Saulėta virtuvė
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU

Saulėta virtuvė

Keksai, keksiukaiSALDUMYNAI

Marmurinis pieniško šokolado keksas

parašė Asta 13 Rgp ’19
Marmurinis pieniško šokolado keksas

Savaitgalio desertu pagal tradiciją priklausytų dalintis penktadienį – pati šią tradiciją sau (ir jums) sukūriau, pati šiandien ir sulaužysiu. O gal ir ne visai – šiandien mums tikrai prasideda savaitgalis! Dar kelios valandos, ir iškeliausim į atostogas; šešios ar septynios valandos automobilyje, ir sveikinsim jūrą. Kaip pasiilgom!

O keksas puikiai gali būti ne tik savaitgalio, bet ir atostogų desertu – suvyniotas į lininį rankšluostį, bičių vaško drobelę ar į kepimo popierių, jis puikiai išlaikys net ilgą kelionę, išliks minkštas, purus ir gardus. Įveikus ilgą kelią, prie puodelio arbatos (ar kavos, tikriausiai kavos!), jis galėtų būti ir saldžiais pusryčiais, ir desertu, ir vakaro pasilepinimu. Nes keksams nėra blogo laiko, blogos dienos ar netinkamos progos; todėl net ir eilinį antradienį užmaišyti tešlą ir pašauti į orkaitę – mintis labai puiki!

Marmurinis keksas – anokia naujovė, greičiau jau klasika. Man patinka, kaip gražiai išsisluoksniuoja jo tešla; dar labiau man patinka ruduosius sluoksnius „spalvinti“ pienišku šokoladu, o ne kakava. Taip, keksas tuomet pavyksta šiek tiek saldesnis, bet… ei, juk desertai gali būti saldūs, tiesa?

 Marmurinis pieniško šokolado keksas

 Marmurinis pieniško šokolado keksas

 Marmurinis pieniško šokolado keksas

 Marmurinis pieniško šokolado keksas

Marmurinis pieniško šokolado keksas

Atsispausdinti
Porcijos: 12-15 riekelių Paruošimo laikas: 25 min. Gaminimo laikas: 50-55 min.

INGREDIENTAI

120 g minkšto sviesto
¾ stiklinės (150 g) cukraus
2 didelių kiaušinių
¼ stiklinės (70 g) riebios grietinės
½ stiklinės (125 ml) pieno
1 ½ stiklinės (210 g) kvietinių miltų
2 arb. š. kepimo miltelių
1 arb. š. vanilinio cukraus
¼ arb. š. druskos
100 g pieniško šokolado

GAMINIMO EIGA

1. Orkaitę įkaitinkite iki 160 ᵒC temperatūros. Pasiruoškite ir kepimo popieriumi išklokite 20x12x8 cm dydžio kekso kepimo formelę.
2. Minkštą kambario temperatūros sviestą ir cukrų elektriniu plaktuvu išplakite iki purios masės.
3. Po vieną įmuškite kiaušinius, po kiekvieno gerai išplakdami.
4. Sudėkite grietinę, supilkite pusę pieno. Išplakite.
5. Atskirame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, vanilinį cukrų ir druską. Miltų mišinį suberkite į plakinį ir lengvai išmaišykite, kol neliks sausų miltų.
6. Tešlą padalinkite į dvi daugmaž lygias dalis. Atidėkite į šalį.
7. Į nedidelį dubenėlį suberkite gabalėliais sulaužytą pienišką šokoladą. Užpilkite likusia puse pieno. Pakaitinkite mikrobangų krosnelėje apie minutę, vis išimdami ir pamaišydami kas 20 sekundžių, kol gausite vientisos konsistencijos šokoladinį pieną. Įmaišykite jį į vieną dalį tešlos.
8. Paruoštas tešlas – šviesią ir šokoladinę – pakaitomis susluoksniuokite kepimo formelėje. Iš pradžių ant formelės dugno paskleiskite kelis šaukštus šokoladinės tešlos, ant šios – porą šaukštų šviesios tešlos, ir t.t. Nesistenkite tešlos sluoksniuoti labai tolygiai: šviesi tešla bus tirštesnė, todėl ją galite dėlioti tiesiog šaukšteliu, o šokoladinės tešlos bus šiek tiek daugiau, todėl jos sluoksnius galite daryti storesnius.
9. Paruoštą keksą kepkite įkaitintoje orkaitėje 50-55 minutes. Ar keksas jau iškepęs, patikrinkite mediniu pagaliuku, – įkištas ir ištrauktas iš kepinio centro, jis turi būti švarus.
10. Leiskite keksui atvėsti kepimo formelėje apie 10-15 minučių, tuomet išimkite, perkelkite ant grotelių ir visiškai atvėsinkite.
11. Papuoškite. Atvėsusį keksą apibarstykite milteliniu cukrumi, papuoškite smulkinto šokolado gabalėliais, rozmarino šakelėmis, gėlių žiedeliais, šviežiomis šilauogėmis.

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „Kauno grūdais“.

 Marmurinis pieniško šokolado keksas

 Marmurinis pieniško šokolado keksas

 Marmurinis pieniško šokolado keksas

desertasgrietinėkeksaskepiniaipieniškas šokoladassaldumynaišokoladasvanilė
4 komentarai
5
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Varškės pyragas su vaniliniu pudingu ir persikais
kitas įrašas
Virtų bulvių blynai su sūriu ir kumpiu

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

PATS GERIAUSIAS LAIKAS // Karameliniai saldainiai su lazdyno...

Moliūginiai keksiukai “Trick or Treat”

Prancūziški sviestiniai rageliai (Croissants)

Keksiukai su rabarbarais ir baltuoju šokoladu

Kokosinis trupiniuotis (crumble) su uogomis ir bananais

Pyragas “Obuolių ruduo”

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Žiedinių kopūstų, pievagrybių ir vištienos pyragas

Įdarytos bulvės

Vištiena su pievagrybiais

Šakšuka su morkomis

Trinta moliūgų sriuba su kokosų pienu ir česnakiniais...

Cukinijų ir pievagrybių blyneliai

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Prancūziški skrebučiai su moliūgais ir riešutais

Pomidorų salotos su „Burrata“ ir avokadais

Itališkas omletas (frittata) su burokėliais ir feta

Lašišos paštetas

Pernakt brinkinta avižinė košė su bananais ir riešutų...

Kokosinis trupiniuotis (crumble) su uogomis ir bananais

REKLAMA

SALDUMYNAI

Crème Caramel | Vanilinis desertas su karamele

Biskvitinis maskarponės tortas su braškėmis ir citrinų kremu

Tortas “Juodasis Miškas”

PLIUS DEŠIMT // Ispaninio šalavijo sėklų (chia) pudingas...

ŠOKOLADAS KALĖDOMS // Šokoladinės eglutės

Saldieji piršteliai

4 komentarai

Justyna 13 Rgp ’19 - 7:29 pm

Labai skaniai atrodo! ???? Būtinai bandysiu ????

Reply
Asta 22 Rgp ’19 - 6:23 pm

Ačiū! 🙂 Pasidalinkit atsiliepimais, kaip patiko 😉

Reply
Judita 10 Bal ’20 - 6:41 am

Labai patiko 🙂 kepsiu dabar antrą kart lauktuvėms 🙂 ir gal dar Velykoms sau 🙂 toobuulass 🙂

Reply
Asta 26 Bal ’20 - 11:45 am

Judita, labai džiaugiuosi, kad patiko! 🙂

Reply

Komentuoti: Judita Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, tinklaraščio autorė ir fotografė. Po pavadinimu „Saulėta virtuvė“ slepiasi du dalykai, kuriuos gyvenime labai stipriai myliu: saulė ir virtuvė. Jei tinklaraščio tekstuose, nuotraukose ar pagal receptus iškeptuose keksiukuose rasite saulę ir kasdienybės džiaugsmą, – aš būsiu daugiau nei laiminga!

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 3

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 4

    Minkšti žagarėliai | NUOTRAUKOS ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO

    22 Kov ’20
  • 5

    Paprasčiausi kepti varškėčiai

    29 Rgs ’20
  • 6

    Klasikinis medaus tortas

    22 Gru ’19

Pinterest

NAUJAUSI ĮRAŠAI

  • Salotos su vištienos sparneliais ir avokadų padažu

    19 Geg ’22
  • Mėsainiai su plėšyta kiauliena ir kopūstų salotomis

    17 Geg ’22
  • Pomidorų salotos su „Burrata“ ir avokadais

    16 Geg ’22

Kategorijos

  • GĖRIMAI (32)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (7)
    • Šaltieji gėrimai (23)
  • KALĖDŲ PASAKOS (65)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (266)
    • Apkepai (44)
    • Blynai (28)
    • Bulvių patiekalai (27)
    • Daržovių patiekalai (118)
    • Grybų patiekalai (15)
    • Kruopų patiekalai (43)
    • Makaronų patiekalai (21)
    • Mėsos patiekalai (63)
    • Miltiniai patiekalai (25)
    • Nesaldūs pyragai (30)
    • Troškiniai (19)
    • Varškės patiekalai (31)
    • Žuvis (36)
  • LENGVI KĄSNELIAI (246)
    • Blynai ir vafliai (38)
    • Duona (22)
    • Karštieji užkandžiai (41)
    • Košės (16)
    • Pusryčiai (124)
    • Salotos (43)
    • Šaltieji užkandžiai (64)
    • Sumuštiniai (23)
  • MAISTAS GAMTOJE (12)
  • PASAULIO SKONIAI (39)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (26)
  • SALDUMYNAI (542)
    • Bandelės (33)
    • Be orkaitės (94)
    • Desertai indeliuose (68)
    • Keksai, keksiukai (94)
    • Ledai (12)
    • Pyragai (138)
    • Pyragėliai (40)
    • Saldainiai (16)
    • Sausainiai (70)
    • Tortai (98)
  • SRIUBOS (22)
  • VALGOMOS DOVANOS (38)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (9)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų