Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

Grybų patiekalaiKARŠTIEJI PATIEKALAITroškiniai

Bulvės su šviežiais miško grybais

parašė Asta 7 Rgs ’11
Bulvės su šviežiais miško grybais

Dažnai gyvenime būna taip, kad labai paprasti dalykai tampa pačiais geriausiais, gražiausiais ir mieliausiais širdžiai.

Kaip kad puodelis kavos, kurį randi virtuvėje ant stalo, užplikytą mylimo žmogaus. Kaip piknikas, kurį surengia seniai matyta draugė ir išpildo seną norą aplankyti Belmonto parką. Kaip trumpas skambutis – tik tam, kad žmogus kitame ragelio gale paklaustų, kaip tau sekasi. Ar kaip netikėtai rastas raštelis, kurį tau Jis rašė prieš aštuonis metus – iš kur jis čia atsirado, kaip? Kaip baltai taškuota raudona lėkštelė, kuriai – tokiai žaviai, tokiai simpatiškai – prekybcentryje kaip tik buvo nuolaida. Kaip nuoširdi šypsena žmogaus, kuris tau rūpi. Kuriam rūpi tu.
Kaip saulės spindulys, pirmosiomis rudens dienomis vis dar glostantis skruostą. Kaip minkšta pagalvė ir jaukus glėbys, kuriame vėlų vakarą gali paskęsti po ilgiausios ir sunkiausios gyvenime dienos. Kaip gardus pyrago kvapas.  Kaip knyga ir šokoladas. Ir kaip mielinė bandelė su marcipanų kremu kepyklėlėje, šalia didžiojo miesto turgaus.

Arba kaip dubenėlis bulvių su šviežiais miško grybais, nuo vaikystės kiekvieną rudenį vis garuojančių ant virtuvės stalo…

Skonis: 10/10. Juk tai šviežios bulvės su šviežiais grybais ir grietinėlės padažu! Dešimt!

Sudėtingumas: paprasta kaip du kart du.

Bulvės su šviežiais miško grybais

Atsispausdinti
Porcijos: 7 Paruošimo laikas: 35 min.

INGREDIENTAI

1 kg 200 g bulvių
1 arb.š. druskos
2 svogūnai
1 kg 100 g virtų miško grybų
saujelė kapotų krapų
400 g grietinės
200 g grietinėlės
druska, pipirai

GAMINIMO EIGA

1. Bulves nuskuskite ir išvirkite pasūdytame vandenyje.
2. Svogūnus susmulkinkite ir pakepinkite svieste.
3. Suberkite miško grybus, pagardinkite druska ir pipirais. Pakepinkite kelias minutes.
4. Į keptuvę supilkite grietinę, grietinę, suberkite krapus. Maišydami pakepinkite dar kelias minutes, kol padažas ims burbuliuoti.
5. Išvirusias bulves nusunkite, supjaustykite nemažais gabalėliais ir suberkite į puodą. Ant viršaus supilkite miško grybus.
6. Viską dar kelias minutes pakaitinkite ant vidutinės ugnies.
7. Skanaus!

bulvėsgrietinėgrietinėlėgrybaikrapaimiško grybai
18 komentarai
6
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Kokosiniai sausainėliai su cukinija, riešutais ir šokoladu
kitas įrašas
Šokoladinis padažas ledams ir ne tik

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Cukinijų apkepas su vištiena ir konservuotais kukurūzais

Mini kukurūzų blyneliai

Varškės apkepas su bolivinėmis balandomis, bananais ir uogomis

Tobulas varškės apkepas (II)

Švediški mėsos kukuliai

Avinžirnių ir moliūgų karis su špinatais

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

Mini blynelių vėrinukai su uogomis

PASISLĖPTI PO KAUKE // Pertepti imbieriniai sausainiai

Tortilijų suktinukai su vištiena, humusu ir daržovėmis

JEI DAR TURITE CUKRAUS // Cukrinukai

POPIERĖLIS IŠ PRAEITIES // Varškėčiai su sėklomis

KALĖDŲ TRADICIJA // Imbieriniai sausainiai

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Karšti sumuštiniai su kumpiu ir sūriu

Dešrainiai su šonine, čederiu ir avokadais

Rikotos blyneliai su šilauogėmis

Kavos chia pudingas

MAMOS DIENORAŠTIS // Miško uogų kokteilis dubenėlyje

Granolos (traškių dribsnių) krepšeliai su kreminio sūrio-jogurto įdaru...

REKLAMA

SALDUMYNAI

Trupininis varškės pyragas su moliūgais

Karštas šokoladas su žiemos prieskoniais

Minkšti meduoliukai

Sūrio – brownie tortas

Aguoniniai sausainiai su citrinų kremo lašeliais

Kepti persikai su vaniliniu rikotos kremu

18 komentarai

Rennie 7 Rgs ’11 - 10:13 am

Kaip tokius mėgstu… Visą rudenį valgau, o žiemą vis tiek gailiuosi, kad per mažai buvo 🙂

Reply
Asta 7 Rgs ’11 - 2:23 pm

Rennie, visiškai tau pritariu 🙂 Vien dėl šito galima atleisti rudeniui už tai, kad jis šaltas, šlapias ir tamsus 🙂

Reply
Roberta 7 Rgs ’11 - 10:25 am

ooooooojjj kaip skanu cia 🙂 svajoju apie toki patiekala!! bet bijau erkinio encefalito…bijai erkiu, neik i miska 😀 teks pakelese bandyt grybu isigyti :)))

Reply
Asta 7 Rgs ’11 - 2:24 pm

Roberta, na va kaip… bet ir su grybukais iš turgaus tikrai labai skanu bus! 🙂

Reply
Vaida 7 Rgs ’11 - 12:45 pm

aš tai siūlau grybus kepti svieste, o ne aliejuje, nes svieste kepti grybai išvis tobuli 🙂 Išbandyk 🙂

Reply
Asta 7 Rgs ’11 - 2:25 pm

Oi, žioplė aš 😀 Kepinau svieste, bet iš įpročio parašiau aliejuje matyt, net nepajaučiau 🙂 Visiškai pritariu, kad grybukus šviežius daug skaniau kepinti sviestuke! 🙂
Tuojau pataisysiu 🙂

Reply
Maisto Diletante 7 Rgs ’11 - 2:07 pm

Pritariu, sviestas ir grybai neatskiriami 🙂

Reply
Asta 7 Rgs ’11 - 2:25 pm

Taip taip, visiška teisybė 🙂 Kaip jau rašiau Vaidai, skubu taisyti savo klaidos 😉

Reply
Sima 7 Rgs ’11 - 5:49 pm

Mano vienas mylimiausių rudens valgių – paprastas, bet kartu nepakartojamas. Mmm…nors dar tik už vakar viriau miško grybų sriubą, pamačiusi Tavo įrašą, vėl užsimaniau grybų 🙂

Reply
Asta 8 Rgs ’11 - 6:46 pm

Sima, malonu, kad įrašas ir receptas taip teigiamai nuteikė 🙂 Na, o jei norisi – tai reikia! Juk niekada grybai nebus tokie skanūs kaip rudenį, reikia naudotis proga 🙂

Reply
Indrė 7 Rgs ’11 - 6:31 pm

Totalus gėris! Bulvės ir grybai tobula porelė. O kaupas grietinės tik sutvirtina šią sąjungą. 🙂

Reply
Asta 8 Rgs ’11 - 6:46 pm

Indre, labai tau pritariu! 🙂

Reply
Karolina 8 Rgs ’11 - 6:09 am

Aš tikriausia esu viena iš nedaugelio, kuriai grybų gali ir nebūti 😀

Reply
Asta 8 Rgs ’11 - 6:46 pm

Karolina, naaa…. žinau dar vieną kitą žmogų, abejingą grybams. Tačiau, taip, jie yra nedaugelis tarp visų, mėgstančių ir net dievinančių 😀

Reply
oditele 12 Rgs ’11 - 6:36 pm

jaučiu grybams silpnybę..galėčiau valgyt ir valgyt..vat ir dabar su pilnu skrandžiu sėdžiu ir paskaičius receptą vėl valgyt užsimaniau..;)

Reply
Asta 13 Rgs ’11 - 7:08 pm

Oditėle, smagu girdėti 🙂 O skanių ir viliojančių receptų skaitymas tikrai pilvui tokią įtaką kartais (dažnai) daro 😀

Reply
Indrė 16 Vas ’12 - 6:56 pm

Sveika,

o tinka grybai ne švieži?:)

Reply
Asta 18 Vas ’12 - 9:24 pm

Indre, galima gaminti ir ne su šviežiais, žinoma 🙂

Reply

Komentuoti: Indrė Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 3

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 4

    Dangiškai skanus sūrio tortas (cheesecake)

    5 Bal ’10
  • 5

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10
  • 6

    Tortas „Juodasis miškas“

    28 Gru ’14

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (349)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (59)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (67)
    • Šaltieji užkandžiai (88)
    • Sumuštiniai (39)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (683)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (134)
    • Desertai indeliuose (92)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų