Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

Blynai ir vafliaiLENGVI KĄSNELIAI

Purūs pusryčių blyneliai

parašė Asta 10 Vas ’20
Purūs pusryčių blyneliai

Vieni sako, kad taisyklės sugalvotos ne veltui; kiti – kad jos skirtos laužyti. Dar yra taisyklių, kurias patys sau nejučia susikuriam – nematomų, niekam nežinomų, bet kasdien truputį varžančių mūsų laisvę gyventi taip, kaip patinka. Kai ateina laikas tas taisykles išmokti laužyti, nuo didelių pradėti labai sunku – todėl geriau išsirinkti kažką tokio visai paprasto. Pavyzdžiui, purūs pusryčių blyneliai pirmadienio rytą, kodėl gi ne, tiesa? Niekas niekada nesakė, kad pirmadienių negalima švęsti; mes tik patys taip kažkada nusprendėm.

Todėl štai: pirmadienio rytas ir blynai. Paprasti, tačiau nepaprastai skanūs!

 Purūs pusryčių blyneliai

Purūs pusryčių blyneliai

Atsispausdinti
Porcijos: 4 Paruošimo laikas: 30 min.

INGREDIENTAI

60 g tirpinto sviesto
2 valg. š. rudojo cukraus
2 kiaušiniai
1 arb. š. vanilės ekstrakto
1 ¼ stiklinės (310 ml) raugintų pasukų
1 ½ stiklinės (210 g) miltų
1 arb. š. kepimo miltelių
1 arb. š. sodos
½ arb. š. druskos

aliejus kepimui

Patiekimui:
miltelinio cukraus
mėgstamų uogų
medaus

GAMINIMO EIGA

1. Elektriniu plaktuvu išplakite tirpintą ir atvėsintą sviestą, rudąjį cukrų, kiaušinius, vanilės ekstraktą ir raugintas pasukas.
2. Kitame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir druską. Miltų mišinį suberkite į plakinį ir gerai išmaišykite, kol neliks sausų miltų.
3. Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus. Į įkaitusią keptuvę dideliu šaukštu ar nedideliu samčiu pilkite tešlą, formuodami nedidelius blynelius. Kepkite ant vidutinės ugnies apie 2 minutes, kol apatinė blyno pusė gražiai apskrus, o viršutinėje neapkepusioje blyno pusėje ims kilti burbuliukai. Atsargiai apverskite blynelius ir lygiai taip pat apkepkite kitą jų pusę.
4. Iškeptus blynelius apibarstykite milteliniu cukrumi, apšlakstykite medumi ir pagardinkite šviežiomis uogomis. Patiekite nedelsiant.

 Purūs pusryčių blyneliai

 Purūs pusryčių blyneliai

 Purūs pusryčių blyneliai

 Purūs pusryčių blyneliai

blynaimeduspusryčiairaugintos pasukosuogos
2 komentarai
6
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Nekeptas aviečių ir mangų sūrio tortas
kitas įrašas
Šviesi naminė duona (mielinė pynė)

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Ispaninio šalavijo sėklų (Chia) pudingas su braškėmis ir...

Sumuštiniai su tunu ir avokadais

Omletas su daržovėmis ir silke

Cukinijų, fetos ir kalakutienos kukuliukai

Česnakinė duona ir česnakinis sviestas

Purūs blynai

REKLAMA

GĖRIMAI

Žaliasis kokteilis su persikais

Braškių ir rabarbarų kokteilis

Šalta juodoji arbata su persikais

MAMOS PASAULIS // Žaliasis avokadų kokteilis dubenėlyje

Nealkoholinis karštas vynas

Ananasų – kokosų kokteilis su špinatais

REKLAMA

SALDUMYNAI

Kokosinio-bananinio chia pudingo, aviečių-chia džemo ir graikiško jogurto...

Purus baltymų keksas „Angel Food Cake“

Moliūginis sūrio tortas

Sviestinis cinamoninis keksas

„Vilnonis“ mielinis pyragas su cinamoniniu obuolių įdaru

Vanilinis ryžių pudingas su citrinų kremu

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Tiršta bulvių ir vištienos sriuba

Šakšuka su morkomis

Varškės apkepas su braškėmis ir bananais

Ryžiai su vištiena ir voveraitėmis

Galetė su rikota, vištiena ir karamelizuotais svogūnais

Vištienos ir mocarelos kepsneliai

2 komentarai

Rūta 21 Kov ’20 - 11:42 am

Gavosi labai skanūs blyneliai, ačiū!

Reply
Asta 8 Bal ’20 - 8:43 pm

Rūta, džiaugiuosi!

Reply

Komentuoti: Asta Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 3

    Varškės pyragas su braškėmis

    20 Rgs ’09
  • 4

    Tortas „Snickers“

    22 Rgs ’09
  • 5

    Šokoladinis tortas „Velnio maistas” (Devil’s Food Cake)

    14 Gru ’11
  • 6

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (352)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (60)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (68)
    • Šaltieji užkandžiai (89)
    • Sumuštiniai (40)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (685)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (135)
    • Desertai indeliuose (94)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų