Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

Blynai ir vafliaiLENGVI KĄSNELIAIPusryčiai

Rikotos blyneliai su šilauogėmis

parašė Asta 5 Geg ’22
Rikotos blyneliai su šilauogėmis

Pavasario rytai. Saulės nubučiuoti, gaiviu lietum prapliupę, žiedų išmarginti, į švelnų vėjo gūsį įsupti. Atnešantys vasarą, žadantys nuotykį, kartais – svajingai lėti. Kai tik vienas žingsnis iki vasaros, bet skubėti niekur nesinori – nes labai gera čia ir dabar.

Namuose, kur pusryčiams kepa blynai, susirinkę prie stalo apsikeičiam šypsenom. Maži dalykai, dideli dalykai. Tokius rytus noriu sugerti iki pirštų galiukų. Noriu „įsegti“ juos į prisiminimų albumą – kad sušildytų, kai bus truputį pilka, truputį žvarbu.

Rikotos blyneliai – puikūs! Minkšti, drėgni, švelnūs ir labai, labai purūs.

  • Cukraus į tešlą įbėriau vos kelis šaukštus; papildomo saldumo blyneliams suteikia šviežios uogos, o jei norisi dar saldžiau, visad galima stirtą blynų pagardinti kuklesniu ar dosnesniu šlakeliu klevų sirupo.
  • Ispaninio šalavijo sėklos čia nebūtinos, bet man patinka jų įmaišyti ir į avižinę pusryčių košę ir į blynelių tešlą – vardan maistingumo ir tekstūros gardumo.
  • Šilauogės puikiai tinka blyneliams, taip pat tiktų ir avietės!
  • Citrinų žievelės ir sultys blyneliams suteikia lengvumo, gaivaus skonio – jei mėgstate citrinas kepiniuose, nepraleiskite šio žingsnio.

Lyg keksiukai, tik blyniukai. Išbandykite, tikrai labai gardūs!


Blynelius kepiau su „Dr. Oetker Lietuva“ kepimo milteliais – kad būtų minkšti ir purūs it debesėliai. Įmaišiau šaukštelį vanilės pastos – kad gardžiai kvepėtų visi namai.

Rikotos blyneliai su šilauogėmis

Atsispausdinti
Porcijos: apie 20 blynelių Paruošimo laikas: 30 min.

INGREDIENTAI

2 didelių kiaušinių
250 g rikotos sūrio
1 stiklinės (250 ml) pieno
1 arb. š. vanilės pastos
1 citrinos nutarkuotos žievelės
¼ citrinos sulčių
2 stiklinių (280 g) miltų
1 ½ arb. š. kepimo miltelių
3 valg. š. cukraus
1 valg. š. ispaninio šalavijo (chia) sėklų (nebūtinai)
žiupsnio druskos
1 stiklinės (150 g) šilauogių

kokosų aliejaus (kepimui)

GAMINIMO EIGA

1. Kiaušinius, rikotą, pieną, vanilė, citrinos žieveles ir sultis išplakite iki lygios tekstūros.
2. Atskirame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, cukrų, ispaninio šalavijo sėklas (jei naudojate) ir druską. Sausų produktų mišinį suberkite į plakinį ir gerai išmaišykite. Turite gauti grietinės tirštumo tešlą.
3. Suberkite šilauoges ir įmaišykite, kad kuo tolygiau pasiskirstytų tešloje.
4. Keptuvę įkaitinkite virš vidutinio dydžio kaitros. Įdėkite šaukštelį kokosų aliejaus, palaukite, kol ištirps. Dideliu šaukštu ar samteliu dėkite tešlą, keptuvėje formuodami blynelius. Sumažinkite kaitrą iki vidutiniškai silpnos ir kepkite porą minučių nejudindami, kol paviršius sutirštės, ims kilti burbuliukai. Greitu judesiu apverskite blynelius ir taip pat porą minučių apkepkite iš kitos pusės.
5. Patiekite su mėgstamais priedais: tepamuoju sūriu, uogomis, klevų sirupu, kt.

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „Dr. Oetker Lietuva“.
Reklama #droetker #droetkerlietuva

blynaiblyneliaichiacitrinosispaninio šalavijo sėklospusryčiairikotašilauogėsvanilėvanilės pasta
2 komentarai
6
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Greitai kildinta neapolietiška pica su šonine ir pievagrybiais
kitas įrašas
Graikiškas špinatų pyragas „Spanakopita“

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Varškės blyneliai

Pusryčių skrebučiai su agurkais

Prancūziški skrebučiai

Avižinė košė su bananais ir riešutų sviestu

Skrebučiai su avokadais ir česnakinių pievagrybių iešmeliais

Kokosinis trupiniuotis (crumble) su uogomis ir bananais

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Šiltos bulvių salotos su skumbre

Moliūgų risotto su vištiena

Vištiena su spanguolėmis ir apelsinais

Apkepas su špinatais ir pievagrybiais

Bulvės su šviežiais miško grybais

Svogūnų pica

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

(NE)TURĖTI LAIKO // Saldžiųjų bulvių, vištienos ir bolivinės...

ŠOKOLADAS KALĖDOMS // Šokoladinės eglutės

APIE MIEGĄ // Brokolių blyneliai

PATS GERIAUSIAS LAIKAS // Karameliniai saldainiai su lazdyno...

NES MAN SKANU // Grikiai su daržovėmis

KALĖDŲ TRADICIJA // Imbieriniai sausainiai

REKLAMA

GĖRIMAI

Ananasų – kokosų kokteilis su špinatais

Uogų, bananų, špinatų, riešutų sviesto ir datulių kokteilis...

ŠALTOS KAVOS KOKTEILIS | COLD BREW (ŠALTAI BRANDINTA...

Nealkoholinis karštas vynas

Braškių ir rabarbarų kokteilis

Braškinis pieno kokteilis

2 komentarai

Gabrielė 26 Lie ’23 - 4:55 pm

Labai skanūs ir purūs blyneliai, kepsim dar ne kartą! Tik gaila išėmus iš keptuvės subliuško… Bet skonis nuo to nenukentėjo 🙂

Reply
Karolina 10 Spa ’23 - 5:41 pm

Puikūs blyneliai!!! Purūs ir labai skanūs 🥞

Reply

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10
  • 3

    Paprasčiausi kepti varškėčiai

    29 Rgs ’20
  • 4

    Trupininis pyragas su varške ir uogiene

    4 Geg ’23
  • 5

    Purūs varškės keksiukai

    1 Kov ’21
  • 6

    Klasikinis medaus tortas

    22 Gru ’19

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (349)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (59)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (67)
    • Šaltieji užkandžiai (88)
    • Sumuštiniai (39)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (683)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (134)
    • Desertai indeliuose (92)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų