Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

Karštieji užkandžiaiLENGVI KĄSNELIAISumuštiniai

Paprasčiausi karšti sumuštiniai orkaitėje

parašė Asta 24 Spa ’25
Paprasčiausi karšti sumuštiniai orkaitėje

Seniai seniai, dar gerokai prieš avokadų toast‘us ir šakšukas bei fritatas, skaniausi savaitgalio pusryčiai būdavo paprasčiausi karšti sumuštiniai – ant minkšto batono riekelių, su mėsyte ir daaaug išsilydžiusio sūrio.

Nežinau, ar čia ta vaikystės nostalgija, ar paprastumo ilgesys, bet kaskart, kepdama tokius sumuštinius, džiūgauju lyg mažas vaikas. Paprasta, skanu, norisi dar!

Jei norisi pačio skaniausio rezultato, dalijuosi keliais patarimais:

  • nostalgiškiausią vaikystės skonį suteiks batonas – sveikuoliškas duonas palikim kitiems receptams, šypt;
  • karštai rūkyta vištienos krūtinėlė duos tą sodrų, dūmo skonį – labai gardžią savo asortimente turi „Rokiškio mėsinė“;
  • naudokite gerai besilydantį sūrį, mano mėgstamiausias – mocarelos sūrio ir čederio mišinys;
  • nepraleiskit ir nepagailėkit majonezo – jo dėka įdaras sukimba į vientisą, kremišką masę, kuri tobulai išsilydo ir apskrunda;
  • valgykite iškart – kol sumuštiniai karšti, tirpstantys burnoje ir patys skaniausi.

Paprasčiausi karšti sumuštiniai orkaitėje

Atsispausdinti
Porcijos: 6 sumuštiniai Paruošimo laikas: 20 min.

INGREDIENTAI

200 g karštai rūkytos vištienos krūtinėlės
150 g tarkuoto gerai besilydančio sūrio (naudojau mocarelą ir čederį)
3 valg. š. majonezo
1 skiltelės česnako
žiupsnio grūstų juodųjų pipirų
6 riekelių batono
sviesto

GAMINIMO EIGA

1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C temperatūros.
2. Karštai rūkytą vištienos krūtinėlę supjaustykite mažais kubeliais. Sumaišykite su tarkuotu sūriu, majonezu, tarkuota česnako skiltele ir žiupsnių pipirų.
3. Batono riekeles aptepkite sviestu, ant viršaus paskirstykite vištienos ir sūrio masę.
4. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 10 minučių, kol sūris gardžiai išsilydys.
5. Prieš patiekdami galite apibarstyti smulkintomis petražolėmis, pipirais ar čili dribsniais. Valgykite iškart!

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „Rokiškio mėsinė“.
#reklama #rokiskiomesine

batonasčesnakaikumpismajonezaspusryčiaisumuštiniaisūrisvištiena
0 komentaras
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Sausainių kremo putėsiai

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Pomidorų, agurkų, špinatų ir mocarelos salotos

Pica su vytintu kumpiu, pesto ir „Burrata“

MAMOS DIENORAŠTIS // Cukinijų apkepėlė

Virti varškėtukai su šoninės ir grietinėlės padažu

Šviesi naminė duona (mielinė pynė)

Lavašo suktinukai

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

APIE MOTYVACIJĄ // Šokoladu glaistyti zefyrai

Tortilijų suktinukai su vištiena, humusu ir daržovėmis

Mielinės bandelės su dešrelėmis ir sūriu

(NE)TURĖTI LAIKO // Saldžiųjų bulvių, vištienos ir bolivinės...

MAMOS DIENORAŠTIS // Cukinijų apkepėlė

33 VALANDŲ KELIONĖ // Švediški meduoliai „Pepparkakor“

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Pusryčių kruasanai su avokadais, mocarela ir pomidorais

Salotos su traškiais avinžirniais

Brokolių salotos

Braškinis-citrininis ryžių pudingas

Pitos su grilinta vištiena, tzatziki padažu ir daržovių...

Šiltas ispaninio šalavijo (chia) pudingas su keptais obuoliais...

REKLAMA

SALDUMYNAI

Karameliniai kreminio sūrio desertai stiklainėliuose

Cinamoniniai keksiukai su obuoliais

Keksiukai su šokoladu ir riešutais

Cinamoninė obuolių duonelė | Obuolių keksas

Moliūgų tortas su varškės ir grietinėlės kremu

Pyragas su svarainių įdaru

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 3

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 4

    Tortas „Snickers“

    22 Rgs ’09
  • 5

    Morkų ir varškės pyragas su trupiniais

    17 Spa ’25
  • 6

    Burokėlių sriuba su rūkyta šonine

    21 Spa ’25

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (360)
    • Apkepai (53)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (48)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (19)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (99)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (360)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (62)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (172)
    • Salotos (68)
    • Šaltieji užkandžiai (92)
    • Sumuštiniai (42)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (30)
  • SALDUMYNAI (695)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (141)
    • Desertai indeliuose (97)
    • Keksai, keksiukai (110)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (170)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (35)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų