Ispaninio šalavijo (chia) sėklas išbrinkinę kokosų kreme ir trintuose manguose, paruošite tropinio skonio desertą, o gal pusryčius – tai maistingas, gardus, augalinės kilmės skanėstas, kuris ne tik numalšins saldumo norą, bet ir ilgam suteiks sotumo jausmą. Pudingui paruošti prireiks tik vieno dubens – tiesiog sumaišykite visus ingredientus ir palikite šiek tiek laiko sėkloms išbrinkti.
- Į pudingą galite įmaišyti kelis šaukštus kokosų drožlių – jos suteiks dar turtingesnę tekstūrą ir sodresnį kokosų skonį.
- Rinkitės mėgstamą saldiklį: klevų sirupą, agavų sirupą, medų ar paprastą cukrų.
- Chia pudingą patogu paruošti iš vakaro – per naktį išbrinkęs, kitą dieną jis taps puikiais pusryčiais arba maistingu desertu.
Kokosinis mangų ispaninio šalavijo (chia) sėklų pudingas
AtsispausdintiINGREDIENTAI
1 mango (250 g kubelių)
½ stiklinės (125 g) kokosų kremo
½ stiklinės (125 g) kokosų gėrimo (pieno)
2 valg. š. klevų sirupo
½ žaliosios citrinos sulčių
1 arb. š. vanilės pastos
žiupsnelio druskos
6 valg. š. (50 g) ispaninio šalavijo sėklų
Patiekti:
šviežio mango kubelių
kokosų riekelių
žaliosios citrinos nutarkuotų žievelių
šviežių čiobrelių lapelių
GAMINIMO EIGA
1. Pasiruoškite reikalingus ingredientus.
2. Mango kubelius, kokosų kremą ir kokosų gėrimą sutrinkite trintuvu iki vientisos masės.
3. Įmaišykite klevų sirupą, žaliosios citrinos sultis ir vanilės pastą.
4. Įmaišykite ispaninio šalavijo sėklas.
5. Palikite pastovėti 15 minučių, tuomet dar kartą permaišykite. Dubenį uždenkite, dėkite į šaldytuvą ir palaikykite 2–4 val. arba per naktį, kad ispaninių šalavijų sėklos išbrinktų.
6. Išbrinkusį pudingą padalinkite į stikline. Ant viršaus dėkite kubeliais supjaustytų šviežių mangų.
7. Papuoškite kokosų riekelėmis, nutarkuotomis citrinų žievelėmis, čiobrelių lapeliais.
Receptas ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO publikuotas portale LaMAISTAS.lt.