Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

Be orkaitėsDesertai indeliuoseSALDUMYNAIŽINGSNIS PO ŽINGSNIO

Braškių ir rabarbarų tiramisu

parašė Asta 3 Bir ’23
Braškių ir rabarbarų tiramisu

Vargu, ar pavyktų suskaičiuoti, kiek daug skirtingų desertų yra įkvėpęs klasikinis tiramisu. Ar kada pagalvojote, kad į saldžius jo sluoksnius galėtumėt įmaišyti net… rabarbarų? Jie čia dera nuostabiai!

Braškių ir rabarbarų tiramisu – minkštas, kremiškas, gaivus. Braškės jam suteikia saldumo, tuo tarpu rabarbarai – rūgštumo. Šį gardų skonių derinį galite pritaikyti daugeliui vasaros desertų.

Saldžiarūgštės braškių ir rabarbarų tyrės galite pasigaminti ir daugiau – ji primena džemą, tad puikiai tiks ir košei pagardinti, ir pyragui pertepti, ir ledams paskaninti. Jei norite, kad tyrė būtų kiek skystesnė, verdant įpilkite šlakelį vandens.

Tiramisu galite sluoksniuoti užsukamuose stiklainėliuose. Vasara yra piknikų ir laiko gamtoje metas, o kuprinėje turėti gardų desertą – visada gera mintis.

Braškių ir rabarbarų tiramisu

Atsispausdinti
Porcijos: 5-6 Paruošimo laikas: 40 min.

INGREDIENTAI

Braškių ir rabarbarų tyrei:
300 g braškių
300 g rabarbarų
¼ stiklinės (50 g) cukraus
½ citrinos sulčių
1 arb. š. vanilės ekstrakto
žiupsnelio druskos

Sulaistymui:
½ stiklinės (125 ml) vandens
1 valg. š. cukraus
1 valg. š. citrinų sulčių

Kremui:
250 g maskarponės
½ stiklinės (65 g) miltelinio cukraus
1 arb. š. vanilės ekstrakto
¾ stiklinės (190 g) riebios grietinėlės
½ citrinos sulčių

100 g sausainių „Savoiardi“ („damų pirštelių“)

Papuošti:
braškių
mėtų lapelių
migdolų riekučių

GAMINIMO EIGA

1. Išvirkite braškių ir rabarbarų tyrę. Pasiruoškite visus reikiamus ingredientus.

2. Į puodą suberkite riekelėmis supjaustytus rabarbarus, perpus (ar į keturias dalis) perpjautas braškes, suberkite cukrų, įspauskite citrinos sultis, pagardinkite vanilės ekstraktu ir žiupsniu druskos. Išmaišykite. Leiskite pastovėti apie 10 minučių, kol braškės išskirs savo sultis.

3. Kaitinkite virš vidutinio dydžio ugnies, kol masė užvirs. Tuomet sumažinkite ugnį iki silpnos ir vis pamaišydami virkite dar apie 10 minučių, kol rabarbarai ir uogos taps visai minkšti, sukris.

4. Braškių ir rabarbarų tyrę atidėkite į šalį ir atvėsinkite.

5. Paruoškite mišinį sulaistymui. Nedideliame dubenėlyje sumaišykite vandenį, cukrų ir citrinos sultis, kol cukrus ištirps.

6. Išplakite kremą. Pasiruoškite jam reikiamus ingredientus.

7. Į dubenį sudėkite maskarponę, suberkite miltelinį cukrų, supilkite vanilės ekstraktą. Plakite, kol produktai susimaišys.

8. Toliau nuolat plakdami vidutiniu greičiu, pamažu supilkite grietinėlę. Tada plakiklio greitį padidinkite ir plakite toliau, kol susiformuos tvirtos, tirštos putos. Neperplakite! Įmaišykite citrinos sultis.

9. Susluoksniuokite. Sausainius sulaužykite norimo dydžio gabalėliais. Gabalėlius trumpam merkite į sulaistymui skirtą mišinį ir dėkite ant stiklinių dugno.

10. Ant viršaus paskleiskite šaukštą braškių ir rabarbarų tyrės.

11. Ant tyrės – dėkite porą šaukštų maskarponės ir grietinėlės kremo.

12. Toliau stiklinėse pakaitomis sluoksniuokite sausainius, braškių ir rabarbarų tyrę, ir kremą, kol baigsite visus produktus. Palaikykite šaldytuve bent porą valandų ar pernakt.

13. Papuoškite. Prieš patiekiant desertą papuoškite šviežiomis braškėmis, mėtų lapeliais, migdolų riekutėmis.

Receptas ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO publikuotas portale LaMAISTAS.lt.

braškėscitrinosdesertasgrietinėlėmaskarponėrabarbaraisaldumynaitiramisuvanilė
2 komentarai
2
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Kavos ledai su sausainių gabaliukais
kitas įrašas
Keptų saldžiųjų kukurūzų salotos su vištienos ir šoninės iešmeliais

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Riešutų ir datulių batonėliai

Kokosinis trupiniuotis (crumble) su uogomis ir bananais

Vanilinė pistacijų panakota

Jogurtiniai keksiukai su šokoladu

Raudonojo aksomo sūrio pyragas

Cinamoninių bandelių pyragas su graikiniais riešutais

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

PATS GERIAUSIAS LAIKAS // Karameliniai saldainiai su lazdyno...

NES MAN SKANU // Grikiai su daržovėmis

(NE)TURĖTI LAIKO // Saldžiųjų bulvių, vištienos ir bolivinės...

MAMOS DIENORAŠTIS // Cukinijų apkepėlė

APIE MIEGĄ // Brokolių blyneliai

MAMOS DIENORAŠTIS // Itališkas omletas su lašiša ir...

REKLAMA

SALDUMYNAI

Karamelinė kavos panakota

Ukrainietiškas medaus pyragas (Medivnyk)

Sluoksniuoti želė kubeliai

Cinamoninių bandelių sūrio pyragas

Raudonojo aksomo sūrio pyragas

JEI DAR TURITE CUKRAUS // Cukrinukai

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

KOKYBIŠKO GYVENIMO BEIEŠKANT // Kepta košė su persikais

Keptų saldžiųjų kukurūzų salotos su vištienos ir šoninės...

Orkaitėje keptas šamas su medaus, sojos ir garstyčių...

Lašišos pyragas su saldžių bulvių koše

Lašišos kepsniai medaus-garstyčių marinate su traiškytomis bulvytėmis ir...

Falafeliai su Tahini padažu

2 komentarai

Karolina 5 Bir ’23 - 6:10 pm

Puikus! Gaminau tėčio dienai, visa šeimyna gyrė ❤️

Reply
Laima 11 Bir ’23 - 6:43 am

Labai puikiai pavyko! Gal nemoku taip gražiai sluoksniuoti, bet šiaip labai geras saldumo ir rūgštelės santykis, desertas gaivus, lengvas, malonus.

Reply

Komentuoti: Karolina Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 2

    Tortas „Snickers“

    22 Rgs ’09
  • 3

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 4

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 5

    Trupininis pyragas su varške ir uogiene

    4 Geg ’23
  • 6

    Lazanija su vištiena, pievagrybiais ir baltu padažu

    17 Rgs ’10

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (351)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (60)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (67)
    • Šaltieji užkandžiai (89)
    • Sumuštiniai (40)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (683)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (134)
    • Desertai indeliuose (92)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų