Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

PyragaiSALDUMYNAI

Varškės pyragas su šilauogėmis ir trupiniais

parašė Asta 23 Rgp ’24
Varškės pyragas su šilauogėmis ir trupiniais

Žiūriu į šilauogių mėlynai nuspalvintus pirštus ir mintyse bėgu per vasarą. Per prisiminimus, kurių tiek daug pavyko prikaupti per tuos tris mėnesius. Saulėtos dienos, vasaros liūtys, kalnai, jūra, mūsų kiemo terasa… Šilauogės, kurių pilni krūmai sumėlynuoja jau rudeniop, pažadina mano širdy tylų ilgesį. Vasara dar čia, o aš jos jau pasiilgau.

Ilgesys ir pyragai kažkodėl puikiai dera, todėl kepu juos vieną po kito. Apie šį – su varške, šilauogėm ir trupiniais – noriu papasakoti truputį daugiau. Ar greičiau tiesiog paraginti išsikepti ir jus. Nes kada, jei ne dabar? Saulės nubučiuotos šilauogės prisirpusios iki saldumo, o likusias vasaros dienas galima suskaičiuoti ant rankų pirštų. Jas visas švęsti, ragauti ir mėgautis reikia dabar!

Trupininio pyrago sluoksniuose: minkštas pagrindas, kremiškas varškės sluoksnis, saldžios šilauogės ir traškūs trupiniai. Kiekvienas kąsnelis sutirpsta burnoje, kol tuščioje lėkštelėje belieka trupiniai.

Kai kitą kartą bėgsiu per vasaros prisiminimus, šis pyragas bus tarp jų. Saldus, švelnus, nuostabiai gardus.


Kai „PROMO Cash&Carry” pamačiau šią naują „Viejo Valle“ indų kolekciją, iškart žinojau – noriu iš jų ragauti desertą su šilauogėm. Sodriai mėlyna spalva išmargintas baltas porcelianas iškart padiktavo ir receptą, ir vasaros skonį. Tikiuosi, kad taip pasirodys ir jums – jie dera tobulai!

Nuotraukose:

  • „Viejo Valle“ porceliano lėkštės ir dubenėliai;
  • stikliniai „Bormioli Rocco“ kavos puodeliai;
  • „Sola Montreux“ desertinės šakutės.

Varškės pyragas su šilauogėmis ir trupiniais

Atsispausdinti
Porcijos: 20x30 cm pyragas Paruošimo laikas: 30 min. Gaminimo laikas: 50-55 min.

INGREDIENTAI

Tešlai:
3 stiklinių (420 g) miltų
1 arb. š. kepimo miltelių
žiupsnio druskos
½ stiklinės (100 g) cukraus
200 g minkšto sviesto
1 kiaušinio
1 arb. š. vanilės pastos

Varškės įdarui:
500 g kreminės varškės
3 kiaušinių
½ stiklinės (100 g) cukraus
3 valg. š. kukurūzų krakmolo
1 arb. š. vanilės pastos

Šilauogėms:
400 g šilauogių
1 citrinos nutarkuotų žievelių
1 valg. š. citrinos sulčių
1 valg. š. cukraus
2 valg. š. miltų

GAMINIMO EIGA

1. Orkaitę įkaitinkite iki 170 °C temperatūros (kaitinimas iš viršaus ir apačios, su vėjeliu). Kepimo popieriumi išklokite kepimo indą (20×30 cm).

2. Paruoškite tešlą. Dideliame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, druską ir cukrų. Sudėkite minkštą sviestą, įmuškite kiaušinį ir supilkite vanilę. Išmaišykite ir trinkite tarp pirštų, kol gausite lipnius trupinius.
3. Maždaug du trečdalius trupinių suberkite į kepimo indą, tolygiai paskleiskite ir švelniai paspauskite delnais.
4. Kepkite įkaitintoje orkaitėje 10 minučių.

5. Paruoškite varškės įdarą. Visus jam skirtus produktus išmaišykite iki visiškai vientisos masės.
6. Paruoštą įdarą supilkite ant apkepto pyrago pagrindo.

7. Paruoškite šilauoges. Uogas sumaišykite su nutarkuotomis citrinų žievelėmis, citrinos sultimis, cukrumi ir miltais.
8. Tolygiu sluoksniu suberkite į kepimo formą ant varškės įdaro.
9. Ant šilauogių tolygiai užberkite likusius trupinius.

10. Kepkite iki 170 °C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 40-45 minutes, kol pyragas iškeps ir viršuje gražiai apskrus. Atvėsinkite, pjaustykite gabalėliais ir ragaukite.

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „PROMO Cash&Carry”.
#reklama #promocashcarry

citrinosdesertaskepiniaipyragassaldumynaišilauogėsvanilėvarškė
0 komentaras
6
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Kibinai su varške ir špinatais
kitas įrašas
Cukinijų, fetos ir kalakutienos kukuliukai

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Graikiško jogurto vanilinė – mėlynių panakota (panna cotta)

Mieliniai riestainėliai

Juodosios arbatos keksas su medumi

Kruasanų pudingas su vaniliniu padažu

Pyragas su mėlynėmis ir varškės kremu

Varškės tortas su „Snickers” šokoladukais (II)

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Angliškos pusryčių bandelės su obuoliais, riešutų sviestu ir...

Beveik prancūziškas skrebutis

Dešrainiai su šonine ir barbekiu padažu

Virti varškėtukai

Kavos chia pudingas

Granolos ir vaisių sluoksniuočiai su graikišku jogurtu

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Cukinijų ir vištienos blyneliai

Šamo sriuba su bulvėmis ir apelsinais

Orkaitėje keptos vištos blauzdelės ir bulvių skiltelės su...

Bulvių armonikėlės (Hasselback potatoes) su grietine ir silke

Perlinio kuskuso salotos su avinžirniais, sviestinėmis pupelėmis ir...

Bulvių ir menkės paplotėliai

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

PASISLĖPTI PO KAUKE // Pertepti imbieriniai sausainiai

Sumuštiniai su kalakutiena, sūriu ir pomidorais

JEI DAR TURITE CUKRAUS // Cukrinukai

Orkaitėje keptos daržovės su vištienos iešmeliu

33 VALANDŲ KELIONĖ // Švediški meduoliai „Pepparkakor“

Cukinijų ir morkų blyneliai su varške

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Paprasčiausi kepti varškėčiai

    29 Rgs ’20
  • 3

    Trupininis pyragas su varške ir uogiene

    4 Geg ’23
  • 4

    Purūs varškės keksiukai

    1 Kov ’21
  • 5

    Klasikinis medaus tortas

    22 Gru ’19
  • 6

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (349)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (59)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (67)
    • Šaltieji užkandžiai (88)
    • Sumuštiniai (39)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (683)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (134)
    • Desertai indeliuose (92)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų