Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

Keksai, keksiukaiSALDUMYNAI

Karameliniai keksiukai su karamelės įdaru ir karamelinėmis maskarponės kepurėlėmis

parašė Asta 19 Bal ’24
Karameliniai keksiukai su karamelės įdaru ir karamelinėmis maskarponės kepurėlėmis

Jei mėgstate karamelinius desertus, šie keksiukai jums tikrai patiks. Triskart karameliniai! Naminio sūdytos karamelės padažo įmaišiau į purią keksiukų tešlą, po šaukštelį įdėjau į pačių keksiukų vidų, galiausiai – įmaišiau į maskarponės kremo kepurėles. Mažas akcentas dėl grožio ir gardaus traškumo – keli karameliniai spragėsiai, nutupdyti ant keksiukų viršaus.

Keksiukai pagal šį receptą pavyks neįtikėtinai minkšti, purūs ir drėgni. Vieni tų, kurie tiesiog sutirpsta burnoje. Lyg mini torčiukai, jie galėtų būti puikus desertas būsimoms vasaros šventėms ar savaitgalių pasilepinimams. O gal norėtumėt jais pasaldinti artėjančią Mamos dieną?

Galiu pasakyti tik tiek, kad mūsų namuose šie keksiukai buvo sutikti pačiomis didžiausiomis liaupsėmis. Mano vyrukai, nors ne juokais išlepinti ir išrankūs, abu rodė viršun iškeltus nykščius ir sakė – tooobuli!

Fotosesijoje naudojau indus iš „PROMO Cash&Carry”. Galiu tik dar kartą pakartoti tai, kuo labai tikiu – valgome ir akimis. Maistas, indai, stalo serviravimas – viskas prisideda prie malonios ragavimo patirties ir mintyse lieka kaip skanūs, gražūs prisiminimai.

„PROMO Cash&Carry” parduotuvėse rasite didžiulį indų, taurių, stalo įrankių pasirinkimą – nuo elegantiškos klasikos iki ryškių spalvų ir modernių dizainų. Užsukite pasižvalgyti ar išsirinkti. Indų skyrius rasite parduotuvėse Kaune, Vilniuje ir Klaipėdoje.

Lėkštės: „F2D” kolekcija „Halo“.
Taurės ir stiklinės: „Viejo Valle“ kolekcija „Monterrey“.

Karameliniai keksiukai su karamelės įdaru ir karamelinėmis maskarponės kepurėlėmis

Atsispausdinti
Porcijos: 12 keksiukų Paruošimo laikas: 45 min. Gaminimo laikas: 16-18 min.

INGREDIENTAI

Keksiukams:
100 g minkšto sviesto
½ stiklinės (100 g) cukraus
3 kiaušinių
1 arb. š. vanilės pastos
¾ stiklinės (190 g) pasukų
2 valg. š. sūdytos karamelės padažo
1 ½ stiklinės (210 g) miltų
1 arb. š. kepimo miltelių
½ arb. š. kepimo sodos
½ arb. š. druskos

Įdarui:
12 arb. š. sūdytos karamelės padažo

Kremui:
250 g maskarponės
2 valg. š. sūdytos karamelės padažo
½ stiklinės (65 g) miltelinio cukraus
1 stiklinės (250 ml) riebios grietinėlės (35-36 proc. riebumo)

Papuošimui:
karamelinių spragėsių

GAMINIMO EIGA

1. Iškepkite keksiukus. Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C temperatūros (kaitinimas iš viršaus ir apačios).
2. Minkštą sviestą ir cukrų elektriniu plaktuvu plakite kelias minutes, kol masė taps puri. Po vieną įplakite kiaušinius, tuomet – vanilės pastą, pasukas ir sūdytos karamelės padažą.
3. Atskirame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, sodą ir druską. Įmaišykite į plakinį, kol neliks sausų miltų.
4. Paruoštą tešlą paskirstykite į keksiukų kepimo formeles, užpildydami ¾ jų tūrio.
5. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 16-18 minučių. Ar keksiukai jau iškepė, patikrinkite mediniu pagaliuku – įkištas ir ištrauktas ir keksiuko centro, jis turi būti švarus.
6. Iškeptus keksiukus išimkite iš keksiukų kepimo formos, perkelkite ant grotelių ir atvėsinkite.

7. Išplakite kremą. Į dubenį sudėkite maskarponę, karamelės padažą, suberkite miltelinį cukrų. Plakite elektriniu plakikliu, kol produktai susimaišys, bet ne ilgiau, nes perplakta maskarponė sušoks į gumuliukus. Toliau plakdami vidutiniu greičiu pamažu supilkite grietinėlę. Plakiklio greitį padidinkite ir išplakite tvirtą, tirštą kremą.

8. Įdarykite ir papuoškite keksiukus. Atvėsusių keksiukų viršuje nedideliu šaukšteliu išskobkite duobeles ir pripildykite jas karamelės padažo.
9. Maskarponės kremą sudėkite į konditerinį maišelį žvaigždutės formos antgaliu ir ant keksiukų išspauskite kepurėles. Papuoškite karameliniais spragėsiais.
10. Iki patiekiant laikykite šaldytuve.

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „PROMO Cash&Carry”.
#reklama #promocashcarry

desertasgrietinėlėkaramelėkeksiukaikepiniaimaskarponėpasukospopkornaisaldumynaispragėsiaivanilė
4 komentarai
3
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Tortilijų suktinukai su vištiena ir daržovėmis
kitas įrašas
Bulviniai blynai su vištiena

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Mieliniai riestainėliai

Kepti persikai su vaniliniu rikotos kremu

Migdolinis tortas su maskarpone

Varškės ir pistacijų tortas su avietėmis

Sluoksniuotas želė desertas

Mielinis vainikas su kreminiu sūriu, spanguolėmis, apelsinais ir...

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

KAI GAMINA JIS // Varškės čeburekai su obuoliais

Tortilijų suktinukai su vištiena, humusu ir daržovėmis

Mielinės bandelės su dešrelėmis ir sūriu

Ispaniškas omletas su bulvėmis ir kumpiu | Tortilla...

Pomidorų, avokadų, mocarelos ir špinatų salotos

Mini blynelių vėrinukai su uogomis

REKLAMA

SALDUMYNAI

Šokoladiniai sluoksniuotos tešlos sukučiai

Karameliniai triufeliukai su lazdyno riešutais ir cinamono plutele

Žemės riešutų sviesto triufeliai

Moliūgų ir varškės pyragas

TIKRASIS STEBUKLAS // Morkų pyrago sūrio tortas

Mangų ir kokosų semifreddo

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Rikotos blyneliai su šilauogėmis

Kavos chia pudingas

Mielinės bandelės su dešrelėmis ir sūriu

Purūs pusryčių blyneliai

Česnakiniai sūrio krekeriai su morkų humusu

Tortilijų suktinukai su vištiena

4 komentarai

Jolanta 21 Bal ’24 - 1:47 pm

Laba diena, Asta, dėkui už puikų keksiukių receptą! Tik kremas man nesigauna.. Visas proporcijas, grietinėlę 35 proc. dariau pagal eigą, o sudėjau į maišelį ir laikiau apie pusvalandį šaldytuve ir skystis iš kremo išbėgęs, nors atrodo tvirtai ikremas šsiplakė. Kodėl taip nutiko, ar jo nedaplakiau? Ar įmanoma su grietinėle plakant maskarponę kremą perplakti? Ačiū

Reply
Asta 21 Bal ’24 - 1:50 pm

Sveiki, Jolanta! Džiaugiuosi, kad keksiukai patiko, o tuo pačiu labai gaila, kad kremas nepavyko 🙁 Iš tiesų šį kremą paruošti labai paprasta, bet tikrai svarbu tinkamai išplakti – jei kremas nepakankamai išplaktas, jis yra skystas, nelaiko formos; jei perplaktas, tuomet maskarponė išskiria skystį, kremas susisluoksniuoja. Iš Jūsų aprašymo man panašu, kad kremas galėjo būti perplaktas. Kai plakate, labai stebėkite tekstūrą – vos tik susiformuoja formą laikančios kremo putos, iškart plakti nustokite 🙂 Tiesa, šiek tiek nesupratau, kodėl kremą laikėte maišelyje šaldytuve? Vos išplaktą, reikėtų dėti į konditerinį maišelį ir iškart juo puošti keksiukus; o tuomet jau pačius keksiukus su kremu dėti į šaldytuvą, jei norite juos laikyti ilgiau 🙂 Tikiuosi, kad kitą kartą pavyks puikiai!

Reply
Ineta 28 Sau ’25 - 6:55 pm

Labas vakaras, Asta!
Pirmiausia, noriu nuoširdžiai padėkoti už tai, kad dalinatės savo nuostabiais receptais! 🫶 Net nesuskaičiuosiu, kiek jų esu išbandžiusi. Jūsų dėka kepu Napoleono tortus net draugams ypatingomis progomis – jie vis kartoja, kad tai vienas skaniausių tortų, kokius yra valgę. Klasikinį medutį net esu gaminusi Belgijoje, per komandiruotę – kolegos buvo sužavėti! 👼🥹

Galiu drąsiai teigti, kad Jūsų receptai padėjo man atrasti konditeriją ir pavertė gyvenimą saldesniu. 🌞🎂🍰🥮

Taip pat norėjau pasiklausti apie šiuos nuostabius keksiukus: jei juos pasigaminčiau iš vakaro, ar kremas gražiai išsilaikytų šaldytuve iki rytojaus ryto? 😌

Reply
Asta 29 Sau ’25 - 7:40 am

Sveiki, Ineta! Esu be galo dėkinga už tiek daug gražių žodžių, labai juos vertinu – man tai didelis įkvėpimas toliau kurti ir dalintis 💛 Taip pat atsakau dėl keksiukų – taip, kremas puikiai išsilaikys šaldytuve 😊

Reply

Komentuoti: Ineta Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 3

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 4

    Dangiškai skanus sūrio tortas (cheesecake)

    5 Bal ’10
  • 5

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10
  • 6

    Tortas „Juodasis miškas“

    28 Gru ’14

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (349)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (59)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (67)
    • Šaltieji užkandžiai (88)
    • Sumuštiniai (39)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (683)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (134)
    • Desertai indeliuose (92)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų