Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

KARŠTIEJI PATIEKALAIMakaronų patiekalaiMėsos patiekalai

Kepta pipirinė vištiena su citrinomis ir makaronais

parašė Asta 9 Rgs ’19
Kepta pipirinė vištiena su citrinomis ir makaronais

Jau gerą savaitę ruošiamės kelionei – be viso kito tai reiškia, kad stengiuosi pirkti kuo mažiau maisto, sunaudoti kuo daugiau likučių. Čia lyg koks iššūkis, kurio dėka ir nauji receptai gimsta, ir išlaidos ženkliai sumažėja. Prieš atostogas, sutikit, dar niekam taupumo režimas nepakenkė, tiesa?

Tai štai, kuo mažiau dienų ligi atostogų, tuo daugiau išmonės prireikia; kol galiausiai tenka virti sriubą iš kirvio – bet net ir tai, pasirodo, įmanoma!

Šaldiklyje turėjau vištienos, šaldytuve – gabalėlį sūrio. Iš stiklainio išbėriau paskutinius makaronus, kelios citrinos šaldytuve jau maldavo būti sunaudojamos (kol „nesunoko“ galutinai), o druska mūsų namuose niekad nesibaigia. Dar žiupsnio pipirų – pageidautina, šviežiai grūstų, nes tokiuose receptuose vos iš poros ingredientų būtent maži dalykai ir tampa svarbiausi; ir kai patiekalui pagardinti reikia vos druskos ir pipirų, verčiau jau jie būtų aukščiausios kokybės.

Receptas neįtikėtinai paprastas, greitai paruošiamas, gardus ir pasotinantis ilgam. Tiek ilgam, kad galima kuriam laikui pamiršti maistą ir vėl kibti į paskutinius darbus bei kelionės planavimą, šypt.

 Kepta pipirinė vištiena su citrinomis ir makaronais

Kepta pipirinė vištiena su citrinomis ir makaronais

Atsispausdinti
Porcijos: 4 Paruošimo laikas: 30 min.

INGREDIENTAI

Makaronams:
1 citrinos
3-4 valg. š. alyvuogių aliejaus
½ stiklinės (50 g) tarkuoto parmezano
½ arb. š. druskos
2 arb. š. šviežiai maltų juodųjų pipirų
300 g spaghetti makaronų

Vištienai:
1 vištos krūtinėlės
1 citrinos nutarkuotos žievelės
1 valg. š. alyvuogių aliejaus
1 arb. š. šviežiai maltų juodųjų pipirų
1 ½ valg. š. kvietinių miltų
¼ arb. š. druskos
½ valg. š. aliejaus (kepimui)

Patiekti:
šviežių petražolių

GAMINIMO EIGA

1. Paruoškite padažą makaronams. Nutarkuokite geltonąją citrinos žievelės dalį ir išspauskite sultis.
2. Sumaišykite citrinos sultis, nutarkuotą žievelę, alyvuogių aliejų, parmezaną, druską ir juoduosius pipirus. Atidėkite į šalį.
3. Paruoškite vištieną. Vištienos krūtinėlę perpjaukite perpus (į dvi puseles), tuomet kiekvieną vištienos puselę perpjaukite išilgai į du vištienos kepsnius – iš viso gausite juos keturis.
4. Nutarkuotą geltonąją citrinos žievelės dalį sumaišykite su šaukštu aliejaus ir juodaisiais pipirais. Sudėkite šį mišinį ant vištienos kepsnių ir gerai įmasažuokite, kad tolygiai pasidengtų iš visų pusių.
5. Atskiroje lėkštėje sumaišykite miltus ir druską. Kiekvieną vištienos kepsnį apvoliokite miltų ir druskos mišinyje iš abiejų pusių, miltų perteklių nupurtykite.
6. Virš vidutinės ugnies įkaitinkite keptuvę, supilkite aliejų. Sudėkite vištienos kepsnius ir kepkite iš abiejų pusių po 2-3 minutes, kol vištiena bus iškepusi, o paviršius gražiai apskrudęs.
7. Kol vištiena kepa, pagal instrukcijas išvirkite makaronus.
8. Iškepusią vištieną perkelkite ant pjaustymo lentelės ir supjaustykite nestoromis juostelėmis. Atidėkite į šalį.
9. Patiekite. Makaronams išvirus, nusunkite ir sumaišykite su iš anksto pasiruoštu padažu.
10. Makaronus su padažu sudėkite į lėkštes, ant viršaus sudėkite juostelėmis supjaustytą vištieną. Apibarstykite kapotomis šviežiomis petražolėmis ir patiekite nedelsiant.

Įkvėpimas: Sprinkles and Sprouts

Įrašas paruoštas bendradarbiaujant su „Santa Maria“. Receptui naudoti „Tellicherry“ juodieji pipirai.

 Kepta pipirinė vištiena su citrinomis ir makaronais

 Kepta pipirinė vištiena su citrinomis ir makaronais

 Kepta pipirinė vištiena su citrinomis ir makaronais

citrinaMakaronų patiekalaipetražolėspipiraisūrisvištiena
2 komentarai
3
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Sūrio tortas su keptais obuoliais ir karamele
kitas įrašas
Kalakutiena įdarytos saldžiosios bulvės

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Piemenėlių pyragas su žiediniais kopūstais

Kokosinis varškės apkepas

Avižinių dribsnių blyneliai su vištienos padažu

Vištienos ir daržovių iešmeliai su žemės riešutų padažu

Orkaitėje keptos bulvės su voveraitėmis

Nesaldus pyragas su lašiša, brokoliais ir kietuoju sūriu

REKLAMA

SALDUMYNAI

Avižiniai riešutų kremo sausainiai

Sausainis-pyragas su graikiniais riešutais ir šokoladu

Mėlynių pyragas

Trupininis pyragas su uogiene

Citrininis tiramisu su mėlynėmis

Sluoksniuotas panakotos ir želė desertas

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

APIE MIEGĄ // Brokolių blyneliai

POPIERĖLIS IŠ PRAEITIES // Varškėčiai su sėklomis

(NE)TURĖTI LAIKO // Saldžiųjų bulvių, vištienos ir bolivinės...

KALĖDŲ NUOJAUTA // Šokoladiniai saldainiai su kepintais žemės...

MAMOS DIENORAŠTIS // Špinatų keksiukai

ŠOKOLADAS KALĖDOMS // Šokoladinės eglutės

REKLAMA

GĖRIMAI

Karamelinis ledų ir kavos desertas

Saldžios dovanos Mamai

Žaliasis trintų vaisių ir špinatų kokteilis

Ananasų – kokosų kokteilis su špinatais

Nealkoholinė Helovyno sangrija

Braškių ir rabarbarų kokteilis

2 komentarai

Lina 9 Lap ’19 - 4:45 pm

Be proto skani kepta pipirinė vištiena su citrinomis ir makaronais. Seniai taip prabangiai ir skaniai nevalgiau, nors gaminti tikrai paprasta. Ačiū!

Reply
Asta 24 Lap ’19 - 6:23 pm

Lina, labai džiaugiuosi skaitydama Jūsų įspūdžius, tai jums ačiū! 🙂

Reply

Komentuoti: Asta Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 3

    Tortas „Snickers“

    22 Rgs ’09
  • 4

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10
  • 5

    Tortas „Juodasis miškas“

    28 Gru ’14
  • 6

    TOBULAS // Karamelinis tortas su lazdynų riešutais

    18 Sau ’18

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (358)
    • Apkepai (53)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (47)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (354)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (60)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (170)
    • Salotos (68)
    • Šaltieji užkandžiai (89)
    • Sumuštiniai (40)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (688)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (137)
    • Desertai indeliuose (95)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (168)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų