Saulėta virtuvė
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU

Saulėta virtuvė

PyragaiSALDUMYNAI

Obuolių pyragas

parašė Asta 21 Rgs ’09
Obuolių pyragas

Skonis: 9/10. Neįtikėtiniai paprastas ir stebinančiai skanus obuolių pyragas. Pakankamai drėgnas, su traškia plutele.

Sudėtingumas: paprasta kaip du kart du.

Kur radau? SM

Tomo obuolių pyragas

Obuolių pyragas

Atsispausdinti
Porcijos: 10 Paruošimo laikas: 25 min. Gaminimo laikas: 45-50 min.

INGREDIENTAI

1 stiklinė miltų
1 stiklinė manų kruopų
1 stiklinė cukraus
1 arb.š. kepimo miltelių
150 g sviesto
9 obuoliai
cinamonas

GAMINIMO EIGA

Miltus, manų kruopas, pusę cukraus ir kepimo miltelius išmaišyti. Obuolius sutarkuoti burokine tarka.
Kepimo indą ištepti aliejumi ir užbarstyti sauso mišinio, ant viršaus paskleisti sluoksnį tarkuotų obuolių ir pabarstyti cinamonu. Toliau vėl – mišinys, obuoliai, cinamonas. Ir taip sluoksniuoti 3 – 4 kartus. Viršutinis sluoksnis turi būti obuolių. Ant jų užberti antrą pusę stiklinės cukraus ir užpilti tirpintą sviestą.
Kepti iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 45 – 50 min.

cinamonasmanų kruoposobuoliaipyragassaldumynai
3 komentarai
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Trupininis pyragas su carškės ir aguonų įdaru
kitas įrašas
Pyragas “Obuolių ruduo”

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Cukriniai suktinukai

KEKSIUKŲ FORMULĖ // Keksiukai su obuoliais

Itališkas pyragas su kokosais ir riešutais

Marmurinis pieniško šokolado keksas

Varškės pyragas su obuoliene

Tortas “Braškinė Svajonė”

GĖRIMAI

Mangų, ananasų, bananų ir riešutų sviesto kokteilis dubenėlyje

SUSIPLAKIME KOKTEILĮ // Trintų vaisių kokteilis „Pina Colada“

Žaliasis avokadų kokteilis

PIETŪS DĖŽUTĖJE

ŠOKOLADAS KALĖDOMS // Šokoladinės eglutės

MAMOS DIENORAŠTIS // Mielinės lankstytos bandelės su dešrelėmis

MAMOS DIENORAŠTIS // Itališkas omletas su lašiša ir...

LENGVI KĄSNELIAI

Orkaitėje keptas nesaldus blynas su cukinijomis ir šonine

Purūs blynai

Lietiniai blynai be glitimo su bananais ir obuoliais

3 komentarai

Leta 22 Spa ’12 - 1:25 pm

Ilgai nesiryžau jo kepti, nes jis man atrodė nelogiškas visada. Jis vis užkliūdavo Supermamose, bet nuo pagundos jį išbandyti pavykdavo atsispirti… Bet kai pamačiau čia pas Astą pasiryžau, tuo labiau, kad jis gerai įvertintas. Na ir ką, jis man dar buvo valgomas kol karštas, o atšalęs tikrai neskanus, nes šlapias, kaip susmukęs. Bet tiksliau jis ir nebuvo pakilęs, nes kepimo milteliai čia visai nevaidina jokio vaidmens. Tai kam juos ir dėti, nes chemijos ir taip pakanka visur? Sakyčiau šis pyragas gal sugalvotas tinginės šeimininkės, kuriai tešlą per sunku užmaišyti?…Na jis gali patikti tik šlapių pyragų mėgėjams. Pavadinčiau jį “Tinginiu iš obuolių”. O aš tinginio nemėgstu. Nors kaimynei ir neišrankiam vyrui jis patiko. Daugiau nekepsiu niekad jo. 🙁

Reply
Asta 24 Spa ’12 - 8:12 pm

Leta, mums šis pyragas tikrai patinka, tačiau jokiu būdu tai nereiškia, kad turėtų patikti visiems 🙂 Be to, mes ir tinginį mėgstam 🙂 Kiekvienas atsirenkame tai, kas patinka mums, ir dėl to nereikia pykti 🙂

Reply
:-) 10 Sau ’21 - 9:30 pm

Ir man nepatiko, o gal nesigavo…?:-/ Dėjau tik pusę stiklinės cukraus, bet vis tiek vaikai sakė, kad per saldu, o ant viršaus susidarė storas cukraus luobas, kuris taip ir liko birus, kietas cukrus, tad ne kažką… MiItų ir manų mišinys ant viršaus irgi nelabai dingo – vietomis liko… Ir viduje esančios manų kruopos valgant puikiai jautėsi tarp dantų… Gal tą pyragą sluoksniuojant reikėjo paspausti? Iškilti taip pat nieks net nebandė, nors nuotraukoje atrodo storas, purus… Taigi, nežinau, kas čia ne taip, bet man gavosi viskas ne taip;-)

Reply

Komentuoti: Leta Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, tinklaraščio autorė ir fotografė. Po pavadinimu „Saulėta virtuvė“ slepiasi du dalykai, kuriuos gyvenime labai stipriai myliu: saulė ir virtuvė. Jei tinklaraščio tekstuose, nuotraukose ar pagal receptus iškeptuose keksiukuose rasite saulę ir kasdienybės džiaugsmą, – aš būsiu daugiau nei laiminga!

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

POPULIARIAUSI

  • 1

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 2

    Minkšti žagarėliai | NUOTRAUKOS ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO

    22 Kov ’20
  • 3

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 4

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 5

    Morenginiai pyragaičiai (mini pavlovos) su vyšniomis ir kreminiu sūriu

    11 Gru ’20
  • 6

    Tortas „Snickers“

    22 Rgs ’09

Pinterest

NAUJAUSI ĮRAŠAI

  • Šokoladiniai pyragėliai „Moelleux au Chocolat“

    24 Sau ’21
  • Karštas šokoladas su žiemos prieskoniais

    17 Sau ’21
  • Žaliasis humusas

    14 Sau ’21

Kategorijos

  • GĖRIMAI (27)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (6)
    • Šaltieji gėrimai (19)
  • KALĖDŲ PASAKOS (58)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (238)
    • Apkepai (41)
    • Blynai (25)
    • Bulvių patiekalai (26)
    • Daržovių patiekalai (110)
    • Grybų patiekalai (15)
    • Kruopų patiekalai (39)
    • Makaronų patiekalai (19)
    • Mėsos patiekalai (56)
    • Miltiniai patiekalai (21)
    • Nesaldūs pyragai (27)
    • Troškiniai (17)
    • Varškės patiekalai (29)
    • Žuvis (35)
  • LENGVI KĄSNELIAI (196)
    • Blynai ir vafliai (32)
    • Duona (20)
    • Karštieji užkandžiai (29)
    • Košės (16)
    • Pusryčiai (107)
    • Salotos (27)
    • Šaltieji užkandžiai (47)
    • Sumuštiniai (20)
  • MAISTAS GAMTOJE (9)
  • PASAULIO SKONIAI (14)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (26)
  • SALDUMYNAI (486)
    • Bandelės (29)
    • Be orkaitės (75)
    • Desertai indeliuose (55)
    • Keksai, keksiukai (87)
    • Ledai (11)
    • Pyragai (126)
    • Pyragėliai (33)
    • Saldainiai (14)
    • Sausainiai (67)
    • Tortai (89)
  • SRIUBOS (20)
  • VALGOMOS DOVANOS (38)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (8)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų