Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

PyragaiSALDUMYNAI

Šokoladinis pyragas su kondensuotu pienu ir riešutais

parašė Asta 18 Rgs ’10
Šokoladinis pyragas su kondensuotu pienu ir riešutais

Aš visada žavėjausi žmonėmis, kurie turi nenusakomai puikų talentą kurti. Iš mažo nieko padaryti kažką didelio ir stebuklingo, priverčiančio aikčioti aplinkinius ir klausinėti, ei, kaip tau pavyko?! Taigi. Lenkiu galvą prieš žmones, kurie kuria. Pavyzdžiui, virtuvėje. Pavyzdžiui, receptus.
Ką gi, šito talento aš tai jau tikrai neturiu. Ir kai man maišant tešlą pyragui, kažkas lyg niekur nieko paklausia, ar čia mano receptas, aš nedvejodama visada sakau – „iš ten ir ten”. Dar kartais, tik pamanykit, sulaukiu klausimo, kodėl tų receptų nekuriu pati? Man telieka prunkštelėti, pavartyti akis ir numoti ranka.
Neee, šito talento aš tikrai neturiu, brangieji mano. Bet tiesa ta, kad nors ir baltai pavydžiu turintiems, pati kuo puikiausiai jaučiuosi kopijuodama (ups..). Stovėdama virtuvėje su storu segtuvu nurašytų „iš ten ir ten” receptų ir pagal juos linksmai diriguodama šaukštams, puodams ir keptuvėms. Man labai patinka virtuvė – jokia čia paslaptis. Tai lyg magija… Kaip miltai, sumaišyti su cukrumi, suplakti su kiaušiniais, su žiupsneliu to ir šaukšteliu dar ano po valandos virsta puikiausiu, puriausiu pyragu. Stebuklai! Ir man telieka vėl tik pavartyti akis, bandant suprasti, kaip gi pakiliai turėtų jaustis tie pradininkai, kūrėjai… Ak, taip, aš tikrai trupučiuką jiems pavydžiu… 🙂

Bet nereikia šokinėti aukščiau bambos, o džiaugtis tuo, ką turi ir ką moki. Aš moku gaminti. Pagal juos ir pagal jus. Pagal tave. Šįkart – pagal Brigitą. Nuostabus nuostabios autorės pyragas. Ačiū! Ačiū Brigitai ir visiems kuriantiems – ką aš be jūsų daryčiau? 🙂

Skonis: 9/10. Labai šokoladinis, labai saldus (ai, bet saldumynai turi būti saldūs!) ir labai skanus. Sodraus, turtingo skonio. Man patiko riešutai, tai, kad jie nesmulkinti. Įsidedi gabalėlį į burną ir toks malonus trakšt trakšt, kai užtinki pakepintą lazdyno riešutą 🙂 Puikus pyragas, tikrai!

Sudėtingumas: nieko labai sudėtingo.

Kur radau? Tasty Art

Šokoladinis pyragas su kondensuotu pienu ir riešutais

Atsispausdinti
Porcijos: 20 gabalėlių

INGREDIENTAI

Pagrindui:
100 g juodojo šokolado
100 g sviesto (82 proc. riebumo)
2 vidutinio dydžio kiaušinių
3 valg.š. cukraus
3 valg.š. nesaldintos kakavos miltelių (aš naudojau saldintą)
1/2 stiklinės karšto vandens
1 arb.š. valgomosios sodos
1 1/2 stiklinės (245 g) miltų
kelių lašų romo esencijos

Karamelės sluoksniui:
1 ind. (400 g) kondensuoto pieno
100 g sviesto (82 proc. riebumo)
1 valg.š. klevų sirupo
1 puodelis (160 g) lazdyno riešutų, skrudintų

Šokoladiniam glajui:
150 g juodojo šokolado
75 – 85 g sviesto (82 proc. riebumo)

GAMINIMO EIGA

1. Iš pradžių iškepkite pirmąjį pyrago sluoksnį: prikaistuvyje lėtai ištirpinkite sviestą ir šokoladą. Ištirpusią masę įpilkite į dubenį ir sumaišykite su cukrumi bei kakava. Įmuškite ir įmaišykite kiaušinius. Įmaišykite sodos. Supilkite pusę stiklinės karštos vandens, miltus, esencijos, gerai išmaišykite masę. Kepkite įkaitintoje orkaitėje (180 ºC laipsnių temperatūroje) (aš kepiau 30 x 22 cm. dydžio kepimo inde) , kol įsmeigta šakutė neaplips tešla. Išimkite leiskite truputį atvėsti kambario temperatūroje.
2. Lazdyno riešutus suberkite į skardą ir pašaukite į karštą orkaitę (200 ºC laipsnių), tam, kad atsiluptų odelė. Pakaitinkite tol, kol odelė be didelio vargo nusilups nuo riešutų (nieko baisaus, jei truputi lieka). Išimkite riešutus ir atsargiai nulupkite odeles (atsargiai, riešutai bus karšti, todėl galite palaukti kol truputį atauš).
2. Paruoškite a la karamelinį sluoksnį: ištirpinkite sviestą, pastoviai maišydami ant silpnos ugnies, supilkite kondensuotą pieną ir masę užvirinkite. Sumažinkite ugnį ir maišydami dar pavirkite 3-4 minutes, kol masė taps karšta. Įpilkite ir įmaišykite sirupo. Tirštą masę užpilkite ant iškepusio pyrago. Užberkite neskaldytų žemės riešutų. Palaikykite kambario temperatūroje apie 20 min.
3. Paskutinis žingsnis – šokoladinis glajus. Ant silpnos ugnies, maišydami, ištirpinkite sviestą ir šokoladą. Kai masė bus skysta, blizgi ir vienalytė apliekite ją pyragą ir šaukštu paskirstykite glajų tolygiai. Laikykite kambario temperatūroje, kol indas su pyragu nebebus karštas, tuomet įdėkite į šaldytuvą ir stingdykite apie 3 valandas. Skanaus!

kakavaklevų sirupaskondensuotas pienaslazdynų riešutaipyragasriešutairomo esencijasaldumynaišokoladas
22 komentarai
5
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Lazanija su vištiena, pievagrybiais ir baltu padažu
kitas įrašas
Traškūs avižiniai sausainiai su riešutais

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Šokoladiniai Helovyno keksiukai

Tortas „Napoleonas”

Marokietiški kokosiniai sausainiai

Tartaletės su vaniliniu kremu ir uogomis

Tortas „Raudonasis aksomas” (Red Velvet Cake)

Saldūs rageliai su šokoladu

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Pica „Margarita“

Grūdėtosios varškės blyneliai

Pitos su grilinta vištiena, tzatziki padažu ir daržovių...

Pikantiškas kruasanų apkepas su kumpiu ir sūriu

Kokosiniai graikiško jogurto vafliai

Pavasario sumuštiniai su pipirnių daigais

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

JEI DAR TURITE CUKRAUS // Cukrinukai

Pomidorų, agurkų, špinatų ir mocarelos salotos

APIE MEILĘ IŠ PIRMO ŽVILGSNIO // Vištienos gabalėliai...

MAMOS DIENORAŠTIS // Itališkas omletas su lašiša ir...

Sumuštiniai su kalakutiena, sūriu ir pomidorais

Ispaniškas omletas su bulvėmis ir kumpiu | Tortilla...

REKLAMA

SALDUMYNAI

Nekeptas citrininis sūrio tortas

Citrinų kvadratėliai

NETIKIU // Kokosinis ryžių pudingas su šilauogėmis ir...

Citrininis tortas su šilauogėmis

Mielinė plėšoma pynė su pesto ir kietuoju sūriu

Nekeptas sūrio tortas su avietėmis

22 komentarai

aguonele 18 Rgs ’10 - 6:33 pm

pritrenkianciai gerai atrodo ♥

Reply
Asta 19 Rgs ’10 - 6:16 pm

aguonėle, labai ačiū :))

Reply
Paula 18 Rgs ’10 - 8:08 pm

mmm this cake looks divine!

Reply
Asta 19 Rgs ’10 - 6:17 pm

Paula, thank you very much! 🙂

Reply
Ramune 18 Rgs ’10 - 8:23 pm

jus man papasakokit kaip teisingai islydyti sokolada… kiek bandziau, susigabaluoja, arba isskiria kazkoki sviesta ir nieko gero nepavyksta… oi, net rasyt negaliu, seiles tysta nuo sio pyrago isivaizduojamo skonio…

Reply
Asta 19 Rgs ’10 - 6:18 pm

Ramune, pavaišint galėčiau bent virtualiu gabalėliu, bet kad jau nieko nebeliko… tik nuotraukos ir prisiminimai 😀
O apie šokoladą – kaip tirpinti ir kokį patį šokoladą rinktis – tik linksiu galva ir pritariu Monikai, Žiupsneliui ir Eglei 🙂 Ačiū merginoms, kad atėjo į pagalbą :))

Reply
Monika 19 Rgs ’10 - 12:05 pm

Labai paprastai, aš tai sulaužau į puodą šokolado plytelę/-es ir supjaustau gabalais sviestą. Įstatau tą puodą į didesnį puodą, kuriame daug karšto vandens iš virdulio. Labai greitai išsilydo, visad maišau, kol gaunasi labai graži šokoladinė masė. 🙂

Reply
Monika 19 Rgs ’10 - 12:08 pm

Beje, Ramune, pamiršau paminėti.. Gal čia dar priklauso ir kokį šokoladą naudoji.

Reply
Žiu 19 Rgs ’10 - 12:34 pm

Dar svarbu, kad indas su šokoladu nesiektu karšto vandens, tik kabėtų virš. Ir vanduo neturi pasiutusiai virti, tik vos burbuliuoti.

Reply
Ramune 19 Rgs ’10 - 2:11 pm

Dekui merginos, o as visada inda su sokoladu kaip tik i pati vandeni ileisdavau… matyt is cia ir visos jo tirpimo blogybes:) na ka,bandysim is naujo:)

Reply
Eglė 19 Rgs ’10 - 3:22 pm

Ramune, jei šokoladas išskiria sviestą – jame per mažai kakavos. Greičiausiai tirpinate ne šokoladą o saldžiąją plytelę. Šokoladinis gaminys, kuriam naudojamas kakavos sviesto pakaitalas – augaliniai riebalai, kurių kiekis 100 gramų viršija 5%, negali būti vadinamas šokoladu, o tik saldžiąja plytele. Todėl kaitinant ir išskiria ‘kažkokį sviestą’ 🙂

Šiaip kakavos kiekkis matuojamas procentais ir žymimas visose šokolado ar jo gaminių pakuotėse. Šis skaičius parodo, kiek šokolade yra iš kakavos pupelių išgaunamų medžiagų – kakavos sviesto ir kakavos miltelių. Kuo didesnė kakavos masė, tuo vertingesnis šokoladas, jo skoninės ir maistinės savybės.

Reply
Neringa 21 Rgs ’10 - 6:18 pm

Asta, tavo pyragai kaip visada atrodo fantastiskai! Seiles kaupiasi ziurint i nuotraukas 😛

Reply
Asta 22 Rgs ’10 - 11:26 pm

Neringa, ačiū labai :))

Reply
Insolente. 22 Rgs ’10 - 6:40 pm

Aš tai labai norėčiau ką nors pasakyti apie tai, kaip man patinka šitas blog’as, nuotraukos, receptai, įžangos ir viskas viskas. Tik nerandu tinkamų žodžių.
Patinka. Va ir pasakiau.

Reply
Asta 22 Rgs ’10 - 11:29 pm

Insolente, dabar jau aš nebeturiu žodžių – kaip padėkoti, kaip išreikšti nuostabą ir tą užplūdusį Gerą Jausmą, perskaičius tavąjį komentarą 🙂 Tiesiog ačiū! :))

Reply
Ieva 15 Spa ’10 - 3:45 pm

Labai jau skaniai atrodo:) Noriu pabandyt ir as ji. Tik noriu paklaust , ar klevu sirupas butinas? Gal ji glima kuom kitu pakeist?

Reply
Asta 17 Spa ’10 - 12:57 pm

Ieva, ne, tikrai nėra būtinas 🙂 Gali arba pakeisti skystu medumi, arba išvis nedėti 😉

Reply
Sandra 28 Lap ’10 - 8:24 pm

Kati pasigaminau… 🙂 jauciu bus labai skanu ;)))

Reply
Asta 28 Lap ’10 - 10:28 pm

Na, Sandra, aš labai tikiuosi, kad tikrai bus 🙂

Reply
Sandra 29 Lap ’10 - 8:42 pm

Buvo labai skanu ir visiem labai patiko. dabar bandysiu visa pyraga dayrti ne su juodu o su baltu sokoladu 🙂

Reply
Asta 30 Lap ’10 - 9:48 pm

Smagu girdėti 🙂 Linkiu skanių eksperimentų! :))

Reply
Dalia 27 Lie ’20 - 1:12 pm

Super skonio ir texturos pyragas,as dejau paskrudintus migdolus tai primine Ferreo Roche. Tik man keista kad sodos nereikia nugesinti- taip ir jautesi jos man paskui skonis. Ar ne geriau tada butu deti kepimo miltelius?

Reply

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Dangiškai skanus sūrio tortas (cheesecake)

    5 Bal ’10
  • 3

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10
  • 4

    Paprasčiausi kepti varškėčiai

    29 Rgs ’20
  • 5

    Trupininis pyragas su varške ir uogiene

    4 Geg ’23
  • 6

    Purūs varškės keksiukai

    1 Kov ’21

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (349)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (59)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (67)
    • Šaltieji užkandžiai (88)
    • Sumuštiniai (39)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (683)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (134)
    • Desertai indeliuose (92)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų