Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

PyragaiSALDUMYNAI

Varškės ir obuolių plokštainis

parašė Asta 20 Rgs ’09
Varškės ir obuolių plokštainis

Skonis: 9,5/10.  Nuostabiai skanus pyragas 🙂 Bent jau man varškės pyragai yra patys skaniausi (dažniausiai, su vos keliomis išimtimis galbūt..), o jei dar su obuoliais… niam niam 🙂

Sudėtingumas: nieko labai sudėtingo.

Kur radau? prie stalo.lt

Varškės ir obuolių plokštainis

Atsispausdinti
Porcijos: 12 Paruošimo laikas: 45 min. Gaminimo laikas: 1 val.

INGREDIENTAI

Tešlai:
2 puodeliai (330 g) miltų
150 g cukraus
1,5 arb. š. kepimo miltelių
1,5 arb.š. vanilinio cukraus
150 g sviesto

1 kiaušinis
1/2 puodelio kefyro

Įdarui:
4 vidutinio dydžio obuoliai
1/2 valg.š. cinamono
375 g varškės
1 valg.š. citrinos sulčių
100 g cukraus
2 kiaušiniai

GAMINIMO EIGA

Sumaišyti miltus, cukrų, kepimo miltelius, vanilinį cukrų, ištirpintą ir šiek tiek atvėsintą sviestą. Tarp pirštų trupinti tešlą iki smulkių trupinukų. Padalinti į dvi dalis. Vieną dalį sumaišyti su išplaktu kiaušiniu ir kefyru, supilti į riebalais išteptą kepimo indą.
Įdarui skirtus obuolius nulupti ir supjaustyti skiltelėmis. Sudėti plonu sluoksniu ant tešlos ir apibarstyti cinamonu. Kiaušinius išplakti su cukrumi, įmaišyti pertrintą iki vientisos konsistencijos varškę ir citrinos sultis. Gautą masę užpilti ant obuolių.
Ant viršaus užbarstyti likusią trupininės tešlos dalį.
Kepti apie 1 val. iki 200 ºC temperatūros įkaitintoje orkaitėje.

cinamonascitrinoskefyrasobuoliaipyragassaldumynaivanilėvarškė
2 komentarai
2
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Keksiukai su Bananais ir Šokoladu
kitas įrašas
Juodai balti keksiukai

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Varškės ir pistacijų tortas su avietėmis

Moliūginiai deginto sviesto sausainiai

Kokosiniai bolivinės balandos keksiukai su kakaviniu avokadų kremu

GRĮŽTU NAMO // Ispaninio šalavijo sėklų (Chia) pudingas...

UOGŲ SEZONAS // Kokosinis braškių ir rabarbarų trupiniuotis

Kalėdinis imbierinis namelis

REKLAMA

GĖRIMAI

Nealkoholinis karštas vynas

Karamelinis ledų ir kavos desertas

Vasariška salsa krepšeliuose ir Bellini

Kava su moliūgų sirupu ir pienu

Pieniška šalta kava su vaniliniais ledais ir grietinėle

Žaliasis trintų vaisių ir špinatų kokteilis

REKLAMA

SALDUMYNAI

Meksikietiškas „Tres Leches“ pyragas su maskaronės kremu ir...

Saldus vyniotini su varške

Keksiukai su šokoladu ir riešutais

Pyragas su varške, obuoliais ir mėlynėmis

Obuoliniai keksiukai

Sluoksniuotas desertas su meduoliais

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Angliškos pusryčių bandelės su obuoliais, riešutų sviestu ir...

Keptų smidrų, pomidorų ir persikų salotos su vytintu...

Cinamoninių bandelių pyragas su graikiniais riešutais

Sėklų duona

Trijų sūrių spurgytės su krabų skonio lazdelėmis

Vasariškos makaronų salotos su pesto padažu

2 komentarai

Justina 6 Gru ’11 - 5:26 pm

Vakar gaminau si skanesta, patiko ir sviezias, bet pastovejes para tapo daug daug gardesnis 🙂 Tik as dejau per pus maziau obuoliu, kadangi mano kepimo indas pasirode per mazas 🙂 Planuoju isigyti didesni inda ir kartoti su daugiau obuoliu ir varskes, nes ju niekada nebuna per daug :))

Reply
Asta 20 Gru ’11 - 11:45 am

Justina, labai smagu girdėti, kad patiko ir kad bus kartojamas, nes tai – pats geriausias įvertinimas 🙂

Reply

Komentuoti: Asta Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 3

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 4

    Tortas „Snickers“

    22 Rgs ’09
  • 5

    Trupininis pyragas su varške ir uogiene

    4 Geg ’23
  • 6

    New York Cheesecake (Niujorko sūrio tortas)

    15 Bal ’12

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (352)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (60)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (68)
    • Šaltieji užkandžiai (89)
    • Sumuštiniai (40)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (685)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (135)
    • Desertai indeliuose (94)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų