Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

PyragėliaiSALDUMYNAI

Grietiniečiai

parašė Asta 20 Rgs ’09
Grietiniečiai

Skonis: 9,5/10. Be galo – be krašto skanus dalykėlis! Ir, beje, nerekomenduojama susidaryti galutinius nuomonės paragavus tik pirktinį variantą – naminiai kur kas skanesni 🙂 Labai kvapnūs, švelnaus skonio, trapūs – kažin, ar įmanoma jiems atsisipirti..? 🙂

Sudėtingumas: nieko labai sudėtingo.

Kur radau? Puodelio arbatos?.. 😉

Grietiniečiai

Atsispausdinti
Porcijos: 20 pyragėlių Paruošimo laikas: 1 val. Gaminimo laikas: 15-20 min.

INGREDIENTAI

Tešlai:
300-400 g miltų
75 g cukraus
100 g sviesto
1 kiaušinis
100 g grietinės
1 arb.š. kepimo miltelių
žiupsnelis druskos

Įdarui:
200 g varškės, pertrintos
2 valg.š. cukraus
25 g miltų
1 mažas kiaušinis
vanilinis cukraus

GAMINIMO EIGA

Minkštą sviestą išsukti su cukrumi, palaipsniui įmušti kiaušinį ir po šaukštą sudėti grietinę. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir labai greitai sujungti su išplakta sviestine mase. Nepermaišyti.
Tešlą iškočioti maždaug pusės centimetro storio lakštu ir išspausti apie 10-11 cm. skersmens paplotėlius. Ant vienos pusės uždėti įdaro (įdarui – visus produktus sumaišyti iki vientisos masės) ir pridengti kita puse. Kraštų neužspausti, nes kepant grietiniečiai plyš. Patepti kiaušinio plakiniu ir kepti 220 ºC orkaitėje apie 15-20 minučių, kol gražiai pagels.

grietinėsaldumynaisausainiaivanilėvarškė
13 komentarai
8
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Didysis aguonų pyragas
kitas įrašas
Varškės tortas su „Snickers“ šokoladukais

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

MAMOS DIENORAŠTIS // Špinatų keksiukai

Žemės riešutų kremo sausainėliai su braškių džemu

Ukrainietiška Velykų duona „Paska“

Nekeptas Tiramisu sūrio tortas

PAVASARĮ PASITINKANT // Graikiško jogurto tortas su avietėmis

Grietiniečiai | Nuotraukos žingsnis po žingsnio

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Cukinijų, fetos ir kalakutienos kukuliukai

Grikių blyneliai

Trinta brokolių sriuba

Pica „Margarita“

Bulvių „rožės”

Orkaitėje kepta teriyaki lašiša su bolivinėmis balandomis ir...

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Pica su plėšyta barbekiu vištiena | Nuotraukos žingsnis...

APIE RYTO DILEMAS // Kokosinė avižinė košė

Trys užkandžiai su vytintu kumpiu

Sumuštiniai su žuvimi

Sveikuoliški krekeriai

Borekas su varškės ir špinatų įdaru

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

KALĖDŲ NUOJAUTA // Šokoladiniai saldainiai su kepintais žemės...

Tortilijų suktinukai su vištiena, humusu ir daržovėmis

Ispaniškas omletas su bulvėmis ir kumpiu | Tortilla...

33 VALANDŲ KELIONĖ // Švediški meduoliai „Pepparkakor“

VASARIO ATRADIMAI // Upėtakio filė su žaliosiomis citrinomis

Cukinijų ir morkų blyneliai su varške

13 komentarai

Kristina 27 Kov ’10 - 3:42 pm

Vienintelėj parduotuvėj užmačiau šiuos grietiniečius – skonis nerealus. o kai radau receptą čia – apsidžiaugiau 🙂 gaminsiu juos, kad turėčiau po ranka ir nereikėtų į parduotuvę važiuoti dėl grietiniečių 😀
p.s. varškė kokio riebumo turėtų būti?

Reply
Asta 28 Kov ’10 - 4:16 pm

Kristina, džiaugiuosi už tave! Ir linkiu, kad namie kepti būtų dukart skanesni už parduotuvinius 😉
O varškę aš naudoju paprastai liesą (tiksliai riebumo nežinau, nes perku iš ūkininko), tačiau gali laisvai naudoti savo mėgstamiausią 🙂

Reply
Kristina 28 Kov ’10 - 9:47 pm

Asta, nežinau kodėl, bet antras gaminys pagal Tavo receptą nesigauna tikslus porcijų skaičius. Grietiniečių iškepiau 12. paragauti dar neišeina – dar vėsta 🙂

Reply
Asta 28 Kov ’10 - 10:09 pm

Kristina, taigi porcijų skaičius nuo porcijų dydžio priklauso 🙂 Mano šitie grietinėčiai labai mažučiukai buvo, kitą kartą kepiau daug didesnius, tai irgi panašiai gavos, gal net tik 10, jau tiksliai nepamenu 🙂
Būtinai parašyk, kaip skonis patiko, ar pateisino lūkesčius 😉

Reply
Kristina 28 Kov ’10 - 10:37 pm

na paplotėlius dariau 11 cm skersmens.
visiems patiko: šviežūs ir skanesni už parduotuvėje kepamus 😉

Reply
Asta 28 Kov ’10 - 10:44 pm

Na tuomet aš tiesiog nesuprantu, kaip aš taip sugebu 😀
O bet tačiau – svarbiausia, kad skonis nenuvylė! Šaunu 🙂

Reply
Indre 8 Vas ’11 - 11:17 pm

😀 juokiuosi todel kad pasidare kazkokia tradicija, pirma kaip ir prisiduodu kad va rytoj gaminsiu ta ar ana 😀
Bet rimtai rytoj gaminsiu siuos pyragaicius, nesu niekad valgiusi net parduotuvinius, o kadangi viskas kas yra su varske yra dieviska, manau ir sitie bus skanus.
Asta, turiu klausima, turiu indeli svelniosios varskes, su ja viskas ok, ja ir desiu, taciau turiu apie puse indelio ir rikotos, ar galeciau si suri naudoti kaip idara grietinieciams?

Reply
Asta 9 Vas ’11 - 9:39 am

Indre, puikus pasirinkimas – kai aš gaminau grietiniečius, irgi nebuvau jų nė parduotuvinių ragavus 🙂 Tikiuosi, kad tau jie taip pat labai labai patiks 🙂

O rikotą taip, žinoma, kad gali naudoti 😉

Reply
Julija 3 Vas ’14 - 6:38 am

Ohhh, tikrai puikūs! Ne naminių ir neteko ragauti, bet vis galvodavau, kas tie grietiniečiai… O tie grietiniečiai išties puikus dalykas 🙂 Pirmą dieną jie buvo trapūs, o kitą-laikyti sandariai-labiau suminkštėjo.
Džiaugiuosi, kad pagaliau išbandžiau, nes tai tikrai lengvai ir greitai pagaminamas skanėstas.

Reply
Asta 4 Vas ’14 - 12:05 pm

Julija, o aš labai džiaugiuosi, kad grietiniečiai ir pavyko, ir patiko! 🙂

Reply
Inga 9 Kov ’15 - 1:13 pm

Labai ačiū už receptą! Parduotuvinių ragavusi nesu, bet šitie grietiniečiai tikrai tobuli 🙂

Reply
Asta 16 Kov ’15 - 7:09 pm

Ačiū, Inga, man labai smagu girdėti! 🙂

Reply
Svetlana 3 Kov ’17 - 12:03 pm

Puikus receptas labai skanùs iseina grietineciai

Reply

Komentuoti: Asta Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Dangiškai skanus sūrio tortas (cheesecake)

    5 Bal ’10
  • 3

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10
  • 4

    Paprasčiausi kepti varškėčiai

    29 Rgs ’20
  • 5

    Trupininis pyragas su varške ir uogiene

    4 Geg ’23
  • 6

    Purūs varškės keksiukai

    1 Kov ’21

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (349)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (59)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (67)
    • Šaltieji užkandžiai (88)
    • Sumuštiniai (39)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (683)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (134)
    • Desertai indeliuose (92)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų