Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

Daržovių patiekalaiKARŠTIEJI PATIEKALAIMėsos patiekalai

Balandėliai su vištiena

parašė Asta 10 Geg ’25
Balandėliai su vištiena

Neabejoju, kad tai vienas tų patiekalų, kurį daugelis ruošia pagal savo šeimos tradicijas; todėl labai gali būti, kad savo patikrintą ir mylimą balandėlių receptą jau turite. O jeigu ne – galbūt norėsite išbandyti manąjį.

Gaminu balandėlius su vištiena, nes tokius valgome visi trys. Man tai yra vienas iš didžiausių džiaugsmų – susėsti prie bendro stalo ir valgyti maistą iš to pačio puodo, visiems kartu. Gera ir labai gardu!

Balandėliai su vištiena

Atsispausdinti
Porcijos: 10-12 vnt. Paruošimo laikas: 1 val. 30 min.

INGREDIENTAI

Įdarui:
400 g maltos vištienos krūtinėlės
1 arb. š. druskos
½ arb. š. grūstų juodųjų pipirų
½ arb. š. džiovintų prieskoninių žolelių
½ arb. š. džiovintų česnakų granulių
100 g ryžių (nevirtų)

1 šviežio kopūsto (apie 1 kg)
1 arb. š. druskos

Apkepimui:
2 valg. š. alyvuogių aliejaus
2 valg. š. miltų

Troškinimui:
2 morkų
4 stiklinių (1 l) vištienos sultinio
½ stiklinės (125 g) pomidorų tyrės
½ stiklinės (125 g) riebios grietinėlės
2 lauro lapelių

Patiekti:
virtų bulvių
grietinės

GAMINIMO EIGA

1. Paruoškite įdarą. Maltą vištienos krūtinėlę sumaišykite su prieskoniais.
2. Ryžius išvirkite pagal instrukciją ant pakuotės. Suberkite į vištieną ir išmaišykite.

3. Paruoškite kopūstų lapus. Kopūsto šerdį išpjaukite aštriu peiliu.
4. Dideliame puode užvirkite pasūdytą vandenį. Nardinkite kopūstą ir pavirkite vos kelias minutes – šviežio kopūsto lapai suminkštės labai greitai. Išimkite kopūstą iš vandens ir šiek tiek atvėsinkite.
5. Švelniai atskirkite kopūsto lapus. Į pačius mažiausius įdaro nesukite, bet palikite juos troškinimui.

6. Susukite balandėlius. Imkite po vieną kopūsto lapą. Prie šerdies esančią storąją jo dalį nupjaukite, t.y. išploninkite.
7. Ant kopūsto lapo krašto (prie šerdies) dėkite porą šaukštų vištienos ir ryžių įdaro. Pasukite vieną kartą, kad įdaras pasislėptų po kopūsto lapo kraštu. Tuomet užlenkite lapą iš abiejų pusių, ir baikite sukti. Turite gauti gražius suktinukus su įdaru viduje. Taip paruoškite visus balandėlius.

8. Apkepkite balandėlius. Keptuvėje virš vidutinės ugnies įkaitinkite alyvuogių aliejų.
9. Balandėlius apvoliokite miltuose ir dėkite į keptuvę, kopūsto „siūle“ į apačią. Apkepkite po porą minučių iš abiejų pusių.

10. Ištroškinkite. Ant didelio puodo dugno paskleiskite likusius mažus kopūstų lapus. Ant jų suberkite dvi burokine tarka sutarkuotas morkas. Išdėliokite balandėlius. Glauskite juos vienas prie kito kuo stipriau, kad virdami neišsisuktų.
11. Užpilkite sultiniu, sumaišytu su pomidorų tyre ir grietinėle. Įdėkite du lauro lapelius. Sultinys turėtų semti balandėlius per du pirštus – jei reikia, įpilkite jo dar šiek tiek papildomai.
12. Užvirkite, tuomet sumažinkite ugnį, uždenkite dangčiu ir virkite 30 minučių.

13. Patiekite su virtomis bulvėmis ir grietine.

bulvėsgrietinėgrietinėlėkopūstairyžiaisultinystrinti pomidoraiūkiška virtuvėvištiena
0 komentaras
1
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Brokoliais, špinatais ir mocarelos sūriu įdarytos bulvės
kitas įrašas
Grūdėtosios varškės keksiukai su šilauogėmis

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Perlinių kruopų ir vištienos sriuba

Tešloje keptas vištienos pyragas

Lęšių salotos su Halloumi sūriu

Cukinijų ir pievagrybių blyneliai

Perlinio kuskuso salotos su avinžirniais, sviestinėmis pupelėmis ir...

Paprastas tuno pyragas

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

VASARIO ATRADIMAI // Upėtakio filė su žaliosiomis citrinomis

Sumuštiniai su kalakutiena, sūriu ir pomidorais

SUSIDRAUGAUTI SU MAISTU // Bolivinės balandos salotos su...

JEI DAR TURITE CUKRAUS // Cukrinukai

APIE MOTYVACIJĄ // Šokoladu glaistyti zefyrai

KAI GAMINA JIS // Varškės čeburekai su obuoliais

REKLAMA

SALDUMYNAI

Grietininė panakota su braškėmis

Vanilinis ryžių pudingas su citrinų kremu

Pyragas su žemės riešutų sviestu, karamelizuotais bananais ir...

Tiramisu sūrio tortas

Naminiai senoviniai zefyrai | NUOTRAUKOS ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO

Moliūginės kavos sūrio pyragas

REKLAMA

GĖRIMAI

Žaliasis avokadų kokteilis

Tiramisu Affogato

Braškinis pieno kokteilis

Trys imunitetą stiprinantys kokteiliai

Braškių ir citrinų limonadas

MAMOS DIENORAŠTIS // Miško uogų kokteilis dubenėlyje

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 3

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 4

    Dangiškai skanus sūrio tortas (cheesecake)

    5 Bal ’10
  • 5

    Tortas „Snickers“

    22 Rgs ’09
  • 6

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (360)
    • Apkepai (53)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (48)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (19)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (99)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (358)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (61)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (171)
    • Salotos (68)
    • Šaltieji užkandžiai (92)
    • Sumuštiniai (41)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (30)
  • SALDUMYNAI (691)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (139)
    • Desertai indeliuose (96)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (169)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų