Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

Bulvių patiekalaiKARŠTIEJI PATIEKALAI

Kugelis su vištų sparneliais

parašė Asta 20 Lap ’23
Kugelis su vištų sparneliais

Neplanavau šios savaitės meniu, bet tikrai žinau – norėčiau kurią dieną valgyti kugelį. Klasikinė kugelio versija, kurią mūsų namuose gamina vyras, sulaukė begalės gražių jūsų žodžių. Pristatau dar vieną variaciją, irgi puikią! Nėra kito metų laiko, taip tinkamo kugeliui, tiesa? Tegul būna skanus ir sotus ruduo!


Keli patarimai prieš pradedant gaminti:

  • Kugeliui galite naudoti įvairių rūšių bulves, tiek šviežias, tiek praėjusio derliaus. Svarbiausia, atkreipkite dėmesį į jų krakmolingumą. Jei bulvės itin krakmolingos (tokios dažniau būna senos), nuplikykite jas didesniu kiekiu pieno ir nenaudokite kiaušinio. Jei bulvės šviežios ir mažai krakmolingos, į masę įmuškite kiaušinį, o jei reikia – nusemkite porą samčių perteklinio skysčio nuo tarkių.
  • Paprasčiausias būdas sutarkuoti bulves – naudojant bulvių tarkavimo mašiną. Lygiai taip pat galite tarkuoti virtuviniu kombainu ar smukia rankine tarka.
  • Orkaitę įkaitinkite dar prieš tarkuojant bulves. Ilgiau pabuvę tarkiai ima nepatraukliai tamsėti, todėl geriausia gaminti greitai: vos sutarkavus bulves, sumaišyti jas su likusiais ingredientais ir pašauti į orkaitę.
  • Svogūnus galite sutarkuoti drauge su bulvėmis arba smulkiai supjaustyti, pakepinti svieste ir tuomet įmaišyti į tarkius.
  • Sultingo, minkšto, puraus kugelio paslaptis – tarkių nuplikymas pienu. Leiskite pienui užvirti, supilkite į tarkius ir gerai išmaišykite.
  • Dar daugiau minkštumo ir sodraus skonio suteiks sviestas – ištirpinkite jį drauge su pienu ir supilkite į tarkius. Jei kugelį kepate su mėsa, sviesto papildomai galite nedėti, nes riebalų išskirs tarkiuose besitroškinanti mėsa.
  • Kugelis iškepti paprastai prireiks apie 1,5 val. Priklausomai nuo kepimo indo dydžio ir kugelio storio, jis gali kepti kiek trumpiau arba ilgiau. Geriausias būdas patikrinti, ar kugelis jau iškepęs, – iš kugelio vidurio šakute išgnybti kąsnelių tarkių ir paragauti. Jei kugelis minkštas, švelnus, tuomet – iškepęs!

Kugelis su vištų sparneliais

Atsispausdinti
Porcijos: 23x33 cm forma Paruošimo laikas: 40 min. Gaminimo laikas: 1 val. 30 min.

INGREDIENTAI

Sparneliams:
400 g vištos sparnelių (vidurinės dalies)
2 valg. š. alyvuogių aliejaus
3 skiltelių česnako
1 arb. š. druskos
½ arb. š. pipirų
½ arb. š. rūkytos paprikos
½ arb. š. džiovintų prieskoninių žolelių

Kugeliui:
1,4-1,5 kg bulvių
2 svogūnų
1 kiaušinio
2 valg. š. mėgstamo prieskonių mišinio bulvėms
¾ stiklinės (190 g) pieno

gabalėlio sviesto (formai patepti)

Padažui:
150 g šaltai rūkytos šoninės
1 svogūno
¾ stiklinės (190 g) riebios grietinėlės
ryšelio krapų

GAMINIMO EIGA

1. Pamarinuokite vištos sparnelius. Pasiruoškite ingredientus.

2. Vištos sparnelius įtrinkite alyvuogių aliejumi, smulkiai tarkuotomis česnako skiltelėmis, druska, pipirais, rūkyta paprika ir džiovintomis prieskoninėmis žolelėmis. Atidėkite į šalį pusvalandžiui, kad pasimarinuotų.

3. Orkaitę įkaitinkite iki 190 °C temperatūros (kaitinimas ir viršaus ir apačios). Kepimo formą (23×33 cm) ištepkite gabalėliu sviesto.
4. Ant kepimo formos dugno išdėliokite vištos sparnelius.

5. Paruoškite kugelio masę. Pasiruoškite ingredientus.

6. Bulves ir svogūnus sutarkuokite bulvių tarkavimo mašina, virtuviniu kombainu ar smulkiausia tarka.

7. Į tarkius įmuškite kiaušinį, pagardinkite mėgstamu prieskonių mišiniu. Išmaišykite.

8. Pieną supilkite į nedidelį puodą. Pakaitinkite virš vidutinio dydžio ugnies, kol pienas užvirs.
9. Supilkite pieną į tarkius ir išmaišykite.

10. Supilkite paruoštą masę į sviestu išteptą kepimo formą ant vištos sparnelių. Kepkite įkaitintoje orkaitėje 1 val. 30 min.

11. Kol kugelis kepa, paruoškite padažą. Pasiruoškite ingredientus.

12. Keptuvę įkaitinkite virš vidutinio dydžio ugnies. Suberkite kubeliais pjaustytą šoninę ir svogūną. Vis pamaišydami kepkite, kol šoninė išskirs riebalus ir šiek tiek apskrus, o svogūnai suminkštės.

13. Supilkite grietinėlę ir pakaitinkite dar porą minučių.

14. Nukelkite nuo ugnies ir įmaišykite smulkiai kapotus krapus.

15. Kugelį patiekite su karštu padažu.

Receptas ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO publikuotas portale LaMAISTAS.lt.

bulvėsčesnakaigrietinėlėkugelisšoninėsvogūnaivištos sparneliai
0 komentaras
6
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Brusketos su rikota, vytintu kumpiu ir spanguolėmis / ir keptais obuoliais
kitas įrašas
Makaronų sriuba su kiaulienos kukuliukais

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Burokėlių ir fetos blyneliai

Kokosinis varškės apkepas

Bulvės švediškai (Hasselback Potatoes)

Balandėlių apkepas

MINIMALIZMAS VIRTUVĖJE // Itališkas omletas (frittata) su varške...

Lipnūs vištienos sparneliai su barbekiu padažu ir medumi

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

Tortilijų suktinukai su vištiena, humusu ir daržovėmis

Pomidorų, agurkų, špinatų ir mocarelos salotos

33 VALANDŲ KELIONĖ // Švediški meduoliai „Pepparkakor“

Cukinijų ir morkų blyneliai su varške

Mini blynelių vėrinukai su uogomis

PASISLĖPTI PO KAUKE // Pertepti imbieriniai sausainiai

REKLAMA

SALDUMYNAI

Juodojo šokolado keksiukai su šokoladiniu įdaru ir šokoladinėmis...

Kalėdinis trifle su vyšniomis ir imbieriniais sausainiais

Rikotos vafliai su šilauogėmis

Varškės sausainiai

Vyšninis tortas su maskarpone (Cherry Velvet Cake)

Varškės pyragas su braškėmis

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Moliūgų sriuba su kokosų pienu

Makaronai su lašiša ir žirneliais

Vienos skardos lašiša su daržovėmis

Orkaitėje kepta arktinė palija su briuselio kopūstais

Pyragas su voveraitėmis, brokoliais ir sūriu

Pikantiškas pyragas su varške, špinatais ir pomidorais

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Paprasčiausi kepti varškėčiai

    29 Rgs ’20
  • 3

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 4

    Trupininis pyragas su varške ir uogiene

    4 Geg ’23
  • 5

    Citrininiai keksiukai

    30 Sau ’11
  • 6

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (352)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (60)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (68)
    • Šaltieji užkandžiai (89)
    • Sumuštiniai (40)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (685)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (135)
    • Desertai indeliuose (94)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų