Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

PyragėliaiSALDUMYNAI

Grietiniečiai

parašė Asta 20 Rgs ’09
Grietiniečiai

Skonis: 9,5/10. Be galo – be krašto skanus dalykėlis! Ir, beje, nerekomenduojama susidaryti galutinius nuomonės paragavus tik pirktinį variantą – naminiai kur kas skanesni 🙂 Labai kvapnūs, švelnaus skonio, trapūs – kažin, ar įmanoma jiems atsisipirti..? 🙂

Sudėtingumas: nieko labai sudėtingo.

Kur radau? Puodelio arbatos?.. 😉

Grietiniečiai

Atsispausdinti
Porcijos: 20 pyragėlių Paruošimo laikas: 1 val. Gaminimo laikas: 15-20 min.

INGREDIENTAI

Tešlai:
300-400 g miltų
75 g cukraus
100 g sviesto
1 kiaušinis
100 g grietinės
1 arb.š. kepimo miltelių
žiupsnelis druskos

Įdarui:
200 g varškės, pertrintos
2 valg.š. cukraus
25 g miltų
1 mažas kiaušinis
vanilinis cukraus

GAMINIMO EIGA

Minkštą sviestą išsukti su cukrumi, palaipsniui įmušti kiaušinį ir po šaukštą sudėti grietinę. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir labai greitai sujungti su išplakta sviestine mase. Nepermaišyti.
Tešlą iškočioti maždaug pusės centimetro storio lakštu ir išspausti apie 10-11 cm. skersmens paplotėlius. Ant vienos pusės uždėti įdaro (įdarui – visus produktus sumaišyti iki vientisos masės) ir pridengti kita puse. Kraštų neužspausti, nes kepant grietiniečiai plyš. Patepti kiaušinio plakiniu ir kepti 220 ºC orkaitėje apie 15-20 minučių, kol gražiai pagels.

grietinėsaldumynaisausainiaivanilėvarškė
13 komentarai
8
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Didysis aguonų pyragas
kitas įrašas
Varškės tortas su „Snickers“ šokoladukais

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

PLANUOTOJA // Cukinijų keksiukai su bananais

Marokietiški sviestiniai sausainiai su sezamo sėklomis

Mangų ir kokosų semifreddo

Citrininiai keksiukai su braškėmis

Obuolių pyragas su džemu

Itališki pyragėliai su rikotos kremu „Cannoli“

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

MAMOS DIENORAŠTIS // Miško uogų kokteilis dubenėlyje

Sumuštiniai su kiaušiniais ir pomidorais

Imbierinė granola

Pomidorų, agurkų, špinatų ir mocarelos salotos

Avižinė košė su bananais ir riešutų sviestu

Riešutų ir datulių batonėliai

REKLAMA

SALDUMYNAI

KOVO ATRADIMAI // Bandelių su marcipaniniu įdaru pyragas

Neriebi bananų duona

Marokietiški kokosiniai sausainiai

Morenginė pavlovos eglutė

Klafutis su vyšniomis (trešnėmis)

Sviestinis cinamoninis keksas

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Salotos su vištienos sparneliais ir avokadų padažu

Šamo sriuba su bulvėmis ir apelsinais

Rudųjų lęšių karis su saldžiosiomis bulvėmis ir kokosiniais...

„Švilpikai“ (bulvinės bandelės) su šoninės padažu

Pica su vytintu kumpiu, pesto ir „Burrata“

Perlinių kruopų ir vištienos sriuba

13 komentarai

Kristina 27 Kov ’10 - 3:42 pm

Vienintelėj parduotuvėj užmačiau šiuos grietiniečius – skonis nerealus. o kai radau receptą čia – apsidžiaugiau 🙂 gaminsiu juos, kad turėčiau po ranka ir nereikėtų į parduotuvę važiuoti dėl grietiniečių 😀
p.s. varškė kokio riebumo turėtų būti?

Reply
Asta 28 Kov ’10 - 4:16 pm

Kristina, džiaugiuosi už tave! Ir linkiu, kad namie kepti būtų dukart skanesni už parduotuvinius 😉
O varškę aš naudoju paprastai liesą (tiksliai riebumo nežinau, nes perku iš ūkininko), tačiau gali laisvai naudoti savo mėgstamiausią 🙂

Reply
Kristina 28 Kov ’10 - 9:47 pm

Asta, nežinau kodėl, bet antras gaminys pagal Tavo receptą nesigauna tikslus porcijų skaičius. Grietiniečių iškepiau 12. paragauti dar neišeina – dar vėsta 🙂

Reply
Asta 28 Kov ’10 - 10:09 pm

Kristina, taigi porcijų skaičius nuo porcijų dydžio priklauso 🙂 Mano šitie grietinėčiai labai mažučiukai buvo, kitą kartą kepiau daug didesnius, tai irgi panašiai gavos, gal net tik 10, jau tiksliai nepamenu 🙂
Būtinai parašyk, kaip skonis patiko, ar pateisino lūkesčius 😉

Reply
Kristina 28 Kov ’10 - 10:37 pm

na paplotėlius dariau 11 cm skersmens.
visiems patiko: šviežūs ir skanesni už parduotuvėje kepamus 😉

Reply
Asta 28 Kov ’10 - 10:44 pm

Na tuomet aš tiesiog nesuprantu, kaip aš taip sugebu 😀
O bet tačiau – svarbiausia, kad skonis nenuvylė! Šaunu 🙂

Reply
Indre 8 Vas ’11 - 11:17 pm

😀 juokiuosi todel kad pasidare kazkokia tradicija, pirma kaip ir prisiduodu kad va rytoj gaminsiu ta ar ana 😀
Bet rimtai rytoj gaminsiu siuos pyragaicius, nesu niekad valgiusi net parduotuvinius, o kadangi viskas kas yra su varske yra dieviska, manau ir sitie bus skanus.
Asta, turiu klausima, turiu indeli svelniosios varskes, su ja viskas ok, ja ir desiu, taciau turiu apie puse indelio ir rikotos, ar galeciau si suri naudoti kaip idara grietinieciams?

Reply
Asta 9 Vas ’11 - 9:39 am

Indre, puikus pasirinkimas – kai aš gaminau grietiniečius, irgi nebuvau jų nė parduotuvinių ragavus 🙂 Tikiuosi, kad tau jie taip pat labai labai patiks 🙂

O rikotą taip, žinoma, kad gali naudoti 😉

Reply
Julija 3 Vas ’14 - 6:38 am

Ohhh, tikrai puikūs! Ne naminių ir neteko ragauti, bet vis galvodavau, kas tie grietiniečiai… O tie grietiniečiai išties puikus dalykas 🙂 Pirmą dieną jie buvo trapūs, o kitą-laikyti sandariai-labiau suminkštėjo.
Džiaugiuosi, kad pagaliau išbandžiau, nes tai tikrai lengvai ir greitai pagaminamas skanėstas.

Reply
Asta 4 Vas ’14 - 12:05 pm

Julija, o aš labai džiaugiuosi, kad grietiniečiai ir pavyko, ir patiko! 🙂

Reply
Inga 9 Kov ’15 - 1:13 pm

Labai ačiū už receptą! Parduotuvinių ragavusi nesu, bet šitie grietiniečiai tikrai tobuli 🙂

Reply
Asta 16 Kov ’15 - 7:09 pm

Ačiū, Inga, man labai smagu girdėti! 🙂

Reply
Svetlana 3 Kov ’17 - 12:03 pm

Puikus receptas labai skanùs iseina grietineciai

Reply

Komentuoti: Asta Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 2

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 3

    Tortas „Snickers“

    22 Rgs ’09
  • 4

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 5

    Trupininis pyragas su varške ir uogiene

    4 Geg ’23
  • 6

    Lazanija su vištiena, pievagrybiais ir baltu padažu

    17 Rgs ’10

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (351)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (60)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (67)
    • Šaltieji užkandžiai (89)
    • Sumuštiniai (40)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (683)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (134)
    • Desertai indeliuose (92)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų