Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

SALDUMYNAISausainiai

Marcipaniniai sausainiai su šokoladu

parašė Asta 8 Kov ’21
Marcipaniniai sausainiai su šokoladu

Labas, mano vardas Asta. Turiu daug silpnybių, o vienos iš didesnių – marcipanas ir šie sausainiai. Nejuokauju, tikrai. Atradau juos ir pradėjau kepti dar tada, kai marcipaną tekdavo gaminti pačiai namuose, o dėl migdolų miltų ar riekučių – gerai pasukti galvą, kur ir kaip jų įsigyti. Kai žvilgteliu atgal, suprantu – tinklaraštį rašau jau šimtą metų, ir per tą šimtmetį labai daug kas pasikeitė, šypt.

Jei mėgstate marcipaną, šie sausainiai – vieni tų, kurie lengvai gali tapti pačiais mėgstamiausiais. Jie be miltų, vien iš marcipaninės masės, maltų migdolų ir miltelinio cukraus. Viskas čia paperka akimirksniu: intensyvus migdolų skonis, drėgna ir klampi tekstūra sausainių viduje, traškios migdolų riekutės išorėje, o kur dar šokolado glaistas, kuris sausainius ne tik puošia, bet ir suteikia visiems skoniams tobulos harmonijos.

Mandelhörnchen – tokiu vardu šie marcipaniniai mėnuliukų formos sausainiai žinomi Vokietijoje, iš kur yra kilę. Sako, kad ten jų – didesnių ar mažesnių – galima rasti kone kiekvienoje kepyklėlėje. Kita vertus, dabar, kai visus produktus nesudėtinga įsigyti vienoje parduotuvėje, sausainius labai paprasta išsikepti ir namuose.

„Lidl Lietuva“ šią savaitę vyksta teminė „Belbake“ savaitė. Kepinių mylėtojams šis pavadinimas jau tikrai pažįstamas – parduotuvių lentynose gausu pabarstukų, kepinių priedų, zefyriukų, dekoravimo glajų, cukrinių papuošimų, maistinių dažų ir dar daug visko, kad kepiniai taptų pačiais gražiausiais meno kūriniais. O taip pat „Belbake“ savaitės asortimente rasite ir visus svarbiausius ingredientus šiems sausainiams: marcipaninės masės, maltų migdolų, migdolų riekučių ir kepinių šokolado.

Taigi, štai receptas – tai kvietimas ne tik išsikepti sausainių, bet ir leistis į dar vieną skonių kelionę. Saldžią ir kvepiančią marcipanais!

Marcipaniniai sausainiai su šokoladu

Atsispausdinti
Porcijos: 20 sausainių Paruošimo laikas: 30 min. + tešlos vėsinimas Gaminimo laikas: 10-15 min.

INGREDIENTAI

Sausainiams:
200 g marcipaninės masės
1 stiklinės (100 g) maltų migdolų
1 stiklinės (130 g) miltelinio cukraus
1 kiaušinio baltymo
1 valg. š. citrinų sulčių
1 arb. š. vanilinio cukraus

Viršui:
1 kiaušinio baltymo
1 valg. š. vandens
100 g migdolų riekučių
100 g juodojo šokolado

GAMINIMO EIGA

1. Visus sausainiams skirtus ingredientus sudėkite į dubenį. Gerai išmaišykite ir išminkykite minkštą migdolinę tešlą (jei turite, minkymui galite naudoti pastatomą plaktuvą su plokščiu antgaliu, angl. paddle attachment). Jei tešla labai lipni, įberkite papildomą šaukštą maltų migdolų.
2. Paruoštą tešlą suvyniokite į maistinę plėvelę ir palaikykite šaldytuve 30-60 minučių (galite ir per naktį).
3. Orkaitę įkaitinkite iki 180 ᵒC temperatūros (orkaitės kaitinimas iš viršaus ir apačios, be vėjelio). Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi.
4. Atvėsintą tešlą padalinkite į maždaug 20 lygių dalių. Tarp delnų iškočiokite neilgus volelius. Juos aptepkite viršui skirtu kiaušinio baltymu, išplaktu su šaukštu šalto vandens.
5. Apvoliokite volelius migdolų riekutėse iš visų pusių. Perkelkite ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos ir atsargiai sulenkite lyg mėnuliukus.
6. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 10-15 minučių, kol sausainiai taps gražiai auksinės spalvos. Atvėsinkite.
7. Virš garų vonelės ištirpinkite šokoladą. Merkite abu sausainių galus į tirpintą šokoladą, tuomet dėkite sausainius atgal ant kepimo popieriaus ir palikite, kol šokoladas sustings.

Įrašas paruoštas bendradarbiaujant su „Lidl Lietuva“.
Reklama @LidlLietuva #LidlPartnerystė #Belbake

desertaskepiniaimarcipanasmigdolaipasaulio skoniaisaldumynaisausainiaišokoladas
0 komentaras
6
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Neapolietiška pica „Margarita“
kitas įrašas
Salotos su keptais batatais ir fetos sūriu

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

ŠALTOS KAVOS KOKTEILIS | COLD BREW (ŠALTAI BRANDINTA...

Obuolių pyragas su džemu

Vaniliniai keksiukai su citrinų kremo įdaru ir kreminio...

Baklavos sūrio pyragas

Prancūziškas obuolių pyragas

Vanilinis varškės pyragas

REKLAMA

SALDUMYNAI

Bandelės su aguonomis

Moliūginės kavos sūrio pyragas

Imbierinės spurgos

Prancūziški migdoliniai morengai. Macarons

Jogurtinis aviečių tortas

Grietiniečiai

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

APIE RYTO DILEMAS // Kokosinė avižinė košė

Šviesi naminė duona (mielinė pynė)

Salotos su keptais batatais ir fetos sūriu

Pusryčių duoniukai su rikota

Pusryčių skrebučiai su agurkais

Karšti sumuštiniai su tunu ir sūriu | Tuna...

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

Cukinijų ir morkų blyneliai su varške

APIE MOTYVACIJĄ // Šokoladu glaistyti zefyrai

Ispaniškas omletas su bulvėmis ir kumpiu | Tortilla...

POPIERĖLIS IŠ PRAEITIES // Varškėčiai su sėklomis

MAMOS DIENORAŠTIS // Itališkas omletas su lašiša ir...

Tortilijų suktinukai su vištiena, humusu ir daržovėmis

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Paprasčiausi kepti varškėčiai

    29 Rgs ’20
  • 3

    Trupininis pyragas su varške ir uogiene

    4 Geg ’23
  • 4

    Purūs varškės keksiukai

    1 Kov ’21
  • 5

    Klasikinis medaus tortas

    22 Gru ’19
  • 6

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (349)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (59)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (67)
    • Šaltieji užkandžiai (88)
    • Sumuštiniai (39)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (683)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (134)
    • Desertai indeliuose (92)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų