Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

Daržovių patiekalaiKruopų patiekalaiLENGVI KĄSNELIAISalotos

Perlinio kuskuso salotos su avinžirniais, sviestinėmis pupelėmis ir fetos sūriu

parašė Asta 29 Kov ’18
Perlinio kuskuso salotos su avinžirniais, sviestinėmis pupelėmis ir fetos sūriu

Kol Joris miega terasoje, vis dar įsuptas į savo kailinį apklotėlį, aš bandau įkvėpti pavasario. Palto kišenėje slėpdama sužvarbusias rankas, skruostais gaudau tuos kuklius saulės spindulius, kurie pro langą atrodo tokie šildantys, o kai išeini laukan – pasirodo, tik šviesūs, bet vis dar vėsūs. Galvoju apie tai, kad nieko tokio, jog tas išsiilgtas šilumos ir saulės pliūpsnis neatėjo kartu su pirmąja kalendorine pavasario diena; bet labai tikiuosi, kad Velykos bus tas lūžio taškas, kurio tikrai visi laukiame. Pasiilgau to lengvumo, žalumos ir šilumos. Bet kas gi nepasiilgo, tiesa?

O kol kas… Velykos.

Ar spėjote nusipirkti baltų kiaušinių? Ar jau sugalvojote, kaip šiemet juos marginsite? Ar darbo kalendoriaus paraštes jau išmarginote idėjomis skaniam švenčių stalui?

Mano Velykų stalo užduotys, kaip ir kasmet, labai aiškios. Tortas, užkandis, salotos. Saldžiam stalui šiemet kepsiu seną gerą „Raffaello“ (jau labai seniai kepiau ir žinau – namiškiai, susibūrę prie stalo, tikrai bus pasiilgę!). Užkandžiui, kaip ir visada, prikepsiu sluoksniuotos tešlos pyragėlių su rūkytu sūriu ir pomidorais, o galbūt – ir visų labai mėgstamų mažų sumuštinukų su sūriu ir pievagrybiais. Nežinau, kaip jūs, bet aš turiu tuos kelis legendinius užkandžių variantus, kurie tobulai tinka visoms progoms, visiems metų laikams ir tobulai patinka visiems ragaujantiems. Gal ir būtų nuobodu kasmet kepti tuos pačius sumuštinukus, bet kai jie tokie gardūs… kitaip tiesiog neišeina!

O štai salotų dubenyje šiemet norisi naujų vėjų. Juk vis tik pavasaris! Todėl repetuoju jau dabar, maišydama dar neragautas salotas su perliniu kuskusu, avinžirniais, sviestinėmis pupelėmis, feta ir daug kitų gerų dalykų. Ir, ką gi, salotos pavyko tokios puikios, kad receptu dalijuosi nieko nelaukdama – gal ir Jūs norėsite išbandyti? Tiesa, jos tokios sočios, kad tikrai turėtų būti patiekiamos ne kaip garnyras, o kaip atskiras rimtas patiekalas.

Beje, manęs kartais paklausia, kaip gi aš viską spėju? Tai štai: salotų recepto idėjų ieškojau sparčiai žingsniuodama bėgimo takeliu sporto klube, produktus atvežė Barbora (o dalį jų radau GLOBUS atsiųstoje dovanų pilnoje dėžutėje – tiesą sakant, tos konservuotos gėrybės ir padiktavo salotų temą), gaminau per Jorio pietų miegelį, fotografavau jam žaidžiant ant savo žaidimų kilimėlio visai greta, o tekstą surašiau su nešioklėje vėl miegančiu mažyliu. Nemiega jis nei labai daug, nei labai ilgai, tačiau iš tiesų, kai nori, gali spėti labai daug; gal tik ne vienu ypu, o mažais etapais, šypt.

O dabar mažylis bunda. Mūsų laukia iki negalėjimo mielas pasiniurkymas, o Jūsų – tikrai puikus sočių, maistingų salotų receptas. Nuostabios dienos, lengvo ir džiugaus pasiruošimo šv. Velykoms!

 Perlinio kuskuso salotos su avinžirniais, sviestinėmis pupelėmis ir fetos sūriu

 Perlinio kuskuso salotos su avinžirniais, sviestinėmis pupelėmis ir fetos sūriu

 Perlinio kuskuso salotos su avinžirniais, sviestinėmis pupelėmis ir fetos sūriu

Skonis. Puikios, maistingos, sočios salotos, pilnos skonių ir spalvų. Rimtieji perlinis kuskusas, avinžirniai ir sviestinės pupelės idealiai dera su lengvaisiais agurkais, pomidorais ir švelniai sūrstelėjusiu fetos sūriu. 

Sudėtingumas: paprasta kaip dukart du. 

 Perlinio kuskuso salotos su avinžirniais, sviestinėmis pupelėmis ir fetos sūriu

Perlinio kuskuso salotos su avinžirniais, sviestinėmis pupelėmis ir fetos sūriu

Atsispausdinti
Porcijos: 4 Paruošimo laikas: 25 min.

INGREDIENTAI

Salotoms:
1 valg. š. alyvuogių aliejaus
1 stiklinės perlinio kuskuso
2 stiklinių vandens
½ arb. š. druskos
215 g konservuotų avinžirnių, nusausintų
285 g baltųjų sviestinių pupelių, nusausintų
1 ilgavaisio agurko
250 g vyšninių pomidorų
½ raudonojo svogūno
100 g fetos sūrio
ryšelio laiškinių česnakų

Padažui:
5 valg. š. alyvuogių aliejaus
1 valg. š. balzaminio acto
2 tarkuotų česnako skiltelių
¼ arb. š. džiovinto baziliko
¼ arb. š. džiovinto raudonėlio
žiupsnio druskos
žiupsnio grūstų juodųjų pipirų

GAMINIMO EIGA

1. Į vidutinio dydžio puodą įpilkite šaukštą aliejaus. Suberkite perlinį kuskusą ir kaitinkite virš vidutinės ugnies nuolat maišydami, kol kuskusas taps rusvos spalvos. Supilkite vandenį, įberkite druskos ir kaitinkite toliau, kol užvirs. Vandeniui užvirus, sumažinkite ugnį ir virkite apie 5-7 minutes, kol kuskusas bus išviręs. Nepervirkite.
2. Kol kuskusas verda, paruoškite padažą. Nedideliame stiklainėlyje sumaišykite visus padažui skirtus ingredientus, sandariai užsukite stiklainėlio dangtelį ir labai gerai supurtykite, kol gausite vientisos konsistencijos padažą.
3. Išvirtas kuskuso kruopas suberkite į kiaurasamtį ir gerai nuvarvinkite. Sumaišykite su avinžirniais, sviestinėmis pupelėmis, kubeliais pjaustytu agurku, į keturias dalis perpjautais vyšniniais pomidorais ir smulkiai sukapotu raudonuoju svogūnu. Supilkite padažą ir išmaišykite.
4. Salotas dėkite į lėkštę, apibarstykite trupintu fetos sūriu, kapotais laiškiniais česnakais ir patiekite.

 Perlinio kuskuso salotos su avinžirniais, sviestinėmis pupelėmis ir fetos sūriu

agurkaiavinžirniaibalzaminis actasbazilikaičesnakaifetalaiškiniai česnakaiperlinis kuskusaspomidoraipupelėsraudonasis svogūnasraudonėliaisalotos
4 komentarai
1
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
TRIJŲ PLIUSŲ TAISYKLĖ // Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su vištiena ir sūriu
kitas įrašas
KOVO ATRADIMAI // Bandelių su marcipaniniu įdaru pyragas

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Braškinis ispaninių šalavijų sėklų (chia) pudingas

Angliškos pusryčių bandelės su obuoliais, riešutų sviestu ir...

Daržovių apkepas

Kruasanų pudingas su vaniliniu padažu

Karšti skrebučiai su lašiša

Keptų smidrų, pomidorų ir persikų salotos su vytintu...

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Vištienos ir avokadų salotos su kiaušiniais

Veganiški (augaliniai) migdoliniai vafliai

Pokės dubenėlis (poke bowl) su lašiša

Pomidorų, sūrio ir kumpio galetė

Tortilijų suktinukai su vištiena ir daržovėmis

Salotos su vištiena, keptais moliūgais ir avokadų padažu

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Makaronai su lašiša ir žirneliais

Orkaitėje skrudinti pikantiški žiediniai kopūstai su naminiu pomidorų...

TOBULA PORA // Tiršta lašišos ir bulvių sriuba

SEKMADIENIO TRADICIJA // Kokosiniai blyneliai su šokolado gabalėliais

Citrininis šamas su kuskusu ir vyšniniais pomidoriukais

Naminiai makaronai su marinara padažu

REKLAMA

SALDUMYNAI

Pyragas su karameliniu obuolių sluoksniu

Nekeptas aviečių ir mangų sūrio tortas

Šokoladiniai kreminio sūrio putėsiai

Meduolinės eglutės

Varškės desertas

Mielinė pynė su šokoladiniu riešutų kremo įdaru

4 komentarai

Augustė 2 Bal ’18 - 4:58 pm

kaip tik gaminau šias salotas Velykoms, puikios puikiausios, buvo suvalgytos akimirksiu! puikiai tiks ir pietums į darbą 🙂

Reply
Asta 2 Bal ’18 - 5:17 pm

Labai džiaugiuosi, Auguste, man labai smagu, kad išmėginote! 🙂 Tokios salotos tikrai idealiai tinka pietums į darbą 😉

Reply
:-) 5 Rgp ’18 - 9:34 am

Neblogos salotos. Ypač perlinis kuskusas patiko!!! 🙂

Reply
Asta 6 Rgp ’18 - 6:36 pm

Aš taip pat perlinį kuskusą atradau palyginti neseniai 🙂 Džiaugiuosi, kad patiko!

Reply

Komentuoti: Augustė Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Dangiškai skanus sūrio tortas (cheesecake)

    5 Bal ’10
  • 3

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10
  • 4

    Klasikinis medaus tortas

    22 Gru ’19
  • 5

    Paprasčiausi kepti varškėčiai

    29 Rgs ’20
  • 6

    Trupininis pyragas su varške ir uogiene

    4 Geg ’23

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (349)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (59)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (67)
    • Šaltieji užkandžiai (88)
    • Sumuštiniai (39)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (683)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (134)
    • Desertai indeliuose (92)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų