Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

PASAULIO SKONIAIPyragaiPyragėliaiSALDUMYNAI

Migdoliniai pyragėliai su figomis

parašė Asta 25 Rgs ’21
Migdoliniai pyragėliai su figomis

Migdolų ir figų įdaras trapios tešlos krepšelyje – rudeniškas ir labai gardus derinys. Prancūzijoje tokius pyragėlius išgirstumėt vadinant tartelette aux figues à la crème d’amandes. Kažin, ar yra prancūziškų žodžių, kurie neskambėtų it muzika ar meilės prisipažinimas? Tiesa, saldus skambesys šiems pyragėliams labai tinka, mat jie tikrai tokie: saldūs, dailūs ir dvelkiantys romantiškais rudens vakarais. Beliks užsiplikyti puodelį arbatos ir – lai meilės istorija prasideda.

Mintimis ir skoniais į Prancūziją šįkart kviečia „Lidl Lietuva“, mat šiandien parduotuvėse prasideda prancūziškų gardumynų įkvėpta „Duc de Coeur“ teminė savaitė. Norisi kažko nekasdieniško ir gurmaniško – čiupkit midijų ar varlių šlaunelių; norisi ko nors saldaus be menkiausių pastangų – desertų asortimente gausu, nuo sūdytos karamelės iki saldžių eklerų; o skirtingų pikantiškų sūrių ir kumpių pakaktų prašmatniausiai užkandžių lentai sudėlioti. Prancūzija gali būti už 2263 kilometrų, bet – ji gali būti ir čia pat, savuos namuos!

Tuo tarpu aš, tyrinėdama „Duc de Coeur“ asortimentą, ilgėliau stabtelėjau ties figų užtepėle. Ji puikiai tinka su prancūziškais sūriais, tačiau tuo pačiu – ji saldi ir primena džemą, todėl nuostabiai tinka ir desertams.

Neilgai trukus virtuvėje minkiau trapią tešlą ir plakiau migdolų kremą. Išsitraukusi savo dešimtmetį skaičiuojančias tartalečių formeles, iškepiau nedidukus dailius pyragėlius; bet jei tokios formos neturite, galite naudoti ir didesnę formą (patogiausia, išimamu dugnu, kad lengvai išimtumėte trapų pyragą).

Nežinau, ar reikia daug žodžių prancūziškiems desertams liaupsinti. Mes juk visi žinome, kad jie nuostabūs; šie migdoliniai pyragėliai su figomis – ne išimtis.

Išsikepkite. Kvepės namai, o ruduo akimirksniu taps dar jaukesnis.

Migdoliniai pyragėliai su figomis

Atsispausdinti
Porcijos: 6 tartaletės (10 cm skersmens) Paruošimo laikas: 60 min.

INGREDIENTAI

Tešlai:
1 ¼ stiklinės (175 g) miltų
žiupsnio druskos
100 g šalto sviesto
1 kiaušinio trynio
1-2 valg. š. šalto vandens

Įdarui:
100 g minkšto sviesto
½ stiklinės (100 g) cukraus
2 kiaušinių
1 stiklinės (100 g) maltų migdolų

6 arb. š. saldžios figų užtepėlės (ar džemo)
2 šviežių figų
saujelės migdolų riekučių

Patiekti:
miltelinio cukraus

GAMINIMO EIGA

1. Paruoškite tešlos krepšelius. Miltus sumaišykite su druska. Suberkite kubeliais supjaustytą sviestą ir trinkite tarp pirštų, kol neliks sausų miltų ir gausite trupinius. Sudėkite lengvai paplaktą kiaušinio trynį, įpilkite šaukštą labai šalto vandens ir išminkykite minkštą tešlą. Jei tešla pernelyg biri, įpilkite dar šaukštą šalto vandens.
2. Iš išminkytos tešlos suformuokite rutulį. Suvyniokite jį į maistinę plėvelę ir palaikykite šaldytuve 20-30 min. Per šį laiką tešla taps tvirtesnė, paklusnesnė.
3. Orkaitę įkaitinkite iki 180 ᵒC temperatūros (kaitinimas iš viršaus ir apačios, su vėjeliu). Tartalečių kepimo formeles (10 cm skersmens) ištepkite sviestu.
4. Atvėsintą tešlą iškočiokite, išspauskite tešlos apskritimus ir įklokite juos į formeles. Atsargiai pirštais paspauskite ir išformuokite, kad dengtų tiek formelių dugną, tiek kraštus. Subadykite šakute. Ant tešlos viršaus klokite kepimo popieriaus gabalėlį, jį pripildykite sausų pupelių, – jos neleis kepantiems tešlos krepšeliams deformuotis.
5. Kepkite krepšelius įkaitintoje orkaitėje 10 minučių, tuomet nuimkite kepimo popieriaus gabalėlius su pupelėmis, ir kepkite dar 10 minučių, kol krepšeliai bus gražiai auksinės spalvos.
6. Krepšelius išimkite iš orkaitės ir leiskite atvėsti. Orkaitės neišjunkite, tik sumažinkite temperatūrą iki 170 ᵒC.

7. Kol tešlos krepšeliai kepa, paruoškite migdolinį įdarą. Minkštą sviestą išplakite su cukrumi iki purios masės. Po vieną įmuškite kiaušinius, išplakite. Suberkite maltus migdolus (arba migdolų miltus) ir gerai išmaišykite.

8. Į iškeptus tešlos krepšelius dėkite po kupiną šaukštelį figų džemo. Ištepkite, kad tolygiai padengtų visą dugną.
9. Paruoštą įdarą tolygiai paskleiskite ant džemo sluoksnio.
10. Šviežių figų kotelius nupjaukite, supjaustykite jas skiltelėmis. Išdėliokite ant įdaro ir apiberkite saujele migdolų riekučių.

11. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 20-25 minutes, kol įdaras sutvirtės ir bus gražiai auksinės spalvos. Leiskite krepšeliams šiek tiek atvėsti, tuomet išimkite iš formelių. Patiekite apibarstę milteliniu cukrumi.

Įrašas paruoštas bendradarbiaujant su „Lidl Lietuva“.
Reklama #lidllietuva #LidlPartnerystė #DucDeCoeur

desertasfigosfigų džemasfigų užtepėlėkepiniaimigdolaipasaulio skoniaiprancūzijasaldumynaitartatartaletės
1 komentaras
1
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Pica su vytintu kumpiu, pesto ir „Burrata“
kitas įrašas
Moliūgų tyrė

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Sluoksniuota panna cotta su citrinomis

Sveikuoliški avižiniai sausainiukai

Honey Castella / Kasutera Cake (Japoniškas biskvitinis medaus...

Karamelinis sūrio tortas su lazdynų riešutais

Riešutų sviesto, karamelės ir šokolado desertas

Sluoksniuotos tešlos galetė su obuoliais, migdolais ir ledais

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Varškės apkepas su bolivinėmis balandomis, bananais ir uogomis

Migdoliniai varškėčiai su bananais ir uogomis

Itališka daržovių sriuba su makaronais ir pupelėmis (Minestrone)

SUGAUTI MAŽUS MOMENTUS // Ryžiai su brokoliais ir...

KOKYBIŠKO GYVENIMO BEIEŠKANT // Kepta košė su persikais

Makaronai su voveraitėmis ir šonine

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Braškinis ispaninių šalavijų sėklų (chia) pudingas

Skrudinti prieskoniniai riešutai

Grūdėtosios varškės blyneliai

Skrebučiai su avokadais ir česnakinių pievagrybių iešmeliais

Žalieji sumuštiniai su humusu

Naujametinis užkandžių vainikas

REKLAMA

GĖRIMAI

Ananasų – kokosų kokteilis su špinatais

MAMOS DIENORAŠTIS // Miško uogų kokteilis dubenėlyje

Prieskoninis moliūgų sirupas kavai

Kava su moliūgų sirupu ir pienu

Šaldytų bananų kokteilis su braškėmis

Žaliasis avokadų kokteilis

1 komentaras

Jolanta 21 Rgs ’24 - 4:53 am

Nuostabus, tobulas skonis! Ačiū, Asta, nieko nėra geriau už Saulėtą virtuvę! !!!

Reply

Komentuoti: Jolanta Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 3

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 4

    Tortas „Snickers“

    22 Rgs ’09
  • 5

    Tortas „Juodasis miškas“

    28 Gru ’14
  • 6

    Dangiškai skanus sūrio tortas (cheesecake)

    5 Bal ’10

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (352)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (60)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (68)
    • Šaltieji užkandžiai (89)
    • Sumuštiniai (40)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (685)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (135)
    • Desertai indeliuose (94)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų