Saulėta virtuvė
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU

Saulėta virtuvė

PyragėliaiSALDUMYNAI

Grietiniečiai

parašė Asta 20 Rgs ’09
Grietiniečiai

Skonis: 9,5/10. Be galo – be krašto skanus dalykėlis! Ir, beje, nerekomenduojama susidaryti galutinius nuomonės paragavus tik pirktinį variantą – naminiai kur kas skanesni 🙂 Labai kvapnūs, švelnaus skonio, trapūs – kažin, ar įmanoma jiems atsisipirti..? 🙂

Sudėtingumas: nieko labai sudėtingo.

Kur radau? Puodelio arbatos?.. 😉

Grietiniečiai

Atsispausdinti
Porcijos: 20 pyragėlių Paruošimo laikas: 1 val. Gaminimo laikas: 15-20 min.

INGREDIENTAI

Tešlai:
300-400 g miltų
75 g cukraus
100 g sviesto
1 kiaušinis
100 g grietinės
1 arb.š. kepimo miltelių
žiupsnelis druskos

Įdarui:
200 g varškės, pertrintos
2 valg.š. cukraus
25 g miltų
1 mažas kiaušinis
vanilinis cukraus

GAMINIMO EIGA

Minkštą sviestą išsukti su cukrumi, palaipsniui įmušti kiaušinį ir po šaukštą sudėti grietinę. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir labai greitai sujungti su išplakta sviestine mase. Nepermaišyti.
Tešlą iškočioti maždaug pusės centimetro storio lakštu ir išspausti apie 10-11 cm. skersmens paplotėlius. Ant vienos pusės uždėti įdaro (įdarui – visus produktus sumaišyti iki vientisos masės) ir pridengti kita puse. Kraštų neužspausti, nes kepant grietiniečiai plyš. Patepti kiaušinio plakiniu ir kepti 220 ºC orkaitėje apie 15-20 minučių, kol gražiai pagels.

grietinėsaldumynaisausainiaivanilėvarškė
13 komentarai
7
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Didysis aguonų pyragas
kitas įrašas
Varškės tortas su „Snickers“ šokoladukais

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Itališkas alyvuogių aliejaus pyragas su apelsinais

Vanilinis ryžių pudingas su citrinų kremu

Karamelinis sūrio tortas su lazdynų riešutais

Citrininės tartaletės

Obuolių pyragas su kokoso drožlėmis

Varškės pyragas su obuoliene

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Lęšių salotos su Halloumi sūriu

Kalakutiena su saldžiosiomis bulvėmis

Perlinio kuskuso salotos su vištiena

Trijų sūrių pica su vištiena ir pievagrybiais

Mielinės bandelės su dešrelėmis

Naminiai makaronai su marinara padažu

REKLAMA

SALDUMYNAI

Saldieji piršteliai

Imbierinės eglutės

Avižiniai sausainiai

Kepėjai be stabdžių: Viktorijos biskvitas (Victoria sponge)

Medaus keksas

Japoniškas aguonų ir obuolių pyragas

REKLAMA

GĖRIMAI

Uogų ir bananų glotnutis (smoothie)

Mangų ir kokosų pieno kokteilis (Mango Lassi)

Braškinis pieno kokteilis

Pieniška šalta kava su vaniliniais ledais ir grietinėle

SUSIPLAKIME KOKTEILĮ // Trintų vaisių kokteilis „Pina Colada“

Kava su moliūgų sirupu ir pienu

13 komentarai

Kristina 27 Kov ’10 - 3:42 pm

Vienintelėj parduotuvėj užmačiau šiuos grietiniečius – skonis nerealus. o kai radau receptą čia – apsidžiaugiau 🙂 gaminsiu juos, kad turėčiau po ranka ir nereikėtų į parduotuvę važiuoti dėl grietiniečių 😀
p.s. varškė kokio riebumo turėtų būti?

Reply
Asta 28 Kov ’10 - 4:16 pm

Kristina, džiaugiuosi už tave! Ir linkiu, kad namie kepti būtų dukart skanesni už parduotuvinius 😉
O varškę aš naudoju paprastai liesą (tiksliai riebumo nežinau, nes perku iš ūkininko), tačiau gali laisvai naudoti savo mėgstamiausią 🙂

Reply
Kristina 28 Kov ’10 - 9:47 pm

Asta, nežinau kodėl, bet antras gaminys pagal Tavo receptą nesigauna tikslus porcijų skaičius. Grietiniečių iškepiau 12. paragauti dar neišeina – dar vėsta 🙂

Reply
Asta 28 Kov ’10 - 10:09 pm

Kristina, taigi porcijų skaičius nuo porcijų dydžio priklauso 🙂 Mano šitie grietinėčiai labai mažučiukai buvo, kitą kartą kepiau daug didesnius, tai irgi panašiai gavos, gal net tik 10, jau tiksliai nepamenu 🙂
Būtinai parašyk, kaip skonis patiko, ar pateisino lūkesčius 😉

Reply
Kristina 28 Kov ’10 - 10:37 pm

na paplotėlius dariau 11 cm skersmens.
visiems patiko: šviežūs ir skanesni už parduotuvėje kepamus 😉

Reply
Asta 28 Kov ’10 - 10:44 pm

Na tuomet aš tiesiog nesuprantu, kaip aš taip sugebu 😀
O bet tačiau – svarbiausia, kad skonis nenuvylė! Šaunu 🙂

Reply
Indre 8 Vas ’11 - 11:17 pm

😀 juokiuosi todel kad pasidare kazkokia tradicija, pirma kaip ir prisiduodu kad va rytoj gaminsiu ta ar ana 😀
Bet rimtai rytoj gaminsiu siuos pyragaicius, nesu niekad valgiusi net parduotuvinius, o kadangi viskas kas yra su varske yra dieviska, manau ir sitie bus skanus.
Asta, turiu klausima, turiu indeli svelniosios varskes, su ja viskas ok, ja ir desiu, taciau turiu apie puse indelio ir rikotos, ar galeciau si suri naudoti kaip idara grietinieciams?

Reply
Asta 9 Vas ’11 - 9:39 am

Indre, puikus pasirinkimas – kai aš gaminau grietiniečius, irgi nebuvau jų nė parduotuvinių ragavus 🙂 Tikiuosi, kad tau jie taip pat labai labai patiks 🙂

O rikotą taip, žinoma, kad gali naudoti 😉

Reply
Julija 3 Vas ’14 - 6:38 am

Ohhh, tikrai puikūs! Ne naminių ir neteko ragauti, bet vis galvodavau, kas tie grietiniečiai… O tie grietiniečiai išties puikus dalykas 🙂 Pirmą dieną jie buvo trapūs, o kitą-laikyti sandariai-labiau suminkštėjo.
Džiaugiuosi, kad pagaliau išbandžiau, nes tai tikrai lengvai ir greitai pagaminamas skanėstas.

Reply
Asta 4 Vas ’14 - 12:05 pm

Julija, o aš labai džiaugiuosi, kad grietiniečiai ir pavyko, ir patiko! 🙂

Reply
Inga 9 Kov ’15 - 1:13 pm

Labai ačiū už receptą! Parduotuvinių ragavusi nesu, bet šitie grietiniečiai tikrai tobuli 🙂

Reply
Asta 16 Kov ’15 - 7:09 pm

Ačiū, Inga, man labai smagu girdėti! 🙂

Reply
Svetlana 3 Kov ’17 - 12:03 pm

Puikus receptas labai skanùs iseina grietineciai

Reply

Komentuoti: Asta Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, tinklaraščio autorė ir fotografė. Po pavadinimu „Saulėta virtuvė“ slepiasi du dalykai, kuriuos gyvenime labai stipriai myliu: saulė ir virtuvė. Jei tinklaraščio tekstuose, nuotraukose ar pagal receptus iškeptuose keksiukuose rasite saulę ir kasdienybės džiaugsmą, – aš būsiu daugiau nei laiminga!

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Biskvitinis maskarponės tortas su braškėmis ir citrinų kremu

    7 Lie ’21
  • 3

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 4

    Žagarėliai

    3 Kov ’11
  • 5

    Braškinis tiramisu

    21 Bir ’22
  • 6

    Grietiniečiai

    20 Rgs ’09

Pinterest

NAUJAUSI ĮRAŠAI

  • Spalvotas šokoladas | Dažais ir pabarstukais dekoruotas baltasis šokoladas

    30 Bir ’22
  • Grietininė panakota su braškėmis

    29 Bir ’22
  • Braškinis tiramisu

    21 Bir ’22

Kategorijos

  • GĖRIMAI (32)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (7)
    • Šaltieji gėrimai (23)
  • KALĖDŲ PASAKOS (65)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (267)
    • Apkepai (44)
    • Blynai (28)
    • Bulvių patiekalai (27)
    • Daržovių patiekalai (118)
    • Grybų patiekalai (15)
    • Kruopų patiekalai (43)
    • Makaronų patiekalai (21)
    • Mėsos patiekalai (64)
    • Miltiniai patiekalai (25)
    • Nesaldūs pyragai (30)
    • Troškiniai (19)
    • Varškės patiekalai (31)
    • Žuvis (36)
  • LENGVI KĄSNELIAI (247)
    • Blynai ir vafliai (38)
    • Duona (22)
    • Karštieji užkandžiai (41)
    • Košės (16)
    • Pusryčiai (125)
    • Salotos (43)
    • Šaltieji užkandžiai (64)
    • Sumuštiniai (23)
  • MAISTAS GAMTOJE (13)
  • PASAULIO SKONIAI (40)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (26)
  • SALDUMYNAI (549)
    • Bandelės (33)
    • Be orkaitės (98)
    • Desertai indeliuose (71)
    • Keksai, keksiukai (94)
    • Ledai (12)
    • Pyragai (139)
    • Pyragėliai (40)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (70)
    • Tortai (101)
  • SRIUBOS (22)
  • VALGOMOS DOVANOS (38)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (10)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų