Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

LENGVI KĄSNELIAIPusryčiaiPyragėliaiSALDUMYNAI

Granolos (traškių dribsnių) krepšeliai su kreminio sūrio-jogurto įdaru ir uogomis

parašė Asta 14 Sau ’20
Granolos (traškių dribsnių) krepšeliai su kreminio sūrio-jogurto įdaru ir uogomis

Niekam ne paslaptis – gaminti aš labiausiai mėgstu saldumynus, o mano mylimiausi metų lakai – saulės dosnūs pavasaris ir vasara. Visą rudenį gyvenusi Kalėdų laukimu, šventėms praėjus, laukiu… saulės, šilumos ir šviesos. Todėl ir desertas šįkart šiek tiek lengvesnis, šiek tiek gaivesnis. Drąsiai įrašyčiau jį į sveikesnių pasirinkimų sąrašą: be miltų, be rafinuoto cukraus.

Žiūriu į tas spalvas lėkštelėje ir jaučiu – pavasaris; jei ir ne už lango, tai bent širdy – tikrai pabunda ir lūpų kampučius kilsteli aukštyn.

Ne tik savo spalvomis ar dailia išvaizda man patinka šie krepšeliai. Dar jie yra labai gardūs – žinoma, kad TAIP!

Granolos krepšeliai tvirti, ne per saldūs, primena maistingus granolos batonėlius. Tik forma jų kita, todėl krepšelio viduje pasislepia tepamojo sūrio kremas – jis lengvesnis nei galėtumėt tikėtis, nes gaivumo suteikia graikiškas jogurtas. Galiausiai, ant viršaus pabirusios uogos ir vaisių gabalėliai – juos galite rinktis įvairiausius, mėgstamiausius, kaskart kitokius, sezoniškus. Tų spalvų, kurių akys pilkšvoje kasdienybėje pasiilgo labiausiai!

Patys gardžiausi šie krepšeliai yra iškart, vos tik paruošti. Jei patieksite vėliau (tokiu atveju iki patiekiant laikykite šaldytuve), pats krepšelis šiek tiek suminkštės nuo kremo; bet ne tiek, kad prarastų savo formą. Vis dar bus puikus ir skanus, tik šiek tiek kitoks – drėgnesnis, minkštesnis. Krepšelio viršų nusprendę paskaninti bananais, bent jau juos sudėkite prieš pat patiekiant, o dar geriau, apšlakstykite lašeliu citrinų sulčių.

 Granolos (traškių dribsnių) krepšeliai su kreminio sūrio-jogurto įdaru ir uogomis

 Granolos (traškių dribsnių) krepšeliai su kreminio sūrio-jogurto įdaru ir uogomis

 Granolos (traškių dribsnių) krepšeliai su kreminio sūrio-jogurto įdaru ir uogomis

 Granolos (traškių dribsnių) krepšeliai su kreminio sūrio-jogurto įdaru ir uogomis

Granolos (traškių dribsnių) krepšeliai su kreminio sūrio-jogurto įdaru ir uogomis

Atsispausdinti
Porcijos: 12 krepšelių Paruošimo laikas: 30 min. Gaminimo laikas: 12-14 min.

INGREDIENTAI

Granolos krepšeliams:
2 ½ stiklinės (250 g) stambių pilno grūdo avižinių dribsnių
2 valg. š. ispaninio šalavijo sėklų (chia)
½ stiklinės (50 g) migdolų miltų
¼ stiklinės (90 g) medaus
3 valg. š. žemės riešutų sviesto
½ arb. š. malto cinamono
¼ arb. š. druskos
2 didelių kiaušinių baltymų

Įdarui:
200 g tepamojo sūrio (pvz., „Philadelphia“)
200 g graikiško jogurto
2-3 valg. š. klevų sirupo
mažo žiupsnelio druskos

Viršui:
šviežių šilauogių
kivių
bananų
citrinos žievelių
ispaninio šalavijo sėklų (chia)

GAMINIMO EIGA

1. Paruoškite granolos krepšelius. Orkaitę įkaitinkite iki 170 ᵒC temperatūros. Keksiukų formeles ištepkite trupučiu kokosų aliejaus, į kiekvieną įtieskite po dvi plonas juosteles kepimo popieriaus, jas sukryžiuodami (taip bus labai lengva iškepusius krepšelius iškelti iš formelių).
2. Dubenyje sumaišykite avižinius dribsnius, ispaninio šalavijo sėklas, migdolų miltus, medų, riešutų sviestą, cinamoną ir druską. Kiaušinių baltymus šiek tiek paplakite, supilkite į dubenį. Visus produktus labai gerai išmaišykite. Turite gauti lipnią masę.
3. Paruoštą masę paskirstykite į kepimo formeles ir pirštais (galite juos šiek tiek suvilgyti vandeniu, kad mažiau liptų) paskirstykite taip, kad padengtumėte dugną ir sieneles – turite suformuoti granolos krepšelius.
4. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 12-14 minučių. Stebėkite, ir kai krepšeliai taps auksinės spalvos, išimkite juos iš orkaitės ir visiškai atvėsinkite.
5. Paruoškite įdarą. Dubenyje sumaišykite tepamąjį sūrį, graikišką jogurtą, klevų sirupą ir mažą žiupsnelį druskos. Šluotele išsukite iki vientisos kremo tekstūros.
6. Paruoštą įdarą šaukštu paskirstykite į granolos krepšelius.
7. Ant viršaus išdėliokite: griežinėliais pjaustytus bananus, kubeliais pjaustytus kivius, šilauoges, labai plonais griežinėliais pjaustytas citrinos žieveles. Užberkite truputėlį ispaninio šalavijo sėklų.
8. Geriausia patiekti iš karto, kol krepšeliai nesuminkštėjo nuo įdaro. Jei tai nepavyksta, iki patiekiant laikykite šaldytuve.

 Granolos (traškių dribsnių) krepšeliai su kreminio sūrio-jogurto įdaru ir uogomis

 Granolos (traškių dribsnių) krepšeliai su kreminio sūrio-jogurto įdaru ir uogomis

 Granolos (traškių dribsnių) krepšeliai su kreminio sūrio-jogurto įdaru ir uogomis

 Granolos (traškių dribsnių) krepšeliai su kreminio sūrio-jogurto įdaru ir uogomis

 Granolos (traškių dribsnių) krepšeliai su kreminio sūrio-jogurto įdaru ir uogomis

avižiniai dribsniaibananaichiacinamonascitrinosdesertasgraikiškas jogurtasgranolaispaninio šalavijo sėkloskiviklevų sirupasmedusmigdolų miltairiešutų sviestassaldumynaišilauogėssveikesni pasirinkimaitepamasis sūristraškūs dribsniaiuogosvaisiai
4 komentarai
2
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Sviestiniai rageliai (kruasanai) paprasčiau | NUOTRAUKOS ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
kitas įrašas
Šokoladinis migdolinis pyragas

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Vanilinis varškės tortas su braškėmis

Sluoksniuotas vaisių ir jogurto užkandis

Kokosinis žaliosios arbatos „Matcha“ ir ispaninio šalavijo sėklų...

Obuolių pyragas su kokoso drožlėmis

Vaniliniai keksiukai su mėlynėmis

Mėlynių pyragas

REKLAMA

SALDUMYNAI

Biskvitinis medaus tortas su apelsinais

Šokoladas su riešutais ir džiovintomis uogomis

Varškinės spurgytės

Grietininiai vieno dubens keksiukai su avietėmis

Ukrainietiški kepti varškėčiai

Plikytos tešlos žiedas (Paris Brest) su aviečių kremu...

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

Pomidorų, agurkų, špinatų ir mocarelos salotos

33 VALANDŲ KELIONĖ // Švediški meduoliai „Pepparkakor“

PATS GERIAUSIAS LAIKAS // Karameliniai saldainiai su lazdyno...

MAMOS DIENORAŠTIS // Špinatų keksiukai

Ispaniškas omletas su bulvėmis ir kumpiu | Tortilla...

VASARIO ATRADIMAI // Upėtakio filė su žaliosiomis citrinomis

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Obuoliniai varškės blyneliai

Vienos skardos lašiša su daržovėmis

Bulvių pyragas su brokoliais ir sūriu

Virti varškėtukai su šoninės ir grietinėlės padažu

Mėsainiai su plėšyta kiauliena ir kopūstų salotomis

Sakartvelietiška česnakinė vištiena „Shkmeruli“

4 komentarai

Eva 26 Sau ’20 - 1:18 pm

Sveiki,
Ar nurodyti kiekiai teisingi, ar skirtingomis stiklinėmis produktai matuojami:
„½ stiklinės (50 g) migdolų miltų
¼ stiklinės (90 g) medaus”?

Reply
Asta 26 Sau ’20 - 3:45 pm

Eva, kiekiai teisingi, o stiklinė ta pati, tiesiog medus yra DAUG sunkesnis už migdolų miltus 🙂

Reply
Laura 6 Kov ’20 - 10:41 am

Labas, ar galiu zemes riesutu sviesta pakeisti paprastu sviestu arba aliejum?

Reply
Asta 13 Kov ’20 - 10:10 am

Laura, tai visiškai skirtingų konsistecijų, skonių ir pobūdžio produktai, todėl reikėtų naudoti būtent riešutų sviestą – arba žemės riešutų, arba kitų riešutų 🙂

Reply

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10
  • 3

    Paprasčiausi kepti varškėčiai

    29 Rgs ’20
  • 4

    Trupininis pyragas su varške ir uogiene

    4 Geg ’23
  • 5

    Purūs varškės keksiukai

    1 Kov ’21
  • 6

    Klasikinis medaus tortas

    22 Gru ’19

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (349)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (59)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (67)
    • Šaltieji užkandžiai (88)
    • Sumuštiniai (39)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (683)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (134)
    • Desertai indeliuose (92)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų