Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

BandelėsPyragaiSALDUMYNAI

Mielinė cinamoninė plėšoma duonelė su migdolais

parašė Asta 14 Sau ’22
Mielinė cinamoninė plėšoma duonelė su migdolais

Penkios minutės iki savaitgalio gali reikšti keletą gerų dalykų: aukštyn pakilusius lūpų kampučius, uždarytą kompiuterį, poilsį, laiką su šeima ir… savaitgalio desertą, žinoma!

Kol dar žiema ir vėjai už lango siaučia, kviečiu sušilti. Kaisti orkaitę ir pripildyti namus švelnaus cinamono aromato. Minkyti minkštą mielinių bandelių tešlą ir sluoksniuoti plėšomą mielinę duonelę. Pagardinti migdolų riekutėmis, kad malonūs „trakšt“ būtų gardus netikėtumas ragaujant. Galiausiai, užsiplikyti puodelį arbatos (arba – pasiruošti stiklinę kisieliaus!) ir, kaip rašo saulėto virtuviuko „Tylenio kepyklėlėje“, pasinerti į kelias stebuklingai malonias tylos ir ramybės akimirkas. Maži dalykai gali būti labai dideli.

O apie kisielių užsiminiau ne be priežasties. Mano mylimi partneriai „Dr. Oetker Lietuva“ savo asortimente turi jų net trijų rūšių: žemuogių, spanguolių ir miško uogų. Netiesa, kad kisielius gardus tik Kūčių vakarą – toks pats skanus jis visus metus! Tirštas, sodrus ir ne per saldus. O su kuo pats gardžiausias? Mums atrodo, kad su mieliniais kepiniais, tokiais kaip kad ši duonelė. O kaip atrodo jums? Ar mėgstat kisielių?

Duonelė – tai ta pati cinamoninė bandelė, tik forma jos kiek kitokia. Valgoma plėšant lapeliais, skaniausia vos iškepus, kol yra minkšta it cukraus vatos debesėlis. Bet jei kitą dieną iš likučių nuspręstumėte iškepti prancūziškų skrebučių, jie irgi bus tobuli!

Suprantu, kad savaitgaliui galima sukurpti tūkstantį ir vieną planą, bet, ei, išsikepkime mielinę cinamoninę duonelę? Pažadu, bus labai skanu ir jauku!

Mielinė cinamoninė plėšoma duonelė su migdolais

Atsispausdinti
Porcijos: apie 26x12 cm kepalėlis Paruošimo laikas: 30 min. + 1 val. 30 min. tešlos kildinimas Gaminimo laikas: 30-35 min.

INGREDIENTAI

Tešlai:
½ stiklinės (125 ml) pieno
1 valg. š. cukraus
1 pakuotės (7 g) „Dr. Oetker“ sausų mielių
3 stiklinių (420 g) miltų
¼ stiklinės (50 g) cukraus
½ arb. š. druskos
1 arb. š. vanilinio cukraus
1 arb. š. malto cinamono
70 g minkšto sviesto
2 kiaušinių

Įdarui:
½ stiklinės (100 g) cukraus
¼ stiklinės (50 g) rudojo cukraus
2 arb. š. malto cinamono
30 g tirpinto sviesto
poros saujų migdolų riekučių

GAMINIMO EIGA

1. Paruoškite tešlą. Pieną pašildykite, kad jis būtų šiltas, bet ne karštas. Suberkite cukrų ir sausas mieles. Išmaišykite šluotele, kol cukrus ir mielės ištirps. Dubenį uždenkite švariu rankšluostėliu ir palikite pastovėti šiltoje vietoje apie 10-15 minučių, kol mielės taps aktyvios (paviršius turi suputoti).
2. Kitame dubenyje sumaišykite miltus, cukrų, druską, vanilinį cukrų ir cinamoną. Supilkite mielių mišinį ir įmuškite kiaušinius. Išmaišykite. Sudėkite kubeliais supjaustytą minkštą sviestą ir išminkykite tešlą. Iš pradžių ji atrodys pernelyg minkšta ir lipni, tačiau kuo ilgiau minkysite, tuo elastingesnė taps tešla. Lengviausiai tešlą išminkysite su pastatomu plaktuvu. Venkite pridėti miltų (kuo minkštesnė tešla – tuo minkštesnė ir duonelė), bet jei matote, kad tešla tikrai per skysta, įberkite dar porą šaukštų miltų.
3. Paruoštą tešlą dėkite į švarų, aliejumi plonai išteptą dubenį. Uždenkite švariu rankšluostėliu ir palaikykite šiltoje vietoje apie 60 minučių, kol tešlos tūris padvigubės.

4. Paruoškite įdarą. Cukrų, rudąjį cukrų ir cinamoną išmaišykite.

5. Suformuokite duonelę. Sviestu ištepkite ir miltais dosniai pabarstykite apie 26×12 cm dydžio kepimo formą. Atidėkite į šalį.
6. Tešlai pakilus, perkelkite ją ant lygaus ir švaraus miltais pabarstyto paviršiaus. Kelis kartus paminkykite ir iškočiokite tešlą į maždaug 30×50 cm dydžio stačiakampį. Tolygiai aptepkite tirpintu sviestu. Ant viršaus tolygiai berkite cukraus, rudojo cukraus ir malto cinamono mišinį. Užberkite porą saujų migdolų riekučių.
7. Aštriu peiliu perpjaukite tešlos lakštą išilgai į šešias ilgas vienodo pločio juostas. Sudėkite jas vieną ant kitos ir perpjaukite į šešias lygias dalis (gausite stačiakampius tešlos lakštelių „bokštelius“).
8. Tešlos lakštelius gražiai sudėkite į paruoštą kepimo formą. Užberkite dar saujelę migdolų riekučių. Uždenkite švariu rankšluostėliu ir leiskite pakilti dar 30 minučių.

9. Orkaitę įkaitinkite iki 180 ᵒC temperatūros (kaitinimas iš viršaus ir apačios). Duonelę kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 30-35 minutes. Stebėkite, kad viršus neimtų pernelyg skrusti; jei taip atsitiktų, uždenkite folijos lakšteliu ir kepkite toliau, kol duonelė bus gardžiai apskrudusi išorėje ir iškepusi bei minkšta viduje.

10. Ragaukite su pienu, kava, arbata ar kisieliumi!

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „Dr. Oetker Lietuva“.
#reklama #droetker #droetkerlietuva

bandelėscinamonasdesertaskepiniaikisieliusmielėsmigdolaipyragassaldumynaivanilė
2 komentarai
3
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Mėsos kukuliai pomidorų padaže, užkepti mocarelos sūriu
kitas įrašas
Uogų, bananų, špinatų, riešutų sviesto ir datulių kokteilis dubenėlyje

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Bananų duona su žemės riešutų sviesto ir šokolado...

Kalėdinis imbierinis namelis

Beveik gimtadienis ir klausimų lietus

Imbierinis pyragas

Naminių ledų suvožtiniai su braškėmis

Moliūginės kavos cinamoninės mielinės bandelės

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Grikių dubenėliai su kiaušiniais, avokadais ir lašiša

Takai su lašiša ir ananasų-avokadų salsa

Keptų burokėlių ir batatų salotos su „Burrata“ sūriu

Citrininiai lietiniai blyneliai su varškės ir citrinų kremu

Lietiniai su rikota ir braškėmis

Greitai paruošiama avižinė košė su miško uogomis

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

APIE MIEGĄ // Brokolių blyneliai

Cukinijų ir morkų blyneliai su varške

APIE MOTYVACIJĄ // Šokoladu glaistyti zefyrai

APIE MEILĘ IŠ PIRMO ŽVILGSNIO // Vištienos gabalėliai...

SUSIDRAUGAUTI SU MAISTU // Bolivinės balandos salotos su...

Mielinės bandelės su dešrelėmis ir sūriu

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Varške įdaryti pomidorai

Mažieji daržovių maltinukai

Saldūs varškės čeburekai su obuoliais

POPIERĖLIS IŠ PRAEITIES // Varškėčiai su sėklomis

Teriyaki lašišos iešmeliai su kokosiniais ryžiais

MANO MALONUMŲ DĖŽĖ // Šamas su moliūgų-saldžiųjų bulvių...

2 komentarai

Simona 28 Kov ’22 - 9:01 am

Gal galite patikslinti dėl sviesto? Prie ingredientų rašoma tirpintas, o recepte – minkštas. Tai kaip reikia daryti?🤔

Reply
Asta 28 Kov ’22 - 9:03 am

Simona, ačiū už pastebėjimą, patikrinau – naudojau minkštą (kambario temperatūros) sviestą 🙂

Reply

Komentuoti: Simona Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tortas „Snickers“

    22 Rgs ’09
  • 3

    Paprasčiausi kepti varškėčiai

    29 Rgs ’20
  • 4

    Trupininis pyragas su varške ir uogiene

    4 Geg ’23
  • 5

    Grietiniečiai | Nuotraukos žingsnis po žingsnio

    9 Spa ’20
  • 6

    Jogurtinis želė tortas su varške ir braškėmis

    30 Bal ’25

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (38)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (28)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (354)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (132)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (96)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (49)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (344)
    • Blynai ir vafliai (51)
    • Duona (25)
    • Karštieji užkandžiai (57)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (66)
    • Šaltieji užkandžiai (86)
    • Sumuštiniai (38)
  • MAISTAS GAMTOJE (29)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (678)
    • Bandelės (46)
    • Be orkaitės (133)
    • Desertai indeliuose (92)
    • Keksai, keksiukai (108)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (166)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (126)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (31)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų