Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

Be orkaitėsDesertai indeliuosePASAULIO SKONIAISALDUMYNAI

Tiramisu su šokoladiniu lazdynų riešutų kremu

parašė Asta 8 Spa ’21
Tiramisu su šokoladiniu lazdynų riešutų kremu

Kol kantriai skaičiuoju likusias dienas iki trumpučių atostogų Italijoje, tiramisu sluoksniuoju namuose. Nereikia nė tris valandas trunkančio skrydžio, kad saldžiam kremui tirpstant burnoje galėčiau užsimerkti ir įsivaizduoti siauras šurmuliuojančio senamiesčio gatveles ir ore sklandančią romantiką. Kas galėtų paprieštarauti, kad maistas kuria istorijas? Net jei kartais jos ir prasideda, ir baigiasi mintyse, o vienintelis tikras dalykas pagaliau atsimerkus – rankose laikomas (jau) tuščias tiramisu indelis, šypt.

Tiramisu – vienas skaniausių itališkų desertų, sluoksniuojamas iš biskvitinių sausainių (aš juos visad vadinu damų piršteliais), suvilgytų kavos sirupe, ir švelnaus maskarponės kremo. Klasikinis tiramisu yra vienintelis iš daugelio. Pagardintas karamele jis bus rojus smaližiams, citrinų kremas desertui suteiks gaivumo, o uogos pavers gražiausiu vasaros desertu. Visus šiuos receptus jau galite rasti „Saulėtoje virtuvėje“, o šįkart – dar vienas naujas receptas į tiramisu kolekciją.

Tiramisu su šokoladiniu lazdynų riešutų kremu.

Galbūt jau girdėjote, šiandien visose „Lidl Lietuva“ parduotuvėse prasidėjo teminė itališkų skonių savaitė „Italiamo“. Tai viena mylimiausių mano savaičių: kaskart noriu ir vytinto kumpio, ir sūrių, ir trinti pomidorai bei makaronai keliauja į pirkinių krepšelį. Tuo tarpu šiam desertui prireiks biskvitinių Savoiardi sausainių ir šokoladinio lazdynų riešutų kremo – juos taip pat rasite „Italiamo“ asortimente.

Desertą paruošite labai paprastai. Maskarponės ir grietinėlės kremą pagardinsite lazdynų riešutų kremu, biskvitinius sausainius pamirkysite kavoje (galite ją pagardinti šlakeliu kavos likerio). Susluoksniuosite viską per dešimtį minučių, o po poros valandėlių galėsite ragauti nuostabiai gardų desertą.

Išbandykite – šokolado, lazdynų riešutų ir kavos derinys tiesiog negali apvilti!

Tiramisu su šokoladiniu lazdynų riešutų kremu

Atsispausdinti
Porcijos: 7 Paruošimo laikas: 30 min.

INGREDIENTAI

Maskarponės kremui:
250 g maskarponės sūrio
2 valg. š. šokoladinio lazdynų riešutų kremo
½ stiklinės (65 g) miltelinio cukraus
1 stiklinė (250 ml) riebios grietinėlės

Šokoladiniam lazdynų riešutų kremui:
300 g šokoladinio lazdynų riešutų kremo
½ stiklinės (125 ml) riebios grietinėlės

Sirupui:
1 stiklinės (250 ml) paruoštos kavos
1 valg. š. cukraus

200 g biskvitinių sausainių

Viršui:
biskvitinių sausainių
kepintų lazdynų riešutų

GAMINIMO EIGA

1. Paruoškite maskarponės kremą. Maskarponę, lazdynų riešutų kremą ir miltelinį cukrų trumpai paplakite, kol susimaišys. Toliau plakdami vidutiniu greičiu, lėtai pilkite grietinėlę. Supylę visą, padidinkite plakimo greitį. Vos tik gausite tvirtas, tirštas putas, plakti nustokite. Būkite atidūs, nes perplaktas kremas sušoks į gumuliukus.
2. Paruoškite šokoladinį lazdynų riešutų kremą. Grietinėlę pakaitinkite, kad būtų karšta, bet neužvirtų. Užpilkite ant lazdynų riešutų kremo iš išmaišykite iki vientisos masės.
3. Paruoškite sirupą. Karštą kavą sumaišykite su cukrumi, kol šis ištirps. Atvėsinkite.
4. Susluoksniuokite. Pakaitomis stiklinėse susluoksniuokite sirupe trumpai pamirkytus biskvitinius sausainius, maskarponės kremą ir lazdynų riešutų kremą, kol sunaudosite visus produktus. Deserto viršų papuoškite biskvitiniais sausainiais ir kepintais lazdynų riešutais.
5. Prieš patiekiant bent 2-3 valandas palaikykite šaldytuve (arba per naktį).

Reklama paruošta bendradarbiaujant su „Lidl Lietuva“.
#reklama @lidlietuva #LidlPartnerystė #Italiamo

be orkaitėsdesertasgrietinėlėitalijakavakremaslazdynų riešutaimaskarponėpasaulio skoniaisaldumynaisausainiaišokoladasšokoladinis lazdynų riešutų kremastiramisu
1 komentaras
4
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Itališkas baklažanų ir sūrio apkepas
kitas įrašas
Takai su plėšyta vištiena

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Galetė su obuoliais ir karamele

Trupiniuotis su avietėmis

Varške įdaryti kepti obuoliai

Keksiukų puokštė Mamai

Obuoliniai keksiukai

Spalvingieji Pepparkakor arba Meduolinės Kalėdos

REKLAMA

SALDUMYNAI

Obuolių pyragas su migdolais ir cinamonu

Vaniliniai keksiukai su mėlynėmis

Kokosiniai sausainėliai su cukinija, riešutais ir šokoladu

Tiramisu ledai

Minkštas cukinijų pyragas su varške ir trupiniais

Kokosiniai sausainiai

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

Tortilijų suktinukai su vištiena, humusu ir daržovėmis

MAMOS DIENORAŠTIS // Itališkas omletas su lašiša ir...

NES MAN SKANU // Grikiai su daržovėmis

PASISLĖPTI PO KAUKE // Pertepti imbieriniai sausainiai

APIE MEILĘ IŠ PIRMO ŽVILGSNIO // Vištienos gabalėliai...

Mini blynelių vėrinukai su uogomis

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Keptų burokėlių salotos su „Burrata“ sūriu ir apelsinais

Pitos su grilinta vištiena, tzatziki padažu ir daržovių...

NETIKIU // Kokosinis ryžių pudingas su šilauogėmis ir...

Moliūgų, fetos ir špinatų salotos

Keptų smidrų, pomidorų ir persikų salotos su vytintu...

Šviesi naminė duona (mielinė pynė)

1 komentaras

Monika 17 Gru ’21 - 6:00 am

Sveiki! Ar būtų galima šį riešutų kremą keisti į nutellą?

Reply

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Dangiškai skanus sūrio tortas (cheesecake)

    5 Bal ’10
  • 3

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10
  • 4

    Paprasčiausi kepti varškėčiai

    29 Rgs ’20
  • 5

    Trupininis pyragas su varške ir uogiene

    4 Geg ’23
  • 6

    Purūs varškės keksiukai

    1 Kov ’21

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (349)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (59)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (67)
    • Šaltieji užkandžiai (88)
    • Sumuštiniai (39)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (683)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (134)
    • Desertai indeliuose (92)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų