Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

Daržovių patiekalaiGrybų patiekalaiKARŠTIEJI PATIEKALAINesaldūs pyragai

Pyragas su voveraitėmis, brokoliais ir sūriu

parašė Asta 29 Lie ’10
Pyragas su voveraitėmis, brokoliais ir sūriu

Toks mano gyvenimas. Truputį pamišęs, truputį sustingęs. Rytai, prasidedantys anksčiau nei norisi, ir dienos, prabėgančios truputį per greitai. Šypsenos, sušildančios širdį, ir apkabinimai, dovanojantys trumputes žavesio akimirkas.
Toks mano gyvenimas – kartais skambantis nuo juoko, lyg sidabrinių varpelių. Kartais skęstantis nevilty, bandant sau priminti, kad rytas ateis. Saulė pakils. Ir juodą gyvenimo dryželį pakeis baltas. Nieko nėra amžino, nebent mes patys to norėtume, įsikibtume, ir principingai lyg vaikai smėlio dėžėje pradėtume rodyti ragiukus. Gal net sau.
Nors visi sutikti šypsosi ir užduoda tą patį klausimą iš dviejų beprasmių žodžių – kaip sekasi? – niekas nenori išgirsti atsakymų. O niekas ir neatsako iš širdies – nes net jei atsakytų, ar kas išgirstų? Ar atsilieptų?
Bet dabar tai nesvarbu – kai dabar manęs klausia, kaip man sekasi ar kaip aš gyvenu, sakau, kad puikiai. Ir tai tiesa.

Dar tiesa yra tai, jog aš kepu ne tik saldumynus, maišau ne tik pyragus, plaku ne tik desertus. Žinau, sunkiai įtikėtina, bet tikrai. Sako, reikia ne žodžiais, o darbais savas tiesas įrodinėt pasauliui – žiūrėkite, prašau. Pyragas, bet nesaldus. Su grybais! Ar mėgstat grybus? O voveraites? Gaudykit receptą.

Skonis: 9,5/10. Atleiskite, aš labai myliu šiuos nesaldžius pyragus, todėl man labai sunku būti objektyviai, vertinant ta prakeikta balų skale. Dar aš mėgstu grybus, o labiausiai – voveraites. Dar aš mėgstu kai pyrago pagrindas trapus, o įdaras – drėgnas ir minkštutis. Natūralaus, bet turtingo skonio. Toks ir yra šitas pyragas. Tikrai puikus.

Sudėtingumas: nieko labai sudėtingo.

Kur radau? There’s always thyme to cook…

Pyragas su voveraitėmis, brokoliais ir sūriu

Atsispausdinti
Porcijos: 6 Paruošimo laikas: 40 min. Gaminimo laikas: 30-35 min.

INGREDIENTAI

tešla pagrindui (pagal norimą ir mėgstamą receptą)*

Įdarui:
3 kiaušiniai
¼ arb.š. šviežiai malto muskato
½ arb.š. druskos
½ arb.š. juodųjų pipirų
1 puodelis (225 g) riebios grietinėlės
½ puodelio (135 g) pieno

160 g brokolių žiedynėlių
90 g fermentinio sūrio, tarkuoto
225 g voveraičių (ar kitų grybų)
1 svogūnas, smulkiai supjaustytas
druska, pipirai
alyvuogių aliejus ar sviestas

GAMINIMO EIGA

Įkaitinti orkaitę iki 190 ºC temperatūros. Kepimo indą ištiesti kepimo popieriumi ir įtiesti tešlą taip, kad dengtų dugną ir sieneles. Ant tešlos užtiesti lakštą folijos ar kepimo popieriaus ir ant jo užberti nevirtų pupelių, ryžių ar kitų sunkių kruopų. Kepti orkaitėje apie 15 minučių, tuomet nuimti kepimo popierių ar foliją su kruopomis ir kepti dar apie 10 minučių, kol pagrindas gražiai parus. Indą perkelti ant grotelių ir atvėsinti, kol bus ruošiamas įdaras.
Įkaitinti aliejų didelėje keptuvėje ant didelės ugnies. Sudėti svogūną ir pakepinti maišant, kol taps skaidrus, apie 1 minutę. Sudėti voveraites ir pagardinti druska ir pipirais pagal skonį. Suberti brokolio žiedynėlius ir kepti, dažnai pamaišant, kol grybai išskirs savo skystį, jis išgaruos. Tuomet grybai taps auksiniai rudi, o brokoliai taps trapūs.
Ant apkepusio pyrago pagrindo suberti pusę fermentinio sūrio. Dubenyje suplakti pieną, grietinėlę, kiaušinius. Pagardinti muskatu, druska ir pipirais. Sumaišyti plakinį su pakepintu grybų ir brokolių mišiniu bei likusia puse sūrio. Gautą mišinį pilti ant tešlos pagrindo, pabarstyto sūriu. Dėti paruoštą pyragą į orkaitę ir kepti apie 30 – 35 minutes. Atvėsinti ant grotelių apie 10 minučių prieš pjaustant. Skanaus!

* aš pagrindui tešlą gaminau pagal svogūnų pyrago tešlos receptą.

brokoliaigrietinėlėgrybaimuskatasnesaldus pyragassūrissvogūnaivoveraitės
9 komentarai
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Žemės riešutų sviesto ledai
kitas įrašas
Mielinis cinamono ritinėlių pyragas

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Upėtakis su mangų salsa ir kokosiniais ryžiais

Moliūgų, fetos ir špinatų salotos

Orkaitėje keptos vištos blauzdelės ir bulvių skiltelės su...

Pievagrybių pyragas

Žiedinių kopūstų blyneliai

DAR ŽIEMA // Daržovių ir sūrio sriuba

REKLAMA

GĖRIMAI

Moliūgų kava

Šaldytų bananų kokteilis su braškėmis

Karštas šokoladas su žiemos prieskoniais

Pieniška šalta kava su vaniliniais ledais ir grietinėle

Gaivus citrinų ir braškių gėrimas

Braškių ir citrinų limonadas

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Lašišos kepsniai medaus-garstyčių marinate su traiškytomis bulvytėmis ir...

Salotos su silke, avokadais ir kiaušiniais

Bulvių virtinukai su vištiena ir moliūgais

Paelija su vištiena ir čioriso dešra

Žiedinių kopūstų, bulvių ir pievagrybių apkepas

Vištiena su spanguolėmis ir apelsinais

REKLAMA

SALDUMYNAI

Naminiai ledai traškiuose vafliuose

Braškinis nekeptas sūrio tortas

Kalėdinis meduolinis pepparkakor namelis

Sluoksniuotas vaisių ir jogurto užkandis

Jei neturite orkaitės…

Citrininis keksas be glitimo

9 komentarai

Inga 29 Lie ’10 - 11:42 pm

Nu bet jau atrodo tai suuuuuper!

Reply
Asta 30 Lie ’10 - 9:30 am

Ačiū, Inga 🙂

Reply
Skirma 3 Rgp ’10 - 1:56 am

ipjausciau desros, nes antra puse net neziures, jei mesisku nekvepia. + jauna cukinija susmulkinau. jau pasauta i orkaite. laukiu

Reply
Asta 3 Rgp ’10 - 9:55 pm

Skirma, oi, tie vyrai 😀 Skanaus! 🙂

Reply
Monika 3 Rgp ’10 - 5:48 pm

Mmm, tuoj prisirenku voveraičių ir lekiu kepti šito gardėsio, nes skamba nuostabiai. Tik kokią tešlą patartumėt skaniausią ir tinkamiausią?

Reply
Asta 3 Rgp ’10 - 9:57 pm

Monika, tikrai gardus pyragas, nemeluoju 🙂 O tešlą bent jau aš naudojau tą recepto pabaigoje, ties žvaigždute 🙂 Man ji tikrai labai puiki ir idealiai čia tiko 🙂

Reply
Quiche su voveraitėmis, brokoliais ir sūriu 28 Rgs ’10 - 3:31 pm

[…] grybais. Daugiausiai – voveraičių padažas prie kotletukų, kas yra be abejo labai skanu, bet Saulėtos virtuvės apetitingasis pyragas (su anglišku šaltiniu) be konkurencijos nugalėjo. Tik man kažkodėl norėjosi plonesnio šio […]

Reply
Indrė 21 Rgp ’12 - 4:52 pm

Ar tiktų šiam pyragui vietoj brokolių, žiediniai kopūstai? 🙂

Reply
Asta 21 Rgp ’12 - 7:55 pm

Indre, drąsiai, tikrai tiktų 🙂

Reply

Komentuoti: Skirma Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 2

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 3

    Tortas „Snickers“

    22 Rgs ’09
  • 4

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 5

    Trupininis pyragas su varške ir uogiene

    4 Geg ’23
  • 6

    Lazanija su vištiena, pievagrybiais ir baltu padažu

    17 Rgs ’10

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (351)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (60)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (67)
    • Šaltieji užkandžiai (89)
    • Sumuštiniai (40)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (683)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (134)
    • Desertai indeliuose (92)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų