Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

Be orkaitėsDesertai indeliuoseKALĖDŲ RECEPTAISALDUMYNAI

Sluoksniuotas desertas su meduoliais

parašė Asta 20 Gru ’11
Sluoksniuotas desertas su meduoliais

Ilgais tamsiais gruodžio pabaigos vakarais. Kai tamsių namų languose mirksi šventinės lempelės, o ant palangių plevena žvakės liepsna. Kai už uždarų durų girdi šiugždant dovanų popierių ir stebi pirštus, mikliai rišančius kaspinėlius.
Kai namuose pasklinda cinamono ir gvazdikėlių kvapas. Kai iki išnaktų maišomos pyragų tešlos, minkomi Kūčiukai, kepami gardžiausi sausainiai… Kai namai paskęsta saldžiame cukraus pudros debesyje…

Supranti, kad iki Kalėdų liko jau visai nedaug.

Skonis: 10/10. Didžiulis dešimtukas su pliusu! Šį desertą atradau ruošdama „°C“ žiemos numerį. Kažkada kažką panašaus ragavau kavinėje, tačiau eksperimentai namuose pranoko lūkesčius – desertas mane ir mano namiškius tiesiog pakerėjo! Labai išraiškingas skonis ir nuostabi konsistencija, fantastiškas persikų, maskarponės ir meduolių derinys, o dar cinamono sirupas… Sunku patikėti, jog atsirastų žmogus, kuris atsispirtų.

Sudėtingumas: nieko labai sudėtingo.

Kur radau? Kulinarinis žurnalas „°C“

Sluoksniuotas desertas su meduoliais

Atsispausdinti
Porcijos: 6 Paruošimo laikas: 30 min.

INGREDIENTAI

4 persikai
500 g maskarponės sūrio
220 g cukraus
2 valg. š. citrinos sulčių
500 ml grietinėlės
230 g meduolių

Sirupui:
80 g rudojo cukraus
2 valg. š. cinamono
2 valg. š. citrinos sulčių
3 valg. š. medaus

GAMINIMO EIGA

1. Persikus nulupkite, perpjaukite pusiau ir išimkite kauliuką.
2. Įkaitinkite orkaitę iki 160 ºC ir persikų puseles pakepkite ant grotelių apie 10 minučių.
3. Išimkite ir atvėsinkite, tuomet supjaustykite skiltelėmis.
4. Maskarponės sūrį išmaišykite su cukrumi ir citrinos sultimis.
5. Grietinėlę išplakite iki standžių putų ir atsargiai įmaišykite į maskarponės sūrį. Turite gauti lygią, vientisą masę.
6. Ant vidutinės ugnies statykite puodą su šiek tiek vandens. Ant puodo viršaus statykite dubenėlį – taip, kad šio dugnas nesiliestų prie vandens.
7. Rudąjį cukrų, cinamoną, citrinos sultis ir medų sudėkite į šį dubenėlį ir pakaitinkite ant garų vonelės, kol cukrus ištirps. Nuimkite nuo ugnies.
8. Meduolius sulaužykite mažais gabalėliais.
9. Susluoksniuokite desertą šešiose aukštose stiklinėse (arba stikliniuose puodeliuose, arba kituose norimuose indeliuose). Ant stiklinės dugno berkite šiek tiek meduolių, ant jų užpilkite šaukštelį sirupo, dėkite persiko puselę ir galiausiai porą šaukštų maskarponės ir grietinėlės kremo. Šitaip susluoksniuokite visus meduolius, sirupą, persikus ir kremą.
10. Paruoštą desertą dėkite į šaldytuvą bent kelioms valandoms arba palaikykite per naktį.
11. Prieš patiekiant, viršų apibarstykite cinamonu, šokoladu ar kakava.

cinamonascitrinosgrietinėlėkreminis sūrismaskarponėmeduoliaimeduspersikaisaldumynai
16 komentarai
1
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Šokoladinis tortas „Velnio maistas” (Devil’s Food Cake)
kitas įrašas
Kreminis airiško viskio likeris

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Tortas „Raudonasis aksomas” (Red Velvet Cake)

ŽMONĖS YRA DOVANA // Karamelinis maskarponės tortas

GRĮŽTU NAMO // Ispaninio šalavijo sėklų (Chia) pudingas...

Jaukių, šiltų ir stebuklingų!

Sūdytos karamelės kvadratėliai

Citrininis Tiramisu

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Šamo plėšiko kukuliukai su bulvių koše ir grybų...

Traiškytos česnakinės bulvytės su kietuoju sūriu ir varškės...

Pikantiški varškėčiai su kietuoju sūriu

MANO MALONUMŲ DĖŽĖ // Šamas su moliūgų-saldžiųjų bulvių...

Salotos su silke, avokadais ir kiaušiniais

Virti varškėtukai su šoninės ir grietinėlės padažu

REKLAMA

GĖRIMAI

Kreminis airiško viskio likeris

Ananasų – kokosų kokteilis su špinatais

Naminis citrinų limonadas + 2 uogų skoniai!

Šalta juodoji arbata su persikais

Žaliasis trintų vaisių ir špinatų kokteilis

Vasariška salsa krepšeliuose ir Bellini

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Ispaninio šalavijo sėklų (Chia) pudingas su mėlynėmis

Mangų, ananasų, bananų ir riešutų sviesto kokteilis dubenėlyje

Veganiški (augaliniai) migdoliniai vafliai

Plikyti riestainiai

MAMOS DIENORAŠTIS // Traškūs dribsniai su bolivinėmis balandomis

MAMOS DIENORAŠTIS // Avižinė košė su ispaninio šalavijo...

16 komentarai

jolka 20 Gru ’11 - 10:20 pm

mmm,kaip viliojanciai skamba sis desertas..

Reply
Asta 22 Gru ’11 - 10:43 pm

Jolka, pasiduosi suviliojama? 🙂

Reply
Ilona 20 Gru ’11 - 11:04 pm

Ogo!!! Atrodo taip skaniai, kad dabar pat lėkčiau į virtuvę, bet ten manęs laukia jau vėstančios Kalėdinio namelio sienos, stogas ir meduoliukai, kuriuos ryt su vaikučiais puošim…Šis skanėstas būtinai bus išbandytas jei ne per šias tai per kitas Kalėdas būtinai 🙂

Reply
Asta 22 Gru ’11 - 10:44 pm

Ilona, oi, kokios smagios meduolinės nuotaikos Jūsų namuose! 🙂
O šį desertą tikrai nebūtina per Kalėdas daryti, galima bet kuriuo metų laiku. Tik tiek, kad meduolius kažin ar vasarą norėsis kepti… vis tik jie kvepia Kalėdomis 🙂

Reply
Rennie 21 Gru ’11 - 7:06 am

Skanu, gražu ir paprasta! Gražių ir skanių Tau Kalėdų!

Reply
Asta 22 Gru ’11 - 10:45 pm

Ačiū, Rennie 🙂 Tau taip pat šiltų ir jaukių žiemos švenčių! 🙂

Reply
Natalija 21 Gru ’11 - 10:33 am

Oi, fantastika. Tai superinė torto alternatyva. Skaičiau ir galvojau, ar galima paruošti iš anksto ir pamačiau, kad net pageidautina!!! Valio. Ir tie papuošimai kokie mieli, reikės tokių irgi pasigaminti.. Ačiū ačiū ačiū.

Reply
Asta 22 Gru ’11 - 10:45 pm

Natalija, nėra už ką, džiugu būti laiku ir vietoje 🙂 Skanaus deserto ir skanių švenčių! 😉

Reply
Vilma 21 Gru ’11 - 3:28 pm

Labai susigundžiau. Ar jis panašus į Tiramisu? Įsivaizduoju, kad turėtų būt.

Reply
Asta 22 Gru ’11 - 10:46 pm

Vilma, labai teisingas tavo susigundymas 😀
Jis tikrai panašus į Tiramisu! Man gal net patiko truputį labiau nei Tiramisu… ar bent jau po lygiai tai tikrai tikrai! 🙂

Reply
Patricija 3 Sau ’12 - 6:49 pm

Laukiu nesulaukiu, kada galėsiu išbandyti šį desertą :))

Reply
Asta 4 Sau ’12 - 11:32 am

Patricija, na, dabar, kai Kalėdos ką tik praėjo ir galbūt namuose liko dar vienas kitas nesuvalgytas meduolis, šitą desertą gaminti taip pat labai laikas! 🙂

Reply
Edita 8 Sau ’13 - 2:53 pm

Labas ir vėl. Gaminau šį deserčiuką per Kalėdas. Puikumėlis! Tik ar nėra pas mus problemų su persikais tokiu laiku. Nes radau jau toooookius nupiepusius 😀 . Kuom galima būtų juos pakeisti????

Reply
Asta 13 Sau ’13 - 12:41 pm

Edita, na, persikų surasti tikrai sunkiau, bet yra įmanoma 🙂 O jei labai nesiseka, galima keisti, pavyzdžiui, bananais 😉

Reply
Rasa 4 Gru ’13 - 8:25 pm

Neseniai atradau Jusu puslapi. Labai jau skanus 🙂 O gal sviezius persikus galima pakeisti konservuotais??? Ir del meduoliu… Nuosirdziai prisipazinsiu, kad tingisi paciai kepti. Gal kokie is parduotuves tiktu? Pvz., tokie – rusiski arba vokiski Lebkuchen???

Reply
Asta 5 Gru ’13 - 10:41 am

Rasa, labai ačiū 🙂
Su tokiais desertais indeliuose visuomet galima improvizuoti nuo… iki. Konservuotus persikus tikrai galite naudoti, taip pat galite naudoti ir pirktinius meduolius. Tik aš nieko apie juos nežinau, tai negaliu patarti geriausių/skaniausių 🙂

Reply

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10
  • 3

    Trupininis pyragas su varške ir uogiene

    4 Geg ’23
  • 4

    Paprasčiausi kepti varškėčiai

    29 Rgs ’20
  • 5

    Purūs varškės keksiukai

    1 Kov ’21
  • 6

    Klasikinis medaus tortas

    22 Gru ’19

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (349)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (59)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (67)
    • Šaltieji užkandžiai (88)
    • Sumuštiniai (39)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (683)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (134)
    • Desertai indeliuose (92)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų