Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

PyragaiSALDUMYNAI

Helovino šokoladainis

parašė Asta 27 Spa ’23
Helovino šokoladainis

Šokoladainis – vienas iš lengviausiai paruošiamų šokoladinių pyragų. Sodrus jo skonis ir unikali tekstūra paperka akimirksniu – kiekvienas gabalėlis saldus, itin šokoladiškas ir gardus!

Svarbiausia užduotis, kepant šokoladainį, yra tinkamai parinkti jo kepimo laiką. Perkepęs šokoladainis bus lyg paprastas sausokas šokoladinis pyragas, tad perkepti – jokiais būdais negalima. Kepimo laikui artėjant prie pabaigos, vis patikrinkite šokoladainį švariu mediniu pagaliuku. Įkiškite jį į kepinio centrą iš ištraukite:

  • jei pagaliukas apsivėlęs visai skysta tešla, šokoladainis dar neiškepęs; kepkite jį dar kelias minutes ir tikrinkite vėl;
  • jei pagaliukas apsivėlęs keliais mažais lipniais tešlos gabalėliais, šokoladainis iškepęs tobulai! Laikas išjungti orkaitę;
  • jei pagaliukas švarus, deja, šokoladainis perkepė.

Artėjant Helovinui, šokoladainį galite išpuošti glajumi ir sukurti šventinį desertą. Voratinkliai, mumijos, išsprogusiomis akytėmis žvelgiantys pabaisiukai – tegul fantazija padiktuoja, kuo šokoladainio gabalėliai pavirs šiurpiausią metų naktį!

Helovino šokoladainis

Atsispausdinti
Porcijos: 20 gabalėlių Paruošimo laikas: 25 min. Gaminimo laikas: 30 min.

INGREDIENTAI

Šokoladainiui:
180 g sviesto
200 g juodojo šokolado
1 stiklinės (200 g) cukraus
1 arb. š. vanilinio cukraus
3 kiaušinių
1 stiklinės (80 g) kakavos miltelių
1 stiklinės (140 g) kvietinių miltų
1 arb. š. druskos

Papuošimui:
kiaušinio baltymo
miltelinio cukraus
dekoratyvinių akyčių*

GAMINIMO EIGA

1. Iškepkite šokoladainį. Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C temperatūros (kaitinimas iš viršaus ir apačios). Kepimo popieriumi išklokite 20×30 cm kepimo indą.
2. Į puodą sudėkite sviestą ir 100 g gabalėliais laužyto šokolado. Kaitinkite virš silpnos ugnies, nuolat maišydami, kol šokoladas ir sviestas ištirps, ir susijungs į vientisą masę. Nukaiskite.
3. Suberkite cukrų, vanilinį cukrų ir išmaišykite šluotele. Palikite šiek tiek atvėsti.
4. Po vieną įmuškite ir šluotele įmaišykite kiaušinius.
5. Kakavą, miltus ir druską sumaišykite atskirame dubenyje. Suberkite į skystų produktų plakinį ir švelniai išmaišykite mentele, kol neliks sausų miltų.
6. Likusius 100 g šokolado supjaustykite gabalėliais ir įmaišykite į tešlą. Tešla bus labai tiršta – tokia ir turi būti.
7. Paruoštą tešlą sukrėskite į kepimo popieriumi išklotą kepimo indą. Paviršių išlyginkite.
8. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių. Ar šokoladainis jau iškepė, patikrinkite mediniu pagaliuku. Įkišus ir ištraukus jį iš šokoladainio centro, pagaliukas turi būti apsivėlęs mažais, lipniais tešlos gabaliukais. Tokia yra idealiai iškepusio šokoladainio tekstūra. Jei iš pyrago ištrauktas pagaliukas padengtas visai skysta tešla, kepkite dar kelias minutes, vis stebėdami tekstūrą. Nelaukite, kol pagaliukas bus švarus – toks šokoladainis bus perkepęs ir netekęs jam būdingo drėgnumo.
9. Iškeptą šokoladainį išimkite iš orkaitės ir atvėsinkite. Tuomet supjaustykite gabalėliais.

10. Paruoškite glaistą dekoravimui. Dubenėlyje šluotele ar šakute iki minkštų putų išplakite kiaušinio baltymą. Dėkite po kelis šaukštus miltelinio cukraus ir vis plakite iki tolygios tekstūros. Kuo daugiau miltelinio cukraus įplaksite, tuo tirštesnis bus glajus. Išplakite jį tirštą, minkštą, bet ne bėgantį (ne pernelyg skystą).
11. Paruoštą glajų sudėkite į konditerinį maišelį su siauru apvaliu antgaliu (arba sudėkite į švarų maišelį ir mažą jo kamputį nukirpkite, taip „pasigamindami“ konditerinį maišelį). Išspauskite glajų ant šokoladainio gabalėlių, piešdami voratinklius ar mumijas, pabaisiukus. Galite papuošti dekoratyvinėmis akytėmis.

* Dekoratyvines akytes pasigaminsite labai paprastai – tam tereikės kiaušinio baltymo ir miltelinio cukraus. Kiaušinio baltymą (arba dalį jo, jei akyčių nereikia labai daug) paplakite šakute. Baltymams suputojus, po kelis šaukštus berkite miltelinį cukrų ir vis plakite. Kai masė taps pakankamai tvirta ir standi, laikanti savo formą, miltelinio cukraus jau pakaks. Sukrėskite masę į konditerinį maišelį su mažo skersmens apvaliu antgaliu ir ant kepimo popieriaus išspauskite taškelius. Drėgnais pirštais patapšnokite per viršų, kad sulygintumėte kauburėlius. Įspauskite po pabarstuką ir palikite valandėlei, kol sustings. Sustingusios akytės lengvai atšoks nuo kepimo popieriaus ir galėsite jomis dekoruoti Helovino skanėstus!

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „Lidl Lietuva“ ir publikuotas prekybos tinklo portale ČIA.
Daugiau „Lidl Lietuva“ receptų rasite ČIA.
#reklama #lidllietuva

desertashelovinaskakavakepiniaipyragassaldumynaišokoladasvanilė
0 komentaras
1
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Žuvies pyragas su bulvių koše
kitas įrašas
Žygis Slovakijos Tatruose: POPRADSKÉ PLESO

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

PASISLĖPTI PO KAUKE // Pertepti imbieriniai sausainiai

Tortas „Jogurtinis Musas”

Citrininis varškės pyragas

Migdolinis varškės pyragas be glitimo

Crème Caramel | Vanilinis desertas su karamele

Mangų, ananasų, bananų ir riešutų sviesto kokteilis dubenėlyje

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Salotos su vištienos sparneliais ir avokadų padažu

Saldžiųjų bulvių lazanija su kalakutiena ir rikotos sūriu

Mėsainiai su barbekiu plėšyta kiauliena

Pikantiški cukinijų, varškės ir lęšių blynai

Citrininis šamas su kuskusu ir vyšniniais pomidoriukais

Cukinijų ir halumio sūrio blyneliai

REKLAMA

GĖRIMAI

Žaliasis trintų vaisių ir špinatų kokteilis

Imbierinis sirupas kavai

Braškių ir rabarbarų kokteilis

Vasariška salsa krepšeliuose ir Bellini

Trys imunitetą stiprinantys kokteiliai

Nealkoholinė Helovyno sangrija

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Gaivios salotos su mangais ir avokadais

Traškūs dribsniai (granola) su medumi ir lazdynų riešutais

Duonos lazdelės

Mėsainiai su jautiena ir karamelizuotais svogūnais

Belgiški vafliai

Česnakinė duona ir česnakinis sviestas

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Paprasčiausi kepti varškėčiai

    29 Rgs ’20
  • 3

    Trupininis pyragas su varške ir uogiene

    4 Geg ’23
  • 4

    Purūs varškės keksiukai

    1 Kov ’21
  • 5

    Klasikinis medaus tortas

    22 Gru ’19
  • 6

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (349)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (59)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (67)
    • Šaltieji užkandžiai (88)
    • Sumuštiniai (39)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (683)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (134)
    • Desertai indeliuose (92)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų