Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

KALĖDŲ PASAKOSSALDUMYNAISausainiai

Imbieriniai sausainiai su cukraus plutele

parašė Asta 10 Lap ’09
Imbieriniai sausainiai su cukraus plutele

Ar jaučiat – Kalėdos artėja…
Su kiekviena diena, su kiekviena lyg ir šiek tiek per anksti iškritusia snaige, jos vis arčiau. Akys krypsta į mielus ir šiltus daiktelius, kurie galėtų tapti nuostabia dovana mylimam žmogui, o vakarais prieš miegą jau planuoju, kaip kepsiu milijonus sausainių, tūkstančius pyragų ir šimtus tortų 🙂
Kodėl nepradėjus jau dabar? Juk laukimas toks malonus…
Šiandien Brie paskelbė Kalėdų karštinės pradžią, o aš prisidedu – aš taip pat laukiu Kalėdų ir dalinuos tais kepiniais, kurie mano namuose jau nuo vakar skleidžią šventinius kvapus, jaukumą ir šilumą…

Skonis: 9,5/10. Traškūs, o pačiam viduje šiek tiek minkšti. Atrodo pakankamai kieti, tačiau atsikandus kąsnelį, jis tiesiog tirpsta burnoje. Ir labai labai saldūs, tačiau.. saldumas jiems tinka. Jie kvepia Kalėdomis – imbieru, cinamonu, gvazdikėliais ir švenčių laukimu…

Sudėtingumas: nieko labai sudėtingo.

Kur radau? Joy the Baker

Imbieriniai sausainiai su cukraus plutele (1)

Imbieriniai sausainiai su cukraus plutele

Atsispausdinti
Porcijos: 22 dideli sausainiai Paruošimo laikas: 35 min. Gaminimo laikas: 12-14 min.

INGREDIENTAI

2 ¼ (315 g) puodelio miltų
2 arb.š. kepimo miltelių
¼ arb.š. druskos
1 arb.š. malto cinamono
1 arb.š. malto imbiero
½ arb.š. maltų gvazdikėlių
120 g sviesto, kambario temperatūros
1 puodelis (200 g) rudojo cukraus
1 didelis kiaušinis
¼ puodelio (130 g) melasos sirupo (arba medaus)
1/4 puodelio (50 g) cukraus

GAMINIMO EIGA

1. Įkaitinti orkaitę iki 180 ºC temperatūros. Ištiesti kepimo skardas kepimo popieriumi.
2. Sumaišyti miltus, kepimo miltelius ir druska dubenyje. Atidėti į šalį.
3. Kitame inde suplakti sviestą, rudąjį cukrų ir prieskonius iki purios konsistencijos masės, apie dvi minutes. Įmušti kiaušinius, supilti melasos sirupą (medų) ir plakti, kol gausis graži vientisa masė, apie minutę.
4. Atsargiai įmaišyti miltų mišinį.
5. Supilti cukrų (50 g) į nedidelį dubenį,
6. Imti po šaukštą tešlos, tarp delnų suformuoti rutuliuką, apvolioti jį cukruje, suploti delnuose į plokščią apskritimą ir dėti ant kepimo popieriaus. Taip padaryti ir išdėlioti visus sausainius, paliekant tarp jų apie 5 cm. tarpus.
7. Kepti vieną kepimo skardą vienu metu, kol sausainių viršus sukietės, bet jie vis dar bus minkšti viduje – apie 12 – 14 minučių.
8. Atvėsinti sausainius ant kepimo popieriaus bent 5 minutes, tuomet perkelti ant grotelių ir atvėsinti visiškai.

Imbieriniai sausainiai su cukraus plutele (2)

cinamonasgvazdikėliaiimbierasmedusmelasasaldumynaisausainiai
24 komentarai
1
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Saldieji piršteliai
kitas įrašas
Bananinis varškės apkepas

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Ledų sumuštiniai su avietėmis

Karameliniai kvadratėliai

Marokietiški sviestiniai sausainiai su sezamo sėklomis

Tortas su morengu, sviestiniu kavos kremu ir šokoladu

TOBULAS // Karamelinis tortas su lazdynų riešutais

Mėlynių ir ispaninio šalavijo sėklų (chia) džemas

REKLAMA

GĖRIMAI

Naminis citrinų limonadas + 2 uogų skoniai!

Mangų, ananasų, bananų ir riešutų sviesto kokteilis dubenėlyje

Moliūgų kava

Kava su moliūgų sirupu ir pienu

Ananasų – kokosų kokteilis su špinatais

Mėlynių, juodųjų serbentų ir acai uogų kokteilis

REKLAMA

SALDUMYNAI

New York Cheesecake (Niujorko sūrio tortas)

ŠALTOS KAVOS KOKTEILIS | COLD BREW (ŠALTAI BRANDINTA...

PAVASARĮ PASITINKANT // Graikiško jogurto tortas su avietėmis

Šaldytų bananų ir špinatų sluoksniuotis

Cukriniai suktinukai

Mielinė cinamoninė plėšoma duonelė su migdolais

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Gaivios salotos su mangais ir avokadais

Kepta trijų grūdų dribsnių košė su obuoliais ir...

Blynas su obuoliais

Obuoliniai avižinių miltų blyneliai

Orkaitėje skrudinti pikantiški žiediniai kopūstai su naminiu pomidorų...

Makaronų ir keptų moliūgų salotos

24 komentarai

Eglė 10 Lap ’09 - 10:13 pm

mmm… Ginger chewies. Aš šitais Joy sausainėliais irgi gundausi 😉

Puikiai atrodo. Labai labai.

Reply
Asta 10 Lap ’09 - 10:55 pm

Ačiū, Egle 🙂 Sausainėliai tikrai verti dėmesio, rekomenduoju 😉

Reply
Justina 10 Lap ’09 - 10:59 pm

nuostabiai atrodo 🙂 įkeliu savo kalėdini „must bake” sąrašiuką 😉

Reply
Forelle 10 Lap ’09 - 11:12 pm

Aš irgi juos kepiau, bet galvojau paskelbsiu vėliau 🙂 tai buvo pirmi nusižiūrėti sausainiai su melasa. Pirmą kartą kepant dėjau visko kaip parašyta, buvo per daug saldu, antrą kartą cukraus kiekį beveik perpus sumažinau, tokius kepsiu ir ir Kalėdoms

Reply
Asta 10 Lap ’09 - 11:25 pm

Justina, dėkui 🙂 Ir sėkmės tau įgyvendinant savo „must bake”, pas mane jis toooks ilgas, kad kažin ar bespėsiu iki pat Kalėdų 😀

Reply
Asta 10 Lap ’09 - 11:28 pm

Forelle, ooo, lauksiu ir tavo įrašo! 🙂
Aš, prisipažįstu, dariau su medum, bet gal reikalo labai nepagadino, nes skanu buvo tikrai labai-labai 🙂 O dėl cukraus.. taaaaip, jie tikrai saldūs, bet mes kažkaip nusprendėm, kad jiems tai tiesiog tinka 😀

Reply
Eglė 11 Lap ’09 - 9:58 am

tai jau po rekomendacijų tikrai reikės naudoti. Su melasa gautųsu gerokai tamsesni, right?
Forelle, gal išduosi paslaptį iš kur melasa?

Reply
Asta 11 Lap ’09 - 11:21 am

Taip, tikrai tamsesni turėtų būt, bet ir man labai įdomu – kur gi tos melasos Lietuvėlėj rasti? 🙂

Reply
julė 11 Lap ’09 - 1:06 pm

melasos mačiau vilniuje, pas marką ir spencerį .)

Reply
Eglė 11 Lap ’09 - 2:35 pm

jul, tu apie ta juoda sirupa?
Varčiau, bet man kazkaip neužkliuvo kad ten melasa..

Reply
julė 11 Lap ’09 - 4:24 pm

Egle, seniai buvo, bet, man atrodo, taip. o gal ten treacle buvo? net susigėdijau.

Reply
Asta 11 Lap ’09 - 5:32 pm

Vilnius, vilnius, vilnius… Kad Kaune bent pusė tiek 😀
Nors skųstis labai negaliu, šiandien Garam masalos nusipirkti pavyko, ko irgi nebaisiai tikėjaus 🙂

Reply
Aušra 11 Lap ’09 - 8:35 pm

tai kad Forelle melasa pirko Kaune 🙂 Sakė prieš HyperMaxima kur yra Ekologiškų prekių parduotuvė

Reply
Asta 11 Lap ’09 - 8:48 pm

Ooo, Aušra, ačiū už tokias puikias naujienas! 🙂 Matyt, net Kauno dorai nepažįstu, nežinojau, kad ten tokia įsikūrus, reiks apsilankyt būtinai 😉

Reply
Aušra 11 Lap ’09 - 11:09 pm

Pasirodo yra ir daugiau kauniečių Lietuvos maisto blogerių tarpe 🙂 Atai visada atrodo kad tik vilniečiai skaniai valgo. Neskaitant kelių žmogelių, kuriuos tikriausiai ant vienos rankos pirštų pavyktų sutalpinti 🙂

Smagu 😉

Reply
Asta 11 Lap ’09 - 11:13 pm

Aušra, ir man kartais taip pasirodydavo, tikrai tikrai 🙂 Smagu ir man, galim užlenkti dar vieną pirštą 😉

Reply
Forelle 12 Lap ’09 - 8:05 am

Aušra atsakė jau už mane 🙂 Nuo melasos sausainiai tikrai tamsūs, bet saldumas toks, kad net gerklę graužė. Užtat ir mažinau cukraus kiekį, su medumi jie turėjo gautis švelnesnio skonio.

Reply
Jurga 13 Gru ’09 - 6:49 pm

gražuoliukai, ir padaromi lb lengvai. iškepiau ir aš 🙂
ar iki kalėdų išsilaikys?

Reply
Asta 13 Gru ’09 - 8:26 pm

Jurga, šaunu, kad išbandei! 🙂
O dėl Kalėdų… aš šitus su malonumu suvalgyčiau dabar, o iki Kalėdų likus porai dieną, iškepčiau dar vieną partiją būtent tam reikalui. Nes net jei ir išsilaikys, jie tikrai nebebus tokie skanūs.. O ir šiaip, pažiūrėjau orginaliam šaltiny – rekomenduojama laikyt iki 4 dienų sandariam indelyje kambario temperatūroje 🙂

Reply
Jurga 14 Gru ’09 - 10:54 pm

et, kepiau, nes nėr laiko prieš pat kalėdas, daug visko kito dar reik nuveikt.. reiks tada traukt į viešumą ir nelaukt švenčių..

Reply
Rutka 20 Gru ’09 - 4:01 pm

sausainukai jau pasauti i orkaite ir sklinda nuostabus kvapas 🙂 net neabejoju, kad ir skonis bus toks pats 🙂

Reply
Asta 20 Gru ’09 - 4:10 pm

Jurga, va taip ir būna prieš tas Kalėdas… bent pas mane visuomet masinis chaosas tiek virtuvėje (ypač), tiek kitur 🙂

Rutka, taip, jie kvepia tikrai puikiai! Ir valgosi taip pat puikiai, skanaus 😉

Reply
Imbieriniai sausainiai | Saulėta virtuvė 28 Lap ’17 - 8:39 am

[…] aštuonerius metus, radusi savo iki šiol mėgstamame „Joy the Baker“ tinklaraštyje. Tąkart rašiau, kad jie „traškūs, o pačiam viduje šiek tiek minkšti. Atrodo pakankamai kieti, tačiau […]

Reply
joris 7 Vas ’21 - 4:51 pm

Manau kad skanu, tik per daug cukraus!!!

Reply

Komentuoti: julė Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, tinklaraščio autorė ir fotografė. Po pavadinimu „Saulėta virtuvė“ slepiasi du dalykai, kuriuos gyvenime labai stipriai myliu: saulė ir virtuvė. Jei tinklaraščio tekstuose, nuotraukose ar pagal receptus iškeptuose keksiukuose rasite saulę ir kasdienybės džiaugsmą, – aš būsiu daugiau nei laiminga!

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 2

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 3

    Dangiškai skanus sūrio tortas (cheesecake)

    5 Bal ’10
  • 4

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10
  • 5

    Tortas „Snickers“

    22 Rgs ’09
  • Tobulas varškės apkepas

    6 Spa ’09

Pinterest

NAUJAUSI ĮRAŠAI

  • Citrininis vyniotinis su maskarponės kremu

    28 Kov ’23
  • Citrininiai keksiukai su citrinų kremu ir maskarponės kepurėlėmis

    23 Kov ’23
  • Lašišos kepsniai medaus-garstyčių marinate su traiškytomis bulvytėmis ir brokoliais

    22 Kov ’23

Kategorijos

  • GĖRIMAI (34)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (24)
  • KALĖDŲ PASAKOS (73)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (294)
    • Apkepai (47)
    • Blynai (30)
    • Bulvių patiekalai (34)
    • Daržovių patiekalai (124)
    • Grybų patiekalai (17)
    • Kruopų patiekalai (46)
    • Makaronų patiekalai (24)
    • Mėsos patiekalai (70)
    • Miltiniai patiekalai (26)
    • Nesaldūs pyragai (30)
    • Troškiniai (20)
    • Varškės patiekalai (32)
    • Žuvis (40)
  • LENGVI KĄSNELIAI (273)
    • Blynai ir vafliai (42)
    • Duona (22)
    • Karštieji užkandžiai (45)
    • Košės (16)
    • Pusryčiai (138)
    • Salotos (49)
    • Šaltieji užkandžiai (70)
    • Sumuštiniai (24)
  • MAISTAS GAMTOJE (14)
  • PASAULIO SKONIAI (51)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (28)
  • SALDUMYNAI (585)
    • Bandelės (37)
    • Be orkaitės (107)
    • Desertai indeliuose (76)
    • Keksai, keksiukai (99)
    • Ledai (13)
    • Pyragai (146)
    • Pyragėliai (46)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (75)
    • Tortai (106)
  • SRIUBOS (24)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (13)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų