Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

KARŠTIEJI PATIEKALAIMakaronų patiekalai

Makaronų apkepas su vištiena, rikota ir špinatais

parašė Asta 13 Gru ’20
Makaronų apkepas su vištiena, rikota ir špinatais

Apie tai, kad sekmadieniai skirti blynams ir saldiems kepiniams, jau seniai sklando gandai. Bet ar žinot, kam dar skirti tingūs, lėti ir žvarbūs sekmadieniai? Paprasta – sotiems ir jaukiems, paprastai paruošiamiems ir sušildantiems pietų patiekalams. Tokiems, kaip šis makaronų apkepas.

Recepto galite laikytis žingsnis po žingsnio, o galite improvizuoti pagal tai, ką skanaus rasite šaldytuve; svarbiausia, turėkit makaronų ir daug sūrio!

Ar žinojote, kad makaronai, priklausomai nuo formos, yra skirstomi į labiau tinkamus salotoms, vegetariškiems arba mėsiškiems patiekalams, apkepams arba garnyrams, ir taip toliau? Štai šie – makaronai visai sunkiai įsimenamu Caserecce pavadinimu, o lietuviškai vadinami tiesiog… straubliais, šypt, – pasižymi išskirtine lenkta forma ir pakankamai giliais grioveliais. Jie puikiai dera su tirštais padažais, kurie tobulai susigeria į makaronus ir juos užpildo; todėl pasirinkę Caserecce šiam gardžiam apkepui, tikrai neapsiriksite.

Dideliame ir giliame kepimo inde sotiems savaitgalio pietums susluoksniavau: trijų rūšių sūrį (rikotą, mocarelą, kietąjį), sultingą plėšytą vištieną, kelias saujas špinatų, aromatingą naminį pomidorų padažą, makaronus ir dar daugiau sūrio. Tikiuosi, kad ir jums skamba jaukiai ir LA-BAI skaniai!

Į makaronų pažinimo kelią šįkart mane pakvietė „La Molisana“ – kietagrūdžių kviečių makaronai tiesiai iš Italijos. Kai laiką leidžiame namuose, svarbu prisiminti, kad kelionės vyksta ne tik lėktuvais ir autobusais. Dar jos vyksta ir skoniais, lėkštėmis, namus užpildančiais gardaus maisto kvapais ir gardžiausiais prisiminimais. Taip ir šįkart – prisiminimais Italijoje, o iš tiesų prie valgomojo stalo jaukiuose namuose.

Kuo jūs lepinatės šį sekmadienį? Gal ką nors iš makaronų?

 Makaronų apkepas su vištiena, rikota ir špinatais

 Makaronų apkepas su vištiena, rikota ir špinatais

 Makaronų apkepas su vištiena, rikota ir špinatais

 Makaronų apkepas su vištiena, rikota ir špinatais

Makaronų apkepas su vištiena, rikota ir špinatais

Atsispausdinti
Porcijos: 6-8 Paruošimo laikas: 40 min. Gaminimo laikas: 40 min.

INGREDIENTAI

300 g „La Molisana“ makaronų-straublių (Caserecce)
žiupsnio druskos

Pomidorų padažui:
1 valg. š. alyvuogių aliejaus
3 česnako skiltelių
1 valg. š. pomidorų pastos
1 arb. š. cukraus
1 arb. š. džiovinto česnako miltelių
1 arb. š. raudonėlių
1 arb. š. rūkytos paprikas
¼ arb. š. kajeno paprikos
žiupsnio druskos
žiupsnio grūstų juodųjų pipirų
400 ml pomidorų tyrės

Apkepui:
1 indelio (250 g) rikotos sūrio
200 g mocarelos sūrio
100 g tarkuoto kietojo sūrio
1 stiklinės (250 ml) vandens, kuriame virė makaronai
100 g špinatų
žiupsnio druskos
žiupsnio grūstų juodųjų pipirų
250-300 g virtos plėšytos vištienos*

Viršui:
100 g mocarelos sūrio
50 g kietojo sūrio

GAMINIMO EIGA

1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 ᵒC temperatūros. Pasiruoškite didesnį ir gilesnį kepimo indą.
2. Makaronus išvirkite pasūdytame vandenyje pagal instrukciją ant pakuotės, tik viena-dviem minutėm trumpiau. Vieną puodelį vandens, kuriame virė makaronai, nupilkite į puodelį ir atsidėkite į šalį. Makaronus nukoškite ir atidėkite į šalį.
3. Paruoškite pomidorų padažą. Į įkaitintą keptuvę pilkite šaukštą alyvuogių aliejaus ir suberkite smulkiai kapotas česnako skilteles. Pakepinkite porą minučių maišydami, tuomet suberkite prieskonius ir sudėkite pomidorų pastą, ir dar minutę pakaitinkite. Supilkite pomidorų tyrę ir leiskite užvirti. Nuimkite nuo ugnies ir atidėkite į šalį.
4. Visus apkepui skirtus ingredientus sumaišykite: rikotą, sutarkuotą mocarelą, kietąjį sūrį, stiklinę vandens, kuriame virė makaronai, pasmulkintus špinatus, druską, pipirus ir virtą plėšytą vištieną. Produktų tekstūra turėtų būti pakankamai kremiška.
5. Suberkite makaronus ir permaišykite, kad tolygiai pasiskirstytų tarp kitų produktų.
6. Į kepimo indą supilkite apie pusę pomidorų padažo, paskleiskite jį tolygiai, kad dengtų dugną. Ant viršaus sukrėskite visą apkepo masę. Paskirstykite, paviršių išlyginkite.
7. Viršų apipilkite likusiu pomidorų padažu, apibarstykite tarkuotu mocarelos sūriu ir kietuoju sūriu.
8. Uždenkite indą folija ir kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 25-30 minučių. Tuomet foliją nuimkite ir kepkite dar apie 10-15 minučių, kol sūris gražiai apskrus.
9. Patiekite iš karto.

* vištos krūtinėlę išvirkite. Susmulkinkite (suplėšykite) iki smulkių atplaišėlių plaktuvu su plokščiu antgaliu (angl. paddle attachment) arba tiesiog rankomis.

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „La Molisana“.
#reklama #lamolisana

 Makaronų apkepas su vištiena, rikota ir špinatais

česnakaikietasis sūrisMakaronų patiekalaimocarelapastapomidorairikotašpinataisūrisvištiena
3 komentarai
5
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Morenginiai pyragaičiai (mini pavlovos) su vyšniomis ir kreminiu sūriu
kitas įrašas
Banoffee | Pyragas su karamele, bananais ir plakta grietinėle

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Saldūs varškės čeburekai su obuoliais

Obuoliniai varškės blyneliai

Orkaitėje skrudinti pikantiški žiediniai kopūstai su naminiu pomidorų...

Šakšuka su bolivine balanda

Kiaulienos sprandinės šašlykai su svogūnais

Viščiukų šlaunelės su bulvėmis ir šonine, troškintos grietinėlės...

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

PATS GERIAUSIAS LAIKAS // Karameliniai saldainiai su lazdyno...

Orkaitėje keptos daržovės su vištienos iešmeliu

Cukinijų ir morkų blyneliai su varške

NES MAN SKANU // Grikiai su daržovėmis

33 VALANDŲ KELIONĖ // Švediški meduoliai „Pepparkakor“

SUSIDRAUGAUTI SU MAISTU // Bolivinės balandos salotos su...

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Lipnūs česnakiniai vištienos sparneliai

Kepta trijų grūdų dribsnių košė su obuoliais ir...

Braškinis ispaninių šalavijų sėklų (chia) pudingas

Graikiškas špinatų pyragas „Spanakopita“

Saulėtos virtuvės blynų ir vaflių knyga | Šokoladiniai...

Salotos su avokadais, obuoliais ir vytintu kumpiu

REKLAMA

SALDUMYNAI

Ispaninio šalavijo sėklų (chia) pudingas su kava ir...

Citrininis varškės pyragas

Tartaletės su vaniliniu kremu ir uogomis

Tortas „Snickers“

Meduolių desertas su bananais

Saldžios dovanos Mamai

3 komentarai

Laima 15 Gru ’20 - 12:34 pm

Mmm… Tokia “tinginių lazanija”! Labai skanu. Pagerinau patiekalą jau paruoštos vištienos filė gabaliuku iš artimos koldūninės. 🙂 gardu!

Reply
Skaistė 20 Gru ’20 - 6:03 pm

Sveiki. O kiek pomidorų padažo jau paruošto reikėtų dėti? Jau turiu pasigaminusi 🙂 ir ar rikota galima pakeisti varške?

Reply
Asta 21 Gru ’20 - 9:51 am

Sveiki, Skaiste, reikėtų apie 400 ml pomidorų padažo 🙂 Rikotą galite pakeisti gerai pertrinta varške (nors rikota, manau, čia vis tiek tiktų labiau) 🙂

Reply

Komentuoti: Laima Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10
  • 3

    Paprasčiausi kepti varškėčiai

    29 Rgs ’20
  • 4

    Trupininis pyragas su varške ir uogiene

    4 Geg ’23
  • 5

    Purūs varškės keksiukai

    1 Kov ’21
  • 6

    Klasikinis medaus tortas

    22 Gru ’19

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (349)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (59)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (67)
    • Šaltieji užkandžiai (88)
    • Sumuštiniai (39)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (683)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (134)
    • Desertai indeliuose (92)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų