Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

KARŠTIEJI PATIEKALAIMakaronų patiekalai

Makaronų apkepas su vištiena, rikota ir špinatais

parašė Asta 13 Gru ’20
Makaronų apkepas su vištiena, rikota ir špinatais

Apie tai, kad sekmadieniai skirti blynams ir saldiems kepiniams, jau seniai sklando gandai. Bet ar žinot, kam dar skirti tingūs, lėti ir žvarbūs sekmadieniai? Paprasta – sotiems ir jaukiems, paprastai paruošiamiems ir sušildantiems pietų patiekalams. Tokiems, kaip šis makaronų apkepas.

Recepto galite laikytis žingsnis po žingsnio, o galite improvizuoti pagal tai, ką skanaus rasite šaldytuve; svarbiausia, turėkit makaronų ir daug sūrio!

Ar žinojote, kad makaronai, priklausomai nuo formos, yra skirstomi į labiau tinkamus salotoms, vegetariškiems arba mėsiškiems patiekalams, apkepams arba garnyrams, ir taip toliau? Štai šie – makaronai visai sunkiai įsimenamu Caserecce pavadinimu, o lietuviškai vadinami tiesiog… straubliais, šypt, – pasižymi išskirtine lenkta forma ir pakankamai giliais grioveliais. Jie puikiai dera su tirštais padažais, kurie tobulai susigeria į makaronus ir juos užpildo; todėl pasirinkę Caserecce šiam gardžiam apkepui, tikrai neapsiriksite.

Dideliame ir giliame kepimo inde sotiems savaitgalio pietums susluoksniavau: trijų rūšių sūrį (rikotą, mocarelą, kietąjį), sultingą plėšytą vištieną, kelias saujas špinatų, aromatingą naminį pomidorų padažą, makaronus ir dar daugiau sūrio. Tikiuosi, kad ir jums skamba jaukiai ir LA-BAI skaniai!

Į makaronų pažinimo kelią šįkart mane pakvietė „La Molisana“ – kietagrūdžių kviečių makaronai tiesiai iš Italijos. Kai laiką leidžiame namuose, svarbu prisiminti, kad kelionės vyksta ne tik lėktuvais ir autobusais. Dar jos vyksta ir skoniais, lėkštėmis, namus užpildančiais gardaus maisto kvapais ir gardžiausiais prisiminimais. Taip ir šįkart – prisiminimais Italijoje, o iš tiesų prie valgomojo stalo jaukiuose namuose.

Kuo jūs lepinatės šį sekmadienį? Gal ką nors iš makaronų?

 Makaronų apkepas su vištiena, rikota ir špinatais

 Makaronų apkepas su vištiena, rikota ir špinatais

 Makaronų apkepas su vištiena, rikota ir špinatais

 Makaronų apkepas su vištiena, rikota ir špinatais

Makaronų apkepas su vištiena, rikota ir špinatais

Atsispausdinti
Porcijos: 6-8 Paruošimo laikas: 40 min. Gaminimo laikas: 40 min.

INGREDIENTAI

300 g „La Molisana“ makaronų-straublių (Caserecce)
žiupsnio druskos

Pomidorų padažui:
1 valg. š. alyvuogių aliejaus
3 česnako skiltelių
1 valg. š. pomidorų pastos
1 arb. š. cukraus
1 arb. š. džiovinto česnako miltelių
1 arb. š. raudonėlių
1 arb. š. rūkytos paprikas
¼ arb. š. kajeno paprikos
žiupsnio druskos
žiupsnio grūstų juodųjų pipirų
400 ml pomidorų tyrės

Apkepui:
1 indelio (250 g) rikotos sūrio
200 g mocarelos sūrio
100 g tarkuoto kietojo sūrio
1 stiklinės (250 ml) vandens, kuriame virė makaronai
100 g špinatų
žiupsnio druskos
žiupsnio grūstų juodųjų pipirų
250-300 g virtos plėšytos vištienos*

Viršui:
100 g mocarelos sūrio
50 g kietojo sūrio

GAMINIMO EIGA

1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 ᵒC temperatūros. Pasiruoškite didesnį ir gilesnį kepimo indą.
2. Makaronus išvirkite pasūdytame vandenyje pagal instrukciją ant pakuotės, tik viena-dviem minutėm trumpiau. Vieną puodelį vandens, kuriame virė makaronai, nupilkite į puodelį ir atsidėkite į šalį. Makaronus nukoškite ir atidėkite į šalį.
3. Paruoškite pomidorų padažą. Į įkaitintą keptuvę pilkite šaukštą alyvuogių aliejaus ir suberkite smulkiai kapotas česnako skilteles. Pakepinkite porą minučių maišydami, tuomet suberkite prieskonius ir sudėkite pomidorų pastą, ir dar minutę pakaitinkite. Supilkite pomidorų tyrę ir leiskite užvirti. Nuimkite nuo ugnies ir atidėkite į šalį.
4. Visus apkepui skirtus ingredientus sumaišykite: rikotą, sutarkuotą mocarelą, kietąjį sūrį, stiklinę vandens, kuriame virė makaronai, pasmulkintus špinatus, druską, pipirus ir virtą plėšytą vištieną. Produktų tekstūra turėtų būti pakankamai kremiška.
5. Suberkite makaronus ir permaišykite, kad tolygiai pasiskirstytų tarp kitų produktų.
6. Į kepimo indą supilkite apie pusę pomidorų padažo, paskleiskite jį tolygiai, kad dengtų dugną. Ant viršaus sukrėskite visą apkepo masę. Paskirstykite, paviršių išlyginkite.
7. Viršų apipilkite likusiu pomidorų padažu, apibarstykite tarkuotu mocarelos sūriu ir kietuoju sūriu.
8. Uždenkite indą folija ir kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 25-30 minučių. Tuomet foliją nuimkite ir kepkite dar apie 10-15 minučių, kol sūris gražiai apskrus.
9. Patiekite iš karto.

* vištos krūtinėlę išvirkite. Susmulkinkite (suplėšykite) iki smulkių atplaišėlių plaktuvu su plokščiu antgaliu (angl. paddle attachment) arba tiesiog rankomis.

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „La Molisana“.
#reklama #lamolisana

 Makaronų apkepas su vištiena, rikota ir špinatais

česnakaikietasis sūrisMakaronų patiekalaimocarelapastapomidorairikotašpinataisūrisvištiena
3 komentarai
5
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Morenginiai pyragaičiai (mini pavlovos) su vyšniomis ir kreminiu sūriu
kitas įrašas
Banoffee | Pyragas su karamele, bananais ir plakta grietinėle

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Apkepas su vištienos ir špinatų įdaru

Makaronai su avokadų ir špinatų padažu

Pavasario salotos su bulguru ir vištiena

Upėtakis su mangų salsa ir kokosiniais ryžiais

Viščiukų šlaunelės su bulvėmis ir šonine, troškintos grietinėlės...

Kepti cinamoniniai varškėčiai su keptais obuoliais

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Tortilijų suktinukai su vištiena, humusu ir daržovėmis

Sviestiniai rageliai (kruasanai) paprasčiau | NUOTRAUKOS ŽINGSNIS PO...

Ispaninio šalavijo sėklų (Chia) pudingas su avokadais ir...

Sumuštiniai su kiaušinių-avokadų salotomis

Bananiniai blynai su cinamonu

Rikotos blyneliai su šilauogėmis

REKLAMA

SALDUMYNAI

Obuolių pyragas

Languota prijuostė: apibendrinimas. Ir marmurinis bananinis keksas su...

Marmurinis trijų šokoladų keksas

Keksiukai „Snickers“

Tortas „Jogurtinis Musas”

Mangų, ananasų, bananų ir riešutų sviesto kokteilis dubenėlyje

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

MAMOS DIENORAŠTIS // Itališkas omletas su lašiša ir...

Mini blynelių vėrinukai su uogomis

APIE MOTYVACIJĄ // Šokoladu glaistyti zefyrai

NES MAN SKANU // Grikiai su daržovėmis

Ispaniškas omletas su bulvėmis ir kumpiu | Tortilla...

MAMOS DIENORAŠTIS // Špinatų keksiukai

3 komentarai

Laima 15 Gru ’20 - 12:34 pm

Mmm… Tokia “tinginių lazanija”! Labai skanu. Pagerinau patiekalą jau paruoštos vištienos filė gabaliuku iš artimos koldūninės. 🙂 gardu!

Reply
Skaistė 20 Gru ’20 - 6:03 pm

Sveiki. O kiek pomidorų padažo jau paruošto reikėtų dėti? Jau turiu pasigaminusi 🙂 ir ar rikota galima pakeisti varške?

Reply
Asta 21 Gru ’20 - 9:51 am

Sveiki, Skaiste, reikėtų apie 400 ml pomidorų padažo 🙂 Rikotą galite pakeisti gerai pertrinta varške (nors rikota, manau, čia vis tiek tiktų labiau) 🙂

Reply

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Trupininis pyragas su varške ir uogiene

    4 Geg ’23
  • 3

    Paprasčiausi kepti varškėčiai

    29 Rgs ’20
  • 4

    Purūs varškės keksiukai

    1 Kov ’21
  • 5

    Klasikinis medaus tortas

    22 Gru ’19
  • 6

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (349)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (59)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (67)
    • Šaltieji užkandžiai (88)
    • Sumuštiniai (39)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (683)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (134)
    • Desertai indeliuose (92)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų