Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

Be orkaitėsBlynai ir vafliaiSALDUMYNAI

Vafliai ant pagaliuko

parašė Asta 14 Geg ’21
Vafliai ant pagaliuko

Mažoms šventėms, spalvingiems gimtadieniams, improvizuotiems savaitgalių pasilepinimams – visoms progoms reikia ko nors skanaus. Deserto!

Drauge su „Dr. Oetker Lietuva“ pabandėme įminti mįslę, koks tas desertas turėtų būti, kad:

  • paruošti pavyktų greičiau nei greitai;
  • nereikėtų prašmatnių, brangių ar sunkiai randamų ingredientų;
  • būtų labai skanus ir truputį netikėtas;
  • džiugintų tiek didelius, tiek mažus valgytojus.

Atsakymas pasirodė labai paprastas – vafliai! Jei tik kepsite juos visai nedidukus. Jei tik įsmeigsite į juos medinius pagaliukus. Jei tik apglaistysite šokoladu ir apibersite spalvingais saldžiais pabarstukais. Šventė akims, džiaugsmas pilveliams, šypt.

Panorėję išsikepti tokių vaflių, turite žinoti – jie turi būti traškūs išorėje, išlikti tvirti net ir atvėsę. Dažnai vafliai būna nuostabiai skanūs vos tik iškepti, bet vėsdami suminkštėja, tampa glebūs, praranda formą. Tokių vaflių niekaip neišlaikysite ant pagaliukų, kad ir kokius burtažodžius kalbėsite.

Kita vertus burtažodis yra, ir jie net trys:

  • Pirmąjį reikia įmaišyti į ruošiamą tešlą. Tai – sviestas. Didelis jo kiekis ne tik suteikia puikų sviestinį kvapą bei skonį vafliams, bet ir suteikia jiems tvirtumo.
  • Antrasis – atskirai iki standžių putų išplakti baltymai. Suprantu, kad kartais tingisi, nesinori ir daug paprasčiau viską suplakti viename vieninteliame dubenyje, bet, patikėkite, verta!
  • Galiausiai, trečiasis – aukšta kepimo temperatūra. Vafliai turi kepti greitai!

Tokie vafliai iškeps traškūs išorėje ir purūs bei minkšti viduje; ir tokie išliks net vėsdami!

Aš užmaišiau tešlą, iškepiau vaflius ir užrašiau receptą, o „Dr. Oetker Lietuva“ pasirūpino, kad parduotuvių lentynose rastumėt gausų pasirinkimą įvairiausių pabarstukų. Aš pasirinkau spalvotus ir mėlynuosius, nes labai norėjau pradžiugint saulėtą virtuviuką, o jis, paklaustas, kokia spalva jo mėgstamiausia, visad turi du atsakymus: arba „mėlyna“, arba „spalvota, spalvota“. Tokie buvo ir mūsų vafliai!

Vafliai ant pagaliuko

Atsispausdinti
Porcijos: 20-25 nedideli vafliai Paruošimo laikas: 30 min.

INGREDIENTAI

2 kiaušinių
1 ½ stiklinės (375 ml) pieno
150 g tirpinto sviesto
1 arb. š. vanilės pastos
2 ½ stiklinės (350 g) miltų
½ stiklinės (100 g) cukraus
2 arb. š. kepimo miltelių
½ arb. š. druskos

Papuošimui:
100 g juodojo šokolado
įvairių „Dr. Oetker“ pabarstukų

GAMINIMO EIGA

1. Atskirkite kiaušinių trynius ir baltymus.
2. Išplakite kiaušinių trynius, pieną, tirpintą atvėsintą sviestą ir vanilės pastą.
3. Atskirame dubenyje sumaišykite miltus, cukrų, kepimo miltelius ir druską. Suberkite į plakinį ir išmaišykite, kol neliks sausų miltų.
4. Kiaušinių baltymus elektriniu plaktuvu išplakite iki labai standžių putų. Apvertus dubenį su išplaktais baltymais, jie turi laikytis neiškritę. Išplaktus baltymus lengvais judesiais įmaišykite į tešlą.
5. Belgiškų vaflių keptuvę ištepkite gabalėliu sviesto ir įkaitinkite pagal instrukcijas (pasirinkite aukštą temperatūrą). Pilkite po šaukštą tešlos, formuodami nedidelius vaflius, ir kepkite, kol vafliai taps traškūs ir gražiai auksinės spalvos.
6. Atsargiai įsmeikite medinius pagaliukus į kiekvieną iškeptą vaflį. Kol iškepsite visus vaflius, laikykite juos ant grotelių.
7. Papuoškite. Šokoladą ištirpinkite virš garų vonelės. Merkite į jį vaflius, apibarstykite pabarstukais. Patiekite iš karto arba palikite sustingti.

Įrašas paruoštas bendradarbiaujant su „Dr. Oetker Lietuva“.
Reklama #droetkerlietuva

kepiniaipabarstukaisaldumynaišokoladasvafliaivanilė
0 komentaras
7
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Graikiško jogurto vanilinė – mėlynių panakota (panna cotta)
kitas įrašas
Brokolių ir varškės blyneliai

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Marokietiški kokosiniai sausainiai

Sūdytos karamelės kvadratėliai

Pyragaičiai su obuoliais

Šokoladinis lazdynų riešutų kremas (naminė Nutella)

Avižiniai sausainiai su obuoliais

Šokoladiniai keksiukai

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Tortilijų suktinukai su vištiena

VASARIO ATRADIMAI // Upėtakio filė su žaliosiomis citrinomis

Grikių apkepas su vištiena ir brokoliais

Ispaniškas omletas su bulvėmis ir kumpiu | Tortilla...

Varškės apkepas su bolivinėmis balandomis, bananais ir uogomis

Lęšių salotos su Halloumi sūriu

REKLAMA

GĖRIMAI

Kreminis airiško viskio likeris

Žaliasis avokadų kokteilis

Trintų vaisių ir graikiško jogurto kokteilis

Žaliasis trintų vaisių ir špinatų kokteilis

Žaliasis kokteilis su persikais

Braškinis pieno kokteilis

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

Sumuštiniai su kalakutiena, sūriu ir pomidorais

PASISLĖPTI PO KAUKE // Pertepti imbieriniai sausainiai

Tortilijų suktinukai su vištiena, humusu ir daržovėmis

Pomidorų, agurkų, špinatų ir mocarelos salotos

KALĖDŲ TRADICIJA // Imbieriniai sausainiai

PATS GERIAUSIAS LAIKAS // Karameliniai saldainiai su lazdyno...

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 3

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10
  • 4

    Tortas „Juodasis miškas“

    28 Gru ’14
  • 5

    Trupininis pyragas su varške ir uogiene

    4 Geg ’23
  • 6

    Pepparkakor (arba meduoliai švediškai)

    28 Lap ’10

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (358)
    • Apkepai (53)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (47)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (354)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (60)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (170)
    • Salotos (68)
    • Šaltieji užkandžiai (89)
    • Sumuštiniai (40)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (688)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (137)
    • Desertai indeliuose (95)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (168)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų