Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

KARŠTIEJI PATIEKALAIKruopų patiekalaiLENGVI KĄSNELIAISalotos

Karštos salotos su kuskusu ir Halloumi sūriu

parašė Asta 17 Geg ’15
Karštos salotos su kuskusu ir Halloumi sūriu

Kai per Pusryčių knygos pristatymą R. manęs paklausė, kokį įsimintiną skonį parsivežiau iš paskutinės kelionės po Kiprą, man nereikėjo ilgai galvoti – atsakymą žinojau akimirksniu.

Tas skonis turi vardą – Halloumi. Halloumi – tai nuostabiai skanus kiprietiškas sūris, tradiciškai gaminamas iš avies ir ožkos pieno, neretai pagardintas trupučiu džiovintų mėtų. Man jis pasirodė panašus į kažką tarp mocarelos ir fetos. Baltas, minkštas, labai aromatingas, šiek tiek sūrus. Kipre jį ruošia ir patiekia įvairiausiais pavidalais ir gardina juo bene visus įmanomus patiekalus: nuo bandelių iki picų, nuo virtinių iki makaronų, nuo pyragų iki sumuštinių. Arba tiesiog kepa vieną patį, supjaustytą riekelėmis, ant grotelių. Čia yra dar vienas neapsakomas šio sūrio privalumas: jis netirpsta, nesilydo, nepraranda savo formos. Tiesiog supjaustykite riekelėmis ir kepkite. Sūrio gabalėliai gražiai apskrus, o po auksine plutele slėpsis šiltas ir tąsus baltas sūris. Pagardinti keliais tokiais gabalėliais salotas – daugiau nei puiku!

Taigi, tą aš ir padariau, vos tik grįžusi iš kelionės. Nusipirkau gabalėlį sūrio (valio, jo yra Lietuvoje!) ir susimaišiau dubenį sočių karštų salotų pietums iš visko, ką radau šaldytuve. Pasikepiau kelias riekeles sūrio ir – štai, kaip viskas paprasta! – netrukus gardžiai pietavau, mintimis vėl nuklysdama į kelionės prisiminimus.

Karštos salotos su kuskusu ir Halloumi sūriu (3)

Skonis: 10/10. Puikios, sočios, skanios salotos! O sūris – tiesiog tobulas, šypt.

Sudėtingumas: paprasta kaip du kart du.

Kur radau? Pagal heinstirred.

Karštos salotos su kuskusu ir Halloumi sūriu (5)

Karštos salotos su kuskusu ir Halloumi sūriu

Atsispausdinti
Porcijos: 5-6 Paruošimo laikas: 40 min.

INGREDIENTAI

250 g brokolių žiedynelių
1 morkos
1 svogūno
3 skiltelių česnako
500 g kuskuso kruopų
50 g špinatų lapelių
250 g vyšninių pomidorų
400 g Halloumi sūrio

Padažui:
1 citrinos nutarkuotos žievelės
1 citrinos sulčių
3 valg. š. alyvuogių aliejaus
ryšelio šviežių petražolių

GAMINIMO EIGA

1. Paruoškite padažą. Nedideliame indelyje sumaišykite nutarkuotą citrinos žievelę, citrinos sultis, alyvuogių aliejų ir kapotas petražoles. Atidėkite į šalį.
2. Paruoškite salotas. Brokolį sulaužykite mažais žiedynėliais, morką supjaustykite riekelėmis. Išvirkite pasūdytame vandenyje, kol suminkštės.
3. Kol brokoliai ir morkos verda, svogūnus ir česnakus susmulkinkite. Įkaitinkite keptuvėje šaukštą aliejaus ir kepinkite, kol suminkštės.
4. Kuskuso kruopas suberkite į didelį dubenį. Nupilkite 500 ml skysčio nuo išvirusių brokolių ir iš karto supilkite ant kuskuso kruopų. Uždenkite ir palikite pastovėti 5 minutes, kol išbrinks.
5. Nuo brokolių ir morkų nupilkite likusį skystį.
6. Išbrinkusias kuskuso kruopas išmaišykite šakute. Sumaišykite su brokoliais, morkomis, svogūnais ir česnakais, špinatų lapeliais ir perpus perpjautais vyšniniais pomidorais. Supilkite padažą ir dar kartą išmaišykite.
7. Sūrį supjaustykite riekelėmis. Keptuvėje įkaitinkite šaukštą aliejaus ir apkepkite sūrį iš abiejų pusių, kol gražiai paskrus.
8. Patiekite. Į lėkštes paskirstykite kuskuso salotas. Ant viršaus dėkite po keletą gabalėlių kepto sūrio. Patiekite nedelsiant.

brokoliaičesnakaicitrinoshalloumikuskusasmorkospetražolėspomidoraisalotosšpinataisūrissvogūnai
10 komentarai
7
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Žaliasis trintų vaisių ir špinatų kokteilis
kitas įrašas
Trintų vaisių ir graikiško jogurto kokteilis

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Granolos ir vaisių sluoksniuočiai su graikišku jogurtu

Sumuštiniai su kiaušiniais ir pomidorais

Naminiai makaronai su marinara padažu

Lašiša su citrinomis, rozmarinais ir keptomis daržovėmis

Tarta su špinatais ir tunu

Migdoliniai varškėčiai su bananais ir uogomis

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

JEI DAR TURITE CUKRAUS // Cukrinukai

TRIJŲ PLIUSŲ TAISYKLĖ // Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su...

Sumuštiniai su kalakutiena, sūriu ir pomidorais

PASISLĖPTI PO KAUKE // Pertepti imbieriniai sausainiai

Orkaitėje keptos daržovės su vištienos iešmeliu

MAMOS DIENORAŠTIS // Špinatų keksiukai

REKLAMA

SALDUMYNAI

Skaniausi kalėdiniai meduoliai

Šokoladas su riešutais ir džiovintomis uogomis

Moliūgų keksas su varškės įdaru

Citrininiai biscotti su aguonomis

Vyšnių „cobbler“

Biskvitinis medaus tortas

REKLAMA

GĖRIMAI

Tiramisu Affogato

MAMOS PASAULIS // Žaliasis avokadų kokteilis dubenėlyje

Tropinis kokosų ir mangų koktelis dubenėlyje

Nealkoholinis karštas vynas

Kakavinis riešutų sviesto kokteilis dubenėlyje

Braškių ir rabarbarų kokteilis

10 komentarai

Toma 17 Geg ’15 - 3:20 pm

Visiškai man tinkantis patiekalas! 🙂 Tikrai gaminsiu!

Reply
Asta 21 Geg ’15 - 6:02 pm

Toma, džiaugiuosi, skanaus! 🙂

Reply
Akvilė 22 Geg ’15 - 2:21 pm

Mmmm, patys skaniausi produktai ir dar neragautas sūris. Būtinai reikės pasigaminti. Be to, laukiu nesulaukiu Blynų knygos :)))))

Reply
Asta 31 Geg ’15 - 12:08 pm

Akvile, labai labai rekomenduoju paragauti šio sūrio! Ir jis, ir šios salotos – nuostabios 🙂
Blynų knyga bus jau visai greitai! 🙂

Reply
Gelmina 27 Geg ’15 - 3:32 pm

Oi Asta, kad ir po kurio laiko, uzsukau suzaveta to surio, kurio vis tik Italijoje dar nesu uztikusi, o tiek Donna Hay receptu maciusi! Tavo derinys puikus, kvepiantis vasara ir atostogomis!

Reply
Asta 31 Geg ’15 - 12:08 pm

Ačiū, Gelmina! 🙂 Mielai prašom užsukti dažniau 😉

Reply
Hein 20 Lie ’15 - 7:08 am

Looks wonderful!

Reply
Asta 9 Rgp ’15 - 1:33 pm

Thank you, Hein! 🙂

Reply
Eglė 12 Kov ’16 - 11:14 pm

Sveiki. Kur galima būtų įsigyti šio sūrio? Ačiū 🙂

Reply
Asta 13 Kov ’16 - 12:00 pm

Egle, aš perku „Prismoje” 🙂

Reply

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10
  • 3

    Paprasčiausi kepti varškėčiai

    29 Rgs ’20
  • 4

    Trupininis pyragas su varške ir uogiene

    4 Geg ’23
  • 5

    Purūs varškės keksiukai

    1 Kov ’21
  • 6

    Klasikinis medaus tortas

    22 Gru ’19

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (349)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (59)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (67)
    • Šaltieji užkandžiai (88)
    • Sumuštiniai (39)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (683)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (134)
    • Desertai indeliuose (92)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų