Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

SALDUMYNAISausainiai

Kokosiniai sausainėliai su cukinija, riešutais ir šokoladu

parašė Asta 4 Rgs ’11
Kokosiniai sausainėliai su cukinija, riešutais ir šokoladu
Kaip orą gaudau paskutines akimirkas kartu. Godžiai pirštais įsikabinu į kiekvieną minutę, praleistą kartu. Kolekcionuoju kiekvieną šypseną. Kiekvieną žodį. Į širdį įsidedu ir užrakinu skardų juoką – kaip jis šildo… Laikau ranką ir noriu, kad ateinantiems mėnesiams ten liktų it įspaudas – kad eidama gatve, lankstydama drabužius, pavargusiomis akimis dėbsodama į kompiuterio ekraną ar maišydama tešlą pyragui, pajusčiau savo ranką tavojoje.
Kai apkabini, suprantu, kad negaliu tavęs paleisti. Per daug liūdna, per daug skauda.

O jei aš rytais pramiegosiu žadintuvą, kas mane prikels? O jei išsigąsiu voro, su kuo kartu juokingai aplink jį šokinėsime, bandydami susitarti, kaip išgyventi? Jei vakare bus labai šalta, kas atneš pledą, apklos ir apkamšys? Kas kiekvieną mielą savaitę prašys bandelių su dešrelėm ir kugelio, kas dejuos, kad nekepu batono, nors turiu duonkepę? Kieno telefono numerį rinksiu, kai labai nudžiugsiu, nuliūsiu, supyksiu ir norėsiu papasakoti Tau…?
Aš visada norėsiu papasakoti Tau… Noriu tau pasakyti – pasilik.

Sugrįžk arba pasiimk mane kartu, prašau.

Skonis: 8/10. Niekuo ypatingu neišsiskiriantys, tačiau skanūs sausainėliai. Gardžiausi prie nesaldžios arbatos puodelio. Saldūs ir su daug šokolado, todėl puikiai tinkami liūdesiams malšinti. Nekieti, su traškia plutele ir minkštu vidumi, todėl puikiai tinkami transportuoti ir triaukšti tiesiog atsisėdus ant dar žalios žolės.

Sudėtingumas: nieko labai sudėtingo.

Kur radau? Syntages… apo spiti

Kokosiniai sausainėliai su cukinija, riešutais ir šokoladu

Atsispausdinti
Porcijos: 85 maži sausainėliai Paruošimo laikas: 20 min. Gaminimo laikas: 15-20 min.

INGREDIENTAI

1 puodelis (230 g) sviesto, kambario temperatūros
1 ½ puodelio (300 g) cukraus
2 dideli arba 3 maži kiaušiniai
1 valg. š. vanilės ekstrakto
1 arb.š. cinamono
2 arb.š. kepimo miltelių
žiupsnelis druskos
2 ¾ puodelio (385 g) miltų
sauja (40 g) riešutų, kapotų
2 puodeliai (260 g) cukinijos, tarkuotos
1 puodelis (170 g) juodojo šokolado, smulkinto
1 1/2 puodelio (130 g) kokoso drožlių

GAMINIMO EIGA

1. Išplakite sviestą su cukrumi iki purumo.
2. Įplakite kiaušinius ir vanilės ekstraktą.
3. Sudėkite cukiniją, išmaišykite ir atidėkite į šalį.
4. Kitame dideliame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, cinamoną ir druską.
5. Į miltų mišinį supilkite kiaušinių plakinį.
6. Suberkite smulkintus riešutus, šokoladą, kokoso drožles. Viską išmaišykite.
7. Kepimo skardas išklokite kepimo popieriumi.
8. Šaukštu kabinkite tešlą ir formuokite ant kepimo popieriaus sausainius. Palikite didesnius tarpus tarp sausainių, kadangi kepdami jie padidėja.
9. Kepkite iki 180 °C temperatūros įkaitintoje orkaitėje 15 – 20 minučių, kol gražiai pagels.
10. Atvėsinkite ant grotelių ir skanaukite. Skanaus!

cinamonascukinijakokosų drožlėsriešutaisaldumynaisausainiaišokoladasvanilė
14 komentarai
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Obuolių pyragas su maskarpone
kitas įrašas
Bulvės su šviežiais miško grybais

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Kepti cinamoniniai obuoliai

Karamelinės cinamoninės bandelės

Grietiniečiai | Nuotraukos žingsnis po žingsnio

Baklava su graikiniais riešutais ir migdolais

Varškės tinginys su uogomis ir abrikosais

Karameliniai triufeliukai su lazdyno riešutais ir cinamono plutele

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Piemenėlių pyragas

Jautienos ir bulvių iešmeliai su fetos padažu

Tarta su varške ir pomidorais

Mini kukurūzų blyneliai

Cukinijų ir pievagrybių blyneliai

Vištienos kaselės

REKLAMA

SALDUMYNAI

Vanilinis varškės tortas su braškėmis

Medaus keksas

Varškės spurgos

Kokosinis ispaninio šalavijo sėklų (chia) pudingas su mangais...

Marcipaninis obuolių pyragas

Prancūziški migdoliniai morengai. Macarons

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

APIE MIEGĄ // Brokolių blyneliai

SUSIDRAUGAUTI SU MAISTU // Bolivinės balandos salotos su...

PASISLĖPTI PO KAUKE // Pertepti imbieriniai sausainiai

POPIERĖLIS IŠ PRAEITIES // Varškėčiai su sėklomis

PATS GERIAUSIAS LAIKAS // Karameliniai saldainiai su lazdyno...

Mini blynelių vėrinukai su uogomis

14 komentarai

Reda 4 Rgs ’11 - 5:45 pm

Kokie žavuoliai! o ingridientų spalvos ..mmm…mm 🙂

Reply
Asta 5 Rgs ’11 - 8:22 pm

Reda, ačiū 🙂

Reply
Insolente. 4 Rgs ’11 - 6:35 pm

Nuotraukos yra rugsėjis. Žolės spalva tokia, žinai, rugsėjiška.

Bet ruduo turi tokią savybę – praeina. Ir lauke, ir širdy.

O šito sausainio (penkių) norėtųs.

Reply
Asta 5 Rgs ’11 - 8:24 pm

Aha, ruduo praneina. Bet žinai, kas laukia po rudens? Žiema. O iki pavasario dar taip ilgai…
Bet aš stengiuos, tikrai stengiuos pamilti kiekvieną metų laiką. Gal man net pavyks. (Kada nors) 🙂

Sausainiais mielai pavaišinčiau. Ir arbatos užplikyčiau 🙂

Reply
Ninel 10 Rgs ’11 - 6:24 pm

Kepiau, skanūs, kaip tik prie kavos arbatos 🙂 Tik vaniles ekstrakto dėjau 0,5 valg. šaukšto, ne pilną – visiškai užtenka, galima ir mažiau.

Reply
Asta 13 Rgs ’11 - 7:10 pm

Ninel, priklauso tikriausiai nuo ekstrakto koncentracijos. Pas mane naminis, ne ypač stiprus, todėl drąsiai jo galiu šliūkštelėti ir daugiau. Va, o jei kalbėtume apie pirktines esencijas – ten jau pusės arbatinio šaukštelio gali būti pernelyg daug 🙂

Reply
Blondaj 24 Rgs ’11 - 1:29 pm

Kepiau šiuos sausainėlius jau gal kokius dešimt kartų, tikrų tikriausiai jie mano favoritų sąraše, nukonkuravę net be galo mylimus keksiukus 😉 Labai ačiū už receptą 😉 p.s. kadangi riešutus ne visi ragautojai valgo, tai vietoj jų dedu kepintų saulėgrąžų, dar razinų įberiu ir tikrai nepagadina skonio 🙂

Reply
Asta 24 Rgs ’11 - 10:21 pm

Kaip smagu girdėti! Manau, kokie dešimt kartų tikrai įrodo, kad sausainiai atrado vietą ant Jūsų stalo, o man tai didžiulis džiaugsmas 🙂

Reply
Erika 26 Rgs ’12 - 5:43 pm

Ka tik prisikepiau ir as situ sausaineliu. Oi kokie minkstuciai ir puruciai jie gavosi ir daug daug ju 🙂

Reply
Asta 3 Spa ’12 - 4:55 pm

Erika, tikiuosi, kad dar ir skanūs labai labai 🙂

Reply
Erika 4 Spa ’12 - 12:58 pm

Skanus, skanus. Nusinesiau i darba ir visoms recepto prireike 🙂 Manau, tai parodo kokie jie skanus 🙂

Reply
Asta 13 Spa ’12 - 8:47 pm

Erika, smagu girdėti 🙂

Reply
ausra 23 Rgp ’14 - 10:10 am

Sveiki. Kuo galima pakeisti kokoso drozles?

Reply
Asta 30 Rgp ’14 - 9:30 am

Aušra, kokosų drožlės – šių sausainių esmė, juk tai kokosiniai sausainiai 🙂 Todėl nekeisčiau jų niekuo kitu, o jei kokosų drožlių nemėgstate – siūlyčiau tiesiog pasirinkti kitą sausainių receptą 😉

Reply

Komentuoti: Reda Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    New York Cheesecake (Niujorko sūrio tortas)

    15 Bal ’12
  • 3

    Šokoladinis tortas „Velnio maistas” (Devil’s Food Cake)

    14 Gru ’11
  • 4

    Šokoladinis pyragas

    31 Sau ’10
  • 5

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 6

    Mielinės bandelės su dešrelėmis

    4 Vas ’13

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (350)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (59)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (67)
    • Šaltieji užkandžiai (89)
    • Sumuštiniai (39)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (683)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (134)
    • Desertai indeliuose (92)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų