Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

LENGVI KĄSNELIAIPusryčiai

Kokosinis mangų ispaninio šalavijo (chia) sėklų pudingas

parašė Asta 31 Lie ’25
Kokosinis mangų ispaninio šalavijo (chia) sėklų pudingas

Ispaninio šalavijo (chia) sėklas išbrinkinę kokosų kreme ir trintuose manguose, paruošite tropinio skonio desertą, o gal pusryčius – tai maistingas, gardus, augalinės kilmės skanėstas, kuris ne tik numalšins saldumo norą, bet ir ilgam suteiks sotumo jausmą. Pudingui paruošti prireiks tik vieno dubens – tiesiog sumaišykite visus ingredientus ir palikite šiek tiek laiko sėkloms išbrinkti.

  • Į pudingą galite įmaišyti kelis šaukštus kokosų drožlių – jos suteiks dar turtingesnę tekstūrą ir sodresnį kokosų skonį.
  • Rinkitės mėgstamą saldiklį: klevų sirupą, agavų sirupą, medų ar paprastą cukrų.
  • Chia pudingą patogu paruošti iš vakaro – per naktį išbrinkęs, kitą dieną jis taps puikiais pusryčiais arba maistingu desertu.

Kokosinis mangų ispaninio šalavijo (chia) sėklų pudingas

Atsispausdinti
Porcijos: 3 Paruošimo laikas: 15 min. + brinkinimas

INGREDIENTAI

1 mango (250 g kubelių)
½ stiklinės (125 g) kokosų kremo
½ stiklinės (125 g) kokosų gėrimo (pieno)
2 valg. š. klevų sirupo
½ žaliosios citrinos sulčių
1 arb. š. vanilės pastos
žiupsnelio druskos
6 valg. š. (50 g) ispaninio šalavijo sėklų

Patiekti:
šviežio mango kubelių
kokosų riekelių
žaliosios citrinos nutarkuotų žievelių
šviežių čiobrelių lapelių

GAMINIMO EIGA

1. Pasiruoškite reikalingus ingredientus.

2. Mango kubelius, kokosų kremą ir kokosų gėrimą sutrinkite trintuvu iki vientisos masės.
3. Įmaišykite klevų sirupą, žaliosios citrinos sultis ir vanilės pastą.

4. Įmaišykite ispaninio šalavijo sėklas.

5. Palikite pastovėti 15 minučių, tuomet dar kartą permaišykite. Dubenį uždenkite, dėkite į šaldytuvą ir palaikykite 2–4 val. arba per naktį, kad ispaninių šalavijų sėklos išbrinktų.

6. Išbrinkusį pudingą padalinkite į stikline. Ant viršaus dėkite kubeliais supjaustytų šviežių mangų.
7. Papuoškite kokosų riekelėmis, nutarkuotomis citrinų žievelėmis, čiobrelių lapeliais.

Receptas ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO publikuotas portale LaMAISTAS.lt.

chiacitrinosispaninio šalavijo sėklosklevų sirupaskokosų gėrimaskokosų kremasmangaipusryčiaivanilė
0 komentaras
1
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Citrinų tarta
kitas įrašas
Panakota su šilauogėmis

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Varške įdaryti kepti obuoliai

Bananiniai – kokosiniai blynai

Blynų tortas su šokoladu

Braškinis ispaninių šalavijų sėklų (chia) pudingas

Traiškytos česnakinės bulvytės su kietuoju sūriu ir varškės...

MAŽAS IŠŠŪKIS // Silkės pataluose interpretacija su graikišku...

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Kepti makaronai su sūriu ir brokoliais

Neapolietiška pica „Margarita“

Karšti skrebučiai su lašiša

Kibinai su kiauliena

Perlinių kruopų dubenėliai su lašiša ir avokadais

Lazanija su vištiena, pievagrybiais ir baltu padažu

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

SEKMADIENIO TRADICIJA // Kokosiniai blyneliai su šokolado gabalėliais

Kruasanų pudingas su vaniliniu padažu

Žemės riešutų sviestas su medumi ir cinamonu

Grikių granola

Orkaitėje kepti moliūginiai varškėtukai

Blynų tortas su šokoladu

REKLAMA

SALDUMYNAI

Apelsinų keksas

Ukrainietiška Velykų duona „Paska“

Itališkas desertas „Struffoli“

Sausainių kremo sūrio tortas

Citrinų kvadratėliai

Beveik gimtadienis ir klausimų lietus

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Avižiniai sausainiai

    11 Spa ’13
  • 3

    Tortas „Snickers“

    22 Rgs ’09
  • 4

    Trupininis pyragas su varške ir uogiene

    4 Geg ’23
  • 5

    Purūs varškės keksiukai

    1 Kov ’21
  • 6

    Banoffee | Pyragas su karamele, bananais ir plakta grietinėle

    13 Gru ’20

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (353)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (60)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (169)
    • Salotos (68)
    • Šaltieji užkandžiai (89)
    • Sumuštiniai (40)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (687)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (136)
    • Desertai indeliuose (95)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (168)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų