant lyg sausainius ar paplotėlius. Man jie labai gardūs – galbūt šiek tiek kitokie, bet tiesiog puikūs. 

Sudėtingumas: paprasta kaip dukart du.

Receptas publikuotas knygoje „Saulėtos virtuvės blynai ir vafliai“.

 S Avižinių dribsnių blynai

Avižinių dribsnių blynai

Atsispausdinti
Porcijos: 2-3 Paruošimo laikas: 30 min.

INGREDIENTAI

Blynams:
2 stiklinių (200 g) greito paruošimo avižinių dribsnių
2/3 stiklinės (95 g) miltų
1 arb. š. kepimo miltelių
1 arb. š. sodos
1 arb. š. druskos
3 valg. š. aguonų
¼ stiklinės (50 g) rudojo cukraus
2 kiaušinių
1 stiklinės (250 ml) raugintų pasukų
50 g tirpinto sviesto
1 arb. š. vanilės ekstrakto
1 citrinos nutarkuotos žievelės
1 citrinos sulčių

Kepimui:
aliejaus

Patiekti:
šviežių uogų ar vaisių
jogurto ar grietinės

GAMINIMO EIGA

1. Paruoškite blynų tešlą. Dubenyje sumaišykite greito paruošimo avižinius dribsnius, miltus, kepimo miltelius, sodą, druską ir aguonas. Atidėkite į šalį.
2. Kitame dubenyje elektriniu plaktuvu išplakite rudąjį cukrų, kiaušinius, raugintas pasukas, tirpintą atvėsintą sviestą, vanilės ekstraktą, nutarkuotą citrinos žievelę ir citrinos sultis. Avižinių dribsnių ir miltų mišinį suberkite į šį plakinį ir išplakite iki vientisos masės. Turite gauti vidutinio tirštumo tešlą.
3. Iškepkite blynus. Keptuvėje įkaitinkite aliejų. Į įkaitusią keptuvę dideliu šaukštu ar nedideliu samčiu pilkite tešlą, formuodami blynelius. Kepkite virš vidutinės ugnies porą minučių, kol apatinė blynų pusė gražiai apskrus. Atsargiai apverskite blynelius ir lygiai taip pat apkepkite kitą jų pusę.
4. Iškepusius blynus išimkite į popieriniais rankšluosčiais išklotą lėkštę ar padėklą, kad sugertų riebalus.
5. Patiekite. Iškeptus blynelius patiekite su šviežiomis uogomis ar vaisiais, su jogurtu ar grietine.

 S Avižinių dribsnių blynai

aguonosavižiniai dribsniaiblynaicitrinospusryčiairaugintos pasukosserbentaivanilė. uogos
2 komentarai
9
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Orkaitėje keptos daržovės su vištienos iešmeliu
kitas įrašas
Žaliasis kokteilis su persikais

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Vegetariški salotų dubenėliai su humusu

ATRADIMAS // Bolivinės balandos salotos su brokoliais, mocarela...

Karšti sumuštiniai su špinatais ir sūriu

Salotos su vištienos sparneliais ir avokadų padažu

Žaliasis kokteilis su persikais

Itališkas omletas (frittata) su burokėliais ir feta

REKLAMA

SALDUMYNAI

Tiramisu

Purus baltymų keksas „Angel Food Cake“

Kapučino sausainiai

Kalėdinis meduolinis pepparkakor namelis

Galetė su obuoliais ir karamele

Minkštas obuolių pyragas

REKLAMA

GĖRIMAI

Kava su moliūgų sirupu ir pienu

Uogų, bananų, špinatų, riešutų sviesto ir datulių kokteilis...

Trintų vaisių ir graikiško jogurto kokteilis

SUSIPLAKIME KOKTEILĮ // Trintų vaisių kokteilis „Pina Colada“

Šilauogių, žaliųjų citrinų ir mėtų limonadas

Mangų, ananasų, bananų ir riešutų sviesto kokteilis dubenėlyje

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Naujametinis užkandžių vainikas

Varške įdaryti kepti obuoliai

Tortilijų suktinukai su vištiena ir daržovėmis

Kokosinis mangų ispaninio šalavijo (chia) sėklų pudingas

Ispaninio šalavijo sėklų (Chia) pudingas su braškėmis ir...

Avižinė košė su ispaninio šalavijo sėklomis (Chia) ir...

2 komentarai

Dalia 15 Geg ’18 - 8:18 am

Skamba skaniai… Ar būtų galima gaminti su sausomis mielėmis?

Reply
Asta 22 Geg ’18 - 7:15 pm

Dalia, blynai tikrai skanūs! Tik jie nėra mieliniai, taigi, nelabai supratau Jūsų klausimo, gal galite patikslinti? 🙂

Reply

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 3

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10
  • 4

    Tortas „Juodasis miškas“

    28 Gru ’14
  • 5

    Trupininis pyragas su varške ir uogiene

    4 Geg ’23
  • 6

    Pepparkakor (arba meduoliai švediškai)

    28 Lap ’10

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (358)
    • Apkepai (53)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (47)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (354)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (60)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (170)
    • Salotos (68)
    • Šaltieji užkandžiai (89)
    • Sumuštiniai (40)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (688)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (137)
    • Desertai indeliuose (95)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (168)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų