Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

BandelėsBlynai ir vafliaiLENGVI KĄSNELIAIPusryčiaiSALDUMYNAI

Cinamoniniai mielinių bandelių vafliai

parašė Asta 1 Kov ’20
Cinamoniniai mielinių bandelių vafliai

Už vaflius sekmadienio pusryčiams geriau galėtų būti tik bandelės, o už bandeles – tik… bandelės, virtusios vafliais. Gal skamba ir truputį painiai, bet viskas čia labai paprasta: pasiruošę cinamoninių mielinių bandelių, supjaustę tešlą plonomis riekelėmis, šaukite jas ne į orkaitę, o dėkite į belgiškų vaflių keptuvę. Po poros minučių vaflių paviršius bus traškus, truputį lipnus dėl įdare esančio rudojo cukraus, šiek tiek susikaramelizavęs ir gardžiai traškus. O viduje – minkšta, kvapni cinamoninė bandelė!

Manot, kad skanu? Labai! 

 Cinamoniniai mielinių bandelių vafliai

 Cinamoniniai mielinių bandelių vafliai

Cinamoniniai mielinių bandelių vafliai

Atsispausdinti
Porcijos: 25 nedideli vafliai Paruošimo laikas: 30 min. + 1 val. 30 min. tešlos kildinimas

INGREDIENTAI

Tešlai:
2/3 stiklinės (165 ml) pieno
1 valg. š. cukraus
1 pakuotės (7 g) sausų mielių
3 ½ stiklinės (490 g) miltų
¼ stiklinės (50 g) miltelinio cukraus
1 arb. š. druskos
2 didelių kiaušinių
120 g minkšto sviesto

1 arb. š. aliejaus dubens ištepimui

Įdarui:
60 g tirpinto sviesto
½ stiklinės (100 g) rudojo cukraus
1 valg. š. malto cinamono
1 arb. š. vanilinio cukraus

Glaistui:
1 stiklinės (120 g) miltelinio cukraus
3 valg. š. pieno
1 valg. š. citrinų sulčių

GAMINIMO EIGA

1. Paruoškite tešlą. Pieną pašildykite, kad jis būtų šiltas, bet ne karštas. Suberkite sausas mieles ir cukrų. Išmaišykite šluotele, kol cukrus ir mielės ištirps. Dubenį uždenkite švariu rankšluostėliu ir palikite pastovėti šiltoje vietoje apie 10-15 minučių, kol mielės taps aktyvios (paviršius turi suputoti).
2. Kitame dubenyje sumaišykite miltus, miltelinį cukrų ir druską. Supilkite mielių mišinį ir įmuškite kiaušinius. Išmaišykite. Sudėkite kubeliais supjaustytą minkštą sviestą ir išminkykite vientisą ir elastingą, prie rankų nelimpančią, tačiau minkštą tešlą. Jei matote, kad tešla per skysta, įberkite dar porą šaukštų miltų.
3. Paruoštą tešlą dėkite į švarų, aliejumi plonai išteptą dubenį. Uždenkite švariu rankšluostėliu ir palaikykite šiltoje vietoje apie 60 minučių, kol tešlos tūris padvigubės.

4. Suformuokite bandeles-vaflius. Tešlai pakilus, perkelkite ją ant lygaus ir švaraus miltais pabarstyto paviršiaus. Kelis kartus paminkykite ir iškočiokite tešlą į maždaug ½ cm storio tešlos stačiakampį. Aptepkite tirpintu sviestu, sumaišytu su ruduoju cukrumi, maltu cinamonu ir vaniliniu cukrumi.
5. Pradėdami ilgąja kraštine, susukite tešlos stačiakampį į ritinėlį. Labai aštriu peiliu ritinėlį supjaustykite plonomis (maždaug 1 cm storio) riekelėmis. Turėtumėte gauti apie 25 ritinėlius.
6. Paverskite supjaustytas riekeles ant šono, uždenkite rankšluostėliu ir palaikykite šiltoje vietoje apie 30 minučių, kol tešla pakils.

7. Iškepkite. Belgiškų (Briuselio) vaflių keptuvę įkaitinkite pagal gamintojo instrukcijas. Dėkite po cinamoninės bandelės riekelę. Kepkite, kol vafliai taps gražiai auksinės spalvos ir viduje bus iškepę. Kepimo laikas priklausys nuo turimos vaflinės, jos galingumo. Neperkepkite vaflių, nes kaip ir mielinės cinamoninės bandelės – šie vafliai gardžiausi minkšti (ne per daug suskrudę) ir šilti.

8. Paruoškite glaistą. Į didelį dubenį suberkite miltelinį cukrų, supilkite pieną ir citrinų sultis. Išplakite iki vientisos vidutinio tirštumo masės.
9. Paruoštu glaistu aptepkite vaflius. Galite apiberti mėgstamomis uogomis ir papuošti šviežiomis prieskoninėmis žolelėmis. Patiekite.

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „Kauno grūdais“.

 Cinamoniniai mielinių bandelių vafliai

bandelėscinamonasdesertaskepiniaimielėsmieliniai vafliaipusryčiaisaldumynaivafliai
6 komentarai
6
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Lietiniai blynai be glitimo su bananais ir obuoliais
kitas įrašas
Marokietiški kokosiniai sausainiai

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Mielinis cinamono ritinėlių pyragas

Vanilinis varškės tortas su braškėmis

Vanilinis ryžių pudingas su citrinų kremu

Kepti cinamoniniai obuoliai

Moliūginės kavos sūrio pyragas

Mėlynių pyragas

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

KAI GAMINA JIS // Varškės čeburekai su obuoliais

Pomidorų, avokadų, mocarelos ir špinatų salotos

NES MAN SKANU // Grikiai su daržovėmis

POPIERĖLIS IŠ PRAEITIES // Varškėčiai su sėklomis

APIE MOTYVACIJĄ // Šokoladu glaistyti zefyrai

APIE MIEGĄ // Brokolių blyneliai

REKLAMA

GĖRIMAI

Prieskoninis moliūgų sirupas kavai

Saldžios dovanos Mamai

ŠALTOS KAVOS KOKTEILIS | COLD BREW (ŠALTAI BRANDINTA...

Žaliasis avokadų kokteilis

Kakavinis riešutų sviesto kokteilis dubenėlyje

Tropinis kokosų ir mangų koktelis dubenėlyje

REKLAMA

SALDUMYNAI

Imbierinis biskvitinis vyniotinis su maskarponės kremo įdaru

Avižiniai sausainiai su migdolais ir šokolado gabalėliais

Kapučino sausainiai

Tortas „Marjolaine“

Keksiukų puokštė Mamai

Purus citrininis pyragas

6 komentarai

:-) 3 Kov ’20 - 11:18 am

Kaži, o kiek laiko Jūsų vaflinėje kepa vafliai? Aš neseniai pamėginau, bet maniškėje viena pora vaflių iškepa per maždaug 30 minučių(!!!!!), tad, tiesą sakant, nuleidau rankas…;-)))

Reply
Asta 13 Kov ’20 - 10:14 am

Vaje! Tuomet aš irgi tikrai nuleisčiau rankas, be jokių abejonių! Mano vaflinėje šie vafliai iškepa per kelias minutes (2-3-4 minutes).

Reply
Monika 28 Bal ’20 - 4:21 pm

Visos Jūsų nuotraukos nuostabios, bet šios tiesiog stebuklingos!

Reply
Asta 15 Geg ’20 - 6:26 pm

Monika, labai Jums AČIŪ!

Reply
Rūta 27 Vas ’21 - 11:26 am

Susigundėme, išbandėme ir sėdime laimingi iki dangaus, kad atradome šį receptą! Įprasti vafliai jau buvo kiek pabodę, bet šis receptas pažadino norą savaitgaliais vėl įdarbinti vaflinę 🙂

Reply
Asta 28 Kov ’21 - 8:54 am

Rūta, labai džiaugiuosi, skanių savaitgalių! 🙂

Reply

Komentuoti: :-) Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Dangiškai skanus sūrio tortas (cheesecake)

    5 Bal ’10
  • 3

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10
  • 4

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 5

    Klasikinis medaus tortas

    22 Gru ’19
  • 6

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (349)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (59)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (67)
    • Šaltieji užkandžiai (88)
    • Sumuštiniai (39)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (683)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (134)
    • Desertai indeliuose (92)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų