Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

PyragaiSALDUMYNAI

Kepėjai be stabdžių: bulvių pyragas su riešutais ir šokoladu

parašė Asta 31 Kov ’12
Kepėjai be stabdžių: bulvių pyragas su riešutais ir šokoladu

Kai du-tūkstančiai-aštuntaisiais buvo paskelbtas naujas lietuviškas projektas „Kepėjai be stabdžių”, jis sužavėjo ne vieną maisto tinklaraštininką, neabejingą virtuvei ir gardiems kepiniams. Deja, tačiau ką tuo metu galvojau aš, paaiškinti negaliu. Realybė tokia, kad kai šiuo puikiu projektu susižavėję maisto mylėtojai jungėsi ir šaukė „valio, super, nerealu!!!”, aš tyliai viską stebėjau iš šalies ir kažkaip sugebėjau pratylėti pakankamai ilgai. Projektas, aišku, labai sėkmingai startavo ir be manęs, o tik po kurio laiko aš atsitokėjau – kodėl, po perkūnais, manęs ten nėra?! Kaip kad dažnai nutinka, į protą ateiname per vėlai – „Kepėjai be stabdžių” tuomet ėmė ir nutilo… beveik dviems metams.

O dabar, du-tūkstančiai-dvyliktaisiais, startavo iš naujo! Ir spėkit, kas plojo katučių ir su didžiausia šypsena kartojo „ir aš, ir aš!”? Taip, tai aš! Na, nes tokios klaidos antrą kartą padaryti nei galima, nei išvis įmanoma.

Ir štai, šiandien ta diena – paskutinė mėnesio diena – kai visi tinklaraštininkai, visi „Kepėjų be stabdžių” dalyviai, priėmę kovo mėnesio iššūkį iš iškepę bulvių pyragą, pristato visiems savo rezultatus. Man tai pirmas toks kartas. Labai džiuginantis. Būti dalimi kažko yra labai gera.

Taigi taigi, štai ir jis. Bulvių pyragas. Skamba netikėtai, ar ne? Bet, pasirodo, kaip ėmė ir tarė Vilma, ir su bulvėmis galima iškepti gardų ir saldų (!) pyragą. Ir tikrai, neišsigąskit, į bulvių plokštainį jis tikrai nepanašus. Asmeniškai man ir visiems ragavusiems bulvių net nesijautė – jos ėmė ir susiliejo su visais kitais skoniais, matyt. O jei kažkas paklaustų, koks tai pyragas, sakyčiau, riešutinis su šokoladu. Skonis? Jei sąžiningai, nepasakyčiau, kad kažkuo labai ypatingas. Gal norėtųsi truputį drėgnesnio, nors nėra jis visai sausas, tikrai ne. Bet nepavadintum ir tirpstančiu burnoje. Šiaip ar taip – su puodeliu arbatos valgosi tikrai visai skaniai.

Skonis: 8/10. Dėl visų aukščiau išvardintų priežasčių.

Sudėtingumas: nieko labai sudėtingo.

Kur radau? Kepėjai be stabdžių

Bulvių pyragas su riešutais ir šokoladu

Atsispausdinti
Porcijos: 14 Paruošimo laikas: 40 min. Gaminimo laikas: 45 min.

INGREDIENTAI

Tešlai:
100 g sviesto
100 g cukraus
žiupsnelis druskos
5 kiaušinių tryniai
200 g maltų riešutų
1/2 tarkuotos citrinos žievelės
400 g virtų sumaltų bulvių (nesutrintų blenderiu)
75 g manų kruopų
3 arb.š. kepimo miltelių
5 kiaušinių baltymų

Aptepimui:
3 valg.š. abrikosų džemo
3 valg.š. vandens

Glaistui:
100 g juodojo šokolado
20 g sviesto
2 valg.š. vandens

GAMINIMO EIGA

1. Sviestą ištrinkite su cukrumi ir druska iki purumo.
2. Po vieną įplakite trynius.
3. Įmaišykite maltus riešutus, citrinos žievelę, bulves, manų kruopas ir kepimo miltelius.
4. Tešlą 15 minučių atidėkite į šalį.
5. Tuo tarpu kepimo indą (22 cm. skersmens) ištieskite kepimo popieriumi.
6. Kiaušinių baltymus išplakite iki standžių putų ir atsargiai įmaišykite į bulvių masę.
7. Kepkite apie 45 minutes iki 200°C įkaitintoje temperatūroje. Atvėsinkite ant grotelių.
8. Abrikosų džemą sumaišykite su vandeniu ir aptepkite pyrago viršų.
9. Šokoladą su sviestu ir vandeniu ištirpinkite ant garų vonelės, gerai išmaišykite iki vientisos masės ir apliekite pyragą.
10. Palaukite, kol sustings. Supjaustykite gabalėliais ir patiekite. Skanaus!

abrikosaibulvėscitrinosdžemasmanų kruopospyragasriešutaisaldumynaišokoladas
4 komentarai
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Tortas „Opera”
kitas įrašas
Citrininis šamas su kuskusu ir vyšniniais pomidoriukais

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Biskvitinis medaus tortas

Sluoksniuota panna cotta su citrinomis

Vaniliniai keksiukai su citrinų kremo įdaru ir kreminio...

Mielinė pynė su maskarponės ir citrinų kremo įdaru

Tortas „Juodasis Princas”

Žemės riešutų sviesto triufeliai

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Lengvai apkeptas tunas su česnakų padažu ir pomidorais

Kitokia balta mišrainė

MAMOS DIENORAŠTIS // Miško uogų kokteilis dubenėlyje

Klafutis su vyšniomis (trešnėmis)

Sodos duona su rozmarinais

Makaronų salotos su kepta vištiena

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Žiedinių kopūstų blyneliai

Tarta su vištiena ir pievagrybiais

Mieliniai suktinukai su trijų rūšių sūrio ir špinatų...

Makaronai su padažu „Bolognese”

Česnakiniai-citrininiai vištienos sparneliai

Vištienos kepsniai su mocarela, pesto ir pomidorais

REKLAMA

SALDUMYNAI

Pavlova su maskarponės kremu ir uogomis

Ukrainietiškas medaus pyragas (Medivnyk)

Pyragas „Obuolių ruduo”

Pyragas su varške „Draugystė“

Citrininis sūrio tortas su aguonomis

Plikyti sausainiai | NUOTRAUKOS ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO

4 komentarai

Indrė 31 Kov ’12 - 8:58 pm

Man tai labai drėgnas gavosi, Bet gal aš bulves blogai matavau – pagal užsieninį kažkokį paskaičiau, kad 240ml tai 200g virtų bulvių, tai ir savo 3/5 dėjau kiek daugiau nei puodelį…

Reply
Asta 4 Bal ’12 - 6:26 pm

Indre, arba taip, arba kitas variantas – bulvės ne visos vienodos, kaip ir Aura rašo. Juk cepelinai irgi nevienodai puikiai iš visų išeina 🙂 Taigi, gal ir pyragams ne tas pats, kokias rinktis – reikia mažiau krakmolingas, pavyzdžiui 🙂

Reply
Aura 1 Bal ’12 - 7:02 am

Mano irgi buvo šiek tiek sausokas, ypač kai atšalo. Čia gal dėl to, kad pačios bulvės viena nuo kitos skiriasi drėgnumu ir trapumu. Turguje perkant galima paklausti kokias geriau pirkti troškiniui ar košei. Ar pyragui :))

Reply
Asta 4 Bal ’12 - 6:27 pm

Aura, aš lygiai taip pat pamaniau, skaitydama kitų komentarus, kad drėgnas pyragas 🙂 Matyt, bulvės… nes daugiau nematau priežasčių 🙂
Cha, būtų linksma stebėti pardavėjų veidus, paklausus, kokios bulvės tinkamiausios pyragui būtų. Saldžiam pyragui 😀

Reply

Komentuoti: Aura Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 3

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 4

    Dangiškai skanus sūrio tortas (cheesecake)

    5 Bal ’10
  • 5

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10
  • 6

    Tortas „Juodasis miškas“

    28 Gru ’14

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (349)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (59)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (67)
    • Šaltieji užkandžiai (88)
    • Sumuštiniai (39)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (683)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (134)
    • Desertai indeliuose (92)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų