Saulėta virtuvė
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU

Saulėta virtuvė

Grybų patiekalaiKARŠTIEJI PATIEKALAITroškiniai

Bulvės su šviežiais miško grybais

parašė Asta 7 Rgs ’11
Bulvės su šviežiais miško grybais

Dažnai gyvenime būna taip, kad labai paprasti dalykai tampa pačiais geriausiais, gražiausiais ir mieliausiais širdžiai.

Kaip kad puodelis kavos, kurį randi virtuvėje ant stalo, užplikytą mylimo žmogaus. Kaip piknikas, kurį surengia seniai matyta draugė ir išpildo seną norą aplankyti Belmonto parką. Kaip trumpas skambutis – tik tam, kad žmogus kitame ragelio gale paklaustų, kaip tau sekasi. Ar kaip netikėtai rastas raštelis, kurį tau Jis rašė prieš aštuonis metus – iš kur jis čia atsirado, kaip? Kaip baltai taškuota raudona lėkštelė, kuriai – tokiai žaviai, tokiai simpatiškai – prekybcentryje kaip tik buvo nuolaida. Kaip nuoširdi šypsena žmogaus, kuris tau rūpi. Kuriam rūpi tu.
Kaip saulės spindulys, pirmosiomis rudens dienomis vis dar glostantis skruostą. Kaip minkšta pagalvė ir jaukus glėbys, kuriame vėlų vakarą gali paskęsti po ilgiausios ir sunkiausios gyvenime dienos. Kaip gardus pyrago kvapas.  Kaip knyga ir šokoladas. Ir kaip mielinė bandelė su marcipanų kremu kepyklėlėje, šalia didžiojo miesto turgaus.

Arba kaip dubenėlis bulvių su šviežiais miško grybais, nuo vaikystės kiekvieną rudenį vis garuojančių ant virtuvės stalo…

Skonis: 10/10. Juk tai šviežios bulvės su šviežiais grybais ir grietinėlės padažu! Dešimt!

Sudėtingumas: paprasta kaip du kart du.

Bulvės su šviežiais miško grybais

Atsispausdinti
Porcijos: 7 Paruošimo laikas: 35 min.

INGREDIENTAI

1 kg 200 g bulvių
1 arb.š. druskos
2 svogūnai
1 kg 100 g virtų miško grybų
saujelė kapotų krapų
400 g grietinės
200 g grietinėlės
druska, pipirai

GAMINIMO EIGA

1. Bulves nuskuskite ir išvirkite pasūdytame vandenyje.
2. Svogūnus susmulkinkite ir pakepinkite svieste.
3. Suberkite miško grybus, pagardinkite druska ir pipirais. Pakepinkite kelias minutes.
4. Į keptuvę supilkite grietinę, grietinę, suberkite krapus. Maišydami pakepinkite dar kelias minutes, kol padažas ims burbuliuoti.
5. Išvirusias bulves nusunkite, supjaustykite nemažais gabalėliais ir suberkite į puodą. Ant viršaus supilkite miško grybus.
6. Viską dar kelias minutes pakaitinkite ant vidutinės ugnies.
7. Skanaus!

bulvėsgrietinėgrietinėlėgrybaikrapaimiško grybai
18 komentarai
4
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Kokosiniai sausainėliai su cukinija, riešutais ir šokoladu
kitas įrašas
Šokoladinis padažas ledams ir ne tik

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Kepėjai be stabdžių: Su böreğı (Turkiška lazanija)

Cukinijų apkepas

Bulvių pyragas su brokoliais ir sūriu

Orkaitėje keptos bulvės su silke ir grietinės-garstyčių padažu

Pusrytinės cukinijų ir kokosų pieno apkepėlės

Avižinių dribsnių blyneliai su vištienos padažu

REKLAMA

SALDUMYNAI

Bananinis ispaninio šalavijo sėklų (Chia) pudingas su karamelizuotais...

Sluoksniuotos tešlos suktinukai su cinamonu

Baklava su graikiniais riešutais ir migdolais

Šokoladiniai saldūs džiūvėsėliai (cantucci) su pistacijomis

Šokoladinė bananų duona

Tortas “Juodasis Miškas”

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

KAI GAMINA JIS // Varškės čeburekai su obuoliais

POPIERĖLIS IŠ PRAEITIES // Varškėčiai su sėklomis

Orkaitėje keptos daržovės su vištienos iešmeliu

MAMOS DIENORAŠTIS // Itališkas omletas su lašiša ir...

JEI DAR TURITE CUKRAUS // Cukrinukai

MAMOS DIENORAŠTIS // Špinatų keksiukai

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Ryžiai su vištiena ir voveraitėmis

Ryžiai su moliūgais

SAUSIO ATRADIMAI // Saldžiųjų bulvių ir morkų sriuba

Risotto su lašiša

Sūriu apkeptos česnakinės bulvytės su šonine

Svogūnų pyragas

18 komentarai

Rennie 7 Rgs ’11 - 10:13 am

Kaip tokius mėgstu… Visą rudenį valgau, o žiemą vis tiek gailiuosi, kad per mažai buvo 🙂

Reply
Asta 7 Rgs ’11 - 2:23 pm

Rennie, visiškai tau pritariu 🙂 Vien dėl šito galima atleisti rudeniui už tai, kad jis šaltas, šlapias ir tamsus 🙂

Reply
Roberta 7 Rgs ’11 - 10:25 am

ooooooojjj kaip skanu cia 🙂 svajoju apie toki patiekala!! bet bijau erkinio encefalito…bijai erkiu, neik i miska 😀 teks pakelese bandyt grybu isigyti :)))

Reply
Asta 7 Rgs ’11 - 2:24 pm

Roberta, na va kaip… bet ir su grybukais iš turgaus tikrai labai skanu bus! 🙂

Reply
Vaida 7 Rgs ’11 - 12:45 pm

aš tai siūlau grybus kepti svieste, o ne aliejuje, nes svieste kepti grybai išvis tobuli 🙂 Išbandyk 🙂

Reply
Asta 7 Rgs ’11 - 2:25 pm

Oi, žioplė aš 😀 Kepinau svieste, bet iš įpročio parašiau aliejuje matyt, net nepajaučiau 🙂 Visiškai pritariu, kad grybukus šviežius daug skaniau kepinti sviestuke! 🙂
Tuojau pataisysiu 🙂

Reply
Maisto Diletante 7 Rgs ’11 - 2:07 pm

Pritariu, sviestas ir grybai neatskiriami 🙂

Reply
Asta 7 Rgs ’11 - 2:25 pm

Taip taip, visiška teisybė 🙂 Kaip jau rašiau Vaidai, skubu taisyti savo klaidos 😉

Reply
Sima 7 Rgs ’11 - 5:49 pm

Mano vienas mylimiausių rudens valgių – paprastas, bet kartu nepakartojamas. Mmm…nors dar tik už vakar viriau miško grybų sriubą, pamačiusi Tavo įrašą, vėl užsimaniau grybų 🙂

Reply
Asta 8 Rgs ’11 - 6:46 pm

Sima, malonu, kad įrašas ir receptas taip teigiamai nuteikė 🙂 Na, o jei norisi – tai reikia! Juk niekada grybai nebus tokie skanūs kaip rudenį, reikia naudotis proga 🙂

Reply
Indrė 7 Rgs ’11 - 6:31 pm

Totalus gėris! Bulvės ir grybai tobula porelė. O kaupas grietinės tik sutvirtina šią sąjungą. 🙂

Reply
Asta 8 Rgs ’11 - 6:46 pm

Indre, labai tau pritariu! 🙂

Reply
Karolina 8 Rgs ’11 - 6:09 am

Aš tikriausia esu viena iš nedaugelio, kuriai grybų gali ir nebūti 😀

Reply
Asta 8 Rgs ’11 - 6:46 pm

Karolina, naaa…. žinau dar vieną kitą žmogų, abejingą grybams. Tačiau, taip, jie yra nedaugelis tarp visų, mėgstančių ir net dievinančių 😀

Reply
oditele 12 Rgs ’11 - 6:36 pm

jaučiu grybams silpnybę..galėčiau valgyt ir valgyt..vat ir dabar su pilnu skrandžiu sėdžiu ir paskaičius receptą vėl valgyt užsimaniau..;)

Reply
Asta 13 Rgs ’11 - 7:08 pm

Oditėle, smagu girdėti 🙂 O skanių ir viliojančių receptų skaitymas tikrai pilvui tokią įtaką kartais (dažnai) daro 😀

Reply
Indrė 16 Vas ’12 - 6:56 pm

Sveika,

o tinka grybai ne švieži?:)

Reply
Asta 18 Vas ’12 - 9:24 pm

Indre, galima gaminti ir ne su šviežiais, žinoma 🙂

Reply

Komentuoti: Indrė Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, tinklaraščio autorė ir fotografė. Po pavadinimu „Saulėta virtuvė“ slepiasi du dalykai, kuriuos gyvenime labai stipriai myliu: saulė ir virtuvė. Jei tinklaraščio tekstuose, nuotraukose ar pagal receptus iškeptuose keksiukuose rasite saulę ir kasdienybės džiaugsmą, – aš būsiu daugiau nei laiminga!

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 3

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 4

    Braškinis tiramisu

    21 Bir ’22
  • 5

    Tortas „Snickers“

    22 Rgs ’09
  • 6

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10

Pinterest

NAUJAUSI ĮRAŠAI

  • Braškinis tiramisu

    21 Bir ’22
  • Braškinis ispaninių šalavijų sėklų (chia) pudingas

    15 Bir ’22
  • Japoniškas biskvitinis braškių tortas | Nuotraukos žingsnis po žingsnio

    9 Bir ’22

Kategorijos

  • GĖRIMAI (32)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (7)
    • Šaltieji gėrimai (23)
  • KALĖDŲ PASAKOS (65)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (267)
    • Apkepai (44)
    • Blynai (28)
    • Bulvių patiekalai (27)
    • Daržovių patiekalai (118)
    • Grybų patiekalai (15)
    • Kruopų patiekalai (43)
    • Makaronų patiekalai (21)
    • Mėsos patiekalai (64)
    • Miltiniai patiekalai (25)
    • Nesaldūs pyragai (30)
    • Troškiniai (19)
    • Varškės patiekalai (31)
    • Žuvis (36)
  • LENGVI KĄSNELIAI (247)
    • Blynai ir vafliai (38)
    • Duona (22)
    • Karštieji užkandžiai (41)
    • Košės (16)
    • Pusryčiai (125)
    • Salotos (43)
    • Šaltieji užkandžiai (64)
    • Sumuštiniai (23)
  • MAISTAS GAMTOJE (13)
  • PASAULIO SKONIAI (40)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (26)
  • SALDUMYNAI (547)
    • Bandelės (33)
    • Be orkaitės (96)
    • Desertai indeliuose (70)
    • Keksai, keksiukai (94)
    • Ledai (12)
    • Pyragai (139)
    • Pyragėliai (40)
    • Saldainiai (16)
    • Sausainiai (70)
    • Tortai (101)
  • SRIUBOS (22)
  • VALGOMOS DOVANOS (38)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (10)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų