Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

LENGVI KĄSNELIAIPusryčiaiŠaltieji užkandžiai

PLANAS SAVAITEI // Lazdynų riešutų traškūs dribsniai (granola) su kava ir šokoladu

parašė Asta 19 Kov ’18
PLANAS SAVAITEI // Lazdynų riešutų traškūs dribsniai (granola) su kava ir šokoladu

„Nuo pirmadienio“, – vakar juokėmės vienas kitam, sukdami tiesiai link senosios Laisvės alėjos spurginės. Nežinau, kas tai – ar stebuklingi miltai, ar dešimtmečius skaičiuojančios nesikeičiančios sienos, o gal tiesiog nostalgija, – bet spurgos ten tikrai pačios skaniausios. Nebandykim nieko apgauti; joms atsilaikyti neįmanoma nei sekmadieniais, nei pirmadieniais. Ir nereikia!

Bet pirmadieniais man vis tiek labai gera savaitę pradėti nuo balto popieriaus lapo, kur daug vietos ryžtui nuversti kalnus ir išpildyti sau duotus pažadus. O labiau rūpintis savo mityba, ne paslaptis, aš žadu sau kiekvieną rytą.

Jau vakar čiupau šį reikalą už pakarpos (dar prieš išvažiuojant į miestą ir nuklystant į spurginę) ir pasirūpinau tuo, kad ištikus alkio priepuoliui visada šalia turėčiau gelbėjimosi ratą.

Yra receptų, kuriuos tenka ruošti kelias valandas, o suvalgoma viskas per kokį pusvalandį; ir, atvirkščiai, yra tokių, kuriems tereikia pusvalandžio, o džiaugtis ir valgyti galima visą savaitę. Todėl saulėtą sekmadienio rytą skyrusi naminei granolai vieną menką pusvalandį, jau dabar džiaugiuosi, nes visą ateinančią savaitę galėsiu būti rami ir dėl greitų pusryčių, ir dėl sveikesnių užkandžių!

Nors dažniausiai traškius dribsnius kepu su žemės riešutų sviestu, šįkart norėjosi kažko kito. Ta proga prisiminiau ir iš knygų lentynos išsitraukiau savo pusryčių knygą. Ten surašytas traškių dribsnių su kava ir lazdynų riešutais (ir trupučiu juodojo šokolado!) receptas tikrai labai vertas dėmesio.

O dabar pirmadienis.

„Tai nuo šiandien, taip?“ – ryte, drauge kabinant pusryčių košę, tyliai krizendama klausiau savo vyro.

Virtuvės spintelėje besislepiantis pilnutėlis didelis stiklainis granolos man suteikia šiek tiek daugiau tikėjimo, kad galbūt šį vakarą aš galėsiu save pagirti ir sakyti, kad gera pradžia – pusė darbo.

 Lazdynu riesutu dribsniai su kava ir sokoladu

Skonis: 10/10. Subtilaus skonio kavos ir šokolado derinys puikiai atsiskleidžia net tokiame paprastame pusryčių valgyje kaip traškūs dribsniai. Jie kvapnūs, maloniai saldūs ir pagardinti juodojo šokolado gabalėliais – tai neabejotinai patiks visiems smaližiams; tik ne tik pusryčiams ir užkandžiams, bet ir sveikesniam desertui!

Sudėtingumas: paprasta kaip dukart du.

 Lazdynu riesutu dribsniai su kava ir sokoladu

Lazdynų riešutų traškūs dribsniai (granola) su kava ir šokoladu

Atsispausdinti
Porcijos: 4-5 puodeliai dribsnių Paruošimo laikas: 10 min. Gaminimo laikas: 30 min.

INGREDIENTAI

2 valg. š. tirpios kavos
3 valg. š. karšto vandens

2 stiklinių (280 g) stambių avižinių dribsnių
1 stiklinės (180 g) kapotų lazdynų riešutų
1 stiklinės (100 g) kokosų drožlių
2 valg. š. rudojo cukraus
½ arb. š. druskos
1/3 stiklinės (115 g) medaus
3 valg. š. (40 g) alyvuogių aliejaus
1 arb. š. vanilės ekstrakto
100 g juodojo šokolado

Patiekti:
graikiško jogurto
medaus

GAMINIMO EIGA

1. Orkaitę įkaitinkite iki 160ºC temperatūros. Pasiruoškite ir kepimo popieriumi išklokite kepimo skardą.
2. Nedideliame puodelyje tirpią kavą sumaišykite su karštu vandeniu, kol kava ištirps. Atidėkite į šalį.
3. Dideliame dubenyje sumaišykite avižinius dribsnius, kapotus lazdynų riešutus, kokosų drožles, rudąjį cukrų ir druską.
4. Kitame dubenyje elektriniu plaktuvu išplakite medų, alyvuogių aliejų, vanilės ekstraktą ir atvėsusią kavą. Į šį plakinį suberkite sausų produktų mišinį. Gerai išmaišykite, kad jie visi pasidengtų plakiniu. Turite gauti lipnią birią masę.
5. Paruoštą masę tolygiai paskleiskite ant kepimo skardos.
6. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių. Kas dešimt minučių išimkite skardą iš orkaitės, išmaišykite, kad traškūs dribsniai keptų kuo tolygiau, ir kepkite toliau.
7. Iškepusius traškius dribsnius išimkite iš orkaitės ir atvėsinkite. Įmaišykite nedideliais kubeliais sukapotą juodąjį šokoladą. Laikykite sandariame indelyje.
8. Patiekite. Graikišką jogurtą sumaišykite su medumi. Į stiklines paskirstykite jogurto kremą, ant viršaus – traškius dribsnius.

 Lazdynu riesutu dribsniai su kava ir sokoladu

avižiniai dribsniaigraikiškas jogurtasgranolakavakokosų drožlėslazdynų riešutaimeduspusryčiairiešutaišokoladastraškūs dribsniaiužkandžiai
5 komentarai
8
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
MANO MALONUMŲ DĖŽĖ // Šamas su moliūgų-saldžiųjų bulvių tyre ir perlinėmis kruopomis
kitas įrašas
TRIJŲ PLIUSŲ TAISYKLĖ // Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su vištiena ir sūriu

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Prieskoninis sviestas

Bolivinės balandos blyneliai su obuoliais

Vanilinis ryžių pudingas su keptais obuoliais

Cinamoninių bandelių pyragas su graikiniais riešutais

Svogūnų pica

Bananinis ispaninio šalavijo sėklų (Chia) pudingas su karamelizuotais...

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

MAMOS DIENORAŠTIS // Špinatų keksiukai

MAMOS DIENORAŠTIS // Cukinijų apkepėlė

APIE MEILĘ IŠ PIRMO ŽVILGSNIO // Vištienos gabalėliai...

NES MAN SKANU // Grikiai su daržovėmis

Mielinės bandelės su dešrelėmis ir sūriu

Cukinijų ir morkų blyneliai su varške

REKLAMA

SALDUMYNAI

Meduolinės eglutės

Tortas „Napoleonas“

APIE ŠVENTES // Kokosinis keksas

Meduolinis desertas su karamele ir keptais obuoliais

Meduolinis tiramisu

Pyragas su braškėmis ir rabarbarais

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Kiaulienos sprandinės šašlykai su svogūnais

Itališkas omletas (frittata) su burokėliais ir feta

Trijų sūrių pica su vištiena ir pievagrybiais

Trinta moliūgų sriuba su kokosų pienu ir česnakiniais...

Bulvių ir saldžiųjų bulvių košė su žolelėmis |...

Paprastas tuno pyragas

5 komentarai

Inga 19 Kov ’18 - 2:18 pm

Sveiki,
norėčiau pabandyti granolą pasigaminti. Perskaičiau receptą ir neradau kur juodasis šokoladas į simfoniją įsipaišo?..
Ačiū 🙂

Reply
Asta 19 Kov ’18 - 3:21 pm

Inga, atsiprašau, mano neatidumo klaida. Šokoladą reikia sukapoti ir įmaišyti į jau iškepusią granolą (arba galima ir neįmaišyti jos išvis, jei norisi sveikuoliškesnės) 🙂 Skanios granolos!

Reply
Granola su kava ir šokoladu – Virtuvinis romanas 28 Bal ’19 - 2:11 pm

[…] Idėja iš Saulėtos virtuvės. […]

Reply
Eglė 18 Kov ’20 - 6:37 pm

Koks šaukštelis! ❤
Aš pasižiūriu jūsų receptus ir visada improvizuoju su granola iš to, ką randu spintelėse 🙂
Ačiū už idėjas!

Reply
Asta 8 Bal ’20 - 8:44 pm

Ačiū, Egle! Smagu įkvėpti improvizacijoms 🙂

Reply

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Paprasčiausi kepti varškėčiai

    29 Rgs ’20
  • 3

    Purūs varškės keksiukai

    1 Kov ’21
  • 4

    Trupininis pyragas su varške ir uogiene

    4 Geg ’23
  • 5

    Klasikinis medaus tortas

    22 Gru ’19
  • 6

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (349)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (59)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (67)
    • Šaltieji užkandžiai (88)
    • Sumuštiniai (39)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (683)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (134)
    • Desertai indeliuose (92)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų