Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

KARŠTIEJI PATIEKALAIMakaronų patiekalai

Makaronai su pesto padažu

parašė Asta 19 Vas ’19
Makaronai su pesto padažu

Kai tingu gaminti, o gaminti vis tiek reikia (nes valgyti taip pat reikia), darau visokius šakar-makar. Dažniausiai tiesiog iš to, ką randu šaldytuve. Tokios dienos labai į gera – ištuštėja pamiršti spintelių kampai, atsiranda daugiau vietos šaldytuve, iš pustuščio stiklainėlio išberiama paskutinė sauja moliūgų sėklų, iš blogos lemties išgelbėjamas nedidelis likęs gabalėlis sūrio ir šlakelis grietinėlės. Kai bene kasdien fotografuoji maistą, tokių mažų likučių šio, to ir ano lieka labai dažnai, o maisto švaistymo aš nuoširdžiai nemėgstu. O galų gale, ir pietūs iš tų likučių būna visai nieko sau – ir skanūs, ir kvepiantys pavasariu.

Šie makaronai patiko ne tik man, bet ir Joriui. Nors maistui jis kasdien tampa vis išrankesnis (ir aš neapsimetinėsiu, kad dėl to tyliai kamputyje vis paliūdžiu), ne taip seniai pasiūlyti makaronai vis dar sutinkami šypsena ir pačepsėjimais.

Dar vienas geras dalykas – artėja pavasaris, o kartu su juo ir piknikų sezonas! Dar nesugalvojau, kaip parkuose ir plačiose pievose sugaudysiu tą mažą vijurką, bet kad mes keliausim iškylauti su pietų dėžutėmis, tai tikrai! O pietų dėžutėms tokios makaronų salotos labai tinka.

 Makaronai su pesto padažu

 Makaronai su pesto padažu

 Makaronai su pesto padažu

Makaronai su pesto padažu

Atsispausdinti
Porcijos: 2 Paruošimo laikas: 20 min.

INGREDIENTAI

200 g mėgstamų makaronų
žiupsnio druskos
3 valg. š. pesto padažo
½ stiklinės (60 ml) grietinėlės
žiupsnio grūstų juodųjų pipirų
200 g slyvinių pomidorų
50 g fetos sūrio
saujelės kepintų moliūgų sėklų
šviežių bazilikų lapelių

GAMINIMO EIGA

1. Dideliame kiekyje pasūdyto vandens išvirkite makaronus pagal gamintojo instrukcijas.
2. Išvirtus makaronus sumaišykite su pesto padažu, grietinėle ir žiupsniu grūstų juodųjų pipirų.
3. Apibarstykite perpus perpjautais slyviniais pomidorais, trupintu fetos sūriu ir saujele kepintų moliūgų sėklų.
4. Papuoškite šviežių bazilikų lapeliais ir patiekite.

 Makaronai su pesto padažu

bazilikaifetagrietinėlėMakaronų patiekalaimoliūgų sėklospestopomidorai
0 komentaras
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Pusryčių keksiukai
kitas įrašas
Graikiško jogurto padažas su žalumynais

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Pomidorų ir rikotos galetė

Rudeniškas veršienos troškinys

Makaronų apkepas su vištiena, rikota ir špinatais

Žiedinių kopūstų blyneliai

Graikiškas špinatų pyragas „Spanakopita“

Sultingi vištienos kukuliukai su bulvių koše ir grietinėlės...

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Lengvai apkeptas tunas su česnakų padažu ir pomidorais

Špinatų, porų ir varškės apkepas

Piemenėlių pyragas

Tarta su špinatais ir tunu

Sumuštinukai su pievagrybiais

APIE VĖJUS // Salotos su rūkyta lašiša

REKLAMA

GĖRIMAI

Braškių ir citrinų limonadas

Karštas šokoladas su žiemos prieskoniais

Moliūgų kava

ŠALTOS KAVOS KOKTEILIS | COLD BREW (ŠALTAI BRANDINTA...

Nealkoholinė Helovyno sangrija

MAMOS DIENORAŠTIS // Miško uogų kokteilis dubenėlyje

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Mielinės bandelės su dešrelėmis ir sūriu

Pyragėliai su pomidorais

Lavašo suktinukai

Vaniliniai varškėčiai su aguonomis

Sviestiniai rageliai (kruasanai) paprasčiau | NUOTRAUKOS ŽINGSNIS PO...

KOKYBIŠKO GYVENIMO BEIEŠKANT // Kepta košė su persikais

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Morkų ir varškės pyragas su trupiniais

    17 Spa ’25
  • Varškės ir obuolių pyragas

    21 Rgs ’09
  • 4

    Bananinis varškės apkepas

    11 Lap ’09
  • 5

    Lietiniai blyneliai su varške

    9 Kov ’22
  • 6

    „Švilpikai“ (bulvinės bandelės) su šoninės padažu

    5 Vas ’23

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (360)
    • Apkepai (53)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (48)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (19)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (99)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (359)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (61)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (172)
    • Salotos (68)
    • Šaltieji užkandžiai (92)
    • Sumuštiniai (41)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (30)
  • SALDUMYNAI (694)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (140)
    • Desertai indeliuose (96)
    • Keksai, keksiukai (110)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (170)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų