Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

Daržovių patiekalaiKARŠTIEJI PATIEKALAIMėsos patiekalaiNesaldūs pyragai

Pyragas su burokėlių ir vištienos įdaru

parašė Asta 6 Spa ’10
Pyragas su burokėlių ir vištienos įdaru

Jei reikėtų rinktis tik vieną – salotos, karštas patiekalas ar desertas – ką rinktumėtės? Tik vieną vienintelį.

Man tikriausiai atsakyti nereikia. Aš labai mėgstu saldumynus, juk žinot. Be-pro-tiš-kai. Ta meilė jau šimtąkart aprašyta, apdainuota, apkalbėta. Juos kepti daug smagiau, jie daug gardžiau kvepia ir – jokių abejonių! – dažniausiai jie būna bent dukart skanesni. Juk ne veltui juk vadinami desertu, a?

Atsiprašau visų mėsyčių ir salotyčių mėgėjų, čia vaizdas „pro mano langą”, pro jūsiškį gali atrodyti visiškai kitaip. Ir čia pat nustebinsiu. Kompensacija – rimtas maistas! Mėsiškas! Ne tokia ir dažna naujiena mano saulėtoje virtuvėje, tarp pyragų ir pyragėlių, sausainių ir sausainėlių. Bet, ššš, išduosiu paslaptį, šitą pyraga (vis tik pyragą!) su burokėliais ir vištiena galėčiau valgyti ir vietoj deserto, matyt. Fantastiškai mane nudžiugino šitas derinys. Todėl nepaisant drastiškos spalvos ar dar kokių kitų įtartinų veiksnių, būtiniausiai rekomenduoju išbandyti. Būtinai!

 Pyragas su burokeliais ir vistiena

 Pyragas su burokeliais ir vistiena

 Pyragas su burokeliais ir vistiena

Skonis: 10/10. Man labai labai patiko tešla, ji tokia minkštutė (ačiū bulvėms virtoms, į kurias iš pradžių žiūrėjau kiek kreivai). Labai labai patiko ir įdaras: toks sultingas, aromatingas ir burokėliškas (aha, čia būtina sąlyga: burokėlius jūs turite bent truputį mėgti). Ir galiausiai man labai labai patiko forma. Ne tradicinės apvalios tartos, o tokio a la vyniotinio – puikiai papuošia stalą.

Sudėtingumas: nieko labai sudėtingo.

Energetinė vertė: 550 kcal/porcija

Kur radau? “Virtuvės paslaptys”. 2010 Nr. 4

Pyragas su burokėlių ir vištienos įdaru

Atsispausdinti
Porcijos: 5-6 Paruošimo laikas: 20 min. Gaminimo laikas: 25-30 min.

INGREDIENTAI

Tešlai:
230 – 260 g miltų
1/2 arb.š. druskos
1 arb.š. kepimo miltelių
125 g sviesto, minkšto
1 kiaušinio
2 vidutinio dydžio bulvių, virtų

Įdarui:
2 svogūnų
400 g virtų burokėlių (svoris – jau išvirtų)
400 g maltos vištienos (arba kalakutienos)
150 g lydyto sūrelio
1 arb.š. druskos
žiupsnelio džiovintų raudonėlių

1 kiaušinio (aptepti)

GAMINIMO EIGA

1. Miltus, druską ir kepimo miltelius sumaišykite. Sudėkite minkštą sviestą, išmaišykite ir pirštais ištrinkite iki smulkių trupinių. Įmuškite kiaušinį, sukrėskite sutarkuotas virtas bulves. Išmaišykite ir išminkykite tešlą. Kol ruošite įdarą, tešlą galite suvynioti į maistinę plėvelę ir palaikyti šaldytuve.
2. Įdarui vogūnus supjaustykite, virtus burokėlius sutarkuokite. Svogūnus ir maltą vištieną pakepinkite keptuvėje tol, kol mėsa apkeps ir pabals. Tuomet įmaišykite tarkuotus burokėlius ir dar kelias minutes pakepinkite.
3. Į masę įmaišykite lydytą sūrelį, įberkite druskos, raudonėlių. Išmaišykite ir šiek tiek atvėsinkite.
4. Iš tešlos iškočiokite apie 2 mm storio stačiakampį. Nupjaukite kraštus ir tešlos likučius atidėkite. Į lakšto vidurį sudėkite įdarą ir paskirstykite, palikdami tuščius tešlos kraštus. Kraštelius užlenkite ant pyrago įdaro. Iš tešlos likučių tarp delnų suformuokite volelius ir sudėkite ant pyrago viršaus lyg tinklelį.
5. Pyrago viršų aptepkite plaktu kiaušiniu.
6. Kepkite iki 200 C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 25 – 30 minučių. Skanaus!

 Pyragas su burokeliais ir vistiena

bulvėsburokaslydytas sūrelisnesaldus pyragasraudonėliaivištiena
35 komentarai
4
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Pyragėliai su kremu ir vaisiais
kitas įrašas
Apelsininiai sausainiai

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Jautienos ir daržovių troškinys greitpuodyje

Šakšuka su bolivine balanda

Apkepas su špinatais ir pievagrybiais

Vieno indo barbekiu vištienos, ryžių ir daržovių troškinys...

KEFTEDES | GRAIKIŠKI KUKULIUKAI

Bulvių pyragas su brokoliais ir sūriu

REKLAMA

SALDUMYNAI

Bananų duona su avižiniais dribsniais

Sluoksniuota panna cotta su citrinomis

Tortas „Napoleonas“

Klafutis su vyšniomis (trešnėmis)

GYVENTI SVEIKIAU // Avižiniai graikiško jogurto keksiukai su...

Avižiniai riešutų kremo sausainiai

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Teriyaki lašišos iešmeliai su kokosiniais ryžiais

Azijietiški kukuliukai su medaus, česnakų ir sojų padažu

Pusrytinės cukinijų ir kokosų pieno apkepėlės

Bulvių keksiukai su daržovėmis

(NE)TURĖTI LAIKO // Saldžiųjų bulvių, vištienos ir bolivinės...

Svogūnų pica

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

APIE MOTYVACIJĄ // Šokoladu glaistyti zefyrai

Mini blynelių vėrinukai su uogomis

JEI DAR TURITE CUKRAUS // Cukrinukai

APIE MIEGĄ // Brokolių blyneliai

TRIJŲ PLIUSŲ TAISYKLĖ // Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su...

VASARIO ATRADIMAI // Upėtakio filė su žaliosiomis citrinomis

35 komentarai

Viktorija 6 Spa ’10 - 6:29 pm

Oj kaip skaniai atrodo… Aš labai mėgstu burokėlius, todėl jei turėčiau visas sudedamąsias dalis, jau bėgčiau į virtuvę kepti 🙂 Gaila, teks šiam pyragui šiek tiek palaukti 🙂

Reply
Asta 6 Spa ’10 - 10:27 pm

Viktorija, na, kadangi visos sudedamosios dalys nėra itin egzotiškos ar sunkiai randamos prekybcentriuose/turguose, manau, ilgai laukti neteks pyragui, jei tik noras neišblanks :)) Skanaus! 🙂

Reply
Laura 6 Spa ’10 - 7:07 pm

Tikrai labai fainas…mane pyrago spalva ir sudomino 🙂 Labai gražu… Tikiuosi kada nors pavyks išsikept 😉

Reply
Asta 6 Spa ’10 - 10:28 pm

Ačiū, Laura 🙂 Matai, aš tikrai žinau, kad yra žmonių, kuriuos tokia ryškiai raudona maisto spalva šokiruoja. Aš kepu dažnai ir burokėlių maltinukus, šie irgi tokie uh, kokie raudoni, tai esu dėl spalvos sulaukus ir nekokių atsiliepimų 🙂

Reply
duonosirzaidimu 6 Spa ’10 - 9:06 pm

Patiko patiko, žžžžiauriai!!!
Žiūriu, ne pirmas receptas iš to „Virtuvės paslapčių” numerio. Sėdžiu ir galvoju, kokie nuostabūs dalykai, kaip aš jų nemačiau (o gal to numerio nė neturiu!), noriuuu :))

Reply
Asta 6 Spa ’10 - 10:30 pm

Kaip miela ir smagu, džiaugiuosi žžžiauriai :)))
Taip, ne pirmas. Tiesą sakant, antras iš eilės 😀 Ir gal net ne paskutinis, nes man tas numeris tikrai labai vykęs atrodo 🙂 Dabar dariau receptų ir žurnalų surašymą, kurie tikrai domina ir kuriuos noriu išbandyti, tai greitu metu tikriausiai bus daugiau žurnalinių recepčiokų nei internetinių, manau 🙂

Reply
Milda 6 Spa ’10 - 9:44 pm

oij koks gerulis atrodo 🙂 įtraukiamas į TODO list’ą vienareikšmiškai 🙂 turbūt pati, pamačius tokį žurnale, nebūčiau drįsus bandyti, bet dabar, kai jau išbandytas, ir aš būsiu drąsi 🙂

Reply
Asta 6 Spa ’10 - 10:32 pm

Žinok, Milda, aš irgi ne kartą svarsčiau, bet kaip tik buvo virtų burokėlių, taigi nusispjoviau į abejones ir… mano laimė. Nerealiai skanus pyragas, nebijok jokiu būdu ir kepk, kepk, kepk! :))

Reply
Renata Ra 6 Spa ’10 - 10:19 pm

Atrodo nuostabiai! o sakyk kokių išmatavimų skarda tavo kurioje kepei? 🙂

Reply
Asta 6 Spa ’10 - 10:34 pm

Dėkui, Renata 🙂 O skarda, kurioje kepiau, yra ta standartinė orkaitės, kur komplektacijoje jau būna 🙂 Bet pyragas buvo ženkliai mažesnis, tik, deja, jau negalėsiu pasakyti, kokio dydžio… nebeliko anei trupinėlio 🙂

Reply
Dalia 7 Spa ’10 - 2:12 pm

idomi kombinacija. bet nuotraukos labai zavingos! 😉

Reply
Asta 8 Spa ’10 - 12:00 am

Ačiū, Dalia 🙂 Kombinacija įdomi, neprieštarauju, bet skani, oi, kokia skani! :))

Reply
Sigita 7 Spa ’10 - 9:01 pm

Labas, Asta 🙂
Kaip manai, ar labai nukentėtų pyrago skonis, jei jame vištos nebūtų? Kaip tada reikėtų „apeiti” josios nebuvimą? Aš labai mėgstu burokėlius, bet esu vegetarė… 🙂

Reply
Asta 8 Spa ’10 - 12:01 am

Sigita, sveika 🙂 Na, jei vien tik burokėliai… matyt, kažkiek nukentėtų. O aš net nežinau, bet kažkodėl man rodosi, kad skanu čia būtų ir pupelės, ar ne? 🙂 Tokia a la raudona mišrainė, tik kepta ir pyrago įdare :))

Reply
kornelija 8 Spa ’10 - 8:37 pm

man burokėliai su šparaginėm pupelėm labai skanu. O gal visai tiktų koks sojų faršas vietoj vištienos? jis, mano nuomone, turi savitą skonį, bet pabandyti visada galima 🙂 šiaip ruošiuosi daryt šį nesaldų pyragą, kuris man kaip tik „į temą”, nes šaldikly tūno nemažai maltos vištienos, kuri nori būti sunaudota, bet, kadangi aš nesu mėsos mėgėja ir jos praktiškai nevalgau, tai niekaip neprisiruošiu kur nors panaudot 🙂

Reply
Asta 11 Spa ’10 - 8:40 pm

Kornelija, tikiuosi, kad patiks 🙂 Ir gal net atrasi derinį, kuriame tau vištiena visai patiks 😉

Reply
Egle 9 Spa ’10 - 10:42 am

esu ir as sita kepus, bet man gavosi kietas tas „padas” ir tai buvo is tu kuriu antra kart nesinori kartoti 🙁

Reply
Asta 11 Spa ’10 - 8:41 pm

Egle, rimtai? 😮 O tu dėjai virtas bulves? Nes man tai tešla gavosi tiesiog nuostabiai minkšta, it kokių bandelių 🙂 Kitą dieną mes dar šildėm jį mikrobangų krosnelėje – ir vis tiek tešla išliko minkštutė! 🙂

Reply
momo 11 Spa ’10 - 12:39 pm

Oi, koks keistuoliškas pyragas! Aš tai jį mielai kepčiau, bet draugas, man atrodo, nurašytų į jį „nevalgomų” lentyną kartu su cukinijų blynais, moliūgais ir t.t. 🙂

Reply
Asta 11 Spa ’10 - 8:42 pm

Na, taip, čia problema… Aš esu prie tokių pripratus, taigi… draugas tiesiog nevalgo, aš nekreipiu dėmesio ir niekam galvos neskauda 😀 Aišku, jei esi be draugo vienintelė valgytoja namuose, vertėtų pamažinti proporcijas ir kepti perpus mažesnį, jei vis tik sumanysi išmėginti 🙂

Reply
Ingrida 11 Spa ’10 - 6:43 pm

žiūriu tau, Astute, nesiseka su kcal skaičiavimu, vis per daug duodi ;} nebent porcijos milžiniškos būna 🙂

Reply
Asta 11 Spa ’10 - 8:39 pm

Kadangi dėl gyvenimiškos patirties kur jau kur, bet kalorijų skaičiavime jaučiuosi stipri… gal pasiginčykim? :))

250 g miltų – 820
125 g sviesto – 935
1 kiaušinis – 105
2 vidutinio dydžio bulvės, išvirtos – 200
2 svogūnai – 70
400 g virtų burokėlių – 180
400 g vištos krūtinėlės – 500
150 g grybų skonio lydyto sūrelio – 340
1 kiaušinis – 105
IŠ VISO: 3255

Kadangi porcijos šešios, tai: 3255/6=542.5 kcal/porcija.

O porcijų dydis normalus, bent jau mums 🙂

Reply
Ingrida 12 Spa ’10 - 2:13 pm

ohoho, tai tada jau nusileidžiu Tau 🙂

Reply
Asta 13 Spa ’10 - 10:06 pm

Gerai 😀

Reply
Rima 25 Geg ’25 - 9:52 am

Šis pyragas toks skanus!!! Pirmą kartą kai gaminau viską dariau tiksliai pagal receptą o toliau jau fantazija liejosi laisvai😁 svarbiausia pagrindas- nuostabi tešla ir burokėliai. Gaminau ir su jautienos faršu ir su grybais ir su aštriais čilli pipirais. Gaminau ir visai be mėsos. Skonis visada buvo puikus!!!!

Reply
Monika 14 Spa ’10 - 11:44 pm

Gal Ingrida tik taip pajuokaut norėjo, daugiau suvalgyt planavo 😀
O atrodo tai įdomiai, man rodos šį savaitgalį jau numanau, kas garuos ant stalo..

Reply
Asta 17 Spa ’10 - 12:56 pm

Monika, aš irgi nepiktybiškai čia :)) Viskas gerai, galų gale, tie kalorijų skaičiukai tikrai kartais gąsdina ir neaišku, iš kur jų čia tiek?! :))

Reply
Mezgu gyvenimą kas dieną » Blog Archive » Languota prijuostė – temos “Burokėlio ir kiaušinio duetas” apibendrinimas - blog.mezgalai.lt 14 Gru ’10 - 11:35 pm

[…] Na o Asta ir Saulėtos virtuvės atsiuntė labai simpatišką pyragą su burokėliais ir vištiena http://sauletavirtuve.wordpress.com/2010/10/06/pyragas-su-burokeliu-ir-vistienos-idaru/ […]

Reply
Donata 15 Rgp ’12 - 1:57 pm

Na neišpasakytai skanus! Tešla labai labai skani, bet turiu prisipažinti, kad kai jau kepiau burokėlius buvau persigandus dėl tokios jų nemažos masės. Vis dėlto galutinis variantas įtikino, kad visi ingridiengtai kaip tik. Ačiū už receptą!

Reply
Asta 19 Rgp ’12 - 7:57 pm

Donata, nėra už ką 🙂 Labai smagu girdėti tokius puikius atsiliepimus 🙂 Mums šis pyragas taip pat labai skanus ir jau ne kartą buvo ant pietų stalo 🙂

Reply
Burokėlių pyragas su mėsa. « Spicecoat's Blog 6 Lap ’12 - 1:21 pm

[…] Burokėlių pyragas su mėsa Burokėlių pyragas […]

Reply
lina 8 Kov ’13 - 5:21 pm

Dekui dekui dekui isbandyta, paragauta, dingo nuo stalo labai greitai, nors dugna ir pasvilinau, bet superinis skanumynas ir visai nebrangus, toks krizinio meniu patiekaliukas:-)

Reply
Asta 18 Kov ’13 - 5:02 pm

Lina, džiaugiuosi, kad patiko 🙂

Reply
Rasa 6 Gru ’14 - 4:51 pm

Nuostabaus skonio pyragas su burokėliais, o juos labai mėgstu 🙂 Ačiū Jums už idėjas 🙂 O Saldumynų knyga bus viena iš kalėdinių dovanų artimiesiems 🙂

Reply
Asta 7 Gru ’14 - 3:36 pm

Rasa, labai džiaugiuosi, kad patiko 🙂 O kalėdinės dovanos artimiesiems, tikiuosi, patiks 😉

Reply

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10
  • 3

    Paprasčiausi kepti varškėčiai

    29 Rgs ’20
  • 4

    Trupininis pyragas su varške ir uogiene

    4 Geg ’23
  • 5

    Purūs varškės keksiukai

    1 Kov ’21
  • 6

    Klasikinis medaus tortas

    22 Gru ’19

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (349)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (59)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (67)
    • Šaltieji užkandžiai (88)
    • Sumuštiniai (39)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (683)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (134)
    • Desertai indeliuose (92)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų