Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

Blynai ir vafliaiLENGVI KĄSNELIAIVarškės patiekalai

Kepti varškėčiai su bananais ir cinamonu

parašė Asta 17 Vas ’24
Kepti varškėčiai su bananais ir cinamonu

Jei mėgstate saldžius, desertą primenančius varškėčius, pamėginkite į juos įmaišyti gerai sunokusį trintą bananą. Jis suteiks malonaus saldumo, o varškėčiai iškeps dar minkštesni. Nepamirškite ir dosnaus žiupsnio cinamono – pripildykite namus jaukiausių gardžių aromatų.

Norėdami iškepti ypatingai minkštus, purius varškėčius, pasinaudokite šia maža gudrybe: miltų kiekį varškės masėje sumažinkite, tačiau suformuotus varškėčius prieš kepdami apvoliokite miltuose. Kepdami jie išlaikys savo formą, gražiai apskrus, o viduje bus pasakiškai švelnūs, minkšti ir purūs.

Cukrų ingredientų stulpelyje galite ir praleisti – tuomet iškepsite natūraliai saldžius varškėčius. Kuo labiau sunokęs bus bananas, tuo saldesni bus varškėčiai.

Kepti varškėčiai su bananais ir cinamonu

Atsispausdinti
Porcijos: 2-3 porcijos (10-12 varškėčių) Paruošimo laikas: 30 min.

INGREDIENTAI

360 g varškės (9 proc.)
1 kiaušinio
1 banano
1 arb. š. vanilės pastos
½ stiklinės (70 g) miltų
½ arb. š. kepimo miltelių
2 valg. š. cukraus (nebūtinai)
½ arb. š. druskos
½ arb. š. malto cinamono

aliejaus kepimui

Patiekti:
graikiško jogurto
aviečių (šviežių ar šaldytų)
klevų sirupo
miltelinio cukraus

GAMINIMO EIGA

1. Pasiruoškite reikalingus ingredientus.

2. Bananą gerai sutrinkite šakute.

3. Dubenyje sumaišykite varškę, kiaušinį, trintą bananą ir vanilės pastą.

4. Suberkite miltus, kepimo miltelius, cukrų, druską ir maltą cinamoną. Gerai išmaišykite.

5. Semkite po šaukštą paruoštos masės ir drėgnais delnais formuokite blynelius. Apvoliokite juos miltuose.

6. Keptuvę įkaitinkite virš vidutinio dydžio ugnies, įpilkite šlakelį aliejaus. Sudėkite varškėčius ir kepkite porą minučių, kol gražiai apskrus. Apverskite ir dar kelias minutes kepkite iš kitos pusės.

7. Gardžiai apskrudusius ir iškepusius varškėčius išimkite iš keptuvės.
8. Patiekite su mėgstamais priedais, pavyzdžiui, su graikišku jogurtu, šviežiomis ar šaldytomis uogomis, apšlakstę trupučiu klevų sirupo ir apibarstę milteliniu cukrumi.

Receptas ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO publikuotas portale LaMAISTAS.lt.

bananaicinamonaspusryčiaivanilėvarškė
0 komentaras
3
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Sluoksniuotas želė desertas
kitas įrašas
Balandėlių apkepas

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Lęšių salotos su Halloumi sūriu

Špinatų, porų ir varškės apkepas

Lietiniai blynai be glitimo su bananais ir obuoliais

Salotos su lašiša ir fetos sūriu

Kokosinė avižinė košė

Keptų saldžiųjų kukurūzų salotos su vištienos ir šoninės...

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Bananų ir riešutų sviesto vafliai

Uogų, bananų, špinatų, riešutų sviesto ir datulių kokteilis...

Saulėtos virtuvės blynų ir vaflių knyga | Šokoladiniai...

Kokosinis žaliosios arbatos „Matcha“ ir ispaninio šalavijo sėklų...

Karštos salotos su kuskusu ir Halloumi sūriu

Vegetariški salotų dubenėliai su humusu

REKLAMA

GĖRIMAI

Trys imunitetą stiprinantys kokteiliai

Mangų, ananasų, bananų ir riešutų sviesto kokteilis dubenėlyje

Šalta juodoji arbata su persikais

Braškių ir citrinų limonadas

Šilauogių, žaliųjų citrinų ir mėtų limonadas

SUSIPLAKIME KOKTEILĮ // Trintų vaisių kokteilis „Pina Colada“

REKLAMA

SALDUMYNAI

Citrininiai keksiukai su citrinų kremu ir maskarponės kepurėlėmis

Vanilinis ryžių pudingas su citrinų kremu

Sluoksniuotas desertas su meduoliais

Šokoladainis su vyšniomis

Grietininiai vieno dubens keksiukai su avietėmis

Pavlova su maskarpone, apelsinų kremu ir uogomis

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 3

    Burokėlių sriuba su rūkyta šonine

    21 Spa ’25
  • 4

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 5

    Tortas „Snickers“

    22 Rgs ’09
  • 6

    „Švilpikai“ (bulvinės bandelės) su šoninės padažu

    5 Vas ’23

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (360)
    • Apkepai (53)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (48)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (19)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (99)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (359)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (61)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (172)
    • Salotos (68)
    • Šaltieji užkandžiai (92)
    • Sumuštiniai (41)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (30)
  • SALDUMYNAI (695)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (141)
    • Desertai indeliuose (97)
    • Keksai, keksiukai (110)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (170)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (35)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų