Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

KALĖDŲ RECEPTAILENGVI KĄSNELIAIŠaltieji užkandžiaiVALGOMOS DOVANOS

Prieskoninis sviestas

parašė Asta 18 Gru ’13
Prieskoninis sviestas

Anksti ryte, kai aplink dar visiška tamsa, važiuodama į darbą, klausau kalėdinių dainų. Rytinį kavos puodelį gardinu moliūgų sirupu su cinamonu ir kitais šventėmis kvepiančiais prieskoniais. Turėdama laisvą minutę, ant balto popieriaus lapo rašau, braukau ir perrašinėju iš naujo Kalėdų stalo meniu. Vakarais, kai visi miega, iš po lovos išsitraukiu raudonus kaspinėlius ir pakuoju dovanas… Kalėdos jau čia pat, ar jaučiat?

Tikriausiai nėra metuose kito tokio laiko, kuris į mūsų dienas įneštų šitiek gerumo, užpildytų jas nuoširdžiu laukimu ir jaukiais šventiniais planais. Tik kažkodėl  būtent šiais metais labai neretai išgirstu kalbant apie tai, kad kažkur išgaravo tas stebuklingas Kalėdų jausmas. Man liūdna tai girdėti. Taip, man irgi trūksta baltų pusnų už lango, bet tikiu – šventinę nuotaiką, kai norime, galime susikurti patys. Kepdami meduolius. Statydami meduolinius namelius. Su šeima puošdami Kalėdų eglutę. Laiką leisdami židinio ar žvakių šviesoje. Vakarais lindėdami pačioje jaukiausioje pižamoje ir gerdami kvapnią arbatą. Rašydami sveikinimo atvirukus seniai nematytiems draugams. Mėgaudamiesi akimirka ir niekur neskubėdami.

Tikiu, kad vieną kartą ją prisijaukinus, šventinė nuotaika niekur nepabėgs. O kai įsikurs mintyse ir širdyje, ateis laikas pagalvoti ir apie kalėdinių dovanėlių sąrašą – jei jo dar neturite, turiu pasakyti… laiko liko ne tiek ir daug, bet tikrai pakankamai, kad visiems artimiems ir mylimiems paruoštume po dovanėlę. Mano dovanėlės jau beveik visos suruoštos ir laukia, kol bus padovanotos – tiesiai iš Kalėdomis kvepiančios virtuvės, rankų darbo, su didele širdies dalele. Paprastos, bet jaukios. Gal aš esu labai sentimentali, bet tokios dovanos man atrodo išskirtinai mielos, todėl visada džiaugiuosi tokias dovanas gavusi pati; nė kiek ne mažiau džiaugiuosi ir jas dovanodama.

Idėjos, idėjos, idėjos… Meduoliai ir meduoliukai, įvairūs sausainiai, itališki biskočiai, riešutų ir vaisių pyragai, įvairūs desertai stiklainėliuose, naminiai džemai ir kremai, uogienės, užtepėlės ir kiti gardumynai. Arba – sviestas! Kitoks, netradicinis, aromatingas, pagardintas įvairiais prieskoniais. Atrasiantis vietą kiekvienuose namuose; puikus ant skrudintos duonos, ant blynų ar vaflių stirtos, su prancūziškais skrebučiais ar šviežiomis bandelėmis.

Skonis: 10/10. Jei mėgstate sviestą ir originalius sprendimus – tikrai įvertinsite dešimčia balų. Kita vertus, ar yra žmonių, kurių šaldytuve nuolat nebūtų pakelio sviesto? Tikriausiai ne. Na, o naudoti skoninius sviestus galite labai įvairiai: tepti sviestą ant skrudintos duonos riekės, ant pusryčių bandelės, dėti kubelį sviesto ant blynų ar vaflių stirtos, gabalėliu sviesto pagardinti prancūziškus skrebučius… Galiausiai, tokį sviestą drąsiai galima naudoti įdomiam keksui, pyragui ar duonelei kepti.

Sudėtingumas: paprasta kaip du kart du.

Receptai publikuoti internetiniame portale Ji24.lt

 

Prieskoninis sviestas

Atsispausdinti
Porcijos: trys rūšys po 115 gramų pakuotę Paruošimo laikas: 30 min.

INGREDIENTAI

Medaus ir čili pipirų sviestas:
115 g minkšto sviesto (82 proc. riebumo)
2 valg. š. medaus
1 ½ arb. š. maltų čili pipirų
žiupsnelis druskos

Cinamoninis sviestas su vanile:
115 g minkšto sviesto (82 proc. riebumo)
1 valg. š. klevų sirupo (arba medaus)
1 ½ arb. š. malto cinamono
½ arb. š. vanilės ekstrakto
žiupsnelis druskos

Spanguolių sviestas:
115 g minkšto sviesto (82 proc. riebumo)
1/3 puodelio šviežių spanguolių
¼ puodelio klevų sirupo
1 valg. š. tarkuotos apelsino žievelės

GAMINIMO EIGA

Sudėkite visus produktus į maisto smulkintuvą. Įjunkite ir viską smulkinkite, kol produktai susimaišys.

Supakuokite:
• Sudėkite sviestą į stiklinį indelį, uždenkite dangteliu.
• Suformuokite ritinėlį ir suvyniokite į kepimo popierių. Kraštus užsukite ir suriškite kaspinėliais.

Prie supakuotos dovanos pridėkite gražią kortelę.

Laikyti sviestą šaldytuve galite iki savaitės. Išimkite iš šaldytuvo likus 30 minučių iki patiekimo.

Medaus ir čili pipirų sviestas puikiai tinka tepti ant paprasto ar skrudinto batono, šviesios duonos, patiekti su pusryčių bandelėmis, prancūziškais skrebučiais, kiaušiniais, daržovėmis, kepta vištiena.

Cinamoninis sviestas su vanile tinka tepti ant paprasto ar skrudinto batono, patiekti su pusryčių bandelėmis, blynais, prancūziškais skrebučiais ar vafliais.

Spanguolių sviestą skanu tepti ant paprasto ar skrudinto batono, patiekti su pusryčių bandelėmis, blynais, prancūziškais skrebučiais ar vafliais.

čilicinamonasdovanosKalėdosmedusspanguolėssviestasvanilė
8 komentarai
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Medaus tortas
kitas įrašas
Meduolinės eglutės

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Salotos su vištiena ir braškėmis

Bulviniai vafliai su čederio sūriu ir lašiša (arba...

Imbierinės eglutės

Keptų burokėlių, mocarelos ir mandarinų salotos

Apelsininiai vafliai

Dešrainiai su mėsos kukuliukais

REKLAMA

GĖRIMAI

Trintų vaisių ir graikiško jogurto kokteilis

Uogų, bananų, špinatų, riešutų sviesto ir datulių kokteilis...

SUSIPLAKIME KOKTEILĮ // Trintų vaisių kokteilis „Pina Colada“

Kakavinis riešutų sviesto kokteilis dubenėlyje

Braškių ir rabarbarų kokteilis

Mangų, ananasų, bananų ir riešutų sviesto kokteilis dubenėlyje

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Cukinijų apkepas su vištiena ir konservuotais kukurūzais

Mažieji daržovių maltinukai

Cukinijų, fetos ir kalakutienos kukuliukai

Orkaitėje keptos traškios vištienos juostelės

Paprasčiausi kepti varškėčiai

Keptų saldžiųjų kukurūzų salotos su vištienos ir šoninės...

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Pusrytinės cukinijų ir kokosų pieno apkepėlės

Mėsainiai su barbekiu plėšyta kiauliena

Žaliasis kokteilis su persikais

Bananiniai blynai su cinamonu

Traškūs dribsniai (granola) su medumi ir lazdynų riešutais

APIE VĖJUS // Salotos su rūkyta lašiša

8 komentarai

Otis 18 Gru ’13 - 11:16 pm

Jūs nereali!!!…. Nuostabi!!! Man trūksta žodžių… Vis neprisiruošiu parašyti normalaus komentaro,bet šį kartą nors trumpai,bet negalėjau susilaikyti 🙂 Kiekvieną kartą nustebinat ir suteikiat malonių emocijų!!! 🙂 …ir minčių!!! Nes po kiekvieno apsilankymo čia vis galvoji ką toliau skanaus pagaminti. Vienu metu jau norėjau sakyti: „Stokit!!! Na kiek galima? Aš jau nebespėju gaminti paskui jus,o viską taip norisi išmėginti”. Bet tik tyliai pagalvojau ir tik dabar parašiau 😛

Reply
Asta 21 Gru ’13 - 6:17 am

Oi, Oti, kaip ačiū! 🙂 Šypsena iki ausų nuo pat ryto, tokį komentarą perskaičius 🙂 Ačiū, mano širdis dainuoja 🙂

Reply
Saulė 19 Gru ’13 - 7:30 am

Laba diena, Asta!
Labai labai šiltai Jūsų sviestai supakuoti, labai gražu… Aišku, tas spanguolių sviestas gal kiek makabriškai atrodo, bet smagiai. Gražaus Jums Kalėdų laukimo ir nepaliaukit džiuginti savo aplinkinių tokiomis mielomis staigmenėlėmis. Iki! ♥

Reply
Asta 21 Gru ’13 - 6:18 am

Saule, labai ačiū 🙂 Jums taip pat nuoširdaus laukimo, jaukių ir šiltų artėjančių švenčių, kupinų daug meilės ir mažų dalykų, džiuginančių širdį 🙂

Reply
Ieva Marija 19 Gru ’13 - 9:47 am

Tavo spanguolių sviestas yra viena gražiausių mano matytų maistinių dovanų! Kokia šauni idėja 🙂

Reply
Asta 21 Gru ’13 - 6:19 am

Ačiū, Ieva Marija! 🙂

Reply
Rasa 21 Gru ’17 - 2:45 pm

Receptas puikus, puiki idėja dovanai 🙂 tik išduokite paslaptį, kaip Jūs tokį gražų ritinėlį soformuojate? 🙂

Reply
Asta 22 Gru ’17 - 10:34 am

Rasa, ačiū! Išduodu: sviestą susuku į maistinę plėvelę ir ritinėju tol, kol gaunu norimos formos ritinėlį 🙂

Reply

Komentuoti: Ieva Marija Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 3

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 4

    Dangiškai skanus sūrio tortas (cheesecake)

    5 Bal ’10
  • 5

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10
  • 6

    Tortas „Juodasis miškas“

    28 Gru ’14

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (349)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (59)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (67)
    • Šaltieji užkandžiai (88)
    • Sumuštiniai (39)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (683)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (134)
    • Desertai indeliuose (92)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų