Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

Bulvių patiekalaiSRIUBOSŽuvis

TOBULA PORA // Tiršta lašišos ir bulvių sriuba

parašė Asta 2 Lap ’17
TOBULA PORA // Tiršta lašišos ir bulvių sriuba

Puikiai prisimenu, kad šią sriubą viriau pačiomis paskutinėmis liepos dienomis. Skaičiavau dienas iki rugpjūčio 5-osios, iki lemtingo pilnų 37 savaičių nėštumo termino; visos, kurios kada nors laukėsi ar laukiasi dabar, supras, kokia tai svarbi diena. Ypač tada, kai esi būsima padidintos rizikos ankstuko mama, ir ta kiekviena diena yra tokia neįkainojamai svarbi. Kai peržengi pilnų 37 savaičių terminą, gali ramiai atsikvėpti ir apdovanoti save didžiausia ledų porcija, skaniausiu tortu, sultingiausiu arbūzu ar juoda duona su kaimiškais lašinukais – nelygu, kas labiau tą akimirką džiugintų. Tai laikas, nuo kurio mažasis beibis laikomas pilnai išnešiotas ir bet kurią akimirką gali pasibelsti į šį pasaulį, nesukeldamas streso daugiau nei kad šiaip gali sukelti įprastas gimdymas.

Taigi, man buvo likusi vos mažiau nei savaitė iki taip laukiamos dienos. Buvo šeštadienis. Plieskė neįtikėtinas karštis (ar bent jau man, nešiojančiai plius penkiolika kilogramų, taip atrodė). Jau prieš porą dienų buvau suplanavusi, ką gaminsiu pietums, šaldytuve gulėjo visi reikiami produktai – viriau sriubą. Viena ranka maišydama kepinamus svogūnus, kita nepaleidau vandens buteliuko. Buvo taip karšta, kad mano verdama soti, tiršta, velniškai gardžiai kvepianti lašišos ir bulvių sriuba atrodė visiškai ne laiku ir ne vietoje. Galvojau apie tai, kad reikėjo palaukti žiemos. Ar bent jau rudens, kol orai atvės. Tuo tarpu sriuba kunkuliavo puode, dar labiau prikaitindama namus.

Kol sriuba išvirė, saulė pasisuko taip, kad terasoje tiesioginius saulės spindulius pakeitė malonus pavėsis. Pakilo net šioks toks vėjelis, maloniai atgaivinantis tarp šilumos pliūpsnių. Pripyliau du dubenėlius, bet į terasą išnešiau ir visą puodą su samčiu – kvapai taip gundė, kad buvau beveik tikra, jog vienos porcijos šįkart nepakaks. Buvau teisi; išsėmę pirmuosius dubenėlius iki paskutinio lašelio, vėl čiupome samtį. Žinote, tą akimirką supratau, kad kai maistas tikrai labai skanus, nėra jam blogo oro. Kaip ir skanūs ledai žiemą yra tikras skanumynas, taip ir šita tiršta sodri sriuba karštą vasaros dieną buvo tiesiog gėris.

Nežinau, kaip reikėtų aprašyti jos skonį – ji ir švelni, ir sodri tuo pačiu metu. Gausi skonių, kvapų, aromatų. Jei būna skystų ir prėskų sriubų, tai ši – jos priešingybė. Čia puikiai dera visi produktai; net salierų stiebai, kurių šiaip jau nelabai mėgstu ir mano virtuvėje jie pasitaiko kokį kartą per kelis metus. O rūkyta lašiša ir bulvės… na, jie galėtų būti pora ir gyventi ilgai ir laimingai, toks nuostabus čia buvo jų duetas. Ką dar besakyti – tiesiog gaminkite! Vasara ar žiema už lango, patikėkite, nėra blogo metų laiko ar oro skaniam maistui ir šiai sriubai. Skanaus!

 Tirsta lasisos ir bulviu sriuba

 Tirsta lasisos ir bulviu sriuba

 Tirsta lasisos ir bulviu sriuba

 Tirsta lasisos ir bulviu sriuba

Tiršta lašišos ir bulvių sriuba

Atsispausdinti
Porcijos: 4-5 porcijos Paruošimo laikas: 45 min.

INGREDIENTAI

3 valg. š. kokosų aliejaus
1 svogūno
2 saliero stiebų
5-6 skiltelių česnako
500 g bulvių
2 lauro lapelių
1 arb. š. džiovintų itališkų žolelių
½ arb. š. grūstų juodųjų pipirų
1 skardinės (400 g) trintų pomidorų
2 ½ stiklinės (625 ml) vištienos sultinio
2 valg. š. pomidorų pastos
135 g natūralaus skonio tepamojo sūrelio
200 ml riebios (35 % riebumo) grietinėlės
250 g rūkytos lašišos

GAMINIMO EIGA

1. Vidutinio dydžio puode virš vidutinės ugnies ištirpinkite kokosų aliejų. Suberkite smulkintus svogūnus ir plonais griežinėliais supjaustytus saliero stiebus. Maišydami pakaitinkite 5-8 minutes, kol apskrus ir suminkštės.
2. Suberkite smulkintas česnako skilteles ir vidutinio dydžio kubeliais supjaustytas bulves. Įdėkite lauro lapelius, suberkite džiovintas prieskonines žoleles, grūstus pipirus, supilkite trintus pomidorus ir sultinį. Kaitinkite, kol užvirs. Tuomet sumažinkite ugnį, uždenkite puodą dangčiu ir virkite apie 8-15 minučių, kol bulvės suminkštės. Virimo laikas priklausys nuo bulvių kubelių dydžio. Neleiskite joms pervirti.
3. Bulvėms išvirus, sudėkite į puodą pomidorų pastą, tepamąjį sūrelį ir maišydami kaitinkite, kol sūrelis ištirps bei pasiskirstys sriuboje.
4. Supilkite grietinėlę, sudėkite vidutinio dydžio gabalėliais supjaustytą rūkytą lašišą ir pakaitinkite dar kelias minutes, kol sriuba dar kartą užvirs.
5. Galite išvirtą sriubą patiekti iš karto arba galite paruošti ją iš anksčiau, leisti atvėsti, o tuomet patiekti pašildę – tokiu būdu sriuba bus dar tirštesnė, dar labiau kreminės konsistencijos, o visi skoniai bus susilieję dar harmoningiau. Mes sriubai leidome šiek tiek atvėsti, o tuomet, prieš valgydami, pasišildėme. Likusią sriubą valgėme jau kitą dieną, išėmę iš šaldytuvo ir pašildę. Abiem atvejais sriuba buvo labai gardi ir tiesiog nuostabi!

Recepto šaltinis: Little Spice Jar

 Tirsta lasisos ir bulviu sriuba

bulvėsgrietinėlėkokosų aliejuslašišalauro lapeliaipomidoraipomidorų pastasalieraisriubasūrissvogūnai
20 komentarai
27
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
PLANUOTOJA // Cukinijų keksiukai su bananais
kitas įrašas
KALĖDŲ NUOJAUTA // Šokoladiniai saldainiai su kepintais žemės riešutais

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Karšti skrebučiai su lašiša

Sumuštiniai su žuvimi

Itališkas omletas (fritata) su bulvėmis, šonine ir špinatais

Bulvių virtinukai su vištiena ir moliūgais

Balandėlių sriuba

Bulvių ir varškės kukuliukai su špinatais ir šoninės...

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Orkaitėje keptas nesaldus blynas su cukinijomis ir šonine

Lipnūs česnakiniai vištienos sparneliai

Takai su kepta kiauliena

Vanilinis ryžių pudingas su keptais obuoliais

Lipnūs vištienos sparneliai su barbekiu padažu ir medumi

Takai (tacos) su juodosiomis pupelėmis ir keptais moliūgais

REKLAMA

SALDUMYNAI

Cinamoniniai keksiukai su obuoliais

Bananų duonelė su riešutų sviestu ir šokoladu (video)

Tiramisu ledai

Jogurtinis želė tortas su varške ir braškėmis

Šokoladinis vyniotinis „Juodasis miškas“

Įtrūkę šokoladiniai sausainiai

REKLAMA

GĖRIMAI

Šalta juodoji arbata su persikais

Saldžios dovanos Mamai

Šaldytų bananų kokteilis su braškėmis

Karamelinis ledų ir kavos desertas

MAMOS DIENORAŠTIS // Miško uogų kokteilis dubenėlyje

Karštas šokoladas su žiemos prieskoniais

20 komentarai

Dovilė 4 Lap ’17 - 1:37 pm

Atrodo labia skaniai – reikės būtinai išbandyti 🙂

Reply
Asta 6 Lap ’17 - 7:13 pm

Dovile, tikrai, pažadu – nuostabiai gardi sriuba! Skanaus 😉

Reply
Skaistė 6 Lap ’17 - 1:10 pm

Gardžiai atrodo 🙂 O kur kokosų sviesto būt galima įsigyti?

Reply
Asta 6 Lap ’17 - 7:18 pm

Skaiste, ačiū, skonis už vaizdą dar puikesnis! O dėl kokosų sviesto – dievaži, nesuprantu pati, kodėl taip dažnai kokosų aliejų vadinu sviestu 😀 Bet čia aliejus, ačiū už pastebėjimą, jau pataisiau recepte 🙂

Reply
Rima 23 Lap ’17 - 3:11 pm

Puikus receptas, gavosi tokio gerumo sriuba, kad nebeliko ir rytojui virtų papildomų porcijų:) po ilgo žygio gamtoje su šunimi tokiu lietingu oru, niekas negalėjo būti geriau už tirštą kremišką sriubą ?

Reply
Asta 25 Lap ’17 - 12:23 pm

Rima, nuostabu girdėti! Ačiū, kad pasidalinote atsiliepimais 🙂

Reply
Rūta 8 Sau ’18 - 4:55 pm

Verdu jau trečią kartą, nuostabi! Ačiū!!!!

Reply
Asta 8 Sau ’18 - 10:16 pm

Rūta, kaip man smagu girdėti! Ši sriuba tikrai verta tokio pasisekimo 🙂

Reply
Jul 31 Spa ’18 - 12:13 pm

Šiandien išviriau skaniausią sriubą savo gyvenime, nebeturiu daugiau tikslų, kaip gyventi? 😀 Fantastiškas receptas, ačiū!

Reply
Asta 4 Lap ’18 - 5:45 am

Juokiuosi balsu 😀 Ačiū, kad išbandėte! Nuostabu girdėti! 🙂

Reply
Evelina 10 Bal ’19 - 3:52 pm

Be proto skani sriuba! Viena skaniausių, kokias esu valgiusi! Dabar bus mano firminė sriuba????

Reply
Asta 11 Bal ’19 - 10:26 am

Evelina, man nuostabiai smagu girdėti! 🙂

Reply
Asta 7 Rgs ’19 - 1:00 pm

Šiandien verdama jau n-tąjį kartą 🙂 Tik visada be grietinėlės, bet su daugiau lydyto Džiugo sūrelio.

Reply
Asta 1 Lap ’19 - 8:33 pm

Asta, džiaugiuosi girdėdama! Ši sriuba vis dar yra ir mūsų namų hitas – niekaip nepabosta! 🙂

Reply
Jurate 21 Spa ’19 - 11:42 am

O kokį lydytą sureli jūs naudojate, ar ta kur folijoje, ar kur dėžutėje, ir įvairių gamintojų yra, jie kazkuom skiriasi, ir nevienodai lydosi sultinyje, triskinyje ar skystyje. Gal yra koks tobulas variantas lydyto surelio. O ar tas lydytas sūris „dešros” pavidalu įpakavime, tiktų? Sriuba labai skani, jei ne pati skaniausiai iš visų. Viriau keliskart, ir su pomidorais, ir be pomidiru, tada gaunasi švelnesnė. Vietoj saliero tiktų pankolio gumbas. Skanu ir su šalto rūkymo lašiša, ir su karšto.

Reply
Asta 1 Lap ’19 - 8:35 pm

Jūrate, aš naudoju iš indelio, kur įvairių gamintojų būna, nesu prisirišusi prie vieno prekės ženklo 🙂 Dėl to dešros pavidalo įpakavimo, tikrai nesu tikra, ar jis gerai lydytųsi, niekad nemėginau. Džiaugiuosi, kad sriuba jūsų namuose sulaukė tokio pasisekimo! 🙂

Reply
Ieva 24 Sau ’20 - 8:06 am

Sriuba NR.1!!! Toks atradimas. Bijau, kad skanesnių nebėra. Be galo skani. Mano ir vyro mėgstamiausia. Kaip kažkas jau minėjo, taip pat gaminta n-ąjį kartą, bet vis tiek neatsibosta. Ačiū, kad dalinatės tokiais tobulais receptais 🙂

Reply
Asta 26 Sau ’20 - 3:47 pm

Ačiū, Ieva! Gera girdėti 🙂

Reply
Kamilė 28 Rgs ’20 - 7:12 am

Sveiki, kokią lašišą dedate į sriubą – šaltai ar karštai rūkytą? Ačiū už atsakymą.

Reply
Asta 28 Rgs ’20 - 7:36 pm

Kamile, esu dariusi ir su vienokia, ir su kitokia; man šiek tiek skaniau su karštai rūkyta 🙂

Reply

Komentuoti: Asta Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 3

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 4

    Dangiškai skanus sūrio tortas (cheesecake)

    5 Bal ’10
  • 5

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10
  • 6

    Tortas „Juodasis miškas“

    28 Gru ’14

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (349)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (59)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (67)
    • Šaltieji užkandžiai (88)
    • Sumuštiniai (39)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (683)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (134)
    • Desertai indeliuose (92)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų