Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

Keksai, keksiukaiSALDUMYNAI

Vaniliniai keksiukai su citrinų kremo įdaru ir kreminio sūrio kepurėlėmis

parašė Asta 17 Bal ’14
Vaniliniai keksiukai su citrinų kremo įdaru ir kreminio sūrio kepurėlėmis

Tos dienos, pilnos pavasario. Ir rytai, kai pabundi su saule. O aplink tvyro tylus švenčių laukimas…

Parsinešėm žydinčių medžių šakelių ir pamerkėm jas vazoje ant stalo. Pakabinom ant jų kelis spalvotus kiaušinius-žaisliukus. Mes jau laukiam švenčių, kurios – čia pat, nespėsim nė mirktelėti.

Vaniliniai keksiukai su citrininio kremo įdaru (2)

Nežinau, kaip yra Jūsų namuose, bet mes Šv. Velykų laukiam visai kitaip nei žiemos švenčių. Jei žiemą kartais ištinka maži panikos priepuoliai dėl tokių dalykų kaip dovanos ar namų dekoracijos, ar šventinio stalo meniu, tai laukiant Šv. Velykų tokių dalykų tikrai nebūna. Jokios skubos, jokių kūlversčių per galvą, jokios – galų gale – pompastikos. Nepuošiam namų ir neperkam dovanų. Tik laukiam. Ramiai ir jaukiai. Tyliai. Kartais pasitardami, kaip šiemet marginsime kiaušinius; ar vėl eisime rinkti žolelių į kiemą, ar galbūt išbandysim ką nors naujo. Pasidžiaugdami, kad šventiniam savaitgaliui pranašaujami gražūs ir saulėti orai. Pasvajodami, kokį čia desertą iškepus, kuriuo džiaugtųsi visa šeima. Suprasdami, kaip gera, kad didžiąsias metų šventes sutiksime kartu.

Vaniliniai keksiukai su citrininio kremo įdaru (4)

Šv. Velykos, kaip ir didžiosios žiemos šventės, be viso kito man reiškia ir dar vieną naują pradžią. Naują atskaitos tašką, pokyčių metą, iššūkių sau metą. Gal taip tiesiog todėl, kad mėgstu duoti sau mažus pažadus: plačiau šypsotis, dažniau sakyti komplimentus, gerti daugiau vandens, daugiau laiko skirti miegui, labiau mylėti žmones, pasaulį ir save. O gal dėl to, kad vis tik pavasaris. Bundant gamtai, norisi ir save pabudinti iš žiemos miego. Keisti ir keistis. 

Vaniliniai keksiukai su citrininio kremo įdaru (5)

Visos didelės šventės yra nuostabios dėl dar vienos priežasties. Jos jungia žmones. Prie to pačio stalo – prie to pačio šventinio pyrago – suburia visą šeimą ar net giminę. Ir tai tikriausiai yra bene didžiausias švenčių stebuklas. Tikiuosi ir linkiu, kad šis stebuklas aplankytų visų Jūsų, mielieji, namus.

Saulėtų ir skanių, džiugių ir prasmingų Šv. Velykų!

Vaniliniai keksiukai su citrininio kremo įdaru (7)

Skonis: 10/10. Puikūs vaniliniai keksiukai – minkšti, purūs ir labai drėgni. Būtų labai gardūs ir be jokių įdarų, tačiau su jais – dar gardesni. Jei mėgstate citrinų kremą, Jums tikrai patiks; jis desertui suteikia malonų saldžiarūgštį skonį, kuris puikiai dera su saldžiais vaniliniais keksiukais ir saldžia kreminio sūrio kepurėle – subalansuoja skonius ir keksiukai tampa šauniu šventiniu desertu. Šv. Velykų stalui ar nebūtinai jam – tiks ir šventėms, ir kiekvienai dienai pasilepinti.

Sudėtingumas: nieko labai sudėtingo.

Vaniliniai keksiukai su citrininio kremo įdaru (3)

Vaniliniai keksiukai su citrinų kremo įdaru ir kreminio sūrio kepurėlėmis

Atsispausdinti
Porcijos: 12 keksiukų Paruošimo laikas: 1 val. Gaminimo laikas: 15-20 min.

INGREDIENTAI

Vaniliniams keksiukams:
175 g miltų
1 arb. š. kepimo miltelių
½ arb. š. sodos
½ arb. š. druskos
90 g sviesto, kambario temperatūros
150 g cukraus
2 kiaušiniai
1 arb. š. vanilės ekstrakto
2/3 puodelio grietinės arba tiršto vanilinio jogurto

Sulaistymui:
100 ml vandens
1 citrinos sultys
2 valg. š. cukraus

Citrinų kremui:
2 citrinos, sultys ir žievelės
100 g cukraus pudros
50 g sviesto, tirpinto
2 kiaušiniai

Papuošimui:
125 g kreminio sūrio (pavyzdžiui, maskarponės)
½ puodelio miltelinio cukraus
½ arb. š. vanilinio cukraus
½ puodelio plakamosios grietinėlės

spalvoti pabarstukai

GAMINIMO EIGA

1. Iškepkite keksiukus. Įkaitinkite orkaitę iki 180ºC temperatūros. Pasiruoškite keksiukų formą ir 12 popierinių keksiukų formelių.
2. Į didelį dubenį išsijokite miltus, kepimo miltelius, sodą ir druską. Atidėkite į šalį.
3. Kitame dubenyje elektriniu plaktuvu išplakite kambario temperatūros sviestą su cukrumi iki purios masės.
4. Po vieną įmuškite kiaušinius, po kiekvieno išplakdami masę iki vientisos konsistencijos.
5. Supilkite vanilės ekstraktą, sudėkite grietinę (arba jogurtą) ir dar kartą išplakite iki vientisos masės.
6. Per kelis kartus suberkite miltus ir išmaišykite. Nepermaišykite – maišykite tik tol, kol neliks sausų miltų.
7. Paruoštą tešlą paskirstykite į kepimo formeles.
8. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 15-20 minučių, kol keksiukai bus iškepę. Patikrinkite mediniu pagaliuku: jis, įkištas ir ištrauktas iš kepinio centro, turi būti švarus.
9. Išimkite iš orkaitės, perkelkite ant grotelių ir palikite visiškai atvėsti.

10. Paruoškite sirupą sulaistymui: nedideliame puodelyje sumaišykite vandenį, citrinos sultis ir cukrų, kol cukrus ištirps.
11. Keksiukų paviršiuje nedideliu šaukšteliu išskobkite po duobutę.
12. Sulaistykite keksiukų paviršių paruoštu sirupu.

13. Pasiruoškite citrinų kremą. Į prikaistuvį supilkite citrinos sultis, suberkite tarkuotas citrinų žieveles, miltelinį cukrų, supilkite tirpintą ir atvėsintą sviestą, įmuškite kiaušinius. Elektriniu plaktuvu išplakite viską iki vientisos masės.
14. Dėkite prikaistuvį ant silpnos ugnies ir nuolat maišydami, kaitinkite, kol masė ims tirštėti. Neužvirkite.
15. Masei sutirštėjus, išjunkite ugnį. Paruoštą citrinų kremą atvėsinkite, o tuomet juo pripildykite keksiukuose išskobtas duobutes.

16. Pasiruoškite kremą papuošimui. Dubenyje suplakite kreminį sūrį, miltelinį cukrų ir vanilinį cukrų iki vientisos masės.
17. Kitame dubenyje išplakite grietinėlę iki standžių putų.
18. Atsargiai išplaktą grietinėlę įmaišykite į kreminio sūrio masę.
19. Perdėkite kremą į konditerinį maišelį su žvaigždutės formos antgaliu ir papuoškite keksiukus.

20. Apibarstykite keksiukus spalvotais pabarstukais ir patiekite. Skanaus!

 

 

citrinosdaldumynaigrietinėlėkeksiukaikremaskreminis sūrismaskarponėpabarstukaivanilėvelykos
60 komentarai
5
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Obuoliniai varškėčiai
kitas įrašas
Sūrio pyragas su keptais obuoliais

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Jogurtinės spurgytės

Blynų tortas su šokoladu

Kokosinis trupiniuotis (crumble) su uogomis ir bananais

Šokoladiniai sluoksniuotos tešlos sukučiai

Tešloje kepti obuoliai su riešutų įdaru

Bananų ir avokadų keksiukai

REKLAMA

GĖRIMAI

Šalta juodoji arbata su persikais

Kreminis airiško viskio likeris

Šaltas kavos gėrimas su šokoladu

Braškių ir rabarbarų kokteilis

Kava su moliūgų sirupu ir pienu

ŠALTOS KAVOS KOKTEILIS | COLD BREW (ŠALTAI BRANDINTA...

REKLAMA

SALDUMYNAI

Obuolių spurgytės

Pistacijų ir baltojo šokolado tiramisu

Neriebi bananų duona

Blynų tortas su šokoladu

33 VALANDŲ KELIONĖ // Švediški meduoliai „Pepparkakor“

Graikiškas desertas su plikytu kremu „Bougatsa“

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Kepta pipirinė vištiena su citrinomis ir makaronais

Tiršta brokolių sriuba su sūriu

Orkaitėje keptos bulvės, įdarytos šonine, čederio sūriu ir...

POPIERĖLIS IŠ PRAEITIES // Varškėčiai su sėklomis

Bulvių virtinukai (gnocchi) su daržovėmis

Česnakinė vištiena su bulvytėmis

60 komentarai

Indrė 18 Bal ’14 - 5:17 am

Mmmm citrinų kremas. Būtinai jį virsiu pas mamą. Mikro atostogos bus, tai reikia atsidžiaugt 🙂 o dar mama naują viryklę nupirko, tai kaip čia neišmėginti orkaitės ;D kas daugiau be manęs ją ir naudos 🙂
Kandu tavo kekso nuo ekrano ir toliau gurkšnoju kavutę. Gražios dienos 😉

Reply
Asta 18 Bal ’14 - 6:08 am

Indre, gaila, kad kandant per ekraną, skonis ne taip gerai jaučias kaip realybėje 😀
Nauja viryklė, nauja orkaitė – nuostabu! Jau matau ir žinau, kad tavo mikro atostogos bus super skanios ir geros 🙂 To ir linkiu! 😉

Reply
Julija 18 Bal ’14 - 4:05 pm

Labas, norėjau pasiteirauti, ar galima keisti sodą į kepimo miltelius? ir ar reikia sodą nugesinti? nes niekad su ja nesu susidūrus. (think)

Reply
Asta 23 Bal ’14 - 11:15 am

Julija, kadangi tešlai naudojami ir rūgštinės kilmės produktai, reikalinga ir soda. Kita vertus, anksčiau aš dažnai į tai nekreipdavau dėmesio ir vis tiek kepiniai pavykdavo gerai. Taigi, gal nieko tokio, jei tik kepimo miltelius naudosi 🙂 O nugesinti sodos nereikia.

Reply
Zivilas 18 Bal ’14 - 10:22 pm

Asta, specialiai skaičiau receptą , kad sužinoti , kaip ten tas citrininis kremas keksiukų viduje atsirado- ar į tešlą prieš kepant dėtas ar kaip. Ir viskas ką sužinojau , tai kad jį reikia išsivirti ir tada pasidėti į šaldytuvą:DDDDD IR?!?
ir dar..

16 -tame punkte jau toks negražus žodis parašytas, jau toks negražus…norėta parašyti tikriausiai ” dubenyje”…

Atsiprašau už tokį pastabumą 🙂
bet pati esmė puiki- būtinai pabandysiu juos išsikepti- jau gomurys jaučia tuos citrinos, maskarponės ir vanilės skonius…

Reply
Asta 23 Bal ’14 - 11:16 am

Vaje! Kad prisikvatojau, ne tas žodis 😀 😀 😀 Ačiū už tokį pastabumą ir akylumą 😀 Čia, matyt, man jau šventės ant kulnų lipo ir aš taip skubėjau, kad nemačiau, ką ir kur rašau 😀 Pamoka ateičiai, kad daugiau tokių negražių ir neapetitiškų žodžių receptuose nebūtų 😀

Dabar jau viskas ištaisyta. Ačiū labai! 🙂

Reply
Simona 24 Kov ’16 - 8:55 pm

?drįstu pastebėti, kad 10 – tame punkte tas pats „negražusis” žodis ? ačiū už nuostabiai skanią Velykų stalo puošmeną

Reply
Vilma 19 Bal ’14 - 6:45 am

na kas del citrininio kremo, tai dazniausiai isskrobiamos duobutes ir i jas dedasi saukstelis kremo. kita karta jei eiga buna nelabai aiski, visada pasigooglinu panasiu keksiuku foto ir issiaiskinu kas kaip( cia is savo patirties, nes taip pat megstu miksuoti is kokiu 3-4 receptu).
o ta sumaisyta raidele prajuokino, nuotaika pakele visai dienai 🙂

Reply
Asta 23 Bal ’14 - 11:21 am

Vilma, ačiū, kad padėjot ir sureagavot, kol aš tokias gėdingas klaidas buvau palikus 🙂 Manau, kad visi, spėję perskaityti neištaisytą receptą, nuotaiką visai dienai pasikėlė 😀

Reply
Giedre 22 Bal ’14 - 5:01 pm

O as laukiu Jusu ispudziu is Maltos, buvau tuo paciu metu, bet man labai rupi paskaityti kokia ja pamatete Jus.

Reply
Asta 23 Bal ’14 - 11:22 am

Giedre, būtinai pasidalinsiu įspūdžiais – jau pradėjau juos dėlioti po truputį 🙂 O sutapimas koks! Man tokiu atveju būtų irgi labai smagu sužinoti, kokį įspūdį paliko Malta Jums 🙂

Reply
Laura 23 Bal ’14 - 11:52 am

Norėčiau paklausti, kokią formą naudojate keksiukams kepti? Turiu galvoje metalinę, silikoninę, ar kokią kitokią?

Reply
Asta 23 Bal ’14 - 3:40 pm

Laura, metalinę 🙂 Į ją visuomet dedu keksukų popierėlius.
Aš, tiesą sakant, metalines kepimo formas myliu labiausiai – ar tai būtų keksiukų, ar kekso, ar torto, ar dar kokia. Bandžiau susidraugaut su silikoninėm, bet vis tiek ne tas, ne taip… 🙂

Reply
Ilona 26 Geg ’14 - 5:17 pm

Jei ne paslaptis kokias citrinų sultis naudojote?

Reply
Asta 26 Geg ’14 - 6:13 pm

Ilona, naudoju natūralias citrinų sultis, išspaustas iš pačių citrinų 😉

Reply
Ilona 26 Geg ’14 - 5:25 pm

Prisipažinsiu kai perskaitau miltelinis cukrus visada pasimetu kas tai yra, bet jei dabar nenusišnekėsiu tai mūsų visų pažystama cukraus pudra 🙂

Reply
Asta 26 Geg ’14 - 6:15 pm

Atsiprašau, jei šis senos geros „cukraus pudros” pavadinimas klaidina 😀 Bet pagal Valstybinės kalbos komisijos reikalavimus konditerijoje naudojamas terminas yra būtent miltelinis cukrus 😉
Man iš pradžių taip pat buvo labai keista, bet dabar jau pripratau 🙂

Reply
Kiaune 6 Bir ’14 - 11:06 am

Labai puikūs keksiukai! Tik citrinų kremo man smarkiai per daug buvo. Ne bėda žinoma, dar tortą su citrinų kremu iškepiau.
O keksiukus tikrai kepsiu dar, ačiū už receptą:)

Reply
Asta 16 Bir ’14 - 6:31 pm

O, kaip smagu rasti komentarą – dar kartą labai pasidžiaugsiu, kad keksiukai pavyko ir patiko 🙂 Ir sutinku, kad tokio dalyko kaip „per daug citrinų kremo” nebūna 😀 O kitą kartą ir skylutes keksiukuose didesnes galima daryti, kad daugiau to gėrio į keksiukus patektų 😉

Reply
Simona 19 Bir ’14 - 2:42 pm

Labai skanus ir puikus keksiukai,kepsiu tikrai dar ne karta.
🙂

Reply
Asta 27 Bir ’14 - 5:21 am

Ačiū, Simona, džiaugiuosi! 🙂

Reply
Kristina 29 Bir ’14 - 6:53 pm

Aciu uz recepta. Labai skanus, purus keksiukai! Tik likau ne viska supratus del to idaro. Kokia galutiniame rezultate turetu buti jo konsistencija? Man gavosi grietines tirstumo – atpjovus keksiuka idaras isbega. Ar taip ir turejo buti? Dariau 0.5 porcijos idaro, sukisau ji beveik visa i keksiuka, bet jo vistiek dar liko ir galutiniame rezultate atrode, kad jo per daug keksiuke 🙂 Ir jis gavosi toks sakyciau per rugstus (gal del to, kad dejau gan dideles citrinas)

Reply
Asta 3 Lie ’14 - 10:13 am

Kristina, smagu, kad keksiukai pavyko ir patiko 🙂
Įtariu, kad citrinų kremą pakaitinote šiek tiek per mažai ir liko jis perskystas; nes turėtų jis būti tikros riebios grietinės tirštumo ir niekur nebėgti, prapjovus keksiuką (mano nuotraukoje matosi, kad jis puikiai laikosi savo vietoje).
O citrinų kremo iš mano surašytų proporcijų čia tikrai gaunasi per daug. Aš dėl to niekad nesirūpinu, nes mėgstu jį taip, kad galiu kabinti tiesiog šaukštais, bet aiškumo dėlei tuoj pat pataisysiu receptą 🙂

Reply
Giedrė 14 Spa ’14 - 7:22 am

Vieną gražią vasaros dieną nusprendžiau pabandyti išsikepti keksiukus- ir šie buvo pirmieji mano išbandyti (aišku, pirmam kartui be įdaro). Šiai dienai jau išbandžiau daugybę receptų ir turiu pasakyti,kad kol kas nepavyko rasti skanesnių… O kai išbandžiau su viskuo- aš be žado- Asta, jie tobuli! Saldu-rūkštu-puru, kai visa ši harmonija pakutena gomurį, norisi užsimerkti ir mėgautis. Kaip aš sakau, pasijauti lyg danguje. Esu tikra saldumynų mėgėja ir šie keksiukai po pirmo karto šoktelėjo į lyderius. Tiesa, patys keksiukai man gaunasi nelabai patrauklios išvaizdos- vieni įskyla, kiti, toks vaizda, kad pasikelia „kepurę” ir iš vidurio truputį išbėga. Niekaip nesuprantu, kodėl… Bet- saviems visada sueina, o „prie svečio” darau su įdaru ir kepure ir netobulumų nebelieka :). Astute- ačiū už naują priklausomybę 😉

Reply
Asta 23 Spa ’14 - 3:11 pm

Giedre, gal per daug tešlos į formeles įpilat, todėl ir išbėga? O kad įskyla, tai net gerai; reiškia, kad keksiukas itin purus 🙂 Na, o apskritai, tiesiog noriu labai pasidžiaugti, kad keksiukai Jums taip patiko! Nuostabu! 🙂

Reply
Giedrė 25 Spa ’14 - 8:04 am

Gal ir per daug… Na nepripilu formelių sklidinai, bet tikrai daugiau nei 2/3 užpildau. Aš tiesiog paniškai bijau, kad keksiukai nepakils pakankamai ir liks neužpildytas formelės kraštas :D. Na bet tas išbėgimas nėra taip, kad tešla nubėga per visą kraštą- keksiukas pakepa, o pasku vienas kraštas tarsi pasikelia, ir truputis tešlos išlenda, gaunasi toks, kaip vos iškištas liežuvis :). Bet skonio tai negadina 😉

Reply
Asta 30 Spa ’14 - 9:56 pm

Giedre, manau, kad vis tik trupučiuką mažiau tešlos į formeles pabandykite pilti ir viskas bus idealu 🙂 Na, o svarbiausia, kad skoniui tai visiškai nekenkia. Be to, aš visada save raminu taip: naminiai desertai dėl to ir yra naminiai, kad neprivalo atrodyti tobulai. Juk tai – mūsų rankų darbas! 😉

Reply
Giedrė 7 Lap ’14 - 8:09 am

O, labai gera mintis, Asta! Nuo šiol ir aš turėsiu pasiteisinimą 😉

Reply
Asta 10 Lap ’14 - 6:15 pm

Giedre, svarbiausia – tas pasiteisinimas visiškai nuoširdus ir teisingas 🙂

Reply
Bandytoja 8 Sau ’15 - 4:05 pm

Labai skanūs,ir burnoje tirpstantys keksiukai.Bravo.Skanu. :))

Reply
Asta 20 Sau ’15 - 8:13 pm

Kaip smagu girdėti, ačiū! 🙂

Reply
Egle 21 Sau ’15 - 8:53 pm

O prisiskaiciau komentaru ir jau seile tysta, bandysiu ir as keksiukus. Kadangi nesu skanestu kepeja, ir is tikro baisu bandyti kad nepavyks, tad pasakykit man ar prekybos centre rasiu „vaniles ekstrakto”?Ir jei dedu grietine, kokio riebumo ji turetu buti, manyciau normali, riebesne, ne riebalu misinys ir ne 18%, ar taip?

Reply
Egle 24 Sau ’15 - 8:46 am

Isbandziau ir as. Butu viskas labai puiku, jei nesijsustu soda. Kodel jos nereikia det i grietine, nugesint? Kita karta taip ir padarysiu.

Reply
Asta 24 Sau ’15 - 4:20 pm

Egle, dėl kepimo miltelių, sodos ir visų jiems būdingų subtilybių, atsakymą rasite štai čia: http://www.15min.lt/ji24/straipsnis/virtuve/kulinarines-gudrybes-kuo-skiriasi-soda-ir-kepimo-milteliai-547-326113 Nežinau, kodėl Jums jautėsi soda; tikrai taip neturėtų būti. Kepiau šiuos keksiukus ne kartą, ir niekad soda nesijautė 🙂

Beje, atsakant į ankstesnius klausimus, vanilės ekstraktą aš naudoju naminį (jį pasiruošti tikrai paprasta), o grietinę normalią, riebią, 30% riebumo 🙂

Tikiuosi, kad antrasis keksiukų bandymas bus sėkmingesnis ir skanesnis 🙂 Sėkmės!

Reply
Egle 4 Vas ’15 - 6:12 pm

Siandien buvo antras bandymas. Ka gi, soda nugesinau grietinej, iskilo gal siek tiek maziau, nei pirmaji karta, bet skonis superinis buvo. Ir toliau naudosiu si recepta!

Reply
Asta 8 Vas ’15 - 4:39 pm

Egle, skonis visada svarbiausias 😉 Džiaugiuosi, kad jis – superinis! 🙂

Reply
Rimgailė 16 Kov ’15 - 1:14 pm

Labas , jei daryčiau šiuos keksiukus be įdaro, o tik su kremu ant viršaus, ar labai pasikeistų skonis? Kaip pirmam kartui galvoju be įdaro daryti.

Reply
Rimgailė 16 Kov ’15 - 1:16 pm

Ir beje, tas kreminis sūris. Kaip rašėte turi būti maskarponė ar tinka ir philladelphia? Kuris geresnis?:)

Reply
Asta 16 Kov ’15 - 7:15 pm

Rimgaile, skonis, žinoma, pasikeistų – citrinų kremas yra stipriai saldžiarūgštis, jis priduoda labai daug skonio. Kita vertus, ir be jo keksiukai skanūs: purūs, minkšti, saldūs, vaniliniai 🙂 Drąsiai galima gaminti ir su, ir be įdaro 🙂
Dėl sūrio – galite rinktis tiek vieną, tiek kitą; pagal savo skonį 😉

Reply
Aure 26 Kov ’15 - 8:43 am

Norėjau pasiteirauti:)
O keksiukus, jei kepti iš vakaro ir įdėti į šaldytuvą, tos kepurės išsilaikys? jos šiaip nenuvarvančios? neteko dar keksiukų su kepurytėm daryt, nes vis bijau 😀 ir kokį dažniausiai sūrio kremą naudojate? Geriausia gal tada keksiukus iškepti iš vakaro, o kepures ryte uždėti?
Labai ačiū už atsakymą!

Reply
Asta 31 Kov ’15 - 8:17 pm

Jei kremas bus paruoštas ir išplaktas gerai, bus tirštas ir standus, kepurėlės tikrai laikysis šaldytuve idealiai – nė trupučio nevarvės, nekris, nečiuoš 🙂 Net ir kambario temperatūroje tokie keksiukai kuo gražiausiai išbūna net kelias valandas, priklausomai, kiek šiltoje ir saulėtoje vietoje būna 😉 Tikrai neverta jaudintis! Tik, kaip sakiau, svarbu kremą tinkamai išplakti – iki standžių tirštų putų.
Dažniausiai naudoju arba „Philadelphia”, arba maskarponę 😉

Reply
Eimantė 14 Lie ’15 - 6:57 am

Laba diena, Asta, norėjau pasiteirauti kiek ml puodelį naudojote kreminio sūrio kepurėlių kremui ruošti? 🙂

Reply
Asta 19 Lie ’15 - 12:25 pm

Eimante, 250 ml 🙂

Reply
Ketvirtas dalyvis. Vaniliniai keksiukai su citrininiu įdaru | Keksiukiada 24 Lie ’15 - 9:32 pm

[…] Keksiukų ir įdaro receptą aptikau https://www.sauletavirtuve.lt. […]

Reply
Radvile 24 Rgp ’15 - 8:58 am

Sveika Asta,

norėjau paklausti, kiek laiko reikia virti citrinų kremą. Aš vakar pagal šį receptą viriau ilgiau nei pusvalandį kol jis sutirštėjo tiek, kiek reikia. Ar toks laikas ir turėtų būti, ar aš dariau kažką ne taip?

Šiaip labai skanus gavosi. Nerealiai 🙂

Reply
Asta 26 Rgp ’15 - 5:04 pm

Radvile, labai greitai citrinų kremas yra paruošiamas – tikrai kur kas greičiau nei per pusvalandį. Gal naudojote ne tikrą sviestą, o riebalų mišinį? Arba labai labai mažučius kiaušinius? Arba cukrų, o ne miltelinį cukrų? Iš tiesų citrinų kremas paruošiamas ir labai lengvai, ir labai greitai, todėl kažkur turėtų būti paslaptis, kodėl jums nepavyko 🙂 Bet kokiu atveju labai džiugu, kad kremas pasirodė skanus! 🙂

Reply
Radvile 27 Rgp ’15 - 12:27 pm

Naudojau sviestą, ne mišinį. Kiaušiniai buvo normalaus dydžio. Pyliau ne cukrų, o cukraus pudra. Viskas nurodytom proporcijom.. Gal kaitinimo temperatūroje mįslė?

Reply
Asta 23 Rgs ’15 - 4:54 pm

Galbūt; aš kaitinu ant vidutiniškai silpnos ugnies.

Reply
Ingrida 24 Spa ’15 - 12:56 pm

Ar būtina sulaistyti sirupu darant su šiuo įdaru? 🙂

Reply
Asta 13 Kov ’16 - 1:16 pm

Nebūtina 🙂

Reply
Aušra 27 Kov ’16 - 6:26 pm

Labai gardūs 🙂 pirmą sykį tokius dariau bet pavyko puikiai 🙂

Reply
Ruta 30 Bal ’16 - 9:15 pm

Virtuve kvepia vanile ir citrina…Mamos dienos proga noriu vaikucius pavaisinti…ir tik iskepus pagalvojau,ar nieko tokio,kad keksiukai su kremu per nakti stoves?!Gal kremu juos kimsti ryte?Ir puosti matomai geriau pries patiekiant…Aciu uz atsakymus

Reply
Jolita 27 Vas ’17 - 8:43 am

Ar butinai keksiukus reikia sulaistyti sirupu? Nelaistyti bus per sausi?

Reply
jolanta 2 Lie ’17 - 1:14 pm

sveiki 😉 toks klausimas,jeigu ideciau i papuosimo krema ,grietineles standiklio ,ar nesugadinciau reikalo?:)

Reply
Asta 7 Lie ’17 - 9:22 am

Jolanta, reikalo nesugadintumėte, bet grietinėlės standiklis tikrai nėra būtinas, jei tik naudosite riebią (35-36 proc. riebumo) grietinėlę 🙂

Reply
J 1 Rgp ’18 - 8:06 pm

Ar galima butu i siuos keksiukus ipjaustyti banano gabaliuku? Ar tiktu?

Reply
Asta 6 Rgp ’18 - 6:34 pm

Keksiukai ir taip gausūs išraiškingų skonių, ypač dominuojantis yra ryškaus skonio citrinų kremas. Tačiau, žinoma, visada galima pamėginti ir paragauti, kodėl gi ne 🙂

Reply
Jagis 12 Sau ’23 - 2:10 pm

Labai skanus receptas, ačiū.

Reply
Asta 22 Sau ’23 - 9:44 am

Smagu girdėti, kad patiko! 🙂

Reply
Jagis 13 Sau ’23 - 3:35 pm

Ačiū už skanų receptą, tai dovana pilvui.

Reply

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10
  • 3

    Paprasčiausi kepti varškėčiai

    29 Rgs ’20
  • 4

    Trupininis pyragas su varške ir uogiene

    4 Geg ’23
  • 5

    Purūs varškės keksiukai

    1 Kov ’21
  • 6

    Klasikinis medaus tortas

    22 Gru ’19

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (349)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (59)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (67)
    • Šaltieji užkandžiai (88)
    • Sumuštiniai (39)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (683)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (134)
    • Desertai indeliuose (92)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų