Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

Daržovių patiekalaiLENGVI KĄSNELIAISalotos

Moliūgų, fetos ir špinatų salotos

parašė Asta 8 Spa ’18
Moliūgų, fetos ir špinatų salotos

Laikai, kai salotos būdavo valgomos tik vasarą ar saulėtą pavasarį, man rodos, jau seniai praeity. Dabar salotų apibrėžimas toks platus, o jų variacijų – tiek daug, kad jos tapo nepavaldžios metų laikams. Salotos su orkaitėje keptais moliūgų kubeliais mūsų namuose jau kurį laiką labai mėgstamos. Kiek anksčiau esu pasidalinusi vienu labai mylimu receptu (jį galite rasti štai čia), o šiandien tinklaraštyje – dar paprastesnės, minimalistinės, bet vis tiek labai gardžios salotos. Žinoma, jei įbersite čia bolivinės balandos sėklų, jos labai tiks; ne mažiau nei džiovintos spanguolės. Bet kartais labai verta moliūgui suteikti pagrindinį vaidmenį. O jei dar jam palaiko draugiją feta!

Greiti, gardūs ir subalansuoti pietūs vos iš kelių ingredientų – tadam! Labai tiks įsidėti ir į pietų dėžutę – nujaučiu, kad orams vėstant, gyvenimo tempas įgauna pagreitį, todėl pastaroji užimtomis dienomis tikrai turėtų rasti vietą rankinėje.

Man iš šio rudens derliaus liko dar ne vienas moliūgas; pažiūrėsim, į kokius stebuklus jie pavirs. O kol kas – štai, salotos!

 Moliūgų, fetos ir špinatų salotos

 Moliūgų, fetos ir špinatų salotos

Moliūgų, fetos ir špinatų salotos

Atsispausdinti
Porcijos: 2-3 Paruošimo laikas: 35 min.

INGREDIENTAI

½ vidutinio dydžio moliūgo (apie 600 g moliūgo kubelių)
1 ½ valg. š. alyvuogių aliejaus
žiupsnio druskos
žiupsnio grūstų juodųjų pipirų

100 g fetos sūrio
100 – 150 g špinatų
poros saujų moliūgų sėklų

Padažui:
50 ml alyvuogių aliejaus
2 valg. š. balzaminio acto
1 valg. š. medaus
žiupsnio druskos
žiupsnio grūstų juodųjų pipirų

GAMINIMO EIGA

1. Orkaitę įkaitinkite iki 220 °C temperatūros. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi.
2. Moliūgą nulupkite, išimkite sėklas ir supjaustykite vidutinio dydžio kubeliais. Apšlakstykite alyvuogių aliejumi, apibarstykite druska ir juodaisiais pipirais. Viską gerai išmaišykite. Paskleiskite ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos vienu sluoksniu. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 15 minučių, tuomet išimkite iš orkaitės, apverskite, ir kepkite dar 5-10 minučių, kol moliūgas bus visiškai iškepęs, bet pernelyg nesuminkštėjęs. Išimkite iš orkaitės ir atvėsinkite.
3. Paruoškite padažą. Visus ingredientus sudėkite į stiklainėlį, jį užsukite ir gerai supurtykite, kad gautumėte visiškai vientisos konsistencijos padažą.
4. Į dubenį suberkite špinatus. Suberkite atvėsusius moliūgo kubelius ir sutrupinkite fetą. Lengvai išmaišykite. Apibarstykite kepintomis moliūgų sėklomis.
5. Prieš patiekiant apšlakstykite padažu ir valgykite iš karto.

Recepto šaltinis: BLOGLOVIN’

 Moliūgų, fetos ir špinatų salotos

balzaminis actasfetamedusmoliūgaimoliūgų sėklossalotosšpinataisveikesni pasirinkimai
2 komentarai
1
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Saldžiųjų bulvių virtinukai su kokosų pieno ir špinatų padažu
kitas įrašas
Keksiukai su šokolado gabalėliais

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Purūs blyneliai su džemo įdaru

Karštos salotos su kuskusu ir Halloumi sūriu

Perlinio kuskuso salotos su avinžirniais, sviestinėmis pupelėmis ir...

Orkaitėje skrudinti pikantiški žiediniai kopūstai su naminiu pomidorų...

DAR ŽIEMA // Daržovių ir sūrio sriuba

Šakšuka su bolivine balanda

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Riestainiai su lašiša ir kiaušinių salotomis

Naujametinis užkandžių vainikas

Pitos su grilinta vištiena, tzatziki padažu ir daržovių...

Trijų sūrių spurgytės su krabų skonio lazdelėmis

Kokosiniai graikiško jogurto vafliai

Keptų burokėlių salotos su „Burrata“ sūriu ir apelsinais

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

Cukinijų ir morkų blyneliai su varške

Tortilijų suktinukai su vištiena, humusu ir daržovėmis

JEI DAR TURITE CUKRAUS // Cukrinukai

Orkaitėje keptos daržovės su vištienos iešmeliu

MAMOS DIENORAŠTIS // Itališkas omletas su lašiša ir...

APIE MOTYVACIJĄ // Šokoladu glaistyti zefyrai

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Trinta brokolių sriuba

Bulvių ir varškės blynai

Žiedinių kopūstų blyneliai

Tarta su vištiena ir pievagrybiais

Makaronai su padažu „Bolognese”

Mini cukinijų blyneliai

2 komentarai

Loreta 14 Spa ’18 - 7:18 am

Įtraukiau į mėgstamiausių salotų sąrašą :). Sveikos, greit pagaminamos, o svarbiausia nu tooookiooos sočios :).

Reply
Asta 19 Spa ’18 - 1:35 pm

Loreta, taip, jos tikrai ir gardžios, ir labai sočios! Džiaugiuosi, kad išbandėte, ir dar labiau džiaugiuosi, kad įtraukėt į savo sąrašą 🙂

Reply

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 3

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10
  • 4

    Tortas „Juodasis miškas“

    28 Gru ’14
  • 5

    Trupininis pyragas su varške ir uogiene

    4 Geg ’23
  • 6

    Purūs varškės keksiukai

    1 Kov ’21

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (358)
    • Apkepai (53)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (47)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (354)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (60)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (170)
    • Salotos (68)
    • Šaltieji užkandžiai (89)
    • Sumuštiniai (40)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (688)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (137)
    • Desertai indeliuose (95)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (168)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų