Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

SRIUBOS

Balandėlių sriuba

parašė Asta 17 Vas ’22
Balandėlių sriuba

Kuriai komandai priklausote: balandėlių ar cepelinų? Aš, nors ir akimirkai sudvejojusi, dažniau turbūt pasirinkčiau balandėlius. Kad ir kaip bebūtų, gaminti nemoku nei vieno, nei kito – tokius patiekalus vadinu „mamų maistu“, nes skaniau jo niekas neparuoš, šypt.

Kita vertus, nors balandėlių virti nemoku, galiu išvirti nuostabiai skanią jų sriubą, – maža gudrybė, bet skonis puikus! Jaukus, šildantis ir labai sodrus.

Balandėlių sriuba

Atsispausdinti
Porcijos: 6-8 Paruošimo laikas: 45 min.

INGREDIENTAI

3 valg. š. aliejaus
500 g smulkintos maišytos kiaulienos ir jautienos
1 svogūno
2 morkų
2 skiltelių česnako
2 valg. š. pomidorų pastos
1 arb. š. druskos
½ arb. š. šviežiai grūstų juodųjų pipirų
1 arb. š. džiovintų prieskoninių žolelių
2 lauro lapelių
1 vidutinio dydžio baltagūžio kopūsto
1 skardinės (400 g) konservuotų smulkintų pomidorų
2 stiklinių (500 ml) pomidorų tyrės
4 stiklinių (1 l) vištienos sultinio
100 g ilgagrūdžių ryžių

GAMINIMO EIGA

1. Didesniame puode ar troškintuve virš vidutinės ugnies įkaitinkite alyvuogių aliejų. Sudėkite smulkintą maišytą kiaulieną ir jautieną ir maišydami pakepinkite, kol mėsa pabals.
2. Sudėkite smulkintus svogūnus, plonomis riekelėmis supjaustytas morkas, smulkiai kapotus česnakus. Pakepinkite kelias minutes.
3. Sudėkite pomidorų pastą, suberkite prieskonius ir dar minutę maišydami pakaitinkite.
4. Suberkite stambiai pjaustytą kopūstą, supilkite smulkintus konservuotus pomidorus, pomidorų tyrę ir vištienos sultinį. Suberkite ryžius. Išmaišykite.
5. Padidinkite ugnį ir leiskite užvirti, tuomet sumažinkite iki vidutinės, uždenkite dangčiu ir troškinkite apie 25 minutes, kol kopūstai suminkštės.
6. Patiekite su grietine, šviežiai grūstais juodaisiais pipirais ir šviežiomis petražolėmis.

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „Lidl Lietuva“ ir publikuotas prekybos tinklo portale ČIA.
Daugiau „Lidl Lietuva“ receptų rasite ČIA.
#reklama #lidllietuva

česnakaijautienakiaulienakopūstaimorkospomidorairyžiaisriubasvogūnai
0 komentaras
3
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Portugališki pyragėliai „Pastéis de Nata“
kitas įrašas
Ukrainietiški kepti varškėčiai

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Tiršta bulvių ir sūrio sriuba

Tiršta vištienos ir kukurūzų sriuba su makaronais

TOBULA PORA // Tiršta lašišos ir bulvių sriuba

Lęšių ir daržovių sriuba

Grikių sriuba su vištiena

Perlinių kruopų ir vištienos sriuba

REKLAMA

GĖRIMAI

Žaliasis kokteilis su persikais

Vasariška salsa krepšeliuose ir Bellini

Braškių ir rabarbarų kokteilis

Šilauogių, žaliųjų citrinų ir mėtų limonadas

Mėlynių, juodųjų serbentų ir acai uogų kokteilis

Prieskoninis moliūgų sirupas kavai

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Pokės dubenėlis (poke bowl) su lašiša

MAMOS PASAULIS // Žaliasis avokadų kokteilis dubenėlyje

Karšti sumuštiniai su kumpiu ir sūriu

Pikantiški varškės ir žalumynų vafliai

Kokosinis mangų ispaninio šalavijo (chia) sėklų pudingas

VASAROS PASILEPINIMAI // Kokosinės pusryčių apkepėlės su obuoliais

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

Sumuštiniai su kalakutiena, sūriu ir pomidorais

33 VALANDŲ KELIONĖ // Švediški meduoliai „Pepparkakor“

VASARIO ATRADIMAI // Upėtakio filė su žaliosiomis citrinomis

KALĖDŲ NUOJAUTA // Šokoladiniai saldainiai su kepintais žemės...

SUSIDRAUGAUTI SU MAISTU // Bolivinės balandos salotos su...

MAMOS DIENORAŠTIS // Špinatų keksiukai

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 3

    Šokoladinis pyragas

    31 Sau ’10
  • 4

    Mielinės cinamoninės bandelės su obuoliais

    5 Lap ’23
  • 5

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 6

    Tortas „Juodasis miškas“

    28 Gru ’14

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (360)
    • Apkepai (53)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (48)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (19)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (99)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (359)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (61)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (172)
    • Salotos (68)
    • Šaltieji užkandžiai (92)
    • Sumuštiniai (41)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (30)
  • SALDUMYNAI (694)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (140)
    • Desertai indeliuose (96)
    • Keksai, keksiukai (110)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (170)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų