Seniai seniai, dar gerokai prieš avokadų toast‘us ir šakšukas bei fritatas, skaniausi savaitgalio pusryčiai būdavo paprasčiausi karšti sumuštiniai – ant minkšto batono riekelių, su mėsyte ir daaaug išsilydžiusio sūrio.
Nežinau, ar čia ta vaikystės nostalgija, ar paprastumo ilgesys, bet kaskart, kepdama tokius sumuštinius, džiūgauju lyg mažas vaikas. Paprasta, skanu, norisi dar!
Jei norisi pačio skaniausio rezultato, dalijuosi keliais patarimais:
- nostalgiškiausią vaikystės skonį suteiks batonas – sveikuoliškas duonas palikim kitiems receptams, šypt;
- karštai rūkyta vištienos krūtinėlė duos tą sodrų, dūmo skonį – labai gardžią savo asortimente turi „Rokiškio mėsinė“;
- naudokite gerai besilydantį sūrį, mano mėgstamiausias – mocarelos sūrio ir čederio mišinys;
- nepraleiskit ir nepagailėkit majonezo – jo dėka įdaras sukimba į vientisą, kremišką masę, kuri tobulai išsilydo ir apskrunda;
- valgykite iškart – kol sumuštiniai karšti, tirpstantys burnoje ir patys skaniausi.

Paprasčiausi karšti sumuštiniai orkaitėje
AtsispausdintiINGREDIENTAI
200 g karštai rūkytos vištienos krūtinėlės
150 g tarkuoto gerai besilydančio sūrio (naudojau mocarelą ir čederį)
3 valg. š. majonezo
1 skiltelės česnako
žiupsnio grūstų juodųjų pipirų
6 riekelių batono
sviesto
GAMINIMO EIGA
1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C temperatūros.
2. Karštai rūkytą vištienos krūtinėlę supjaustykite mažais kubeliais. Sumaišykite su tarkuotu sūriu, majonezu, tarkuota česnako skiltele ir žiupsnių pipirų.
3. Batono riekeles aptepkite sviestu, ant viršaus paskirstykite vištienos ir sūrio masę.
4. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 10 minučių, kol sūris gardžiai išsilydys.
5. Prieš patiekdami galite apibarstyti smulkintomis petražolėmis, pipirais ar čili dribsniais. Valgykite iškart!
Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „Rokiškio mėsinė“.
#reklama #rokiskiomesine

