Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

LENGVI KĄSNELIAISalotos

Šviežių daržovių salotos su kepta duona ir vištiena

parašė Asta 9 Bal ’25
Šviežių daržovių salotos su kepta duona ir vištiena

Pavasario lėkštėse norisi kuo daugiau spalvų. Jei žiemą suvalgyti vaivorykštę gali būti iššūkis, tai dabar – grynas džiaugsmas! Pagaliau prasidėjęs šviežių daržovių sezonas į kasdienybę sugrąžino gaivius, lengvus, išsiilgtus skonius. Pridėjusi gardžių duonos skrebučių ir traškios vištienos, sumaišiau nuostabiai skanias salotas. Štai – lėkštė, pilna skonių, spalvų ir pavasario.

Tokios salotos tiktų ne tik kasdienai, bet ir šventiniam artėjančių Velykų stalui. Štai dvi idėjos, kaip jas patiekti:

  • dėliokite atskirose lėkštėse ir patiekite kaip lengvą pagrindinį patiekalą;
  • sumaišykite viename dideliame dubenyje ir valgykite kaip užkandį.

Smagus šių salotų akcentas – duonos skrebučiai. Esame įpratę, kad dažniausiai jie gaminami iš batono, bet tai tikrai nėra taisyklė. Šįkart skrudinau mažais kubeliais supjaustytą „Biržų duonos“ šviesią „Motulės“ duoną su raugu (galite rinktis ir tamsią). Ši duona yra kvapni, turtingos tekstūros, labai gardi – puikiai tinka ir sumuštiniams, bet toli gražu ne tik jiems!

Kad skrebučiai išliktų traškūs, salotas sumaišykite ir padažu apšlakstykite prieš pat patiekdami – taip jie bus patys skaniausi.

Tokiais skrebučiais galėtumėt pagardinti įvairiausias salotas. Jie suteikia papildomo sotumo, išraiškingo skonio ir labai malonaus traškumo. Kviečiu – išmėginkite!

Šviežių daržovių salotos su kepta duona ir vištiena

Atsispausdinti
Porcijos: 4 Paruošimo laikas: 40 min.

INGREDIENTAI

Padažui:
¼ stiklinės (62 g) alyvuogių aliejaus
3 valg. š. citrinų sulčių
2 valg. š. klevų sirupo
1 arb. š. garstyčių
1 tarkuotos česnako skiltelės
½ arb. š. druskos
½ arb. š. grūstų juodųjų pipirų

Keptai duonai:
3 riekelių šviesios (ar tamsios) „Biržų duonos“ Motulės duonos (apie 220 g kubelių)
2 valg. š. alyvuogių aliejaus
1 arb. š. džiovintų prieskoninių žolelių
žiupsnio druskos
žiupsnio grūstų juodųjų pipirų

Vištienai:
400 g vištos krūtinėlės
2 kiaušinių
2 skiltelių česnako
½ arb. š. druskos
½ arb. š. džiovintų prieskoninių žolelių
½ arb. š. grūstų juodųjų pipirų
½ arb. š. rūkytos paprikos
džiūvėsėlių

aliejaus (kepimui)

Salotoms:
100 g mėgstamų salotų ar jų mišinio
400 g vyšninių pomidorų
2 agurkų
2 avokadų
200 g mocarelos rutuliukų
¼ raudonojo svogūno

GAMINIMO EIGA

1. Paruoškite padažą. Visus ingredientus energingai sumaišykite iki vientisos masės.

2. Iškepkite duoną. Supjaustykite ją nedideliais kubeliais, apšlakstykite alyvuogių aliejumi, pagardinkite prieskoniais. Kepkite iki 200 °C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 10 minučių arba tokioje pat temperatūroje karšto oro gruzdintuvėje – apie 5 minutes. Kepimo laikui įpusėjus, pamaišykite ir kepkite toliau.

3. Iškepkite vištieną. Supjaustykite ją pjausniais, pamuškite mėsos muštuku.
4. Kiaušinius suplakite su tarkuotomis česnako skiltelėmis ir prieskoniais. Į plakinį sudėkite vištienos pjausnius. Jei turite galimybę, palikite marinuotis šaldytuve apie valandą (ar ilgiau).
5. Keptuvėje virš vidutinės ugnies įkaitinkite alyvuogių aliejų. Kiekvieną vištienos kepsnelį imkite iš kiaušinių plakinio, perteklinį skystį nuvarvinkite ir iš abiejų pusių kruopščiai apvoliokite džiūvėsėliuose. Kepkite po kelias minutes iš abiejų pusių, kol gardžiai apskrus ir vištiena bus pilnai iškepusi.

6. Sumaišykite salotas. Į lėkštes dėkite salotas ar jų mišinį, perpus perpjautus vyšninius pomidorus, šiaudeliais supjaustytus agurkus, gabalėliais supjaustytus avokadus, perpus perpjautus mocarelos rutuliukus, duonos skrebučius, juostelėmis supjaustytą vištieną ir smulkiai pjaustytą raudonąjį svogūną.
7. Apšlakstykite padažu ir patiekite.

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „Biržų duona“.
#reklama #birzuduona

agurkaiavokadaičesnakaicitrinosduonagarstyčioskiaušiniaimocarelapomidorairaudonieji svogūnaisalotosvištiena
0 komentaras
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Įdaryti šokoladiniai kiaušiniai
kitas įrašas
Karamelinis medaus tortas

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Paprasčiausi kepti varškėčiai

Trijų sūrių spurgytės su krabų skonio lazdelėmis

SUSIDRAUGAUTI SU MAISTU // Bolivinės balandos salotos su...

Migdolinis ispaninio šalavijo sėklų (chia) pudingas su braškėmis...

Cinamoninių bandelių pyragas su graikiniais riešutais

Pernakt brinkinta avižinė košė su riešutų kremu ir...

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

APIE RYTO DILEMAS // Kokosinė avižinė košė

Žalieji sumuštiniai su humusu

Salotos su keptais batatais ir fetos sūriu

Džiovintų vaisių ir riešutų duona

Pomidorų, avokadų, mocarelos ir špinatų salotos

Pikantiški krepšeliai su tepamuoju sūriu ir lašiša

REKLAMA

GĖRIMAI

Žaliasis kokteilis su persikais

Braškių ir citrinų limonadas

Mangų, ananasų, bananų ir riešutų sviesto kokteilis dubenėlyje

Karštas šokoladas su žiemos prieskoniais

Naminis citrinų limonadas + 2 uogų skoniai!

Mėlynių, juodųjų serbentų ir acai uogų kokteilis

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Itališkas baklažanų ir sūrio apkepas

Česnakinė vištiena su bulvytėmis

Paelija su vištiena ir čioriso dešra

Mielinės bandelės su dešrelėmis

Naminiai makaronai su marinara padažu

Varške įdaryti pomidorai

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Trupininis pyragas su varške ir uogiene

    4 Geg ’23
  • 3

    Paprasčiausi kepti varškėčiai

    29 Rgs ’20
  • 4

    Purūs varškės keksiukai

    1 Kov ’21
  • 5

    Klasikinis medaus tortas

    22 Gru ’19
  • 6

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (349)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (59)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (67)
    • Šaltieji užkandžiai (88)
    • Sumuštiniai (39)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (683)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (134)
    • Desertai indeliuose (92)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų