Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

KARŠTIEJI PATIEKALAIMakaronų patiekalaiMėsos patiekalai

Lęšių ir vištienos maltinukai pomidorų padaže

parašė Asta 9 Rgs ’20
Lęšių ir vištienos maltinukai pomidorų padaže

Kuo vėsesni orai, tuo sotesnės vakarienės. Ar ir jūsų meniu keičiasi kartu su metų laikais?

Pas mus į karaliaujančių pozicijas vėl grįžta makaronai. Visokiausiais pavidalais, su įvairiausiais priedais; svarbiausia – jie visada (pa)tiks ir trimečiui, ir trisdešimtmečiui, o mano pasaulyje pastaruoju metu tai net labai aktualu, šypt.

Šįkart mes išbandėme, o ir jums siūlau išbandyti, šį tą tarp įprastos ir augalinės mitybos. Vištienos maltinukus pagardinau svogūnais, česnakais, dosniu žiupsniu įvairių prieskonių ir konservuotais rudaisiais lęšiais. Patroškinau naminiame pomidorų padaže ir patiekiau su makaronais bei kietuoju sūriu.

Vakarienė pavyko puikiai! Patiko mums, tikiuosi, kad patiks ir jums. Išbandysite?

 Lęšių ir vištienos maltinukai pomidorų padaže

Maltinukus gaminau su ekologiškais, be sūrymo konservuotais „AUGA“ rudaisiais lęšiais. Šioje produktų linijoje taip pat rasite avinžirnius, raudonąsias bei juodąsias pupeles. Receptus, kuriuos paruošiau su šiais „AUGA“ ankštiniais, rasite čia:

  • Salotos su traškiais avinžirniais;
  • Takai (tacos) su juodosiomis pupelėmis ir keptais moliūgais;
  • Itališka daržovių sriuba su makaronais ir pupelėmis (Minestrone).

Ekologiški aukštos kokybės produktai, inovatyvi ir aplinkai draugiškesnė pakuotė, ypatingai paprastas naudojimas ir dėmesys detalėms – viskas šiuose produktuose puikiai dera. Nuoširdžiai rekomenduoju!

 Lęšių ir vištienos maltinukai pomidorų padaže

 Lęšių ir vištienos maltinukai pomidorų padaže

Lęšių ir vištienos maltinukai pomidorų padaže

Atsispausdinti
Porcijos: 5-7 Paruošimo laikas: 45 min.

INGREDIENTAI

Maltinukams:
450-500 g maltos vištienos
1 svogūno
3 česnako skiltelių
150 g ekologiškų „AUGA“ rudųjų lęšių be sūrymo
2 valg. š. pomidorų pastos
1 kiaušinio
¾ stiklinės (70 g) džiūvėsėlių
ryšelio šviežių petražolių
1 arb. š. rūkytos paprikos
1 arb. š kumino
¼ arb. š. kajeno paprikos
žiupsnio druskos
žiupsnio grūstų juodųjų pipirų

alyvuogių aliejaus (kepimui)

Padažui:
1 valg. š. alyvuogių aliejaus
1 svogūno
3 skiltelių česnako
½ stiklinės (125 ml) pomidorų pastos
1 arb. š. džiovintų čiobrelių
1 arb. š. džiovintų raudonėlių
2 skardinių (800 g) smulkintų konservuotų pomidorų
žiupsnio druskos
žiupsnio grūstų juodųjų pipirų

Patiekti:
makaronų
tarkuoto kietojo sūrio
šviežių čiobrelių

GAMINIMO EIGA

1. Paruoškite maltinukus. Maisto smulkintuvu labai smulkiai sukapokite svogūną ir česnakus. Sumaišykite su visais likusiais maltinukams skirtais ingredientais.
2. Drėgnais delnais iš paruoštos masės suformuokite nedidelius kukuliukus.
3. Įkaitinkite keptuvę virš vidutinės ugnies. Įpilkite aliejaus. Dėkite maltinukus ir kepkite virš vidutinės ugnies, vis apversdami, apie 5-7 minutes, kol maltinukai bus iškepę. Iškeptus maltinukus išimkite iš keptuvės į lėkštę ir uždenkite folija.
4. Paruoškite pomidorų padažą. Įkaitinkite keptuvę virš vidutinės ugnies. Alyvuogių aliejuje pakepinkite smulkintą svogūną apie 5 minutes, kol suminkštės. Supilkite pomidorų pastą, suberkite smulkiai kapotus česnakus, džiovintus čiobrelius ir raudonėlius. Maišydami pakepinkite dar porą minučių.
5. Supilkite konservuotus pomidorus, pagardinkite druska ir pipirais. Leiskite užvirti, tuomet pavirkite dar 2-3 minutes.
6. Maltinukus grąžinkite atgal į padažą ir pakaitinkite dar kelias minutes, kol jie sušils.
7. Patiekite su virtais makaronais, apiberkite trupučiu tarkuoto kietojo sūrio ir šviežiais čiobreliais. Valgykite iš karto.

 Lęšių ir vištienos maltinukai pomidorų padaže

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „AUGA“.
#reklama #auga

česnakaičiobreliaidžiūvėsėliaikuminaslęšiaiMakaronų patiekalaipomidoraipomidorų pastaraudonėliairudieji lęšiaisvogūnaivištiena
2 komentarai
3
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Štrudelis su obuoliais ir vaniliniu padažu
kitas įrašas
Keptų pomidorų sriuba

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Orkaitėje skrudinti pikantiški žiediniai kopūstai su naminiu pomidorų...

Pyragas su burokėlių ir vištienos įdaru

Bananinis varškės apkepas

Orkaitėje apkepti lietiniai su šonine, grybais ir sūriu

Balandėliai su vištiena

Tiršta bulvių ir vištienos sriuba

REKLAMA

GĖRIMAI

Prieskoninis moliūgų sirupas kavai

Tropinis kokosų ir mangų koktelis dubenėlyje

Žaliasis kokteilis su persikais

Braškinis pieno kokteilis

MAMOS DIENORAŠTIS // Miško uogų kokteilis dubenėlyje

Karamelinis ledų ir kavos desertas

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Sakartvelietiška česnakinė vištiena „Shkmeruli“

Tiršta bulvių ir lašišos sriuba

Cukinijų suktinukai su rikotos sūriu ir kalakutiena

Vištienos šašlyko iešmeliai su mangų ir avokadų salsa

Nesaldus pyragas su lašiša, brokoliais ir kietuoju sūriu

Blyneliai su pieniško šokolado lašeliais

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Sumuštiniai su burata ir keptais pomidorais

Kepta avižinė košė su morkomis ir riešutais

Lašišos paštetas

Kokosinė granola su uogomis ir vaisiais

Purūs blynai

Vaniliniai varškėčiai su aguonomis

2 komentarai

Tuktuk 15 Rgs ’20 - 3:36 am

Išbandžiau ir patariu dėti mažiau kumino. Nes su tokiu kiekiu overpowered. O taip taip skanu ir paprasta pagaminti.

Reply
Asta 28 Rgs ’20 - 7:31 pm

Džiaugiuosi, kad patiko! 🙂 O prieskonius, tikra tiesa, visada galima pasikoreguoti pagal savo skonį 🙂

Reply

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10
  • 3

    Paprasčiausi kepti varškėčiai

    29 Rgs ’20
  • 4

    Trupininis pyragas su varške ir uogiene

    4 Geg ’23
  • 5

    Purūs varškės keksiukai

    1 Kov ’21
  • 6

    Klasikinis medaus tortas

    22 Gru ’19

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (349)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (59)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (67)
    • Šaltieji užkandžiai (88)
    • Sumuštiniai (39)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (683)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (134)
    • Desertai indeliuose (92)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų