Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

KALĖDŲ RECEPTAIKARŠTIEJI PATIEKALAIMėsos patiekalai

Kalakutienos vyniotinis su šoninės, špinatų ir sūrio įdaru

parašė Asta 13 Gru ’22
Kalakutienos vyniotinis su šoninės, špinatų ir sūrio įdaru

Pilni namai švenčių laukimo, pilni puodai – jaukaus ir šildančio maisto! Kartais pagalvoju, kad skaniausias metų laikas vis tik yra žiema, kvepianti pyragais ir kunkuliuojanti šildančiais troškiniais.

Bet šįkart ne apie pyragus ir net ne apie troškinius. Su „Pilnas puodas“ paruošėme nesudėtingą ir jaukų valgį Kalėdoms – orkaitėje keptą kalakutienos vyniotinį su sūrio, šoninės ir špinatų įdaru. Skanu, gražu ir, tikiu, patiks daugeliui. Juk to ir norime labiausiai, gamindami švenčių stalui, tiesa?

„Pilnas puodas“ – smulkius Lietuvos ūkininkus jungianti internetinė parduotuvė. Internetu užsakytus produktus jie surenka ir pristato tiesiai iš ūkių, tad visad juos gaunate pačius šviežiausius. Mano krepšelyje šįkart buvo kalakutienos krūtinėlė, šoninė, sezoninės daržovės. Beveik viskas, ko reikia šiam vyniotiniui pagaminti.

Jūs taip pat dar galite spėti užsisakyti prieššventinį ūkininkų produktų krepšelį, tą padaryti galite ŠTAI ČIA.

Na, o šį puikiai atrodantį ir tikrai gardų vyniotinį paruošiau labai paprastai! Didesnę kalakutienos krūtinėlę įpjoviau, „atverčiau“ lyg knygą ir išploninau. Visą paviršių aptepiau keptų daržovių, šoninės ir sūrio įdaru. Kruopščiai susukau į vyniotinį, sutvirtinau špagatu. Išorę įtryniau prieskoniais ir tirpintu sviestu. Po kiek daugiau nei pusės valandos orkaitėje (tikslus kepimas laikas priklausys nuo kalakutienos vyniotinio storio, geriausia naudoti termometrą ir matuoti vidinę temperatūrą, kuri turi siekti 72 °C) – atėjo metas pjaustyti, patiekti ir ragauti.

Ar buvo skanu? Labai! Ar pagaminti pavyko lengviau nei gali atrodyti? Tikrai taip!

Kaip manot, ar (pa)tiktų toks valgis Jūsų šventiniams pietums? Dalijuosi receptu ir rekomenduoju – gaminkite!

Kalakutienos vyniotinis su šoninės, špinatų ir sūrio įdaru

Atsispausdinti
Porcijos: 10-12 Paruošimo laikas: 40 min. Gaminimo laikas: 40-45 min.

INGREDIENTAI

Įdarui:
2 valg. š. alyvuogių aliejaus
1 svogūno
3 skiltelių česnako
1 morkos
150 g šaltai rūkytos šoninės
100 g špinatų
150 g kreminio sūrio
100 g tarkuoto fermentinio sūrio
50 g panko džiūvėsėlių
2 arb. š. džiovintų prieskoninių žolelių
¼ arb. š. druskos
¼ arb. š. šviežiai grūstų juodųjų pipirų

apie 1,2 kg kalakuto krūtinėlės

Viršui ištrinti:
2 valg. š. tirpinto sviesto
½ arb. š. česnako miltelių
½ arb. š. rūkytos paprikos
½ arb. š. šviežiai grūstų juodųjų pipirų
¼ arb. š. druskos

GAMINIMO EIGA

1. Paruoškite įdarą. Keptuvėje virš vidutinio dydžio ugnies įkaitinkite alyvuogių aliejų. Suberkite smulkiai supjaustytą svogūną, smulkiai kapotas česnako skilteles, tarkuotą morką ir nedideliais kubeliais supjaustytą šaltai rūkytą šoninę. Kepkite, kartais pamaišydami, kol daržovės suminkštės, o šoninė – gardžiai apskrus.
2. Sudėkite į keptuvę pasmulkintus špinatų lapelius ir pakepinkite dar apie minutę, kol jie sukris. Nuimkite nuo ugnies ir atvėsinkite.
3. Atvėsusį daržovių ir šoninės įdarą sumaišykite su kreminiu sūriu, tarkuotu fermentiniu sūriu, džiūvėsėliais, prieskoninėmis žolelėmis, druska ir pipirais. Atidėkite į šalį, kol paruošite kalakuto krūtinėlę.

4. Paruoškite kalakuto krūtinėlę. Kalakuto krūtinėlę pasidėkite ant maistinės plėvelės lakšto. Aštriu peiliu įpjaukite taip, kad galėtumėte ją atversti lyg knygą (neperpjaukite iki galo – turite gauti vientisą kalakutienos išklotinę). Užklokite antru maistinės plėvelės lakštu ir išmuškite mėsos plaktuku, kad kalakutiena taptų minkštesnė ir plonesnė.
5. Nuimkite viršutinį plėvelės lakštą. Kalakutieną tolygiai aptepkite įdaru.
6. Pradėdami nuo ilgesniosios kraštinės, kruopščiai susukite kalakutienos ritinėlį taip, kad visas įdaras liktų viduje. Atsikirpę gana ilgą virvelę (pavyzdžiui, špagatą), sutvirkinkite kalakutienos vyniotinį, kad kepdamas neprarastų formos, o įdaras – neišbėgtų.
7. Aptepkite tirpintu sviestu, ištinkite česnako miltelių, rūkytos paprikos, druskos ir pipirų mišiniu.
8. Įkelkite paruoštą vyniotinį į kepimo formą. Šalia dėkite į kelias dalis perpjautų prieskoninių daržovių (raudonųjų svogūnų, česnakų), šviežių prieskoninių žolelių (pavyzdžiui, čiobrelių).

9. Iškepkite. Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C temperatūros (kaitinimas iš viršaus ir apačios, su vėjeliu).
10. Kalakutienos vyniotinį įkaitintoje orkaitėje kepkite apie 40-45 minutes, priklausomai nuo vyniotinio storio (ir to, kokio storio kalakutieną naudojote). Tam, kad vyniotinio netyčia neperkeptumėte, naudokite maistinį termometrą – kalakutienos vyniotinis bus iškepęs, kai mėsos vidinė temperatūra pasieks 72 laipsnius. Tolimesnis kepimas tik sausins kalakutieną, tad jai pasiekus tokią temperatūrą – laikas išjungti orkaitę ir išimti vyniotinį.
11. Iškeptam vyniotiniui leiskite kelias minutėms pastovėti, tuomet nuimkite virvelę. Pjaustykite riekelėmis ir patiekite su norimu garnyru.

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „Pilnas puodas“
#reklama #pilnaspuodas

Recepto įkvėpimas: „Delish“ ir „Le Creme de la Crumb“.

 

česnakaidžiūvėsėliaifermentinis sūriskalakutienakreminis sūrismorkosšoninėsūrissvogūnai
2 komentarai
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Kalėdinis užkandžių padėklas
kitas įrašas
Kalėdinis trifle su vyšniomis ir imbieriniais sausainiais

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Cukinijų ir morkų apkepas su vištiena

Moliūgų risotto su vištiena

Žiedinių kopūstų blyneliai

Kepėjai be stabdžių: Su böreğı (Turkiška lazanija)

Florentinai

Cukinijų apkepas su vištiena ir konservuotais kukurūzais

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

Sumuštiniai su kalakutiena, sūriu ir pomidorais

MAMOS DIENORAŠTIS // Cukinijų apkepėlė

PASISLĖPTI PO KAUKE // Pertepti imbieriniai sausainiai

KALĖDŲ NUOJAUTA // Šokoladiniai saldainiai su kepintais žemės...

KALĖDŲ TRADICIJA // Imbieriniai sausainiai

ŠOKOLADAS KALĖDOMS // Šokoladinės eglutės

REKLAMA

SALDUMYNAI

Migdoliniai „Linco“ sausainiai

Minkšta grietininė bananų duona su varškės kremo įdaru

Tiramisu sūrio tortas (cheesecake)

Tiramisu

Varškės ir obuolių plokštainis

Nekeptas pieniško šokolado sūrio tortas

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Trinta burokėlių sriuba

NAUJA PRADŽIA // Bolivinės balandos salotos su persikais...

Sakartvelietiška česnakinė vištiena „Shkmeruli“

Bolivinės balandos ir raudonųjų pupelių kepsneliai

Balandėlių apkepas

Nesaldus pyragas su šparagais ir lašiša

2 komentarai

Lina 17 Gru ’22 - 11:41 am

Asta, ar galima kalakutienos vyniotinį paruošti iš anksto, pvz pora dienų/diena prieš ir laikyti šaldytuve? Ačiū!

Reply
Asta 17 Gru ’22 - 7:21 pm

Sveiki, Lina, ilgai nelaikyčiau, bet dieną, manau, drąsiai išbūtų šaldytuve prieš kepant 🙂

Reply

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Paprasčiausi kepti varškėčiai

    29 Rgs ’20
  • 3

    Trupininis pyragas su varške ir uogiene

    4 Geg ’23
  • 4

    Purūs varškės keksiukai

    1 Kov ’21
  • 5

    Klasikinis medaus tortas

    22 Gru ’19
  • 6

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (349)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (59)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (67)
    • Šaltieji užkandžiai (88)
    • Sumuštiniai (39)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (683)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (134)
    • Desertai indeliuose (92)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų